vjshadow Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2023 Να ρωτήσω κάτι που μπορεί να έχει απαντηθεί. Θέλω να κάνω αγορά από Αγγλία μέσω eBay. Αν πληρώσω τον ΦΠΑ στον πωλητή θα χρεωθώ κάτι άλλο εδώ; Κάτι διάβασα για δήλωση τού πωλητή και απόδοση του ΦΠΑ στο ελληνικό δημόσιο. Μπορεί να το εισπράξει και να μην το αποδώσει; Τι γίνεται τότε; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lampl Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2023 Γειά σας, χρειάζομαι μια γνώμη για το τι συμβαίνει. Παραγγείλα κάτι nfc tags από site Αγγλίας εμπιστο, κατά της 3 Ιανουαρίου. Επιτυχής πληρωμή με International Tracked and Signed μέσο Royal Mail. Μετά από λίγο παίρνω και tracking number και πάω να δω στο site τους και έλεγε κανονικά "We're expecting it soon". Μέχρι πριν 2 μέρες ήταν ΑΚΟΜΗ στο ίδιο ακριβώς status. Επικοινωνώ με τον owner του shop και με ενημερώνει πως τα έχει στείλει κανονικά, και φταίει η Royal Mail καθώς μετά από γιορτές είχαν φόρτο. Μαθαίνω όμως ότι τους χτύπησαν με cyber attack και τα International packages θα έχουν καθυστερήσεις. Αντε τώρα να περιμένεις κι αλλο. Αυτό που με ξάφνιασε είναι πως εχτές προχτές βάζω το tracking number στο site της ΕΛΤΑ και μου βγάζει νέο μήνυμα: "Παραληφθηκε από πελάτη εξωτερικού ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ". Αυτό έτσι ξαφνικά. Στο site της Royal mail ακόμη καμία αλλαγή. Ξέρεις κανείς τι συμβαίνει? 😂 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sakisgri Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2023 3 ώρες πριν, lampl είπε Γειά σας, χρειάζομαι μια γνώμη για το τι συμβαίνει. Παραγγείλα κάτι nfc tags από site Αγγλίας εμπιστο, κατά της 3 Ιανουαρίου. Επιτυχής πληρωμή με International Tracked and Signed μέσο Royal Mail. Μετά από λίγο παίρνω και tracking number και πάω να δω στο site τους και έλεγε κανονικά "We're expecting it soon". Μέχρι πριν 2 μέρες ήταν ΑΚΟΜΗ στο ίδιο ακριβώς status. Επικοινωνώ με τον owner του shop και με ενημερώνει πως τα έχει στείλει κανονικά, και φταίει η Royal Mail καθώς μετά από γιορτές είχαν φόρτο. Μαθαίνω όμως ότι τους χτύπησαν με cyber attack και τα International packages θα έχουν καθυστερήσεις. Αντε τώρα να περιμένεις κι αλλο. Αυτό που με ξάφνιασε είναι πως εχτές προχτές βάζω το tracking number στο site της ΕΛΤΑ και μου βγάζει νέο μήνυμα: "Παραληφθηκε από πελάτη εξωτερικού ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ". Αυτό έτσι ξαφνικά. Στο site της Royal mail ακόμη καμία αλλαγή. Ξέρεις κανείς τι συμβαίνει? 😂 Εφόσον γράφει στα ΕΛΤΑ "Παραλήφθηκε από πελάτη εξωτερικού ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ" άρα προχώρησε το δέμα. Το ότι δεν βλέπεις τπτ στο Royal mail ειναι λογικό αν τους χτύπησε cyber attack όπως λες. Και τα ΕΛΤΑ τα χακάρανε πέρυσι, τα δέματα όμως περπατούσαν απλώς δεν βλέπαμε ενημέρωση, μάλλον κάτι τέτοιο συμβαίνει και στη Royal Mail. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lampl Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2023 3 ώρες πριν, sakisgri είπε Εφόσον γράφει στα ΕΛΤΑ "Παραλήφθηκε από πελάτη εξωτερικού ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ" άρα προχώρησε το δέμα. Το ότι δεν βλέπεις τπτ στο Royal mail ειναι λογικό αν τους χτύπησε cyber attack όπως λες. Και τα ΕΛΤΑ τα χακάρανε πέρυσι, τα δέματα όμως περπατούσαν απλώς δεν βλέπαμε ενημέρωση, μάλλον κάτι τέτοιο συμβαίνει και στη Royal Mail. Το κακό είναι πως η όλη διαδικασία δεν έπρεπε να πάρει πάνω από 4 μέρες. Και τώρα ούτε στα ΕΛΤΑ δεν έχει κάποια ενημέρωση Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
thetiesthatbind Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2023 UHXXXXXXXXXGB έρχεται με ΕΛΤΑ; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sakisgri Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2023 5 ώρες πριν, lampl είπε Το κακό είναι πως η όλη διαδικασία δεν έπρεπε να πάρει πάνω από 4 μέρες. Και τώρα ούτε στα ΕΛΤΑ δεν έχει κάποια ενημέρωση Από τα ΕΛΤΑ λογικό ειναι, κολλάνε λίγο τα δέματα ειδικά αυτές τις μέρες, δλδ μετά από γιορτές/αργίες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pas2 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) καλημέρα σας, ταλαιπωρούμαι πάνω από μήνα με μια αποστολή από AliExpress. στην Ουγγαρία συνδυάστηκαν αποστολές με νέο tracking number της μορφής 5ugr από ua822710919hu και είναι στην Ελλάδα. Στα ΕΛΤΑ δεν γνωρίζουν τίποτα. Διάβασα εδώ ότι μπορεί να είναι στην speedex αλλά και εκεί τζίφος. έκανα dispute στο Ali με αποτέλεσμα να μου το κλείσουν λέγοντας ότι είναι στο τοπικό ταχυδρομείο. καμία ιδέα; Επεξ/σία 25 Ιανουαρίου 2023 από pas2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sakisgri Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2023 4 ώρες πριν, pas2 είπε καλημέρα σας, ταλαιπωρούμαι πάνω από μήνα με μια αποστολή από AliExpress. στην Ουγγαρία συνδυάστηκαν αποστολές με νέο tracking number της μορφής 5ugr από ua822710919hu και είναι στην Ελλάδα. Στα ΕΛΤΑ δεν γνωρίζουν τίποτα. Διάβασα εδώ ότι μπορεί να είναι στην speedex αλλά και εκεί τζίφος. έκανα dispute στο Ali με αποτέλεσμα να μου το κλείσουν λέγοντας ότι είναι στο τοπικό ταχυδρομείο. καμία ιδέα; Τα 5UGR μας τα παραδίδει η Γενικη Ταχυδρομικη, Στέλνουν μήνυμα στα Viber όταν ειναι να το παραδώσουν. Αν πέρασαν μέρες που μπήκε Ελλαδα επικοινώνησε μαζί τους η τράβα από εκεί, γιατι αν περάσουν 15 μέρες και δεν σου το παραδώσουν θα το στειλουν πίσω! Όπως έπαθε ένας φίλος στην προηγούμενη σελίδα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pas2 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2023 1 ώρα πριν, sakisgri είπε Τα 5UGR μας τα παραδίδει η Γενικη Ταχυδρομικη, Στέλνουν μήνυμα στα Viber όταν ειναι να το παραδώσουν. Αν πέρασαν μέρες που μπήκε Ελλαδα επικοινώνησε μαζί τους η τράβα από εκεί, γιατι αν περάσουν 15 μέρες και δεν σου το παραδώσουν θα το στειλουν πίσω! Όπως έπαθε ένας φίλος στην προηγούμενη σελίδα. ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.δυστυχώς έχει περάσει μήνας αλλά θα πάω. ποτέ δεν έλαβα ειδοποίηση. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
geopapa Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2023 Μετα απο 15 χρόνια αγορών απο eBay/Aliexpress κλπ ήρθε κ μενα η ώρα μου για 1η φορά να πληρώσω τελωνείο! Εχω παρει της Παναγιάς τα μάτια μεσα σ αυτά τα χρόνια αλλα η ειδοποίηση για τα 2,5€ μου ήρθε για ένα καπάκι(!) των 2€... Γενικώς προσέχω οταν αγοραζω εκτός ΕΕ επιλέγω αποστολη μεσω 3ης χώρας , και ετσι εκανα κ αυτή τη φορα (Aliexpress standard shipping μεσω Ουγγαρίας). Τώρα πως ειναι νομιμο να πληρωνουμε δασμούς για αγορες που ερχονται μεσω ΕΕ δεν ξευρω. Anyway Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dynamics Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2023 σκεφτομαι για αγορα ενδοεπικοινωνιας απο αλι 125ευρω με δωρεαν μεταφορικα σε περιπτωση που περασει τελωνειο στην χειροτερη γιατι ποσο μιλαμε?το στελνει με aliexpress standar Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sakisgri Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 42 λεπτά πριν, Dynamics είπε σκεφτομαι για αγορα ενδοεπικοινωνιας απο αλι 125ευρω με δωρεαν μεταφορικα σε περιπτωση που περασει τελωνειο στην χειροτερη γιατι ποσο μιλαμε?το στελνει με aliexpress standar Δεν θα περάσει με "Aliexpress standard shipping" παράγγειλε το άφοβα. Πάνω από τα 150€ (καθαρή αξία) περνάει τελωνείο. Εφόσον το Aliexpress έχει το Φ.Π.Α μέσα στη τιμή μεχρι τα 186€ τελική τιμή δεν περνάει τελωνείο. Δες σελίδα 163 έχω λίστα με ασφαλής τρόποι αποστολής. 4 ώρες πριν, geopapa είπε Μετα απο 15 χρόνια αγορών απο eBay/Aliexpress κλπ ήρθε κ μενα η ώρα μου για 1η φορά να πληρώσω τελωνείο! Εχω παρει της Παναγιάς τα μάτια μεσα σ αυτά τα χρόνια αλλα η ειδοποίηση για τα 2,5€ μου ήρθε για ένα καπάκι(!) των 2€... Γενικώς προσέχω οταν αγοραζω εκτός ΕΕ επιλέγω αποστολη μεσω 3ης χώρας , και ετσι εκανα κ αυτή τη φορα (Aliexpress standard shipping μεσω Ουγγαρίας). Τώρα πως ειναι νομιμο να πληρωνουμε δασμούς για αγορες που ερχονται μεσω ΕΕ δεν ξευρω. Anyway Δεν νομίζω ο τρόπος αποστολής να ήταν "Aliexpress standard shipping", κοίταξες σε κάποιο app όπως το parcelsapp να δεις την διαδρομή; Για κάτω από 8,5€ συνήθης τρόπος αποστολής και δωρεάν ειναι απλός δλδ Aliexpress saver/selection saver shipping και κάποιοι τρόποι με Cainiao εκτός αν επιλέξουμε εμείς "Aliexpress standard shipping" αλλά το κόστος μεταφορών αν κάτι έχει αξία 2€ θα ειναι 2 και 3 φορές πάνω από την αξία του προϊόντος. Για κάτι άξιας 2€ δεν θα βρεις δωρεάν μεταφορικά με "Aliexpress standard shipping" σε κανένα κατάστημα. Εσένα πιστεύω εστάλη με "Cainiao super economy for special goods" (μπορεί να μην το επέλεξες αλλά καμιά φορά το στέλνει ο πωλητής από μόνος του λόγο το χαμηλού κόστος) που το δέμα πάει Ουζμπεκιστάν (συνήθως) και στην Ελλαδα σχεδόν πάντα θα περάσει τελωνείο με 2,5€ χρέωση, το έχουν αναφέρει πολλοί αλλά κάνεις για κάποιο τρόπο αποστολής που να ειναι Aliexpress. Επεξ/σία 27 Ιανουαρίου 2023 από sakisgri 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
geopapa Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2023 8 ώρες πριν, sakisgri είπε Δεν θα περάσει με "Aliexpress standard shipping" παράγγειλε το άφοβα. Πάνω από τα 150€ (καθαρή αξία) περνάει τελωνείο. Εφόσον το Aliexpress έχει το Φ.Π.Α μέσα στη τιμή μεχρι τα 186€ τελική τιμή δεν περνάει τελωνείο. Δες σελίδα 163 έχω λίστα με ασφαλής τρόποι αποστολής. Δεν νομίζω ο τρόπος αποστολής να ήταν "Aliexpress standard shipping", κοίταξες σε κάποιο app όπως το parcelsapp να δεις την διαδρομή; Για κάτω από 8,5€ συνήθης τρόπος αποστολής και δωρεάν ειναι απλός δλδ Aliexpress saver/selection saver shipping και κάποιοι τρόποι με Cainiao εκτός αν επιλέξουμε εμείς "Aliexpress standard shipping" αλλά το κόστος μεταφορών αν κάτι έχει αξία 2€ θα ειναι 2 και 3 φορές πάνω από την αξία του προϊόντος. Για κάτι άξιας 2€ δεν θα βρεις δωρεάν μεταφορικά με "Aliexpress standard shipping" σε κανένα κατάστημα. Εσένα πιστεύω εστάλη με "Cainiao super economy for special goods" (μπορεί να μην το επέλεξες αλλά καμιά φορά το στέλνει ο πωλητής από μόνος του λόγο το χαμηλού κόστος) που το δέμα πάει Ουζμπεκιστάν (συνήθως) και στην Ελλαδα σχεδόν πάντα θα περάσει τελωνείο με 2,5€ χρέωση, το έχουν αναφέρει πολλοί αλλά κάνεις για κάποιο τρόπο αποστολής που να ειναι Aliexpress. Το τσέκαρα τώρα, ο τρόπος αποστολής ήταν "AliExpress Saver Shipping". Είχα την εντύπωση οτι και αυτο δεν περναει τελωνείο. Επίσης το δεμα με βαση το τρακιν ήρθε μεσω Ουγγαρίας. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NikosKallithea Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2023 5 ώρες πριν, geopapa είπε Το τσέκαρα τώρα, ο τρόπος αποστολής ήταν "AliExpress Saver Shipping". Είχα την εντύπωση οτι και αυτο δεν περναει τελωνείο. Επίσης το δεμα με βαση το τρακιν ήρθε μεσω Ουγγαρίας. Δεν θα περασει απο ελλ. τελωνείο, αυτο ειναι το νοημα που πάει Ουγγαρία Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
leo066 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2023 31 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε Δεν θα περασει απο ελλ. τελωνείο, αυτο ειναι το νοημα που πάει Ουγγαρία Δεν ισχύει αυτό, μπορεί να περάσει από Ουγγαρία αλλά αν δεν γίνει εκεί εκτελωνισμός θα γίνει εδώ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα