Προς το περιεχόμενο

[Εξελιξη παραγγελιων] Παραλαβες παραγγελιων μεσω ΕΛΤΑ

matrixxx

Προτεινόμενες αναρτήσεις

3 λεπτά πριν, skar1983 είπε

Εφόσον έφτασε πίσω Αμερική.

Μιλάς με πωλητή και του λες να στο ξαναστείλει και μοιραστείτε τα έξοδα πχ. , Αν δεν το θέλεις πλέον να σου κάνει refund

Επίσης να σου βάλει το τηλέφωνο σου.

Γενικά σαν χωρα και η σχέση με το τελωνείο είναι σάπια.

Έχω φίλους έξω που δεν έχουν θέμα με gift μέχρι κάποιο ποσο...δεν πληρώνουν κάτι έξτρα 

Αλλά εδώ όχι από 0.01 cent να πληρώσεις....

Μισό λεπτό. Να μοιραστούμε τα έξοδα γιατί; Γιατί πρέπει να πληρώσω εγώ το ο,τιδήποτε; Αδυναμία παράδοσης είναι λάθος των μεταφορικών. Γιατί πρέπει να επιβαρυνθώ εγώ ως πελάτης που δεν πήρε την παραγγελία του; 

Επικοινώνησα με τον πωλητή και του πρότεινα να κάνει refund κι εγώ να κάνω καινούρια παραγγελία, να τον ξαναπληρώσω και να το κάνουμε όλο από την αρχή. Αυτό δε γίνεται; 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 2,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

3 ώρες πριν, maltron66 είπε

Μισό λεπτό. Να μοιραστούμε τα έξοδα γιατί; Γιατί πρέπει να πληρώσω εγώ το ο,τιδήποτε; Αδυναμία παράδοσης είναι λάθος των μεταφορικών. Γιατί πρέπει να επιβαρυνθώ εγώ ως πελάτης που δεν πήρε την παραγγελία του; 

Επικοινώνησα με τον πωλητή και του πρότεινα να κάνει refund κι εγώ να κάνω καινούρια παραγγελία, να τον ξαναπληρώσω και να το κάνουμε όλο από την αρχή. Αυτό δε γίνεται; 

και αυτό μια χαρά ακούγεται.

αλλά γιατί να φταίει ο πωλητής σε περίπτωση που όντως τα έγραψε τα στοιχειά σου;

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, skar1983 είπε

και αυτό μια χαρά ακούγεται.

αλλά γιατί να φταίει ο πωλητής σε περίπτωση που όντως τα έγραψε τα στοιχειά σου;

Έχεις δίκιο. Το σκέφτηκα πιο ψύχραιμα και δυστυχώς δεν υπάρχει τέλεια λύση (εκτός αν γίνεται ο πωλητής να πει στους δικούς του διανομείς να το στείλουν πίσω στην Ελλάδα χωρίς να ταξιδέψει μέχρι την άλλη άκρη της χώρας, έρχεται και από το Idaho που να μην ερχόταν). 

Το πιο δίκαιο είναι να μου δώσουν πίσω την αξία του προϊόντος και τα μεταφορικά και να χάσω τον προπληρωμένο ΦΠΑ. 

Ακόμα δε μπορώ να καταλάβω πώς γίνεται να μην υπάρχουν τα στοιχεία μου στο πακέτο. Ποιος μαλάκας το κατάφερε αυτό; Αρνούμαι να πιστέψω ότι έγινε επειδή έκανα τσεκ στο κουτάκι "send as gift". 

Επεξ/σία από maltron66

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, maltron66 είπε

Έχεις δίκιο. Το σκέφτηκα πιο ψύχραιμα και δυστυχώς δεν υπάρχει τέλεια λύση (εκτός αν γίνεται ο πωλητής να πει στους δικούς του διανομείς να το στείλουν πίσω στην Ελλάδα χωρίς να ταξιδέψει μέχρι την άλλη άκρη της χώρας, έρχεται και από το Idaho που να μην ερχόταν). 

Το πιο δίκαιο είναι να μου δώσουν πίσω την αξία του προϊόντος και τα μεταφορικά και να χάσω τον προπληρωμένο ΦΠΑ. 

Ακόμα δε μπορώ να καταλάβω πώς γίνεται να μην υπάρχουν τα στοιχεία μου στο πακέτο. Ποιος μαλάκας το κατάφερε αυτό; Αρνούμαι να πιστέψω ότι έγινε επειδή έκανα τσεκ στο κουτάκι "send as gift". 

ρώτα τον πωλητή για ποια δικαιολογία πήγε πίσω...

tracking δεν έβλεπες ότι ήρθε πχ Ελλάδα;

τώρα που γύρισε περίμενε τι θα σου πει ο πωλητής.

Επεξ/σία από skar1983

1 λεπτό πριν, skar1983 είπε

ρώτα τον πωλητή για ποια δικαιολογία πήγε πίσω...

tracking δεν έβλεπες ότι ήρθες πχ Ελλάδα;

Τη δικαιολογία την ξέρω. Δεν ήξεραν πού να το στείλουν γιατί έλειπαν τα στοιχεία μου. Το θέμα είναι ΓΙΑΤΙ έλειπαν τα στοιχεία μου; 

Το έβλεπα μια χαρά το tracking. Ήρθε στην Ελλάδα στις 6, έφυγε από το τελωνείο στις 9 και στις 13 έγραψε ότι αποστέλλεται προς τον προορισμό. Εγώ υπέθεσα ότι αυτό σήμαινε πως το στέλνουν σε κάποιο τοπικό υποκατάστημα αλλά τελικά σήμαινε ότι το στέλνουν πίσω. Και με τις καθυστερήσεις που έχουν οι μεταφορικές, δεν υποψιάστηκα ότι υπάρχει πρόβλημα. Σήμερα έλεγα να πάρω τηλέφωνο να ρωτήσω και σήμερα ενημερώθηκε το tracking που λέει ότι είναι πάλι στην Αμερική. 

Μίλησα με τον πωλητή, ο οποίος μου επέστρεψε ολόκληρο το ποσό. Καλοσύνη του.

Από ότι φαίνεται, τη μαλακία την έχει κάνει μια Αμερικανική μεταφορική με το όνομα Ascendia. Ο πωλητής μου είπε ότι έδωσε το δέμα στη USPS, η οποία με τη σειρά της το έδωσε στην Ascendia, η οποία το έστειλε εδώ. Το θέμα είναι ότι στο αρχικό στάδιο, δε βάζουν κανένα από τα στοιχεία του παραλήπτη στο δέμα, πέρα από τη χώρα στην οποία πρέπει να σταλθεί. Τα υπόλοιπα στοιχεία του αγοραστή πρέπει να τα τυπώσει πάνω στο δέμα η Ascendia. Αν η Ascendia δεν κάνει αυτή τη δουλεία, το αποτέλεσμα είναι το πακέτο να έρθει χωρίς στοιχεία παραλήπτη, που είναι ακριβώς αυτό που συνέβη σύμφωνα με τα ΕΛΤΑ.

Τελικά δεν είναι μόνο οι δικές μας μεταφορικές για κλωτσιές.

• Like 1

Καλησπέρα σε όλους! Περιμένω ένα δέμα από το aliexpress από αρχές Δεκέμβρη, και πριν λίγες μέρες μου εμφάνισε ότι η αποστολή απέτυχε. Πήγα να ρωτήσω στα ΕΛΤΑ που συνήθως αυτή τα φέρνει στο σπίτι, και μου είπαν δεν μπορούν να κάνουν κάτι γιατί δεν είναι tracking number αυτό και ότι θα έπρεπε να αρχίζει με RE. Πάντως ούτε κάποια ειδοποίηση είχα, ούτε ήρθε ο ταχυδρόμος. Έστειλα μήνυμα στον seller αλλά από ότι φαίνεται δεν απαντάνε γιατί έχουν γιορτές εκεί πέρα. Πριν κάτι μέρες παραγγελία από bangood με tracking number το έφερε η γενική ταχυδρομική που μου έκανε εντύπωση. Γνωρίζει κάποιος κάτι? Τι μπορώ να κάνω? Ευχαριστώ 

IMG_20230120_191748.jpg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, aler45 είπε

έκανα παραγγελία από aliexpres με aliexpress standard shipping 

και το tracking είναι μορφής 4xxxxxxxxx

με τι μεταφορική είναι 

στο tracking λέει Cainiao

Είναι καινούργιος τρόπος αποστολής με 10ψηφιο.

Θα έρθει με DPD και θα σου το παραδώσει η ACS, θα μπορείς να δεις το tracking στο site της ACS η και της DPD όταν φύγει από Ολλανδία, θα μπει στην Ελλαδα από Θεσσαλονίκη. Χρόνος παράδοσης περίπου 22 μέρες.

Για Aliexpress καλά ειναι να ρωτάς εδώ

42 λεπτά πριν, demon777 είπε

Καλησπέρα σε όλους! Περιμένω ένα δέμα από το aliexpress από αρχές Δεκέμβρη, και πριν λίγες μέρες μου εμφάνισε ότι η αποστολή απέτυχε. Πήγα να ρωτήσω στα ΕΛΤΑ που συνήθως αυτή τα φέρνει στο σπίτι, και μου είπαν δεν μπορούν να κάνουν κάτι γιατί δεν είναι tracking number αυτό και ότι θα έπρεπε να αρχίζει με RE. Πάντως ούτε κάποια ειδοποίηση είχα, ούτε ήρθε ο ταχυδρόμος. Έστειλα μήνυμα στον seller αλλά από ότι φαίνεται δεν απαντάνε γιατί έχουν γιορτές εκεί πέρα. Πριν κάτι μέρες παραγγελία από bangood με tracking number το έφερε η γενική ταχυδρομική που μου έκανε εντύπωση. Γνωρίζει κάποιος κάτι? Τι μπορώ να κάνω? Ευχαριστώ 

IMG_20230120_191748.jpg

Καλησπέρα,

Τα 5UGR τα φέρνει η Γενική ταχυδρομική, και στέλνουν μήνυμα στο viber όταν ειναι να στο παραδώσουν.

Άργησες όμως να ρωτήσεις λέει returned στο tracking https://parcelsapp.com/en/tracking/5UGR000110227

Για Aliexpress καλά ειναι να ρωτάς εδώ

Επεξ/σία από sakisgri

Ωραία, σε ευχαριστώ! Να πάρω τηλέφωνο στη γενική ταχυδρομική και να ρωτήσω τι έχει γίνει? ή δεν υπάρχει περίπτωση να με βοηθήσουν? 

• Like 1

4 λεπτά πριν, demon777 είπε

Ωραία, σε ευχαριστώ! Να πάρω τηλέφωνο στη γενική ταχυδρομική και να ρωτήσω τι έχει γίνει? ή δεν υπάρχει περίπτωση να με βοηθήσουν? 

Πάρε δεν έχεις να χάσεις κάτι.

Αν το δέμα γυρίσει πίσω στην Κίνα ενημέρωσε τον πωλητή και λογικά θα στο στειλουν πάλι αφού φαίνεται στο tracking ότι δεν παρέλαβες για κάποιο λόγο και επιστρέφει πίσω.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έκανα 1 Ιανουαρίου μια παραγγελία για ενα σταθερο απο το amazon.com και επέλεξα amazonglobal expedited shipping.

Μετα την επομενη μερα το έστειλαν με ARAMEX και την αμέσως επόμενη μου έγραψε ότι το πακέτο έφυγε από την Νέα Υόρκη.

Απο τοτε τιποτα. Προσπαθω ποσες μερες να μιλήσω με την aramex Greece και δεν απαντάνε τα τηλέφωνα

Έχω κάνει και complaint αλλα επισης δεν έχουν απαντήσει.

Κανονικά χθες θα έπρεπε να το έχω λάβει σύμφωνα με το estimated delivery του amazon

Στο chat του amazon μου λενε να περιμενω μεχρι 1 φεβρουαριου και μετά να ζητήσω refund shipping charges

Εχει κανεις αντιστοιχη εμπειρια με την εταιρεία αυτή?

Το τελευταίο tracking update ηταν αυτο:

New York, United States
 Shipment departed origin country - on its way to final destination country
Επεξ/σία από aler45

Στις 20/1/2023 στις 6:01 ΜΜ, aler45 είπε

έκανα παραγγελία από aliexpres με aliexpress standard shipping 

και το tracking είναι μορφής 4xxxxxxxxx

με τι μεταφορική είναι 

στο tracking λέει Cainiao

ειναι ακομη κινα επισης μπορει να σου παραδωθει σε καποια στιγμη και ο κωδικος ανιχνευσης να μην δειχνει την παραδοση

Στις 20/1/2023 στις 7:25 ΜΜ, demon777 είπε

IMG_20230120_191748.jpg

μεσα στο ιστορικο παραγελλιων σου λεει μεχρι ποσες μερες μετα αν δεν παραδωθει το δεμα σουμπορεις να  ζητησεις επιστροφη χρηματων,επισης μην αγοραζεις απο πωλητες χωρις καμια αξιολογηση ενεργη κοιτωντας μονο την χαμηλη τιμη τους συνηθως ειναι μουφα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 ώρες πριν, aler45 είπε

Έκανα 1 Ιανουαρίου μια παραγγελία για ενα σταθερο απο το amazon.com και επέλεξα amazonglobal expedited shipping.

Μετα την επομενη μερα το έστειλαν με ARAMEX και την αμέσως επόμενη μου έγραψε ότι το πακέτο έφυγε από την Νέα Υόρκη.

Απο τοτε τιποτα. Προσπαθω ποσες μερες να μιλήσω με την aramex Greece και δεν απαντάνε τα τηλέφωνα

Κανονικά χθες θα έπρεπε να το έχω λάβει σύμφωνα με το estimated delivery του amazon

Στο chat του amazon μου λενε να περιμενω μεχρι 1 φεβρουαριου και μετά να ζητήσω refund shipping charges

New York, United States

Λογικα ειναι καθ'οδον μπορει κ να μην εχει φυγει καν αφου στο τρακινγκ δεν υπαρχει καμια ανανεωση. Ισως δεν το ειχανε αμεσα διαθεσιμο για αποστολη & για αυτο δεν ανανεωνεται το τρακινγκ. Η aramex greece δεν θα σε βοηθησει γιατι κ αυτοι με τη σειρα τους δεν θα βλεπουν κατι ακόμα. Αν ειναι καθ οδον θα κινηθει κ σε αυτους κ θα εχουν κ εκεινοι ενημερωση για την παραδοση του.

Το οτι δεν απαντανε στα complaint ισως εχει να κανει και με τον πωλητη κ την αξιοπιστια του. Περιμενε καμια βδομαδα και ζητησε επιστροφη αν δεν εχει φανει/ανανεωθει τιποτα στο tracking την 1 Φεβ.

Επεξ/σία από aces

Στις 21/1/2023 στις 9:19 ΜΜ, aler45 είπε

New York, United States

Πριν 2 χρόνια είχα πάρει gaming laptop από Amazon us,το δέμα το φάγανε μέσα στην Aramex και έπρεπε να περιμένω σχεδόν 2 μήνες μέχρι να μου στείλει άλλο το Amazon.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...