Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
40 λεπτά πριν, sakisgri είπε

Πάντως από Aliexpress μη φοβάσαι να παραγγείλεις. Έχω πάρει πάνω από 80 δέματα το τελευταίο χρόνο, σε κανένα δεν πλήρωσα κάτι παραπάνω από αυτά που πλήρωσα στο κατάστημα.

Τρόπο αποστολής "Aliexpress saver shipping/Aliexpress selection saver" για τα φτηνά προϊόντα (κάτω από 8,5€) που δίνετε η επιλογή, και "Aliexpress standard shipping/Aliexpress selection standard" για τα πιο ακριβά (πάνω από 8,5€) που ειναι και συστημένο. Θα έρθουν σε 20-30 μέρες και δεν θα πληρωσεις κάτι παραπάνω.

Το super economy global δεν κάνει,ε? Είναι το μόνο πιο οικονομικό ...

Δεδομένου ότι θέλω κάποια πράγματα και κόστους 2-3€

• Απαντ. 2,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, kathytherion είπε

Το super economy global δεν κάνει,ε? Είναι το μόνο πιο οικονομικό ...

Δεδομένου ότι θέλω κάποια πράγματα και κόστους 2-3€

Κάνει ειναι ασφαλής, απλός μπορεί να κάνει παραπάνω μέρες να έρθει.

Δες όμως το προϊόν που ψάχνεις αν το έχουν και άλλα καταστήματα (που θα το έχουν σίγουρα) και δες τρόπο αποστολής αν κάποιος το έχει με Aliexpress τρόπο αλλά πιο φτηνά μεταφορικά. Αν οχι και Cainiao super economy global θα είσαι οκ αλλά όπως είπα μπορεί να αργήσει αρκετά.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, sakisgri είπε

Κάνει ειναι ασφαλής, απλός μπορεί να κάνει παραπάνω μέρες να έρθει.

Δες όμως το προϊόν που ψάχνεις αν το έχουν και άλλα καταστήματα (που θα το έχουν σίγουρα) και δες τρόπο αποστολής αν κάποιος το έχει με Aliexpress τρόπο αλλά πιο φτηνά μεταφορικά. Αν οχι και Cainiao super economy global θα είσαι οκ αλλά όπως είπα μπορεί να αργήσει αρκετά.

Αρκεί να φτάσει, το να αργήσει δεν με πειράζει :) οι γονείς μου έχουν θυρίδα γιατί μένουν σε απομακρυσμένο μέρος οπότε δεν θα έχω και πρόβλημα να κλαπεί ο φάκελος ...

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, kathytherion είπε

Αρκεί να φτάσει, το να αργήσει δεν με πειράζει :) οι γονείς μου έχουν θυρίδα γιατί μένουν σε απομακρυσμένο μέρος οπότε δεν θα έχω και πρόβλημα να κλαπεί ο φάκελος ...

ο.κ λογικά δεν θα έχεις πρόβλημα.

Επίσης αν τα πράγματα που θες ειναι από ένα κατάστημα και επιλεξεις π.χ Aliexpress saver shipping πάτα μέχρι και το checkout και δες τα μεταφορικά, σε πολλά καταστήματα πέφτουν όταν έχεις πολλά προϊόντα από το ίδιο κατάστημα

Δημοσ.
Στις 17/12/2022 στις 3:02 ΜΜ, sakisgri είπε

Καταγγελία μπορείς να κάνεις εδώ https://apps.eett.gr/complaints/Complaint.seam?ctype=postal

Δεν ξέρω κάτι παραπάνω.

γενικα με το ΕΕΤΤ βγάζεις άκρη; τι ειναι ακριβως ο εεττ; δημοσιο; ιδιωτικο; 

συνηγορο καταναλωτη επίσης;;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, μπαρμπαγιωργος είπε

γενικα με το ΕΕΤΤ βγάζεις άκρη; τι ειναι ακριβως ο εεττ; δημοσιο; ιδιωτικο; 

συνηγορο καταναλωτη επίσης;;

Δεν γνωρίζω, απλός ξέρω εκεί κάνεις καταγγελίες.

https://el.wikipedia.org/wiki/Εθνική_Επιτροπή_Τηλεπικοινωνιών_και_Ταχυδρομείων

https://www.gov.gr/ipiresies/polites-kai-kathemerinoteta/dieuthunse-katoikias-kai-epikoinonias/kataggelia-parapona-gia-takhudromikes-uperesies

Ο Συνήγορος του καταναλωτή ειναι για άλλη δουλειά.

• Ο Συνήγορος του Καταναλωτή είναι αρμόδιος για την εξώδικη επίλυση διαφορών μεταξύ προμηθευτών και καταναλωτών ή ενώσεων καταναλωτών
Επεξ/σία από sakisgri
Δημοσ.
16 ώρες πριν, sakisgri είπε

Δεν γνωρίζω, απλός ξέρω εκεί κάνεις καταγγελίες.

https://el.wikipedia.org/wiki/Εθνική_Επιτροπή_Τηλεπικοινωνιών_και_Ταχυδρομείων

https://www.gov.gr/ipiresies/polites-kai-kathemerinoteta/dieuthunse-katoikias-kai-epikoinonias/kataggelia-parapona-gia-takhudromikes-uperesies

Ο Συνήγορος του καταναλωτή ειναι για άλλη δουλειά.

• Ο Συνήγορος του Καταναλωτή είναι αρμόδιος για την εξώδικη επίλυση διαφορών μεταξύ προμηθευτών και καταναλωτών ή ενώσεων καταναλωτών

Και τα ΕΛΤΑ προμηθευτής δεν είναι; Προμηθευτής υπηρεσίας. 

Το συνήγορο το λέω γιατί το αναφέρει και ο ΕΕΤΤ στη σελίδα του που κάνεις καταγγελία 

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, μπαρμπαγιωργος είπε

Και τα ΕΛΤΑ προμηθευτής δεν είναι; Προμηθευτής υπηρεσίας. 

Το συνήγορο το λέω γιατί το αναφέρει και ο ΕΕΤΤ στη σελίδα του που κάνεις καταγγελία 

Ναι το γράφει.

• Ανεξάρτητα από την υποβολή καταγγελίας στην ΕΕΤΤ και, κυρίως, για απαιτήσεις που δεν προβλέπονται στον ΧΥΚ, οι καταναλωτές έχουν δικαίωμα να απευθυνθούν σε άλλες Ανεξάρτητες Αρχές για ανέξοδη και εξωδικαστική λύση του προβλήματός σας (π.χ. Συνήγορος του Καταναλωτή) ή να προσφύγουν στη δικαιοσύνη.

Δεν το ήξερα.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, djuan1988 είπε

Ξέρει κανένας αν τα δέματα από Ali με tracking number 5UGR000ΧΧΧΧΧΧ έρχονται με ΕΛΤΑ; 

Όχι, έρχονται με Γενική ταχυδρομική - Speedex πιο πιθανόν Γενική. Δεν θα χρεωθείς κάτι παραπάνω. Θα σου στειλουν μήνυμα το tracking number όταν φτάσει Ελλαδα το δέμα.

• Like 1
Δημοσ.
14 ώρες πριν, sakisgri είπε

Όχι, έρχονται με Γενική ταχυδρομική - Speedex πιο πιθανόν Γενική. Δεν θα χρεωθείς κάτι παραπάνω. Θα σου στειλουν μήνυμα το tracking number όταν φτάσει Ελλαδα το δέμα.

Σε ευχαριστώ για την πληροφορία.

Φαίνεται να μπήκε στη χώρα και δεν ήρθε τίποτα, για αυτό ρώτησα.

image.png.e4b57d105c9b6b144c06787e7d096f44.png

• Like 1
Δημοσ.
22 ώρες πριν, djuan1988 είπε

Σε ευχαριστώ για την πληροφορία.

Φαίνεται να μπήκε στη χώρα και δεν ήρθε τίποτα, για αυτό ρώτησα.

image.png.e4b57d105c9b6b144c06787e7d096f44.png

Λογικα την τρίτη θα παραλάβεις με Γενική Ταχυδρομικη θα σου στείλει στο viber  το tracking

Δημοσ.

Παιδιά καλησπέρα σας και χρόνια πολλά.

Ειχα κάνει μια παραγγελία από Σουηδία , έφτασε Γερμανία και το παρέδωσαν στα ΕΛΤΑ από ότι φαίνεται. Όταν μπαίνω να δω την εξέλιξη της παραγγελίας λέει :

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ : ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Τι σημαίνει αυτό ότι επιστρέφουν το προϊόν πίσω? Διότι δεν μπορώ να τους μιλήσω μιας και είναι Σάββατο.

Ευχαριστώ καλές γιορτές 

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Stazzy2k είπε

Παιδιά καλησπέρα σας και χρόνια πολλά.

Ειχα κάνει μια παραγγελία από Σουηδία , έφτασε Γερμανία και το παρέδωσαν στα ΕΛΤΑ από ότι φαίνεται. Όταν μπαίνω να δω την εξέλιξη της παραγγελίας λέει :

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ : ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Τι σημαίνει αυτό ότι επιστρέφουν το προϊόν πίσω? Διότι δεν μπορώ να τους μιλήσω μιας και είναι Σάββατο.

Ευχαριστώ καλές γιορτές 

Καλησπέρα και Χρόνια πολλά.

Όχι ειναι φυσιολογικό. Βασικά λέει/εννοεί "ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ: (περιοχή) ΓΕΡΜΑΝΙΑ" Δλδ αποστέλλεται από Γερμανία για τα ΕΛΤΑ.

Θα δεις επόμενη ενημέρωση όταν το παραλάβουν και το σκανάρουν, τότε θα δρομολογηθεί προς εσένα.

Δημοσ.

Περιμενω ενα πακετο απο Ιταλια

Εδω και 5 μέρες στο APP λεει

ΕΚΦΟΡΤΩΣΗ ΑΠΟ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΜΕΣΟ

ΕΛΛΑΔΑ-ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ(ΚΑΤ)

ενώ το tracking στο itemsearch.elta.gr

Λεει ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΙΤΑΛΙΑ

Που είναι το πακέτο μου?

Ποτε θα έρθει?

Έχω πληρώσει και 30 για POSTDELIVERY EUROPE για γρήγορη παραδοση

Που δεν την βλέπω

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...