Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, frap73 είπε

Άρα είσαι καλύτερα ενημερωμένος από μένα. Το θέμα είναι πως δεν αναφέρει πως αποδεικνύεται το C2C.

το πως αποδεικνύεται το θεωρουν αυτονοητο αλλα τελος παντων

το θεμα ειναι τι κανω τωρα

• Απαντ. 2,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
Στις 15/12/2022 στις 10:22 ΠΜ, lampl είπε

Καλημέρα... Περιμένω δεματακι από Αγγλία. Πρώτη φορά μετά από καιρό που παίρνω από εξωτερικό. Ξυπνάω και λέει στο tracking "Αντικείμενο προς εκτελωνισμό". Ξέρετε αν θα χρειαστεί να πληρώσω κάτι?

2η μέρα που είναι ακόμα στο ίδιο status, γνωρίζει κανείς πόσο περίπου καιρό θα κρατήσει αυτό?

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, lampl είπε

2η μέρα που είναι ακόμα στο ίδιο status, γνωρίζει κανείς πόσο περίπου καιρό θα κρατήσει αυτό?

μη το κοιτας καθε μερα. τα νευρα σου σπας. ενα 5αρακι μερες σιγουρα. τωρα που ειναι γιορτες ισως παραπανω. και παλι καλα να λες, παλια εκανε 1-2 μηνες. εννοειται πως θα πληρωσεις. θα πρεπει να πας απο το καταστημα ελτα της περιοχης. θα σου αφησουν ειδοποιηση.

• Like 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, μπαρμπαγιωργος είπε

μη το κοιτας καθε μερα. τα νευρα σου σπας. ενα 5αρακι μερες σιγουρα. τωρα που ειναι γιορτες ισως παραπανω. και παλι καλα να λες, παλια εκανε 1-2 μηνες. εννοειται πως θα πληρωσεις. θα πρεπει να πας απο το καταστημα ελτα της περιοχης. θα σου αφησουν ειδοποιηση.

Εντάξει...ευχαριστώ 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παίδες έστειλα ένα πακέτο από Ολλανδία προς Ελλάδα το περασμένο Σάββατο που έχει ένα κουτί παπούτσια και ένα ηχειάκι Alexa (για χριστουγεννιάτικα δώρα). Στο Ολλανδικό post office λέει ότι έχει φθάσει Ελλάδα και περιμένει στο τελωνείο.

Στα EΛΤΑ τελευταία ενημέρωση είναι από 13 Δεκ. που απλά βγάζει "Αποστολή αντικειμένου - Περιοχή Ολλανδία".

1) Θα πληρώσω λέτε εκτελωνισμό με βάση το περιεχόμενο που έχω?

2) Λέτε να καθυστερήσει? Ολλανδικό post λέει παράδοση 16-20 Δεκ.

Επεξ/σία από ribo7
Δημοσ.
45 λεπτά πριν, ribo7 είπε

Παίδες έστειλα ένα πακέτο από Ολλανδία προς Ελλάδα το περασμένο Σάββατο που έχει ένα κουτί παπούτσια και ένα ηχειάκι Alexa (για χριστουγεννιάτικα δώρα). Στο Ολλανδικό post office λέει ότι έχει φθάσει Ελλάδα και περιμένει στο τελωνείο.

Στα EΛΤΑ τελευταία ενημέρωση είναι από 13 Δεκ. που απλά βγάζει "Αποστολή αντικειμένου - Περιοχή Ολλανδία".

1) Θα πληρώσω λέτε εκτελωνισμό με βάση το περιεχόμενο που έχω?

2) Λέτε να καθυστερήσει? Ολλανδικό post λέει παράδοση 16-20 Δεκ.

Δεν έχει τελωνείο από Ολλανδία. 

Δημοσ.
Στις 16/12/2022 στις 9:45 ΠΜ, μπαρμπαγιωργος είπε

Μου έστειλε συγγενής από αγγλία ένα μπλουζάκι. ζητήσανε τελωνείο. έκανα αίτηση αναδασμολόγησης. την απορίψανε.

μιλάμε για αξία 12 λιρες + 9 τα μεταφορικά άρα σύνολο κάτω των 45€ οπότε και εμπίπτει στην απαλλαγή φπα κτλ, γιατί ειναι από ιδιώτη σε ιδιώτη κτλ

άλλη φορά είχαν δεχτεί την αναδασμολόγηση για μια κουπα

έχω νευριάσει. δεν σηκώνουν τηλέφωνο και δεν απαντάνε σε email.

τι να κάνω; καταγγελια καπου; νομικα κατι;

καποιος; κατι;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
45 λεπτά πριν, μπαρμπαγιωργος είπε

καποιος; κατι;

Εσταλει σαν δώρο? γιατί ξέρω σαν δώρα ισχύει αυτό-

Τι συμβαίνει με τελωνειακές χρεώσεις αν στέλνεται ως δώρο;

Ευρωπαϊκή Ένωση – Για τις περισσότερες χώρες, δεν θα χρειαστεί να πληρώσετε τελωνειακούς δασμούς, τόσο στο τελωνείο Ελλάδας όσο και παντού, για την αποστολή δώρων των οποίων η αξία δεν υπερβαίνει τα 45 ευρώ.

Εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης – Όταν αποστέλλετε αγαθά που χαρακτηρίζονται ως δώρα από το εξωτερικό, εκτός της ΕΕ, ισχύουν δασμοί και φόροι τελωνείου, ανάλογα με τη συγκεκριμένη χώρα. Ωστόσο, κάθε χώρα, όπως και η Ελλάδα, έχει τους δικούς της κανόνες για τις τιμές τελωνείου και εξαρτάται από την αξία των προϊόντων.

https://www.eurosender.com/el/sap/teloneio

Καταγγελία μπορείς να κάνεις εδώ https://apps.eett.gr/complaints/Complaint.seam?ctype=postal

Δεν ξέρω κάτι παραπάνω.

Επεξ/σία από sakisgri
Δημοσ.
Στις 17/12/2022 στις 3:02 ΜΜ, sakisgri είπε

Εσταλει σαν δώρο? γιατί ξέρω σαν δώρα ισχύει αυτό-

Τι συμβαίνει με τελωνειακές χρεώσεις αν στέλνεται ως δώρο;

Ευρωπαϊκή Ένωση – Για τις περισσότερες χώρες, δεν θα χρειαστεί να πληρώσετε τελωνειακούς δασμούς, τόσο στο τελωνείο Ελλάδας όσο και παντού, για την αποστολή δώρων των οποίων η αξία δεν υπερβαίνει τα 45 ευρώ.

Εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης – Όταν αποστέλλετε αγαθά που χαρακτηρίζονται ως δώρα από το εξωτερικό, εκτός της ΕΕ, ισχύουν δασμοί και φόροι τελωνείου, ανάλογα με τη συγκεκριμένη χώρα. Ωστόσο, κάθε χώρα, όπως και η Ελλάδα, έχει τους δικούς της κανόνες για τις τιμές τελωνείου και εξαρτάται από την αξία των προϊόντων.

https://www.eurosender.com/el/sap/teloneio

Καταγγελία μπορείς να κάνεις εδώ https://apps.eett.gr/complaints/Complaint.seam?ctype=postal

Δεν ξέρω κάτι παραπάνω.

Ναι ωσ δώρο. Ευχαριστώ για τις πληροφορίες 

• Like 1
Δημοσ.

Καλημέρα! Έχει κάνει κανείς πρόσφατα παραγγελία ebay από Κίνα? Έχω βρει κάτι μικροπραγματακια αξίας μάξιμουμ 4€ αλλά δεν ξέρω τι παίζει με τελωνεία, είναι ακόμη τζόκερ η τα περνάνε όλα? Κάποια υλικά για κατασκευές ήθελα,ευτελούς ποσού ...

Δημοσ.
Στις 17/12/2022 στις 12:47 ΜΜ, leo066 είπε

Δεν έχει τελωνείο από Ολλανδία. 

Ακόμα και αν η αξία υπερβαίνει κάποιο ποσό?

Επειδή δεν δήλωσα πουθενά ότι είναι ως "δώρο", πως θα το κρίνουν?

Υπάρχει κάποια υπηρεσία που να μάθω πιο λεπτεμερής κατάσταση εντός τελωνείου (με το υπάρχον tracking number)?

Γιατί στο tracking του ΕΛΤΑ δεν έχει ενημερωθεί εδώ και μια βδομάδα σχεδόν.

Δημοσ.
59 λεπτά πριν, ribo7 είπε

Ακόμα και αν η αξία υπερβαίνει κάποιο ποσό?

Επειδή δεν δήλωσα πουθενά ότι είναι ως "δώρο", πως θα το κρίνουν?

Υπάρχει κάποια υπηρεσία που να μάθω πιο λεπτεμερής κατάσταση εντός τελωνείου (με το υπάρχον tracking number)?

Γιατί στο tracking του ΕΛΤΑ δεν έχει ενημερωθεί εδώ και μια βδομάδα σχεδόν.

Αποστολές από ευρωπαϊκή ένωση δεν περνάνε τελωνείο.

• Like 1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, kathytherion είπε

Καλημέρα! Έχει κάνει κανείς πρόσφατα παραγγελία ebay από Κίνα? Έχω βρει κάτι μικροπραγματακια αξίας μάξιμουμ 4€ αλλά δεν ξέρω τι παίζει με τελωνεία, είναι ακόμη τζόκερ η τα περνάνε όλα? Κάποια υλικά για κατασκευές ήθελα,ευτελούς ποσού ...

Έχω διαβάσει ειναι λίγο κορόνα γράμματα το ebay από Κίνα . Γιατί δεν κοιτάς στο Aliexpress που ειναι σίγουρο δεν θα περάσει τελωνείο αν επιλέξεις ασφαλή τρόπο αποστολής, αν σε ενδιαφέρει έχω φτιάξει μια λίστα με ασφαλής τρόποι αποστολής εδώ  (σελίδα 271)

Δημοσ.
19 ώρες πριν, sakisgri είπε

Έχω διαβάσει ειναι λίγο κορόνα γράμματα το ebay από Κίνα . Γιατί δεν κοιτάς στο Aliexpress που ειναι σίγουρο δεν θα περάσει τελωνείο αν επιλέξεις ασφαλή τρόπο αποστολής, αν σε ενδιαφέρει έχω φτιάξει μια λίστα με ασφαλής τρόποι αποστολής εδώ  (σελίδα 271)

Κατάλαβα,έχω αρχίσει ήδη να κοιτάω από SheIn ευρωπαϊκό για να είμαι σίγουρη ,αλιεξπρες δεν έχω δοκιμάσει ποτέ και πάντα με μοερδευαν αυτές οι παράμετροι και τι αντίκτυπο θα είχαν στο τελικό κόστος της παραγγελίας για αυτό και έχω περιορίσει δραστικά τις παραγγελίες τα τελευταία χρόνια,όμως μαζεύτηκαν κάτι λίγα που θέλω και στο τέλος θα τα χάσω έτσι όπως πάω οπότε θα τσεκαρω και το από όπως τσεκαρω τώρα το SheIn, κρίμα γιατί το ebay τα έβαζε κάτω και τα 2 κατά την ταπεινή μου γνώμη...

Δημοσ.
2 ώρες πριν, kathytherion είπε

Κατάλαβα,έχω αρχίσει ήδη να κοιτάω από SheIn ευρωπαϊκό για να είμαι σίγουρη ,αλιεξπρες δεν έχω δοκιμάσει ποτέ και πάντα με μοερδευαν αυτές οι παράμετροι και τι αντίκτυπο θα είχαν στο τελικό κόστος της παραγγελίας για αυτό και έχω περιορίσει δραστικά τις παραγγελίες τα τελευταία χρόνια,όμως μαζεύτηκαν κάτι λίγα που θέλω και στο τέλος θα τα χάσω έτσι όπως πάω οπότε θα τσεκαρω και το από όπως τσεκαρω τώρα το SheIn, κρίμα γιατί το ebay τα έβαζε κάτω και τα 2 κατά την ταπεινή μου γνώμη...

Πάντως από Aliexpress μη φοβάσαι να παραγγείλεις. Έχω πάρει πάνω από 80 δέματα το τελευταίο χρόνο, σε κανένα δεν πλήρωσα κάτι παραπάνω από αυτά που πλήρωσα στο κατάστημα.

Τρόπο αποστολής "Aliexpress saver shipping/Aliexpress selection saver" για τα φτηνά προϊόντα (κάτω από 8,5€) που δίνετε η επιλογή, και "Aliexpress standard shipping/Aliexpress selection standard" για τα πιο ακριβά (πάνω από 8,5€) που ειναι και συστημένο. Θα έρθουν σε 20-30 μέρες και δεν θα πληρωσεις κάτι παραπάνω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...