Προς το περιεχόμενο

[Εξελιξη παραγγελιων] Παραλαβες παραγγελιων μεσω ΕΛΤΑ

matrixxx

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 2,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, leo066 είπε

Μέχρι να φύγει από Ουγγαρία

για να εχουμε παρακολουθηση μεχρι την παραλαβη σε καποιο δεμα φτηνο πχ 5 ευρω, υπαρχει καποιος τροπος αποστολης? εχω δεμα με ειδοποιηση του aliexpess οτι εχει φθασει ελλαδα 02.11.22 και δεν εχω παραλαβει ακομα και δεν ξερω που βρισκεται το δεμα.

Επεξ/σία από manoskost
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εχω κατι πακετα απο Αμερικη που περιμενουν για να σταλθουν απο ship forwarder

Και μου δινουν τις εξης επιλογες

USPS INTL FC-28$ 10-40days

DHL EXP-29$ 5-10days

FEDEX INTL CONNECT-20$ 10-20days

FEDEX ECON-20$ 5-8 days

FEDEX PRI-28$ 1-3days

Μου φαινεται οτι το καλυτερο ειναι με FedEx Priority , ποια ειναι η γνωμη σας?

Εχω ομως καποιες αποριες:

1. Υπαρχει Fedex στην Ελλαδα?

2. Εχει συνεργαστει ποτε κανεις μαζι της?

2 ώρες πριν, manoskost είπε

για να εχουμε παρακολουθηση μεχρι την παραλαβη σε καποιο δεμα φτηνο πχ 5 ευρω, υπαρχει καποιος τροπος αποστολης? εχω δεμα με ειδοποιηση του aliexpess οτι εχει φθασει ελλαδα 02.11.22 και δεν εχω παραλαβει ακομα και δεν ξερω που βρισκεται το δεμα.

Aliexpress standard. Τώρα τελευταία παραλαμβάνεις με speedex σε 13 μέρες περίπου αλλά δεν τα στέλνει όλα με speedex, δεν ξέρω πως επιλέγει. 

2 ώρες πριν, aler45 είπε

Εχω κατι πακετα απο Αμερικη που περιμενουν για να σταλθουν απο ship forwarder

Και μου δινουν τις εξης επιλογες

USPS INTL FC-28$ 10-40days

DHL EXP-29$ 5-10days

FEDEX INTL CONNECT-20$ 10-20days

FEDEX ECON-20$ 5-8 days

FEDEX PRI-28$ 1-3days

Μου φαινεται οτι το καλυτερο ειναι με FedEx Priority , ποια ειναι η γνωμη σας?

Εχω ομως καποιες αποριες:

1. Υπαρχει Fedex στην Ελλαδα?

2. Εχει συνεργαστει ποτε κανεις μαζι της?

Υπάρχει και FedEx (αυτοπροσώπως Αθήνα-Θεσσαλονίκη) και μέσω συνεργαζόμενης courier (Γενική νομίζω) στις υπόλοιπες και DHL.

Αλλά.

Με DHL ή FedEx θα χρεωθείς €€€ για τον εκτελωνισμό πέρα από το ΦΠΑ και δασμούς, ΕΚΤΟΣ κι αν με κάποια από τις μεθόδους αυτές σου προσφέρουν υπηρεσία DDP (delivered duty paid) δηλαδή να προπληρώσεις ΦΠΑ και δασμούς στον αποστολέα.

Με USPS η αποστολή θα καταλήξει στα ΕΛΤΑ και ο εκτελωνισμός θα γίνει από αυτούς. Τα τέλη εδώ της υπηρεσίας είναι πολύ χαμηλότερα και είναι αναρτημένα στο site των ΕΛΤΑ.

Δεν υπάρχει περίπτωση να μη στο περάσουν τελωνείο, όποια μέθοδο και να επιλέξεις.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, manoskost είπε

με aliexpress saver shipping εχουμε παρακολουθηση του δεματος μεχρι την παραδοση?

Όχι, μέχρι Αθήνα η ενημέρωση θα ειναι "Arrive at local delivery office"

AliExpress Selection Saver                    (semitrackable) Ενημέρωση μέχρι να φτάσει Αθήνα.

AliExpress Saver Shipping                     (semitrackable) Ενημέρωση μέχρι να φτάσει Αθήνα.

AliExpress Selection Standard                  (trackable)      Ενημέρωση μέχρι το σπίτι και συστημένο.

AliExpress Standard Shipping                   (trackable)      Ενημέρωση μέχρι το σπίτι και συστημένο.

AliExpress Premium Shipping                   (trackable)      Ενημέρωση μέχρι το σπίτι και συστημένο.

Cainiao Super Economy Global             (semitrackable) Ενημέρωση μέχρι να φτάσει Αθήνα.

Cainiao Super Economy                         (semitrackable) Ενημέρωση μέχρι να φτάσει Αθήνα.

Cainiao Standard For Special Goods       (trackable)      Ενημέρωση μέχρι το σπίτι και συστημένο.

Cainiao Heavy Parcel Line                         (trackable)      Ενημέρωση μέχρι το σπίτι και συστημένο.

Προσοχή με το "Cainiao super economy for special goods" δεν είναι ασφαλής (προς το παρόν) γιαυτό δεν το έχω στην λίστα.

Το semitrackable το αφήνει ο ταχυδρόμος το δέμα και φεύγει χωρίς υπογραφή σαν ένα γραμμα.

Επεξ/σία από sakisgri

1 ώρα πριν, frap73 είπε

Υπάρχει και FedEx (αυτοπροσώπως Αθήνα-Θεσσαλονίκη) και μέσω συνεργαζόμενης courier (Γενική νομίζω) στις υπόλοιπες και DHL.

Αλλά.

Με DHL ή FedEx θα χρεωθείς €€€ για τον εκτελωνισμό πέρα από το ΦΠΑ και δασμούς, ΕΚΤΟΣ κι αν με κάποια από τις μεθόδους αυτές σου προσφέρουν υπηρεσία DDP (delivered duty paid) δηλαδή να προπληρώσεις ΦΠΑ και δασμούς στον αποστολέα.

Με USPS η αποστολή θα καταλήξει στα ΕΛΤΑ και ο εκτελωνισμός θα γίνει από αυτούς. Τα τέλη εδώ της υπηρεσίας είναι πολύ χαμηλότερα και είναι αναρτημένα στο site των ΕΛΤΑ.

Δεν υπάρχει περίπτωση να μη στο περάσουν τελωνείο, όποια μέθοδο και να επιλέξεις.

17.99 κοστιζει το προιον ποσο να μου βαλουν τελωνειο 10$ οι μεγαλες εννοω

ξερουμε ποσος ειναι το κοστος εκτελωνισμων τους

Γιατι στο σαιτ της Fedex λεει οτι το εξτρα ποσο ειναι 10ευρω

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
39 λεπτά πριν, aler45 είπε

17.99 κοστιζει το προιον ποσο να μου βαλουν τελωνειο 10$ οι μεγαλες εννοω

ξερουμε ποσος ειναι το κοστος εκτελωνισμων τους

Γιατι στο σαιτ της Fedex λεει οτι το εξτρα ποσο ειναι 10ευρω

Χα. οκ. Η ταρίφα της FedEx εδώ για την υπηρσία χωρίς DDP ξεκινούσε απο €100 (εκατό) περίπου συν ότι ΦΠΑ αναλογεί στην αξία του αντικειμένου. Αν άλλαξε κάτι, πες μας όταν παραλάβεις.

Επεξ/σία από frap73

5 ώρες πριν, sakisgri είπε

Προσοχή με το "Cainiao super economy for special goods" δεν είναι ασφαλής (προς το παρόν) γιαυτό δεν το έχω στην λίστα.

αλλο παλι και αυτο θα μας τρελανουν. και εχω ενα φτηνιαρικο πακετο που ερχεται ετσι....

Εν τω μεταξυ, μου ρθε πακετο απο ελβετια. δισκος απο third party seller απο αμαζον. δισκος αξιας 23 ευρω.

δηλωμενη πανω στο πακετο.

πληρωσα μονο εξοδα εκτελωνισμου 5 ευρω. ποτς γκενεν αυτο?

δεν παραπονιεμαι αλλα δε θα επρεπε να πληρωσω και το 24%? θα μας τρελανουν. βαρανε οτι ναναι

47 λεπτά πριν, burnin είπε

αλλο παλι και αυτο θα μας τρελανουν. και εχω ενα φτηνιαρικο πακετο που ερχεται ετσι....

Εν τω μεταξυ, μου ρθε πακετο απο ελβετια. δισκος απο third party seller απο αμαζον. δισκος αξιας 23 ευρω.

δηλωμενη πανω στο πακετο.

πληρωσα μονο εξοδα εκτελωνισμου 5 ευρω. ποτς γκενεν αυτο?

δεν παραπονιεμαι αλλα δε θα επρεπε να πληρωσω και το 24%? θα μας τρελανουν. βαρανε οτι ναναι

Το "Cainiao super economy for special goods" ειναι για ειδικά υλικά σκόνες, αλοιφές ενσωματωμένες μπαταρίες κτλ. Αν το δέμα σου δεν είχε κάτι τέτοιο θα μπορούσες να επιλεξεις άλλο τρόπο αποστολής η να ψάξεις το προϊόν σε άλλο κατάστημα που να έχει άλλο τρόπο αποστολής. Πολλοί πωλητές βάζουν αυτόν τον τρόπο γιατί ειναι φτηνός και ας μην ειναι το δέμα με ειδικά υλικά.

Επίσης και το "Cainiao standard for special goods" ειναι για ειδικά υλικά αλλά ειναι ασφαλής και συστημένο, το δέμα θα πάει Ολλανδία θα περάσει εκεί τελωνείο και θα έρθει εδώ με καμία επιπλέον χρέωση, ειναι λίγο πιο ακριβό αλλά δεν θα πληρωσεις τα 2,50€ και στης περισσότερες περιπτώσεις συμφέρει.

Για το 24% το πλήρωσες στο κατάστημα που παράγγειλες, γράφει στο checkout "vat included" , τα πιο πολλά καταστήματα το έχουν μέσα στην τιμή πλέον. Κανονικά όμως αφού ήταν πληρωμένος ο φπα και κάτω από 150€ ΔΕΝ θα έπρεπε να περάσει τελωνείο και ΔΕΝ θα έπρεπε να πληρωσεις κάτι παραπάνω, το γράφει και στο τιμοκατάλογο από τα ΕΛΤΑ όπως θα δεις και στην φώτο κάτω.

ελτα τιμοκαταλογος.JPG

14 λεπτά πριν, sakisgri είπε

Το "Cainiao super economy for special goods" ειναι για ειδικά υλικά σκόνες, αλοιφές ενσωματωμένες μπαταρίες κτλ. Αν το δέμα σου δεν είχε κάτι τέτοιο θα μπορούσες να επιλεξεις άλλο τρόπο αποστολής η να ψάξεις το προϊόν σε άλλο κατάστημα που να έχει άλλο τρόπο αποστολής. Πολλοί πωλητές βάζουν αυτόν τον τρόπο γιατί ειναι φτηνός και ας μην ειναι το δέμα με ειδικά υλικά.

Επίσης και το "Cainiao standard for special goods" ειναι για ειδικά υλικά αλλά ειναι ασφαλής και συστημένο, το δέμα θα πάει Ολλανδία θα περάσει εκεί τελωνείο και θα έρθει εδώ με καμία επιπλέον χρέωση, ειναι λίγο πιο ακριβό αλλά δεν θα πληρωσεις τα 2,50€ και στης περισσότερες περιπτώσεις συμφέρει.

Για το 24% το πλήρωσες στο κατάστημα που παράγγειλες, γράφει στο checkout "vat included" , τα πιο πολλά καταστήματα το έχουν μέσα στην τιμή πλέον. Κανονικά όμως αφού ήταν πληρωμένος ο φπα και κάτω από 150€ ΔΕΝ θα έπρεπε να περάσει τελωνείο και ΔΕΝ θα έπρεπε να πληρωσεις κάτι παραπάνω, το γράφει και στο τιμοκατάλογο από τα ΕΛΤΑ όπως θα δεις και στην φώτο κάτω.

ελτα τιμοκαταλογος.JPG

κατατοπιστηκοτατος φιλε σε ευχαριστω. οντως αν ηταν πληρωμενο το φπα στο αμαζον (που θα ηταν), μιλαμε για την κλασικη αλητεια των ελτα.

οσον αφορα το αλιεξπρες ενα καλωδιακι ειχα παρει. νομιζω δεν ειχε αλλη επιλογη για σιπινγκ. ή δεν το προσεξα.

σε ευχαριστω. οταν θα ερθει θα ενημερωσω

• Like 1

Στις 19/11/2022 στις 8:35 ΜΜ, sakisgri είπε

Κανονικά όμως αφού ήταν πληρωμένος ο φπα και κάτω από 150€ ΔΕΝ θα έπρεπε να περάσει τελωνείο και ΔΕΝ θα έπρεπε να πληρωσεις κάτι παραπάνω, το γράφει και στο τιμοκατάλογο από τα ΕΛΤΑ όπως θα δεις και στην φώτο κάτω.

εκτος αν βαλει λαθος τα στοιχεια το καταστημα οποτε θα μπει τελωνειο για να τα διορθωσουν και θα σε χρεωσουν κανονικα. Μετα πρεπει να τα βρεις με το καταστημα. Βεβαια το καταστημα δεν υποχρεουται να στα γυρισει πισω. Επειδη μου εχει συμβει με το iherb αυτο, εκεινοι μου γυρισαν τα λεφτα του τελωνειου, ως αντιλογισμο στην τιμη του προιοντος που αγορασα.

Αλλα μπορει αλλο καταστημα να κανει την παπια. Το αναφερω ως ενα σημειο που δεν μπορεις να το ελεγξεις.

• Like 1

4 ώρες πριν, FarCry είπε

εκτος αν βαλει λαθος τα στοιχεια το καταστημα οποτε θα μπει τελωνειο για να τα διορθωσουν και θα σε χρεωσουν κανονικα. Μετα πρεπει να τα βρεις με το καταστημα. Βεβαια το καταστημα δεν υποχρεουται να στα γυρισει πισω. Επειδη μου εχει συμβει με το iherb αυτο, εκεινοι μου γυρισαν τα λεφτα του τελωνειου, ως αντιλογισμο στην τιμη του προιοντος που αγορασα.

Αλλα μπορει αλλο καταστημα να κανει την παπια. Το αναφερω ως ενα σημειο που δεν μπορεις να το ελεγξεις.

Συμφωνώ με αυτό που λες. Αλλά άμα το δέμα έρθει από τρίτη χώρα σχεδόν πάντα θα περάσει τελωνείο και ας έχεις μιλήσει πιο πριν με τον πωλητή να ενημερωθεί το IOSS και σου λέει ναι ενημερώθηκε κανονικά.

Στο Aliexpress μόνο ένας τρόπος υπάρχει που τα δέματα πάνε σε τρίτη χώρα (Ουζμπεκιστάν) πριν έρθουν Ελλάδα ειναι το "Cainiao super economy for special goods". Πάντα θα περάσουν τελωνείο και ας έχει ενημερωθεί το IOSS αφού η ίδια εταιρία (Cainiao) στέλνει και με άλλους τρόπος που τα δέματα θα πάνε Ουγγαρία/Ολλανδία περνάνε εκεί τελωνείο και έρχονται εδώ με κανένα πρόβλημα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...