Προς το περιεχόμενο

[Εξελιξη παραγγελιων] Παραλαβες παραγγελιων μεσω ΕΛΤΑ

matrixxx

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Στις 6/10/2022 στις 2:55 ΜΜ, sakisgri είπε

Καθόλου απίθανο. Βάλε το tracking στο ΕΛΤΑ courier (το ίδιο πράμα ειναι) https://www.elta-courier.gr/search

Η και εδώ https://parcelsapp.com/en/tracking/

Πηγα ταχυδρομειο και εβγαλα άκρη, αλλαξε ο κωδικος tracking στην Βουδαπεστη, με άλλον, εβαλαν αλλο αυτοκολλητο με To barcode πανω στο παλιο, ομως δεν ενημερωσαν την πλατφορμα του Ali που ειχε το παλιο tracking.  

Το δεμα ήταν μόνο του, δεν εγινε "πακετο" με καποιο(α) άλλο(α)

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 2,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Καλησπέρα! Μία ερώτηση και από εμένα. Περίμενα ένα freebie από Adidas Αμερικής (ναι FML) και μου έστειλαν μήνυμα τα ΕΛΤΑ να τους στείλω αποδείξεις μπλαμπλα. Έστειλα τη μηδενική απόδειξη κτλ που μου έβγαλε η Adidas και περίμενα απάντηση να δω τι και πως. Σήμερα μου ήρθε μήνυμα ότι οι φόροι και τα τέλη είναι 24.40 και θα επιδοθεί από διανομέα. Από που σκατά προκύπτει αυτό το ποσό;!;

10 ώρες πριν, jmirko15 είπε

Καλησπέρα! Μία ερώτηση και από εμένα. Περίμενα ένα freebie από Adidas Αμερικής (ναι FML) και μου έστειλαν μήνυμα τα ΕΛΤΑ να τους στείλω αποδείξεις μπλαμπλα. Έστειλα τη μηδενική απόδειξη κτλ που μου έβγαλε η Adidas και περίμενα απάντηση να δω τι και πως. Σήμερα μου ήρθε μήνυμα ότι οι φόροι και τα τέλη είναι 24.40 και θα επιδοθεί από διανομέα. Από που σκατά προκύπτει αυτό το ποσό;!;

Ψάξανε την αξία του προϊόντος και σε χρέωσαν τον Φ.Π.Α + τέλη εκτελωνισμού.

Δες εδώ

https://neoskosmos.com/el/2019/05/09/news/community/forologountai-ta-demata-pou-stelnoume-stin-ellada/

10 ώρες πριν, jmirko15 είπε

Προφανώς και δεν δέχτηκαν την μηδενική τιμή,σου υπολόγισαν ένα ποσό με βάση το προϊόν, έχουν κάποιες λίστες δικές τους,θα έχει υπολογιστεί 24%ΦΠΑ επί της αξίας συν τά τέλη εκτελωνισμου των ΕΛΤΑ, από την στιγμή που είναι από χώρα εκτός ΕΕ ακολούθησαν την διαδικασία εκτελωνισμου.Μπορεις είτε να μην παραλάβεις είτε να ζητήσεις επανεξέταση πληρώνοντας  όμως κάποιο τέλος δίχως να είναι σίγουρο ότι θα δικαιωθείς.

Εκανα μια παρραγελια απο το amazon.co.uk και φυσικά την έστειλαν σπασμένη σε διαφορετικά πακέτα

Το ένα που έχει σταλθεί γραφει οτι ειναι με μια KRLM

Τι εταιρεία είναι αυτή??

image.png.5ca29cdb57bb73198e8da3415f7bdc68.png

36 λεπτά πριν, aler45 είπε

Εκανα μια παρραγελια απο το amazon.co.uk και φυσικά την έστειλαν σπασμένη σε διαφορετικά πακέτα

Το ένα που έχει σταλθεί γραφει οτι ειναι με μια KRLM

Τι εταιρεία είναι αυτή??

image.png.5ca29cdb57bb73198e8da3415f7bdc68.png

Με ελτα κουριερ θα παραλάβεις, όταν φτάσει Ελλάδα μπορείς να δεις το τρακινγκ στα ελτα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για αγορα απο ebay αγγλιας (ιδιωτης) με αξια αντικειμενου 6GBP και μεταφορικων 15GBP, (Royal Mail International Tracked) αν εχω καταλαβει καλα θα χρειαστει να πληρωσω μονο το φπα?

Επεξ/σία από VasKag

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δέμα από Κίνα μόλις έφτασε AE ( Arabic Emirates) 
Το τελώνιο να το έχω σιγουράκι;

Ο πωλητής χρησιμοποίησε DHL. 

Επεξ/σία από Giorgos241

δεματακι/φακελακι απο αγγλια το ειχε επισημανει σαν δωρο αξια 20 αγγλικεσ λιρεσ πληρωσα 11 ευρω στα ελτα γτ αφου ειναι δωρο και κατω των 45 που ειναι το οριο για τα δεματα να παιρναν δωρεαν 

4 ώρες πριν, grbuyer είπε

δεματακι/φακελακι απο αγγλια το ειχε επισημανει σαν δωρο αξια 20 αγγλικεσ λιρεσ πληρωσα 11 ευρω στα ελτα γτ αφου ειναι δωρο και κατω των 45 που ειναι το οριο για τα δεματα να παιρναν δωρεαν 

https://www.eurosender.com/el/sap/teloneio

Τι συμβαίνει με τελωνειακές χρεώσεις αν στέλνεται ως δώρο;

Ευρωπαϊκή Ένωση – Για τις περισσότερες χώρες, δεν θα χρειαστεί να πληρώσετε τελωνειακούς δασμούς, τόσο στο τελωνείο Ελλάδας όσο και παντού, για την αποστολή δώρων των οποίων η αξία δεν υπερβαίνει τα 45 ευρώ.

Εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης – Όταν αποστέλλετε αγαθά που χαρακτηρίζονται ως δώρα από το εξωτερικό, εκτός της ΕΕ, ισχύουν δασμοί και φόροι τελωνείου, ανάλογα με τη συγκεκριμένη χώρα. Ωστόσο, κάθε χώρα, όπως και η Ελλάδα, έχει τους δικούς της κανόνες για τις τιμές τελωνείου και εξαρτάται από την αξία των προϊόντων.

Αφού ήρθε από τρίτη χώρα χρεώθηκες κανονικά.

20 αγγλικές λίρες = 22,99€             22.99€ * 24% = 28.5€     δλδ το φ.π.α ειναι 5,5€ + 5€ έξοδα εκτελωνισμού = 10,50€

Στις 18/10/2022 στις 6:51 ΜΜ, sakisgri είπε

Ευρωπαϊκή Ένωση – Για τις περισσότερες χώρες, δεν θα χρειαστεί να πληρώσετε τελωνειακούς δασμούς, τόσο στο τελωνείο Ελλάδας όσο και παντού, για την αποστολή δώρων των οποίων η αξία δεν υπερβαίνει τα 45 ευρώ.

Εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης – Όταν αποστέλλετε αγαθά που χαρακτηρίζονται ως δώρα από το εξωτερικό, εκτός της ΕΕ, ισχύουν δασμοί και φόροι τελωνείου, ανάλογα με τη συγκεκριμένη χώρα. Ωστόσο, κάθε χώρα, όπως και η Ελλάδα, έχει τους δικούς της κανόνες για τις τιμές τελωνείου και εξαρτάται από την αξία των προϊόντων.

20 αγγλικές λίρες = 22,99€             22.99€ * 24% = 28.5€     δλδ το φ.π.α ειναι 5,5€ + 5€ έξοδα εκτελωνισμού = 10,50€

και τα 26 ευρω που βρεθηκαν στο κιτρινο αυτοκολλητακι των ελτα

Στις 18/10/2022 στις 6:51 ΜΜ, sakisgri είπε

20 αγγλικές λίρες = 22,99€             22.99€ * 24% = 28.5€     δλδ το π.π.α ειναι 5,5€ + 5€ έξοδα εκτελωνισμού = 10,50€

ευχαριστω παντωσ

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 21/10/2022 στις 2:59 ΜΜ, grbuyer είπε

και τα 26 ευρω που βρεθηκαν στο κιτρινο αυτοκολλητακι των ελτα

Τότε κοστολόγησαν το αντικείμενο στα 26€  -   26€ * 24% = 32,24€       δλδ το φ.π.α. ειναι 6,24€ + 5€ έξοδα εκτελωνισμού = 11,24€

Επεξ/σία από sakisgri

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...