Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλα ναι εχουν ξεφυγει. πακετο αξιας 0.50 με τα μεταφορικα μεσα και καπως το καταφεραν να βαλουν 3ευρω τελωνειο.. καλη φαση 6 φορες πανω απο οσο αξιζει..  και τωρα ηρθε αλλο ενα παλι παρομοιας αξιας και ειναι αλλο ενα 3ευρω...
η μαλακια που τους τρωει δεν εχει βουνα να πανε διοτι ακομα τα βουνα φυγαν για αλλου διοτι δεν αντεξαν αλλο

• Απαντ. 2,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, its smashy είπε

καλα ναι εχουν ξεφυγει. πακετο αξιας 0.50 με τα μεταφορικα μεσα και καπως το καταφεραν να βαλουν 3ευρω τελωνειο.. καλη φαση 6 φορες πανω απο οσο αξιζει..  και τωρα ηρθε αλλο ενα παλι παρομοιας αξιας και ειναι αλλο ενα 3ευρω...
η μαλακια που τους τρωει δεν εχει βουνα να πανε διοτι ακομα τα βουνα φυγαν για αλλου διοτι δεν αντεξαν αλλο

Πριν αρχίσεις τις κατάρες,  θα πρέπει να γνωρίζεις πως από τα 3€ που αναφέρεις τα 2.5€ είναι η ταρίφα για τον εκτελωνισμό επειδή χρειάστηκε να εμπλακεί άνθρωπος.

Το 0.50€ είναι ο ΦΠΑ, δλδ ο εκτελωνιστής εκτίμησε το περιεχόμενο του πακέτου στα ~2€. Ναι, έχει δικαίωμα να το κάνει ακόμη κι αν αναγράφει ο αποστολέας αξία.

Αν κάνεις συχνά τέτοιες αγορές θα σου πρότεινα να επιλέγεις τρόπους αποστολής που υποστηρίζουν το σύστημα IOSS ώστε να μην πληρώνεις τίποτε για εκτελωνισμό/ΦΠΑ. Αν αυτοί οι τρόποι αποστολής σου κοστίζουν πάνω από 3€, τότε απλά θεώρησε πως αυτά που αγοράζεις από τη συγκεκριμένη πηγή κοστίζουν 3.50€ και όχι 0.50€ και επέλεξε φτηνότερη πηγή αν υπάρχει.

Επεξ/σία από frap73
Δημοσ.
Στις 19/8/2022 στις 5:05 ΜΜ, kostm36 είπε

ζητησες εκτελωνισμο απο τα ελτα; 

Σας ευχαριστώ όλους για όλα....μετά από 26 μέρες τελικά έγινε έλεγχος από το τελωνείο......το αποτέλεσμα......για μια ακόμα φορά ΕΛΛΑΔΑ.....για δεμα(ρουχα για δώρο αξίας 400 αυστραλεζικων δολαρίων,περίπου 265€,με τελική τιμή αγοράς γύρω στα 110€,αξία εκτελωνισμός 125€.......ας γελάσω.....μετά σου λέει γιατί είμαστε τριτοκοσμικά χώρα......οκ 30-40€ να τα καταλάβω τα άλλα για πιο λογο;;;;;

Δημοσ.

Καλησπέρα. Παραγγελία από aliexpress πριν κανα μήνα . Έλαβα σήμερα μειλ από τα ελτα που λέει οτι δεν εχουν την σωστή διεύθυνση .Στο λινκ που πρέπει να συμπληρώσω την σωστή διεύθυνση με παραπέμπει σε πληρωμή 2,84 ευρώ χωρίς όμως να εξηγεί τι ακριβώς είναι αυτό. Επίσης ο αριθμός αποστολής που εχει βγάζει σε δέμα γενικής ταχυδρομικής .Δεν μου έχει ξανατυχει ομολογώ. Αν  έχει κανείς καμιά ιδέα τι παίζει  ας ενημερώσει

Ashampoo_Snap_Πέμπτη, 1 Σεπτεμβρίου 2022_23h24m32s_001_Chrome Legacy Window.png

Ashampoo_Snap_Πέμπτη, 1 Σεπτεμβρίου 2022_23h27m43s_002_Chrome Legacy Window.png

• Confused 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, gravix είπε

Καλησπέρα. Παραγγελία από aliexpress πριν κανα μήνα . Έλαβα σήμερα μειλ από τα ελτα που λέει οτι δεν εχουν την σωστή διεύθυνση .Στο λινκ που πρέπει να συμπληρώσω την σωστή διεύθυνση με παραπέμπει σε πληρωμή 2,84 ευρώ χωρίς όμως να εξηγεί τι ακριβώς είναι αυτό. Επίσης ο αριθμός αποστολής που εχει βγάζει σε δέμα γενικής ταχυδρομικής .Δεν μου έχει ξανατυχει ομολογώ. Αν  έχει κανείς καμιά ιδέα τι παίζει  ας ενημερώσει

Για απάτη μου φαίνεται.

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, gravix είπε

Νομίζω είναι προφανές ότι είναι απάτη.

• Like 1
Δημοσ.
9 ώρες πριν, gravix είπε

απατη 100%

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Από τη στιγμή που βλέπεις πως ο αριθμός αποστολής που εμφανίζουν δεν έχει σχέση με εσένα, "γεια σας".

Τελευταία έχουν βελτιώσει την ορθογραφία τους, αλλά ευτυχώς, η Ελληνική γλώσσα είναι τόσο πλούσια που η αυτόματη μετάφραση συχνά χρησιμοποιεί αδόκιμες εκφράσεις και τα scam γίνονται εμφανή.

Φυσικά, μια ματιά στο URL στο οποίο κατέληξες καθώς και στο πιστοποιητικό εάν πρόκειται για https, θα αποκάλυπτε πολύ περισσότερα.

Επεξ/σία από frap73
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

παραγγελια 400κατι δολλαρια απο αμερικη, με usps. οταν εφτασε τελωνειο τους εστειλα ενα ευγενικο μαιλ αν μπορουν να το επισπευσουν, ισως φταιει αυτο, ισως σταθηκα τυχερος.

Clipboard01.jpg

Επεξ/σία από duende
Δημοσ.

Μου ζήτησαν εκτελωνισμό 2.5 ευρώ σε αντικείμενο που στοίχισε 2.5 ευρώ. Δεν το περέλαβα αναγκάστηκαν να το επιστρέψουν πίσω στον πωλητή. Πήρα τα λεφτά μου πίσω από τον πωλητή και επανααγόρασα το ίδιο αντικείμενο. Την επόμενη φορά ήρθε χωρίς τελεωνείο.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, chipakos είπε

Μου ζήτησαν εκτελωνισμό 2.5 ευρώ σε αντικείμενο που στοίχισε 2.5 ευρώ. Δεν το περέλαβα αναγκάστηκαν να το επιστρέψουν πίσω στον πωλητή. Πήρα τα λεφτά μου πίσω από τον πωλητή και επανααγόρασα το ίδιο αντικείμενο. Την επόμενη φορά ήρθε χωρίς τελεωνείο.

Ναι είναι τζόκερ η χρέωση δυστυχώς.

Και όσο για κάποιους που λένε ο πωλητής να κάνει σωστά την διαδικασία,αυτό που γράφεις είναι αυτό που έχω ξαναπεί ότι κάνουν ότι θέλουν στο τελωνείο....

Καλά το έκανες και χαρά στην υπομονή σου..

• Like 1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, duende είπε

παραγγελια 400κατι δολλαρια απο αμερικη, με usps. οταν εφτασε τελωνειο τους εστειλα ενα ευγενικο μαιλ αν μπορουν να το επισπευσουν, ισως φταιει αυτο, ισως σταθηκα τυχερος.

Clipboard01.jpg

κ εγω το ιδιο εκανα

Δημοσ.
3 ώρες πριν, grbuyer είπε
Γ.Ε.Τ.Α. ΠΕΙΡΑΙΑ Άφιξη σε Γ.Ε.Τ.Α. ΠΕΙΡΑΙΑ

Tι σημαινει αυτο΄;;;;;

πρωτη φορα το βλεπω

ΓΕΤΑ = Γραφείο Εκτελωνισμού Ταχυδρομικών Αντικειμένων

Δημοσ.

Καλημέρα!

Έχω κάνει και εγω μια παραγγελια απο Αμερικη μεσω ebay και το δεμα ερχεται με usps. H αξια του ειναι 60€ και ήδη εχω προπληρώσει τον ΦΠΑ στο καλάθι αγοράς. Απο αυτα που εχω διαβασει ειναι λιγο θεμα τυχης αν θα το κρατησουν στο τελωνειο και αν θα πληρωσω τελη εκτελωνισμου.. Επίσης Στον τιμοκατάλογο των ΕΛΤΑ οσον αφορα τα τελη εκτελωνισμου αναφέρει και αυτό: "∆ιευκρινίζεται ότι δεν θα εισπράττονται Τέλη Εκτελωνισμού για τα ταχυδρομικά αντικείμενα, εισαγωγές αγαθών αξίας <150 € από χώρες εκτός ΕΕ, τα οποία θα απελευθερώνονται άμεσα από το Τελωνείο, βάσει της ∆ιασάφησης προάφιξης (τύπου D)."

Διασάφηση προάφιξης τύπου D τι σημαίνει ?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...