Προς το περιεχόμενο

[Εξελιξη παραγγελιων] Παραλαβες παραγγελιων μεσω ΕΛΤΑ

matrixxx

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 ώρα πριν, StavrosD είπε

Συνοψίζω για όσους δεν θέλουν να παρακολουθήσουν όλο το θέμα.

ΟΛΑ τα δέματα εκτός ΕΕ έχουν πλέον φόρο και έξοδα εκτελωνισμού, ακόμα και αξία 0.01€.

Στα ΕΛΤΑ τα έξοδα αυτά είναι:

https://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/2088878/eltapos-diamorfonontai-ta-nea-telh-ektelonismoy-gi.html

https://www.aade.gr/sites/default/files/2021-06/e_2133_2021ada.pdf

Δεν επιτρέπεται από ιδιώτες να εισάγουν από χώρα εκτός ΕΕ:

- καπνό, ηλεκτρονικό τσιγάρο, υγρά αναπλήρωσης, κλπ

- προϊόντα καφέ που υπόκεινται σε φόρο κατανάλωσης (θέλει ειδική διαδικασία)

- προϊόντα που υπόκεινται σε ειδικό φόρο κατανάλωσης

Αν η μεταφορά γίνει με courier, θα χρεωθείτε:

- Έξοδα αποθήκευσης

-  Έξοδα εκτελωνισμού (από 60€ και πάνω, ανάλογα με την αξία του προϊόντος) ή αν έχετε δικό σας εκτελωνιστή, την αμοιβή του εκτελωνιστή σας συν "Έκδοση Διατακτικής" (~35€).

- Πιθανόν να χρεωθείτε και έξοδα αποστολής από το τμήμα εκτελωνισμού τους μέχρι το σπίτι σας. Μου είχε τύχει παλιότερα. Για φορητό από Αμερική πλήρωσα 200€ αγορά στο ebay (4 χρόνια πριν καινούργιο κόστιζε 3000€, 265€ κομπλέ στην πόρτα μου ήταν ευκαιρία), 65€ μεταφορικά (νομίζω UPS), 200€ για αποθήκη + εκτελωνισμό + ΦΠΑ και ΕΠΙΠΛΕΟΝ 14€ για αποστολή με speedex από την αποθήκη τους στο Ελ. Βενιζέλος μέχρι το σπίτι μου.

Αρα εγω για μια αγορα αξιας 15 ευρω με μεταφορικα αλλα 15 ευρω τι θα πληρωσω?

Αυτο ρωταω πιο πανω. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 2,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

13 ώρες πριν, giorgosdg_13 είπε

Καλημερα και χρονια πολλα. Θελω να κανω μια ερωτηση. Θελω να παρω κατι απο alliexpress το οποιο στοιχιζει 15 ευρω. Τα μεταφορικα ειναι 17 ευρω. Γνωριζοντας οτι τα προιοντα εως 22 ευρω δεν πληρωνουν εκτελωνισμο, αν παρω το προιον που ανεφερα πιο πανω θα πληρωσω εκτελωνισμο και Φ.Π.Α.?? Δηλαδη τα μεταφορικα προσμετρωνται στην αρχικη αξια του προιοντος οποτε ξεπερνα τα 22 ευρω και αρα θα πληρωσω εκτελωνισμο?? 

Σας ευχριστω πολυ!

Καλησπέρα και Χρόνια πολλά

Οχι δεν θα πληρώσεις. Ο ΦΠΑ είναι πλέον μέσα στη τιμή από όπου και να το παραγγείλεις (μέχρι 150 ευρώ από Κίνα μόνο)

Αν είναι από ευρωπαϊκή αποθήκη δεν έχει τελωνείο όσο και να κάνει το προϊών , είτε παραγγείλεις από μια πόλη στην Ελλάδα είτε από Ευρώπη είναι το ίδιο πράμα δεν πληρώνεις τπτ παραπάνω από την αρχική τιμή.

Από Κινά όσο ο τρόπος αποστολής είναι ένα από τα παρακάτω (με ΕΛΤΑ θα παραλαβεις) επίσης δεν θα πληρώσεις τελωνείο ούτε κάτι παραπάνω από την αρχική τιμή μέχρι αγορά τα 150 ευρώ, πάνω από 150 ευρώ πληρώνεις το φπα στην Ελλάδα συν τελωνείο και δασμούς. Εδώ είναι ο τιμοκατάλογος ΕΛΤΑ για πάνω από 150 ευρώ αγορά (από Κίνα)  - https://www.elta.gr/el-gr/ιδιώτες/αλληλογραφίαδέματα/εκτελωνισμός.aspx  πατάς εκεί που γράφει Τιμοκατάλογο Ειδικών Τελών Εκτελωνισμού

Cainiao:

Cainiao Super Economy Global

Cainiao Super Economy

Cainiao Super Economy for Special Goods

Cainiao Standard For Special Goods

Cainiao Heavy Parcel Line

Aliexpress:

AliExpress Selection Saver

AliExpress Saver Shipping

Aliexpress Selection Standard

AliExpress Standard Shipping

AliExpress Premium Shipping

11 ώρες πριν, sakisgri είπε

Καλησπέρα και Χρόνια πολλά

Οχι δεν θα πληρώσεις. Ο ΦΠΑ είναι πλέον μέσα στη τιμή από όπου και να το παραγγείλεις (μέχρι 150 ευρώ από Κίνα μόνο)

Αν είναι από ευρωπαϊκή αποθήκη δεν έχει τελωνείο όσο και να κάνει το προϊών , είτε παραγγείλεις από μια πόλη στην Ελλάδα είτε από Ευρώπη είναι το ίδιο πράμα δεν πληρώνεις τπτ παραπάνω από την αρχική τιμή.

Από Κινά όσο ο τρόπος αποστολής είναι ένα από τα παρακάτω (με ΕΛΤΑ θα παραλαβεις) επίσης δεν θα πληρώσεις τελωνείο ούτε κάτι παραπάνω από την αρχική τιμή μέχρι αγορά τα 150 ευρώ, πάνω από 150 ευρώ πληρώνεις το φπα στην Ελλάδα συν τελωνείο και δασμούς. Εδώ είναι ο τιμοκατάλογος ΕΛΤΑ για πάνω από 150 ευρώ αγορά (από Κίνα)  - https://www.elta.gr/el-gr/ιδιώτες/αλληλογραφίαδέματα/εκτελωνισμός.aspx  πατάς εκεί που γράφει Τιμοκατάλογο Ειδικών Τελών Εκτελωνισμού

Cainiao:

Cainiao Super Economy Global

Cainiao Super Economy

Cainiao Super Economy for Special Goods

Cainiao Standard For Special Goods

Cainiao Heavy Parcel Line

Aliexpress:

AliExpress Selection Saver

AliExpress Saver Shipping

Aliexpress Selection Standard

AliExpress Standard Shipping

AliExpress Premium Shipping

Standard και saver δεν πληρώνεις κάτι επιπλέον μιας και ο εκτελωνισμός γίνεται Ουγγαρία. Με cainiao υπάρχει ενδεχόμενο να πληρώσεις εδώ τελη εκτελωνισμού και ΦΠΑ ξανά.

γεια σας παιδια εχω μια παραγγελια απο 11/3 και 18/3 απεσταλη απο αγγλια και 19/3 τα ελτα εδειξαν αφιξη σε χωρα προορισμου γετα αθηνασ κατ.Μετα απο την κυβερνοεπιθεση χαθηκαν τα στοιχεια αυτα μονο στο ελτα κουριερ φαινοταν 

17/4 ομωσ προχθεσ εδειξε 

17/4/2022, 14:58 ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ Αποστολή αντικειμένου

και εχει μεινει εκει.Ξερει κανεισ αν τα τραβηξε τωρα το σηστυμα  μετα την κυβερνοεπιθεση η' αν τα στελνουν πισω στισ χωρεσ τουσ για να ξαναποσταλουν ΄΄΄΄΄΄

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, leo066 είπε

Standard και saver δεν πληρώνεις κάτι επιπλέον μιας και ο εκτελωνισμός γίνεται Ουγγαρία. Με cainiao υπάρχει ενδεχόμενο να πληρώσεις εδώ τελη εκτελωνισμού και ΦΠΑ ξανά.

Ολα όσα έγραψα είναι πλέον ασφαλές,και τα Αliexpress είναι Cainiao φαίνεται και από την αναζήτηση που κάνεις με οποίο πρόγραμμα η ιστοσελίδα θα στο βγάλει Cainiao. Mε οποίον από αυτούς τους τρόπους αποστολής και να επιλέξεις το δέμα θα πάει πρώτα στην αποθήκη του Aliexpress και θα τυπωθεί το έντυπο με ενημερωμένο το IOSS ότι το φπα έχει πληρωθεί. Με τους πιο πολλούς τρόπους αποστολής θα πάει Ουγγαρία θα εκτελωνιστεί εκεί θα παραλάβουν τα Ελτα και θα έρθει σπίτι σου με κανένα κόστος επιπλέον. Τα special goods πάνε Ολλανδία περνάνε εκεί τελωνείο και παραλαμβάνει τα Ελτα πάλι.

Από τον Ιούλιο που άλλαξαν τα δεδομένα έχει γράψει ο κόσμος την εμπειρία τους στο Forum που θα βάλω παρακάτω, στην αρχή υπήρχαν κάποια θέματα όπως λες με κάποιους τρόπους αποστολής άλλα με τον καιρό έχουν διορθωθεί.

Επεξ/σία από sakisgri

Στις 19/4/2022 στις 4:40 ΜΜ, grbuyer είπε

γεια σας παιδια εχω μια παραγγελια απο 11/3 και 18/3 απεσταλη απο αγγλια και 19/3 τα ελτα εδειξαν αφιξη σε χωρα προορισμου γετα αθηνασ κατ.Μετα απο την κυβερνοεπιθεση χαθηκαν τα στοιχεια αυτα μονο στο ελτα κουριερ φαινοταν 

17/4 ομωσ προχθεσ εδειξε 

17/4/2022, 14:58 ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ Αποστολή αντικειμένου

και εχει μεινει εκει.Ξερει κανεισ αν τα τραβηξε τωρα το σηστυμα  μετα την κυβερνοεπιθεση η' αν τα στελνουν πισω στισ χωρεσ τουσ για να ξαναποσταλουν ΄΄΄΄΄΄

Τιποτα δεν ειναι. Απλα περνανε τις παλιες εγραφες αλλα με νεα ημερομηνία και οχι με αυτη που πρέπει. 

λοιπον μινι ιστορια:
παραγγελνω δεμα απο Αλι, λεει οτι στελνει απο ιταλια με dhl express χωρις μεταφορικα (vat included)
εν τελει το δεμα φευγει απο χονκ κονγκ με dhl express.
φτανει ελλαδα, κολλαει τελωνειο,το εκτελωνιζει η dhl.
μιας και με παραξενeψε το γεγονος, επικοινωνω με το τμημα τελωνειου της dhl οπου και μου ζητανε το tracking number.
το δινω και μου λενε " κυριος Ταδε, για  Ηρακλειο Κρητης το δεμα,σωστα?" .
εγω Αθηνα,αρα εχει γινει μαλακια.
Το δεμα (για το οποιο εχω το tracking number) εφτασε σημερα στο Ηρακλειο της Κρητης και εγω εχω μεινει ξεκρεμαστος.
Στο message center του Ali,o κινεζος αφαντος, με εχει στο unread.
To store του ειναι "on vacation".

Στο parcellapp ομως το συγκεκριμενο δεμα φαινεται να περιεχει 6 αντικειμενα.
Και ερωτω: υπαρχει καμια περιπτωση να εχει στειλει αυτος σε κανεναν δικο του 6 παραγγελιες σε μια και να γινει μετα καποιος διαμοιρασμος απο δευτερο ατομο,σε δευτερο χρονο?
Ή απλα με εφαγαν? Και αν ναι,τι κανω?
Η μονη επιλογη που μου δινει το Ali, ειναι η εξης:
"If you do not receive the order within 17 days , you can open a dispute. If there's something wrong with your item, you can open a dispute within 15 days of confirming receipt."
Και εαν πατησω να ξεκινησω despute, λαμβανω το εξης μηνυμα: "
Sorry, you can not open dispute for this order. You can "Open dIspute" 10 days after the seller ships your item(s). If you have any questions about the order, please contact the seller."

Καμία ιδέα για το τι μπορει να εχει συμβει ή τι μπορω να κανω??

1.png

2.png

20 ώρες πριν, sleepychris είπε

λοιπον μινι ιστορια:
παραγγελνω δεμα απο Αλι, λεει οτι στελνει απο ιταλια με dhl express χωρις μεταφορικα (vat included)
εν τελει το δεμα φευγει απο χονκ κονγκ με dhl express.
φτανει ελλαδα, κολλαει τελωνειο,το εκτελωνιζει η dhl.
μιας και με παραξενeψε το γεγονος, επικοινωνω με το τμημα τελωνειου της dhl οπου και μου ζητανε το tracking number.
το δινω και μου λενε " κυριος Ταδε, για  Ηρακλειο Κρητης το δεμα,σωστα?" .
εγω Αθηνα,αρα εχει γινει μαλακια.
Το δεμα (για το οποιο εχω το tracking number) εφτασε σημερα στο Ηρακλειο της Κρητης και εγω εχω μεινει ξεκρεμαστος.
Στο message center του Ali,o κινεζος αφαντος, με εχει στο unread.
To store του ειναι "on vacation".

Στο parcellapp ομως το συγκεκριμενο δεμα φαινεται να περιεχει 6 αντικειμενα.
Και ερωτω: υπαρχει καμια περιπτωση να εχει στειλει αυτος σε κανεναν δικο του 6 παραγγελιες σε μια και να γινει μετα καποιος διαμοιρασμος απο δευτερο ατομο,σε δευτερο χρονο?
Ή απλα με εφαγαν? Και αν ναι,τι κανω?
Η μονη επιλογη που μου δινει το Ali, ειναι η εξης:
"If you do not receive the order within 17 days , you can open a dispute. If there's something wrong with your item, you can open a dispute within 15 days of confirming receipt."
Και εαν πατησω να ξεκινησω despute, λαμβανω το εξης μηνυμα: "
Sorry, you can not open dispute for this order. You can "Open dIspute" 10 days after the seller ships your item(s). If you have any questions about the order, please contact the seller."

Καμία ιδέα για το τι μπορει να εχει συμβει ή τι μπορω να κανω??

1.png

2.png

για τωρα δεν μπορεις να κανεις και πολλα περα απο υπομονη. περιμενε της 10 μερες και βλεπεις.(εκτος αν καταφερεις να πεισεις να αλαξουν διευθυνση..good luck with that lol) τα χρηματα σου η κατι δεν τα χανεις. αν γινει μ@λακια σε καλυπτει το ali. αυτο με κρητη μου ειχε γινει και σε μενα somehow. κερκυρα επρεπε να παει και βλεπω κρητη στο tracking και ο πωλητης να εχει σκαλωσει "item is delivered check your local post office"..ναι μισο παω 2 λεπτα κρητη να παραλαβω. του εστειλα attachment χαρτη που πηγε και που επρεπε να παει. ακρη δεν εβγαλα οποτε εφαγε dispute και αρνητικη για του πεου service που εχει και εσωσα

ειναι καποιος που πηρε απο Αγγλια χωρις tracking?

νομιζω κανα μηνα εχει σιγουρα που παρηγγειλα αλλα δεν το βλεπω να ερχεται....
το κοστος ηταν μικρο μου ειπε ο αποστολεας γιαυτο και το εστειλε με απλο χωρις tracking

27 λεπτά πριν, stel106 είπε

το κοστος ηταν μικρο μου ειπε ο αποστολεας γιαυτο και το εστειλε με απλο χωρις tracking

Ναι από μήνα ως  κάνα τρίμηνο κάνουν συνήθως .

• Like 1

14 ώρες πριν, stel106 είπε

Από αρχές Μαρτίου ακόμα περιμένω 

Τρομερό αίσχος 

34 λεπτά πριν, stelaras1 είπε

Τρομερό αίσχος 

Καταλαβα

και μενα δεν ηταν ακριβο αλλα η ταλαιπωρια αναμονής οντως σε κανει να μην θες να ξαναπαραγγειλεις

2 ώρες πριν, stelaras1 είπε

Τρομερό αίσχος 

εγω περιμενω 5 πακετα απο αρχες γεναρη. so no worries...μια μερα θα τα εχω. one day

Καλά απαλευτη κατάσταση, μα που ζούμε τελικά; 

Πληρώνουμε έσοδα εκτελωνισμου φόρους δασμούς κτλ για να έρθουν μετά από 5 μήνες. 

Οι άνθρωποι από το μαγαζί που μου έστειλαν έναν μεταλλικό adaptor για φωτογραφίες που δεν υπήρχε αλλού μου λένε έχει χαθεί, έπρεπε το πολύ σε 5 μέρες να το έχεις λάβει όπως γίνεται σε όλη την Ευρώπη. 

Θέλουν να το ξανά στείλουν που να ήξεραν όμως τι σημαίνει ΕΛΤΑ, τους λέω καλύτερα να περιμένουμε λίγο ακόμα γιατί και το άλλο άπατο θα πάει χαχαχα

Tragic 

• Like 1
  • Sad 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...