Προς το περιεχόμενο

[Εξελιξη παραγγελιων] Παραλαβες παραγγελιων μεσω ΕΛΤΑ

matrixxx

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Στις 3/1/2022 στις 12:34 ΜΜ, SabotazNic είπε

Μου έβγαλε και εμένα ελλιπή στοιχεία. Πρέπει να στείλω μαιλ στο ΓΕΤΑ? 

Screenshot_20220103-123320_Messenger.jpg.ef2448388fd79bb782d81c991bdbca7d.jpg

@grip @Μιχάλης Π

Σας προχώρησε το δικό σας με τα ελλιπή στοιχεία? 

Edit: έστειλα και εγώ μαιλ με τα στοιχεία αποστολής. 

Ναι. Το παρέλαβα κιόλας. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 2,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Insomnia δεν ξεκινας λιστα με υπογραφες να ριξουμε ενα κραξιμο στο τελωνειο ?Δεν ειναι ειναι δυνατον να περιμενουμε με τους μηνες να ξεπακεταρουν τα μικροδεματα μπας και παρουν κανα ευρω και στις τηλεορασεις να καμαρωνουν οτι εχουν εξυγχρονιστεί και ολα πανε ρολοι .Εντο μεταξυ πληρωνουμε το φπα στο Aliexpress ( μιλαω για μικροδεματα μικρης αξιας ) και μας καλουνε να το ξαναπληρωσουμε στο ταχυδρομειο δευτερη φορα !!Και πες αντε να το πληρωσω να παει σιχτιρ ....Γιατι ρε φιλε δεν μου στελνεις τον λογαριασμο να το πληρωσω online (την ειδοποιση να πας την στελνουν ομως ) και να μου το φερει ο ταχυδρομος και με υποχρεωνεις να στηνωμε με τις ωρες στην ουρά για να παρεις το 2ευρο ?

• Like 1

Το δικό μου έχει μείνει στα ελλιπή στοιχεία από τις 20/12.

Έκανα καταγγελία στην ΕΕΤΤ.

Από εδώ γίνεται, αν θέλει να κάνει και κάποιος άλλος, αν και αμφιβάλω αν θα τα κοιτάξουν 

• Like 2

Εδώ είμαστε! Σχεδον δυο μήνες μετά την άφιξή του από την Αγγλία, το δέμα ξεκόλλησε. Εύγε στο τελωνείο για την ταχύτητα. 

5/1/2022, 10:39 Κ.Δ. ΑΤΤΙΚΗΣ ΕΚΦΟΡΤΩΣΗ ΑΠΟ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΜΕΣΟ
5/1/2022, 08:08 Γ.Ε.Τ.Α. Αθήνας (Κ.Α.Τ.) ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΑΠΟ Γ.Ε.Τ.Α. Αθήνας (Κ.Α.Τ.)
5/1/2022, 08:06 Γ.Ε.Τ.Α. Αθήνας (Κ.Α.Τ.) ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ
1/12/2021, 20:15 Γ.Ε.Τ.Α. Αθήνας (Κ.Α.Τ.) ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΕΚΤΕΛΩΝΙΣΜΟ
1/12/2021, 20:14 Γ.Ε.Τ.Α. Αθήνας (Κ.Α.Τ.) ΆΦΙΞΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ
13/11/2021, 10:08 ΕΛΛΑΔΑ-ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ(ΚΑΤ) ΕΚΦΟΡΤΩΣΗ ΑΠΟ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΜΕΣΟ
13/11/2021, 10:08 ΕΛΛΑΔΑ-ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ(ΚΑΤ) ΑΝΑΜΟΝΗ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΗΣ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗΣ
11/11/2021, 07:55 ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ
9/11/2021, 23:16 ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΠΟ ΠΕΛΑΤΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

4 ώρες πριν, vortex365 είπε

Εντο μεταξυ πληρωνουμε το φπα στο Aliexpress ( μιλαω για μικροδεματα μικρης αξιας ) και μας καλουνε να το ξαναπληρωσουμε στο ταχυδρομειο δευτερη φορα !!Και πες αντε να το πληρωσω να παει σιχτιρ ....Γιατι ρε φιλε δεν μου στελνεις τον λογαριασμο να το πληρωσω online (την ειδοποιση να πας την στελνουν ομως ) και να μου το φερει ο ταχυδρομος και με υποχρεωνεις να στηνωμε με τις ωρες στην ουρά για να παρεις το 2ευρο ?

Για το ΦΠΑ δεν έχεις δίκιο, οι έξω κάνουν λάθος διαδικασία.

Για το 2ευρο έχεις δίκιο αλλά με λίγο κράξιμο θα το κάνουν και αυτό.

1 ώρα πριν, grayden είπε

Για το ΦΠΑ δεν έχεις δίκιο, οι έξω κάνουν λάθος διαδικασία.

Δεν νομιζω , η ιδια η υπαλληλος του ταχυδρομιου μου ειπε οτι να προσεχω με τα δεματα γιατι κανουν λαθος στο τελωνειο και διπλοχρεωνουν το φπα.Προφανως βεβαια θα υπαρχουν και παραληψεις απο την μερια του aliexpress που διαχειριζετε το vat .Σε τηλεφωνημα που εκανα επισης στα ελτα  στα κεντρικα μου ειπαν οτι οντως ισχυει και οταν τον ρωτησα οτι ενω εχω αποδηξεις οτι εχω πληρωσει ηδη το vat αν θα βγαλω ακρη μου ειπε ...οχι δεν θα βγαλεις ακρη .Εγω μιλαω με τεκμηρια δεν πεταω  αδειες κουβεντες.

• Like 1

16 ώρες πριν, tasarass77 είπε

Από εδώ γίνεται, αν θέλει να κάνει και κάποιος άλλος, αν και αμφιβάλω αν θα τα κοιτάξουν 

θα κανω και εγω για πολλοστη φορα. εχω 2 δεματα νεα, τους  εχω στειλει διευθυνσεις και αποδεικτικα πληρωμης φπα. δεν επικοινωνουν με τιποτα. 2 νεες καταγγελιες λοιπον. ερωτηση. οσον αφορα την καταγγελια με τα ελλειπη στοιχεια, τι ακριβως τους εγραψες φιλε?

αυτος ο @sleepychris που πεταει γελακια στα ποστ με καταγγελιες, τελωνης ειναι?

• Like 1

Στις 5/1/2022 στις 8:11 ΠΜ, tasarass77 είπε

Ευχαριστώ. Μόλις έκανα κι εγώ καταγγελία (ομοιοπαθής κι εγώ)

• Like 1

Πριν απευθυνθούν στην ΕΕΤΤ, οι καταναλωτές οφείλουν να υποβάλλουν κάθε ερώτημα/αίτημα/καταγγελία πρώτα στον πάροχό τους, ο οποίος υποχρεούται να απαντά εγγράφως εντός 20 ημερολογιακών ημερών ή 40 ημερολογιακών ημερών, εφόσον απαιτηθούν πρόσθετα στοιχεία.

Στις 5/1/2022 στις 8:11 ΠΜ, tasarass77 είπε

Το είχα πει και παραπάνω, το δικο μου δεμα που ανέφεραν ελλιπη στοιχεια κτλ, οταν μου ηρθε ηταν μια χαρα. Δεν ειχε απολυτως τιποτα η ετικετα πανω, ουτε ειχε ανοιχτεί ουτε ειχε βραχει. Οποτε τα ΓΕΤΑ απλως μαλακιζονται. 

• Like 1

@burnin Έγραψα ότι άλλα δέματα έβγαλαν αργότερα το "απαιτούνται στοιχεία" από το δικό μου και έχουν ήδη παραδοθεί ενώ εμένα παραμένει έτσι.

@Kiriakos-GR Έχουμε στείλει αρκετά email και δεν έχουμε πάρει απάντηση

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
57 λεπτά πριν, tasarass77 είπε

@burnin Έγραψα ότι άλλα δέματα έβγαλαν αργότερα το "απαιτούνται στοιχεία" από το δικό μου και έχουν ήδη παραδοθεί ενώ εμένα παραμένει έτσι.

@Kiriakos-GR Έχουμε στείλει αρκετά email και δεν έχουμε πάρει απάντηση

Εμένα εβγαλε Ελλιπή στοιχεία στις 17/12, έστειλα αμεσα email με ολα τα στοιχεια παραλήπτη - αποστολεα κτλ, και μπήκε για εκτελωνισμό στις 20/12. Το είχα στα χέρια μου στις 27/12. Ωστόσο, όπως έχω πει αλλες δυο φορες παραπάνω, το δεμα δεν ειχε το παραμικρό. Η ετικέτα ήταν αθικτη, το δεμα ήταν κλειστό, και δεν υπήρχαν ενδείξεις οτι βράχηκε ή αλλοιώθηκε κάτι ώστε να δικαιολογεί το "Ελλιπή πληροφοριακά στοιχεία...". Συνεπώς, το μόνο συμπέρασμα που βγάζω, είναι ότι τα ΓΕΤΑ τον παίζουν κανονικότατα και γράφουν ότι τους καπνίσει. 

Επεξ/σία από Μιχάλης Π
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν βοηθάει κάποιον να καταλάβει, αν και το έχω ξαναγράψει, από το 2016 τα ΕΛΤΑ και άλλοι κούριερ έχουν οριστεί Φορείς Παροχής Καθολικής Υπηρεσίας, το οποίο σημαίνει ότι τα δέματα που διαχειρίζονται δεν "περνάνε τελωνείο" όπως το καταλαβαίναμε παλιά, αλλά την διαδικασία την κάνουν αποκλειστικά οι ΦΠΚΥ (ΕΛΤΑ, κούριερ). Αυτοί στην συνέχεια αποδίδουν τους φόρους στο δημόσιο και χρεώνουν τον πελάτη για τις υπηρεσίες τους κατά βούληση και υποτίθεται ότι κάνει δειγματοληπτικούς ελέγχους το τελωνείο.

Συνεπώς κάθε καθυστέρηση στα ΓΕΤΑ για δέματα των ΕΛΤΑ είναι υπαιτιότητα των ΕΛΤΑ.

Επεξ/σία από coolgarlic
  • Like 2
  • Thanks 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...