Teo_Wrx Δημοσ. 15 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2021 Καλησπέρα,έχω κάποιες ερωτήσεις για όσους έχουν πλύνει μοτέρ αυτοκινήτου με ατμό.1)Θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα με τα ηλεκτρικά του αυτοκινήτου ;δηλαδή θα πρέπει να προστατέψω κάτι από τον ατμό;2)Μπορώ να βάλω κάτι πριν τον ατμό για μέγιστο αποτέλεσμα (πχ νεροσαπουνο);και αν το συνιστάτε γενικα.Ευχαριστώ.
NikosKallithea Δημοσ. 16 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2021 Δεν πλένουμε ποτέ τον κινητήρα. Με ένα πανακι οπου μπορείς, εκτος αν μιλας για καμια αντικα του 80' Τέλος απο μένα
kalmik Δημοσ. 16 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2021 θέλει ΠΡΟΣΟΧΗ στα ηλεκτρικά. Τα σοβαρά πλυντήρια καλύπτουν τα ευαίσθητα μέρη με πλαστικά και δεν ρίχνουν με πολλή πίεση. Προσωπικά όταν είχα ιταλικό (FIAT) είχα μείνει δύο φορές σε μια δεκαετία από αισθητήρα στροφών μετά από πλύσιμο. Τα γιαπωνέζικα έχουν πιο "στεγανά" ηλεκτρικά αλλά τίποτε δεν είναι τελείως αδιάβροχο. Υπάρχουν και μερικοί που καθαρίζουν τον κινητήρα με ειδικά πανιά και ειδικά καθαριστικά που διαλύουν τα λάδια και την κάπνα. 1
Teo_Wrx Δημοσ. 16 Μαρτίου 2021 Μέλος Δημοσ. 16 Μαρτίου 2021 7 λεπτά πριν, kalmik είπε θέλει ΠΡΟΣΟΧΗ στα ηλεκτρικά. Τα σοβαρά πλυντήρια καλύπτουν τα ευαίσθητα μέρη με πλαστικά και δεν ρίχνουν με πολλή πίεση. Προσωπικά όταν είχα ιταλικό (FIAT) είχα μείνει δύο φορές σε μια δεκαετία από αισθητήρα στροφών μετά από πλύσιμο. Τα γιαπωνέζικα έχουν πιο "στεγανά" ηλεκτρικά αλλά τίποτε δεν είναι τελείως αδιάβροχο. Υπάρχουν και μερικοί που καθαρίζουν τον κινητήρα με ειδικά πανιά και ειδικά καθαριστικά που διαλύουν τα λάδια και την κάπνα. 8 λεπτά πριν, kalmik είπε θέλει ΠΡΟΣΟΧΗ στα ηλεκτρικά. Τα σοβαρά πλυντήρια καλύπτουν τα ευαίσθητα μέρη με πλαστικά και δεν ρίχνουν με πολλή πίεση. Προσωπικά όταν είχα ιταλικό (FIAT) είχα μείνει δύο φορές σε μια δεκαετία από αισθητήρα στροφών μετά από πλύσιμο. Τα γιαπωνέζικα έχουν πιο "στεγανά" ηλεκτρικά αλλά τίποτε δεν είναι τελείως αδιάβροχο. Υπάρχουν και μερικοί που καθαρίζουν τον κινητήρα με ειδικά πανιά και ειδικά καθαριστικά που διαλύουν τα λάδια και την κάπνα. Έχεις κάποιο προϊόν κατά νου ; Θα με βοηθούσε ένα όνομα
Ukforthemoment Δημοσ. 16 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2021 3 ώρες πριν, Teo_Wrx είπε Έχεις κάποιο προϊόν κατά νου ; Θα με βοηθούσε ένα όνομα wd 40 ,διαλύει τα λάδια κλπ.Αν είναι να το πλύνεις με νερό τότε ψεκάζεις με πετρέλαιο πρωτα και μετά πλένεις. Αλλά αυτές είναι δουλειές για αυτούς που ξέρουν που και πως θα ρίξουν νερό και που έχουν και αέρα μετά να στεγνώσουν τον κινητήρα. Αν δεν ξέρεις καλύτερα άσε το γιατί μπορεί να πάθεις μεγάλη νίλα.
Teo_Wrx Δημοσ. 16 Μαρτίου 2021 Μέλος Δημοσ. 16 Μαρτίου 2021 4 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε wd 40 ,διαλύει τα λάδια κλπ.Αν είναι να το πλύνεις με νερό τότε ψεκάζεις με πετρέλαιο πρωτα και μετά πλένεις. Αλλά αυτές είναι δουλειές για αυτούς που ξέρουν που και πως θα ρίξουν νερό και που έχουν και αέρα μετά να στεγνώσουν τον κινητήρα. Αν δεν ξέρεις καλύτερα άσε το γιατί μπορεί να πάθεις μεγάλη νίλα. Ξέρω φίλε μου για το νερό τι μπορείς να πάθεις.Ισχύει και για τον ατμό ;
xsterg Δημοσ. 16 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2021 ασε τα πλυσιματα. με ενα στουπι και πετρελαιο η wd40 καθαρισε οτι μπορεις. αν θελεις μετα να πληρωνεις ηλεκτρικα και εγκεφαλους βαλε πιεση...
Ukforthemoment Δημοσ. 16 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2021 1 ώρα πριν, Teo_Wrx είπε Ξέρω φίλε μου για το νερό τι μπορείς να πάθεις.Ισχύει και για τον ατμό ; O ατμός νερό δεν είναι;
BarcodeCrew Δημοσ. 16 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2021 Για 3 χρονια εχω πλυνει 3φορες ενα nissan diesel του 2000 χωρις αερα στο τελος για να στεγνωσει ,ε ακομα δουλευει σαν ελβετικο ρολοι
madboy Δημοσ. 16 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2021 Έχω πλυνει τον κινητήρα του Astra 2 φορές μόνος μου με πιεστικό, εννοείται όχι φουλ πίεση. Έριξα αραιωμένο Apc για να μαλακώσει η σκόνη αρχικά και μετά ξέπλυμα με νερό. Για καλύτερα ακόμα αποτελέσματα χρησιμοποίησα βουρτσάκια με μαλακή τρίχα στα δύσκολα σημεία. Μετά φυσηξα με αέρα το μοτέρ και για προστασία και λάμψη στα πλαστικά μέρη ψέκασα με το 303 Aerospace Protectant. Το αποτέλεσμα ήταν καλύτερο και από καινούριο. Υπάρχουν αρκετά βίντεο στο YouTube για να δεις πως θα πλύνεις το μοτέρ. Συνιστάται να μονωσεις εγκέφαλο, ασφαλειοθηκη και ότι άλλο ίσως χρειαστεί. Το μόνο πρόβλημα που είχα ήταν ένα καμμένο Κινέζο ballast από τα xenon. Τα πρώτα χρόνια που πήγαινα στην αντιπροσωπεία σε κάθε μεγάλο σέρβις εκαναν και ένα γρήγορο καθαρισμό του κινητήρα ψεκαζοντας με ένα μπουκάλι καθαριστικό. Τέλος έχει πλυθεί άλλες 2 φορές ο κινητήρας σε πλυντήριο αυτοκινήτων χωρίς κανενα πρόβλημα. 2
Ntinaras Δημοσ. 17 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2021 14 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε O ατμός νερό δεν είναι; χωρις αλατα ομως ακομα καλυτερα αν ειναι απο απιονισμενο / απεσταγμενο νερο
Ukforthemoment Δημοσ. 17 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2021 1 λεπτό πριν, Ntinaras είπε χωρις αλατα ομως ακομα καλυτερα αν ειναι απο απιονισμενο / απεσταγμενο νερο δεν παίζουν ρόλο τα άλατα αλλα το βραχυκύκλωμα που θα γίνει όταν μείνει η υγρασία. Αυτό με το απεσταγμένο και τον ατμό κάπως δεν μου κάθεται καλά.
Ntinaras Δημοσ. 17 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2021 3 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε δεν παίζουν ρόλο τα άλατα αλλα το βραχυκύκλωμα που θα γίνει όταν μείνει η υγρασία. Αυτό με το απεσταγμένο και τον ατμό κάπως δεν μου κάθεται καλά. χαχαχα εχεις δικιο απιονισμενο τοτε σκετο. εγω εχω παρει εναν ατμοκαθαριστη και καθαριζω τα παντα ετσι μεχρι στιγμης δεν εχω προκαλεσει κατι, απλα περιμενω αρκετα μεχρι να στεγνωσει
piiii Δημοσ. 17 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2021 Εχω χρησιμοποιήσει την διαδικασία που περιγράφει στο παρακάτω βίντεο ο chrisfix και το αποτέλεσμα είναι μοναδικό. Εστιάζει με λεπτομέρεια στα σημεία που δεν πρέπει να πέσει νερό. Αξίζει τον κόπο να το δείτε. 2
LouCi4er Δημοσ. 18 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2021 Στις 16/3/2021 στις 8:43 ΠΜ, Teo_Wrx είπε Ξέρω φίλε μου για το νερό τι μπορείς να πάθεις.Ισχύει και για τον ατμό ; Καλη ιδεα να πλυνεις τον κινητηρα με νερο.2 φορες το δοκιμασα,μια πολλαπλασιαστης και μπουζοκαλωδια και την αλλη αντλια υδραυλικου τιμονιου (ειναι ηλεκτρικη).Η αντλια ειδικα ειχε γινει καρβουνο.Τεσπα,καλυτερα να παρεις μια πετρελιερα και να τον πλυνεις με βενζινη,το φυσας μετα και γινεται σαν καινουργιος.Ετσι το εκανε σε ενα συνεργειο που πηγαινα καποτε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα