defaultuser2003 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2021 Έχω στην κατοχή μου ένα router Asus RT-AC51U, που το χρησιμοποιώ σαν Access Point μετά από ένα Speedport Plus, που παίζει το ρόλο modem/router/VOIP. ISP είναι η COSMOTE. Από το ASUS, παίρνουν ίντερνετ ασύρματα/ενσύρματα όλες οι συσκευές που έχω (IoT, PC, laptops, TV, Synology NAS, κινητά/tablet). Θέλω να καταργήσω το routing στο Speedport και να χρησιμοποιώ το ASUS, άλλα ό,τι έχω διαβάσει μέχρι τώρα πιο πολύ με έχουν μπερδέψει. Μπορείτε να μου πείτε επιγραμματικά πώς μπορώ να κάνω το ASUS να λειτουργεί σαν router και τι ρυθμίσεις πρέπει να κάνω και στα δύο για να μην έχω θέμα (πχ. σε IPs, DHCP server, διπλά NAT/firewall κτλ); Το μόνο που έχω καταλάβει είναι ότι δεν μπορώ να κάνω bridge τα δύο μηχανήματα γιατί χάνω το VOIP της COSMOTE. Ευχαριστώ προκαταβολικά.
Πιτούλιας Δημοσ. 16 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2021 14 ώρες πριν, defaultuser2003 είπε Έχω στην κατοχή μου ένα router Asus RT-AC51U, που το χρησιμοποιώ σαν Access Point μετά από ένα Speedport Plus, που παίζει το ρόλο modem/router/VOIP. ISP είναι η COSMOTE. Από το ASUS, παίρνουν ίντερνετ ασύρματα/ενσύρματα όλες οι συσκευές που έχω (IoT, PC, laptops, TV, Synology NAS, κινητά/tablet). Θέλω να καταργήσω το routing στο Speedport και να χρησιμοποιώ το ASUS, άλλα ό,τι έχω διαβάσει μέχρι τώρα πιο πολύ με έχουν μπερδέψει. Μπορείτε να μου πείτε επιγραμματικά πώς μπορώ να κάνω το ASUS να λειτουργεί σαν router και τι ρυθμίσεις πρέπει να κάνω και στα δύο για να μην έχω θέμα (πχ. σε IPs, DHCP server, διπλά NAT/firewall κτλ); Το μόνο που έχω καταλάβει είναι ότι δεν μπορώ να κάνω bridge τα δύο μηχανήματα γιατί χάνω το VOIP της COSMOTE. Ευχαριστώ προκαταβολικά. Από τη στιγμή που η γραμμή πάει στο Speedport, δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην έχεις VOIP. To Speedport θα έχει μόνο το τηλέφωνο και όλα τα υπόλοιπα θα τα διαχειρίζεται το Asus. Επιγραμματικά λοιπόν, με δεδομένο το Bridge Mode, δοκιμάζεις τα εξής: α) Απενεργοποιείς ΝΑΤ, DHCP, WIFI (και ίσως και Firewall) στο Speedport. β) Επιλέγεις PPPoE σύνδεση στο Asus και βάζεις τα στοιχεία της σύνδεσής σου στην COSMOTE. Καλό είναι να κάνεις επανεκκίνηση σε κάθε συσκευή μετά την εφαρμογή των ρυθμίσεων. Εάν όλα πάνε καλά, τα λαμπάκια Power, DSL, Telephony παραμένουν αναμμένα στο Speedport και το λαμπάκι Online σβηστό.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα