Προς το περιεχόμενο

Οθόνη για MacBook Air 2020 - Τηλεργασία & Native Χρήση

stratos_21

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σε όλους,

Σε συνέχεια του γενικού thread, έκανα narrow-down τις επιλογές μου και θα ήθελα την γνώμη σας.

Λόγω τηλεργασίας χρησιμοποιώ το MBA 2020 (i5)  για να συνδέομαι μέσω Citrix στο περιβάλλον της δουλειάς, έχω μια παλιά Dell U2312HM που χρησιμοποιεί η σύζυγος και σκεφτόμουν την αγορά νέας οθόνης να με εξυπηρετήσει αρχικά για το παραπάνω, και κατά δεύτερον σαν αναβάθμιση ώστε να την έχω για προσωπική χρήση, αυτό σημαίνει ότι λόγω περιορισμών Citrix θέλω να βρω την καλύτερη all-around χρήση. 

Σκέφτομαι για παράδειγμα ότι ενώ στην προσωπική χρήση με native MacOS θα ήταν χρήσιμη μια 4Κ budget πολύ καλή οθόνη ή αυτή. Γενικά δεν μπορώ να βρω το sweet spot τιμής - specs για τη χρήση που τη θέλω.  Μια άλλη επιλογή είναι η 25'' QHD που είναι UltraSharp σε χαμηλότερη τιμή.

Οι διαφορές των 2 4Κ είναι ότι η LG είναι panel σχεδόν 2ετίας, έχει ηχεία (αδιάφορα) και αρκετά καλές κριτικές, ενώ η Dell P2721Q είναι καινούρια, δεν έχει πολλές κριτικές, σύγχρονο πάνελ και ίδια τιμή με την LG, όμως η LG θεωρητικά συγκρίνεται με τη σειρά U της Dell και όχι την Ρ που είναι υποδεέστερη.

Από την άλλη η U2520D είναι μεν QHD και λίγο μικρότερη, όμως θα μπορεί να παίζει χωρίς scaling σε native 1440p σε MacOS, σε αντίθεση με τις 4Κ που θα πρέπει να γίνουν scale σε "looks like 2560*1440",  με το θετικό του crispier text, αλλά ίσως ζορίσει τον i5 του ΜΒΑ. Επίσης η U2520D έχει τα καλύτερα χρώματα, την καλύτερη συνδεσιμότητα (output ακόμα και USB C) και είναι 80€ φθηνότερη. 

1. Ποίο είναι το budget  (χρήματα) που μπορούμε να διαθέσουμε 450
  2. Για τι χρήση προορίζεται ; Business: Office (Citrix) όπου εκεί το 95% είναι Outlook/Excel/Word - Personal: Browsing/Multitasking/Streaming
  3. Πόσες ίντσες ψάχνουμε ή μέχρι πόσες ίντσες ; 25-27''
  4. Από τι αποτελείται το υπόλοιπο σύστημα με κυρίως μέρος του την κάρτα γραφικών MBA 2020 (i5) - Intel Iris Graphics
  5. Extra: USB-C / IPS
Επεξ/σία από stratos_21
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
36 λεπτά πριν, TzortzisJosh είπε

https://www.skroutz.gr/s/22308747/Dell-P2421DC-Monitor-23-8-QHD.html

Πολύ καλή επιλογή, την αγόρασα πριν λίγο καιρό

Την έχω στο μυαλό μου για μπάτζετ, είμαι σχεδόν έτοιμος να πάω σε 4Κ αλλά λίγο η τιμή με φρενάρει. Η άλλη που έβλεπα είναι η https://www.skroutz.gr/s/18451684/LG-27UL650-W-Monitor-27-4K.html για να βγει στην τιμή της U2520D σε 4Κ, με θυσία το USB C και το έξτρα hub που δίνει η οθόνη.

Από την άλλη η 24'' ίσως να είχαν νόημα για να γλυτώσω 130€, ενώ το MBA δεν θα το λειτουργώ clamshell οπότε θα έχω και το real estate της οθόνης του laptop. Έχω προβλημστιστεί σφόδρα...

Επεξ/σία από stratos_21

2 ώρες πριν, stratos_21 είπε

Την έχω στο μυαλό μου για μπάτζετ, είμαι σχεδόν έτοιμος να πάω σε 4Κ αλλά λίγο η τιμή με φρενάρει. Η άλλη που έβλεπα είναι η https://www.skroutz.gr/s/18451684/LG-27UL650-W-Monitor-27-4K.html για να βγει στην τιμή της U2520D σε 4Κ, με θυσία το USB C και το έξτρα hub που δίνει η οθόνη.

Από την άλλη η 24'' ίσως να είχαν νόημα για να γλυτώσω 130€, ενώ το MBA δεν θα το λειτουργώ clamshell οπότε θα έχω και το real estate της οθόνης του laptop. Έχω προβλημστιστεί σφόδρα...

Ήμουν στο ίδιο δίλημμα. Εφόσον πρόκειται για MBA, νομίζω ότι είναι must να έχεις οθόνη με USB C και βέβαια το HUB που έχει ενσωματωμένο πάνω. Τα κάνεις όλα με 1 καλώδιο. Διαφορετικά, θέλεις HDMI, κανένα hub για να κουμπώνεις πάνω πράγματα, ένα καλώδιο στο MB για να φορτίζει συνέχεια ώστε να μην του χαλάς τη μπαταρία κλπ.

Προσωπικά, θα "θυσίαζα" το 4Κ για 2Κ, προκειμένου να αποφύγω όλα τα παραπάνω.

Ισχύει αν και έχω hub αλλά δεν συγκρίνεται η ευκολία, το θέμα είναι αν αξίζει το premium:

α) Για να πάρω την u2520d αντί της p2421dc σχεδόν 90€ για 1'' και ultrasharp με καλύτερα χρώματα

β) Για να πάω σε 4Κ με διαφορά 170€ σχεδόν και να πάρω την 27UL850 ή την P2721Q

Εσύ όντας ευχαριστημένος, παίζεις με unscaled την ανάλυση; Είσαι ευχαριστημένος με την ευκρίνεια των γραμμάτων; Αν την πάρω λογικά θα την έχω στο 1440p native σχετικά κοντά σε μένα και πάνω από την οθόνη του ΜΒΑ για να μην ξεστραβωθώ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...