Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, θέλω να στείλω ένα γράμμα σε μια φίλη μου που μένει στην Αθήνα και δε γνωρίζω καθόλου τη διαδικασία. Χρειάζεται να πάρω γραμματόσημα από το ταχυδρομείο; Θα μου πουν αυτοί το κόστος ανά τα γραμμάρια;

Επίσης πάνω στον φάκελο τι πρέπει να γράψω;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, sakis maiden είπε

Χρειάζεται να πάρω γραμματόσημα από το ταχυδρομείο; Θα μου πουν αυτοί το κόστος ανά τα γραμμάρια;

Ναι. 

3 λεπτά πριν, sakis maiden είπε

Από sakis maiden, διεύθυνση, τ.κ.

Προς maraki metallica, διεύθυνση, τ.κ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, sakis maiden είπε

Καλησπέρα, θέλω να στείλω ένα γράμμα σε μια φίλη μου που μένει στην Αθήνα και δε γνωρίζω καθόλου τη διαδικασία. Χρειάζεται να πάρω γραμματόσημα από το ταχυδρομείο; Θα μου πουν αυτοί το κόστος ανά τα γραμμάρια;

Πάνω αριστερά στον φάκελο γράφεις τα στοιχεία του παραλήπτη αποστολέα, και κάτω δεξιά του αποστολέα παραλήπτη, όπως στο υπόδειγμα παρακάτω:

http://www.elta.gr/portals/0/Συστημένα Εσωτερικού.bmp

Την αξία των γραμματοσήμων που πρέπει να αγοράσεις θα τη δεις εδώ:

https://www.elta.gr/Portals/0/Files/2020/PDFs/Tim_Epistolikou_02_2020.pdf

Επεξ/σία από Joshua21
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Joshua21 είπε

Πάνω αριστερά στον φάκελο γράφεις τα στοιχεία του παραλήπτη, και κάτω δεξιά του αποστολέα, όπως στο υπόδειγμα παρακάτω:

Μήπως είναι αντίθετα; Πάνω αριστερά του αποστολέα και κάτω δεξιά του παραλήπτη;

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Par1s* είπε

Μήπως είναι αντίθετα; Πάνω αριστερά του αποστολέα και κάτω δεξιά του παραλήπτη;

Δίκιο έχεις, τα μπέρδεψα.

Πάνο, διαπιστώνω ότι μετά την “αποστρατεία” σου, δεν θα μείνεις άνευ  αντικειμένου… – xyth.gr

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Ukforthemoment είπε

Νιώθω τόσο γέρος διαβάζοντας αυτό το θέμα.

Εγω   πυρηνικος   επιστημονας   τουλαχιστον....🤣

Δημοσ.
3 ώρες πριν, sakis maiden είπε

Γιατί παιδεύεσαι τσάμπα παλικάρι μου ;;;
Email, viber, whatsup, messenger, κλπ, κλπ, τόσοι τρόποι υπάρχουν. :)

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, dpolal είπε

Γιατί παιδεύεσαι τσάμπα παλικάρι μου ;;;
Email, viber, whatsup, messenger, κλπ, κλπ, τόσοι τρόποι υπάρχουν. :)

Μπορεί να είναι χιπστερ η τύπισσα

Δημοσ.

Μια και το έφερε η κουβέντα. Κάθε φορά που θα στέλνει κάποιος γράμμα πρέπει  αναγκαστικά να περάσει από την ουρά για να το μετρήσει ο υπάλληλος και αναλόγως να του κολλήσει τα γραμματόσημα και να τα σφραγίσει και στο τέλος να του πει βάλτο στο κουτί που είναι έξω; Αν ζητήσει γραμματόσημα έξτρα για να μην ταλαιπωρηθεί την επόμενη φορα δε γίνεται λόγω έλλειψης σφραγίδας; Γιατί πχ κάποιος μπορεί να κολλήσει ένα γραμματόσημο 10 λεπτών και να το ρίξει στο κουτί ενώ πρέπει να έχει γραμματόσημα αξίας 1€. 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, JOHN ONLY είπε

Μια και το έφερε η κουβέντα. Κάθε φορά που θα στέλνει κάποιος γράμμα πρέπει  αναγκαστικά να περάσει από την ουρά για να το μετρήσει ο υπάλληλος και αναλόγως να του κολλήσει τα γραμματόσημα και να τα σφραγίσει και στο τέλος να του πει βάλτο στο κουτί που είναι έξω; Αν ζητήσει γραμματόσημα έξτρα για να μην ταλαιπωρηθεί την επόμενη φορα δε γίνεται λόγω έλλειψης σφραγίδας; Γιατί πχ κάποιος μπορεί να κολλήσει ένα γραμματόσημο 10 λεπτών και να το ρίξει στο κουτί ενώ πρέπει να έχει γραμματόσημα αξίας 1€. 

Λάθος το έχεις καταλάβει, δεν χρειάζεται σφραγίδα ο φάκελος σου για να τον ρίξεις στο ταχυδρομικό κουτί.

Επίσης τελευταία φορά που χρειάστηκα γραμματόσημα τα αγόρασα από το περίπτερο που είναι ακριβώς δίπλα από το κοντινό μου ταχυδρομικό κατάστημα, σιγά μην στηνόμουν στην ουρά. Για όποιον στέλνει συχνά η λύση λέγεται προπληρωμένοι φάκελοι.

Επίσης θεωρητικά αν κολλήσεις γραμματόσημο 10 λεπτών μόνο το γράμμα θα πάει, αλλά ο ταχυδρόμος θα ζητήσει τη διαφορά από τον παραλήπτη. Στην πράξη δεν έχω ιδέα τι γίνεται.

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, JOHN ONLY είπε

Η σφραγίδα μπαίνει μετά την διαλογή.

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, JOHN ONLY είπε

Μπορείς να πάρεις όσα γραμματόσημα θες ώστε να έχεις και να μη χρειάζεται κάθε φορά να πηγαίνεις να στήνεσαι στην ουρά για να πάρεις. 

Επίσης πλέον υπάρχει το e-stamp οπότε δεν χρειάζεσαι καν φυσικό γραμματόσημο https://e-stamp.elta.gr/

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...