Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πρόσφατα αγόρασα για το νέο οικογενειακό σπίτι πλακάκια δαπέδου. Ο πωλητής μας είπε ότι είναι γρανίτης και μάλιστα ανώτερα από γρανίτη. Εγώ διαβάζοντας το προσπέκτους είδα πως τα αναφέρουν ως πορσελάνινα πλακάκια. Διαβάζοντας στο google είδα ότι τα πορσελάνινα έχουν ως βάση τον γρανίτη. Τέλος πάντων να μην τα πολυλογώ τα πλακάκια είναι Ιταλικά της mariner. Γνωρίζει κάποιος εδώ για την ποιότητα ή την εταιρεία και γενικά τι σημαίνει πορσελάνινα και τι διαφορά έχουν από τους γρανίτες;

Δημοσ.

Αλλο πορσελάνη, αλλο γρανίτης και άλλο γρανίτης μασιφ.

Το τελευταιο είναι το καλύτερο ever πλακάκι και ειδικά για δάπεδα και το πιο ακριβο.

Η πορσελάνη μπαίνει συνήθως μονο σε μπάνια και τοίχους

Δημοσ.

Πως γίνεται κάτι να αποτελείται από ένα υλικό Χ αλλά να είναι από υλικό Χ ανώτερο από το υλικό Χ; Αναφέρομαι προφανώς σε αυτό που σου είπε ο πωλητής. 

Τέλος πάντων. Κατά τα άλλα, ότι είπε ο προηγούμενος. Άλλο πράγμα η πορσελάνη, άλλο ο γρανίτης. Ενδέχεται να σου είπε ο πωλητής για πορσελάνη αναμεμειγμενη με γρανίτη. 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Basilhs23___ είπε

Πως γίνεται κάτι να αποτελείται από ένα υλικό Χ αλλά να είναι από υλικό Χ ανώτερο από το υλικό Χ; Αναφέρομαι προφανώς σε αυτό που σου είπε ο πωλητής. 

Τέλος πάντων. Κατά τα άλλα, ότι είπε ο προηγούμενος. Άλλο πράγμα η πορσελάνη, άλλο ο γρανίτης. Ενδέχεται να σου είπε ο πωλητής για πορσελάνη αναμεμειγμενη με γρανίτη. 

Απ' ότι διαβάζω τα πορσελανης είναι γρανίτης με σμάλτο ψημένα και ποιοτικά καλύτερα από γρανίτη. Βασικά εγώ στο μυαλό μου είχε ότι κορυφαία είναι μόνο οι γρανίτες αλλά μάλλον έχω μείνει πίσω.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, LawyerS είπε

Απ' ότι διαβάζω τα πορσελανης είναι γρανίτης με σμάλτο ψημένα και ποιοτικά καλύτερα από γρανίτη. Βασικά εγώ στο μυαλό μου είχε ότι κορυφαία είναι μόνο οι γρανίτες αλλά μάλλον έχω μείνει πίσω.

Η πορσελάνη είναι υλικό που προέρχεται κυρίως από το "ψήσιμο" της καολινης και άλλων υλικών σε πολύ μικρές ποσότητες. Οπότε δεν μπορεί η πορσελάνη να είναι γρανίτης και σμάλτο. 

Τωρα τι έχει περισσότερη αντοχή και τι όχι δεν γνωρίζω. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, LawyerS είπε

Πρόσφατα αγόρασα για το νέο οικογενειακό σπίτι πλακάκια δαπέδου. Ο πωλητής μας είπε ότι είναι γρανίτης και μάλιστα ανώτερα από γρανίτη. Εγώ διαβάζοντας το προσπέκτους είδα πως τα αναφέρουν ως πορσελάνινα πλακάκια. Διαβάζοντας στο google είδα ότι τα πορσελάνινα έχουν ως βάση τον γρανίτη. Τέλος πάντων να μην τα πολυλογώ τα πλακάκια είναι Ιταλικά της mariner. Γνωρίζει κάποιος εδώ για την ποιότητα ή την εταιρεία και γενικά τι σημαίνει πορσελάνινα και τι διαφορά έχουν από τους γρανίτες;

Στο σάιτ της ιταλικής εταιρίας σίγουρα θα βρεις πληροφορίες για το πλακάκι που πήρατε.

Τελικά πήρατε γυαλιστερό ή ματ?

Δημοσ.
29 λεπτά πριν, SB_1957 είπε

Στο σάιτ της ιταλικής εταιρίας σίγουρα θα βρεις πληροφορίες για το πλακάκι που πήρατε.

Τελικά πήρατε γυαλιστερό ή ματ?

https://www.cermariner.it/upload/cataloghi/allegati/24/cat_Star_mariner_2020.pdf

αυτό είναι το προσπέκτους. Τελικά πήραμε ματ. Επισκέφτηκα το σπίτι συγγενή μου που έστρωσε έναν όροφο γυαλιστερό κι έναν ματ. Προσωπικά τρελάθηκα με τον αντικατοπτρισμό του γυαλιστερού αλλά θέλει συντήρηση που δυστυχώς δεν είμαστε σε θέση να προσφέρουμε. Και ο συγγενής μου μου είπε ότι θέλει τρομερή δουλειά το γυαλιστερό γιατί φαίνονται τα πάντα. Επίσης σε γυαλιστερό μας άρεσε μόνο λευκό με γκρίζα ανεπαίσθητα νερά που έκαναν ακόμα πιο απαιτητική την καθαριότητα. Άφησα τους δικούς μου να διαλέξουν και αποφάσισαν το ματ (ανοιχτό γκρι με άσπρα νερά). Βέβαια βάλαμε γυαλιστερά σε όλους τους τοίχους του μπάνιου. Μετά από τρομερό διάβασμα κατέληξα στο εξής συμπέρασμα. Είτε γυαλιστερά πάρει κάποιος είτε ματ αν βρει καλή ποιότητα το σπίτι θα φαίνεται αρχοντικό. Το γυαλιστερό δείχνει παραπάνω λόγω του καθρεπτισμού ωστόσο δεν κρύβει καθόλου την σκόνη. Το ματ (ειδικά αν βάλεις νερά) κρύβει την σκόνη αλλά όχι τους λεκέδες. Όταν καθαρίζεις το γυαλιστερό ο χώρος λάμπει ενώ με το μάτ απλά σβήνεις τους λεκέδες.

Τώρα πρέπει να αποφασίσουμε αν πρέπει να μην βάλουμε καθόλου αρμούς γιατί κι εκεί οι απόψεις διίστανται.     

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, LawyerS είπε

https://www.cermariner.it/upload/cataloghi/allegati/24/cat_Star_mariner_2020.pdf

Τώρα πρέπει να αποφασίσουμε αν πρέπει να μην βάλουμε καθόλου αρμούς γιατί κι εκεί οι απόψεις διίστανται.     

Χωρίς αρμό πιο εύκολο καθάρισμα, το οποίο είναι μπελάς. Υπάρχει βέβαια η αδιαβροχοποίηση, αλλά κατά πόσο θα γίνει σωστά θα φανεί όταν θα περάσει καιρός!

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, SB_1957 είπε

Χωρίς αρμό πιο εύκολο καθάρισμα, το οποίο είναι μπελάς. Υπάρχει βέβαια η αδιαβροχοποίηση, αλλά κατά πόσο θα γίνει σωστά θα φανεί όταν θα περάσει καιρός!

Αυτό το πλακάκι επιλέξαμε. Έχουμε βάλει ενδοδαπεδια και φοβάμαι μήπως λόγω διαστολής συστολής σπάσουν τα δάπεδα

Screenshot_2021-03-15-18-21-08-526_com.miui.gallery.jpg

Δημοσ.
Μόλις τώρα, LawyerS είπε

Αυτό το πλακάκι επιλέξαμε. Έχουμε βάλει ενδοδαπεδια και φοβάμαι μήπως λόγω διαστολής συστολής σπάσουν τα δάπεδα

Δικαιολογημένη η ανησυχία σας.

Εύχομαι ό,τι επιλέξετε να είναι η καλύτερη λύση.

Φυσικά παίζει μεγάλο ρόλο και πόσο καλός επαγγελματίας είναι αυτός που θα τα τοποθετήσει.

Δημοσ.
57 λεπτά πριν, LawyerS είπε

Για τα δαπεδα με ενδοδαπεδια θα πρέπει να συμβουλευεστε τον μηχανικό σας πριν βάλετε το οτιδήποτε απο πάνω, επίσης ο μηχανικός θα πρέπει να καθορίσει, περαν της καταλληλότητας του πλακιδιου, και ποια θα ειναι τα διάκενα που πρέπει να αφήσει ο πλακάς.

Εισαι σε μια τελείως διαφορετική περίπτωση

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...