Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Για τους τούρκους προς Ελλάδα όχι, δεν αφήνει η Ελλάδα αν δεν εχει αλλάξει τίποτα πρόσφατα. Έλληνες μπορούν να πάνε όμως

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Adrian είπε

Για τους τούρκους προς Ελλάδα όχι, δεν αφήνει η Ελλάδα αν δεν εχει αλλάξει τίποτα πρόσφατα. Έλληνες μπορούν να πάνε όμως

Οταν επιστρέφεις ως Ελληνας  στην Ελλάδα δεν θέλει τεστ και καραντίνα;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Οταν επιστρέφεις ως Ελληνας  στην Ελλάδα δεν θέλει τεστ και καραντίνα;

Θέλει αρνητικό τεστ ναι, εννοείται αυτό. Καραντίνα παίζεται, ψέματα θα σου πω..

*και PLF

Επεξ/σία από Adrian
Δημοσ.

^ γενικοτερα μπορουν να ερθουν τουρκοι στην ελλαδα και ελληνες στην τουρκια..απλα πανε μεσω αλλων χωρων πχ αθηνα - βουκουρεστη-πολη και πολη-φρανκφουρτη-αθηνα

οσον αφορα την καραντινα, εφοσον γυρισεις ελλαδα, στο αεροδρομιο σου κανουν το τεστ παλι (ασχετως αν εχεις κανει μεσα σε 72 και εχεις αρνητικο τεστ), δειχνεις το plf και σε ενημερωνουν οτι πρεπει να κατσεις 7 μερες καραντινα.

Για την συναλλαγη..... μεσα στν πολη δεχονται και μετρητα Ευρω και Δολλαρια. Απο καρτες τα παντα περα απο american express.

Προσωπικα, θα σε συμβουλευα αν τυχει και πας τουρκια, να κανεις την μετατροπη εκει σε καποιο συναλλαγματικο ''μαγαζακι''

Μεγαλη Προσοχη οταν πας διοτι δυστηχως δεν φορα κανεις τους μασκα και ειδικοτερα στην πολη ειναι σαν τις κατσαριδες... ο πληθυσμος τους δυστηχως εχει αυξηθει κατα πολυ...

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.
Στις 15/3/2021 στις 5:10 ΜΜ, Par1s* είπε

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις Revolut. Δοκίμασα τώρα να μετατρέψω Ευρώ σε Λίρες Τουρκίας και μου βγαίνει 10€ = 89.84 Λίρες.

Αν εννοείς για μετρητά σε κάποιο ανταλλακτήριο, το οποίο βέβαια κρατά μεγάλη προμήθεια είτε ποσοστιαία, είτε (και) με σταθερό ποσό.

Αν θέλεις να τα μετατρέψεις ώστε να τα χρησιμοποιήσεις για αγορές στην Τουρκία, τότε μετατροπή με Revolut και είτε πληρωμές με την κάρτα απευθείας είτε ανάληψη Λιρών από ένα ATM στην Τουρκία.

Στην Ελλάδα με revolut οι αναλήψεις από ΑΤΜ έως 200€ τον μήνα είναι άνευ προμήθειας. Φαντάζομαι πως κάτι αντίστοιχο θα ισχύει και στην Τουρκία.

Προ Covid, η διάρκεια για την παραλαβή της κάρτας ήταν περίπου 7 ημέρες.

Για αγορες θελω. Μπορω να κανω αναλυψη επο ατμ στην τουρκια; Φοβαμαι μη μου κρατησει την καρτα το μηχανημα αφου ειναι ελληνικής τραπεζας 🤷🏻‍♀️ Και το revoulτ τι ακριβως ειναι; Πως δουλευει; Αν παω στην alfa bank ποσο θα κρατησουν για να μετατρεψω 50€;

Μπορω να κανω αναληψη απο ατμ τουρκιας με ελλινικη καρτα;

Δημοσ.
41 λεπτά πριν, Maria2000123 είπε

Για αγορες θελω. Μπορω να κανω αναλυψη επο ατμ στην τουρκια; Φοβαμαι μη μου κρατησει την καρτα το μηχανημα αφου ειναι ελληνικής τραπεζας 🤷🏻‍♀️ Και το revoulτ τι ακριβως ειναι; Πως δουλευει; Αν παω στην alfa bank ποσο θα κρατησουν για να μετατρεψω 50€;

Ναι, και ανάληψη κάνεις και αγορές όπως θα έκανες σε οποιαδήποτε χώρα.. Τώρα για έξοδα δεν θυμάμαι, έχω καιρό να χρησιμοποιήσω ελληνική κάρτα αλλά σίγουρα δεν συμφέρει ειδικά σε μικρά ποσά. (πχ είτε αγοράσεις κάτι με 50€ είτε με 5€ τα έξοδα θα είναι τα ίδια, 3€ νομίζω ήταν κάποτε + την μετατροπή). Για σίγουρα θα κοιτάς τιμοκατάλογους της τράπεζας σου.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Maria2000123 είπε

Εγώ πάντως προ 3ετίας στη Σμύρνη δεν πήγα σε κανένα ΑΤΜ (αν και είχα κάρτες) και προτίμησα τα εκεί ανταλλακτήρια (που είχαν βέβαια ένα σχετικό premium) και μου άλλαξαν επί τόπου μετρητά ευρώ σε λίρες. Αν είναι για μικρό ποσό νομίζω είναι το πιο εύκολο/φθηνό.

• 6 μήνες μετά...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...