Maria2000123 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2021 Ξερει κανεις πως μπορω να μετατρεψω τα λεφτα μου(€) σε τουρκικη λιρα στην ελλαδα; Που πρεπει να παω για να μου τ κανουνε;
Joshua21 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2021 Τράπεζες και ανταλλακτήρια συναλλάγματος κάνουν αυτό που θέλεις.
poulinos Δημοσ. 15 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2021 3 hours ago, Maria2000123 said: Ξερει κανεις πως μπορω να μετατρεψω τα λεφτα μου(€) σε τουρκικη λιρα στην ελλαδα; Που πρεπει να παω για να μου τ κανουνε; προσωπικα βρηκα καλη μετατροπη στο argo exchange. σε καποια πληρωνω με καρτα αλλα θελει προσοχη τι χρεωνει η καρτα για την μετατροπη συναλλαγματος
Bitbit Δημοσ. 15 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2021 6 λεπτά πριν, poulinos είπε προσωπικα βρηκα καλη μετατροπη στο argo exchange. σε καποια πληρωνω με καρτα αλλα θελει προσοχη τι χρεωνει η καρτα για την μετατροπη συναλλαγματος αν πληρώσεις με κάρτα poulinos, θα πάρεις αυτό που λέει το νικ σου. τον poulo. αν δε κάνω λάθος όλες (ή αν όχι όλες οι περισσότερες) οι κάρτες έχουν χρέωση μετατροπης συναλλάγματος. με ελάχιστη χρέωση το 1€. αν δε σε χρεώνει πες μας τουλάχιστον τι κάρτα έχεις. η καλύτερη λύση που εφαρμόζω στο εξωτερικό (όπου δεν έχουν €) είναι ελάχιστα μετρητά στο νόμισμα της χώρας για ώρα ανάγκης και χρήση κάρτας (Ν26, monese).Στη Βουλγαρία τελευταία φορά που πήγα, για μετρητά έκανα ανάληψη με κάρτα monese χωρίς καμια προμήθεια απο το ΑΤΜ. Στην Τουρκία όμως δε ξέρω πόσο διαδεδομένες είναι οι κάρτες. επίσης το νόμισμα της τουρκίας είναι ό,τι να ναι. έχει πέσει κι εγώ δε ξέρω πόσο. Δε θα ήθελα σε καμια περίπτωση να είχα λίρες τουρκίας.
poulinos Δημοσ. 15 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2021 33 minutes ago, Bitbit said: αν πληρώσεις με κάρτα poulinos, θα πάρεις αυτό που λέει το νικ σου. τον poulo. αν δε κάνω λάθος όλες (ή αν όχι όλες οι περισσότερες) οι κάρτες έχουν χρέωση μετατροπης συναλλάγματος. με ελάχιστη χρέωση το 1€. αν δε σε χρεώνει πες μας τουλάχιστον τι κάρτα έχεις. για αυτο ειπα θελει προσοχη.η alpha ειναι η μονη που το παει με ποσοστο και οχι 1 ευρω. το ποσοστο ειναι πολυ μικρο
Bitbit Δημοσ. 15 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2021 18 λεπτά πριν, poulinos είπε για αυτο ειπα θελει προσοχη.η alpha ειναι η μονη που το παει με ποσοστο και οχι 1 ευρω. το ποσοστο ειναι πολυ μικρο δεν έχει ελάχιστη χρέωση η alpha?
Par1s* Δημοσ. 15 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2021 Μπορείς να χρησιμοποιήσεις Revolut. Δοκίμασα τώρα να μετατρέψω Ευρώ σε Λίρες Τουρκίας και μου βγαίνει 10€ = 89.84 Λίρες. Αν εννοείς για μετρητά σε κάποιο ανταλλακτήριο, το οποίο βέβαια κρατά μεγάλη προμήθεια είτε ποσοστιαία, είτε (και) με σταθερό ποσό. Αν θέλεις να τα μετατρέψεις ώστε να τα χρησιμοποιήσεις για αγορές στην Τουρκία, τότε μετατροπή με Revolut και είτε πληρωμές με την κάρτα απευθείας είτε ανάληψη Λιρών από ένα ATM στην Τουρκία. Στην Ελλάδα με revolut οι αναλήψεις από ΑΤΜ έως 200€ τον μήνα είναι άνευ προμήθειας. Φαντάζομαι πως κάτι αντίστοιχο θα ισχύει και στην Τουρκία. Προ Covid, η διάρκεια για την παραλαβή της κάρτας ήταν περίπου 7 ημέρες. 1
Bitbit Δημοσ. 15 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2021 για ποιο λόγο να κάνει μετατροπή ρε παιδιά; Σε ένα νόμισμα κιόλας που πέφτει συνέχεια; έχει € στην κάρτα και η revolut κάνει τη μετατροπή τη στιγμή της πληρωμής 1
Par1s* Δημοσ. 15 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2021 15 λεπτά πριν, Bitbit είπε για ποιο λόγο να κάνει μετατροπή ρε παιδιά; Σε ένα νόμισμα κιόλας που πέφτει συνέχεια; έχει € στην κάρτα και η revolut κάνει τη μετατροπή τη στιγμή της πληρωμής Επειδή μπορεί να θέλει μετρητά για αγορές. Επειδή μπορεί να πιστεύει πως θα αλλάξουν τα πράγματα και θα ανέβει η Λίρα. Επειδή μπορεί να συλλέγει νομίσματα. Ποιος ξέρει; Δεν ρώτησε για επενδυτικές συμβουλές πάντως.
poulinos Δημοσ. 15 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2021 1 hour ago, Bitbit said: δεν έχει ελάχιστη χρέωση η alpha? μεχρι τελευταια φορα που πηγα εξωτερικο σε χωρα χωρις ευρω δηλαδη πριν covid δεν ειχε/εχω μια alpha bonus gold(χρεωστικη)
panostza Δημοσ. 15 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) Πάντως χαρτονομίσματα τουρκικής λίρας χλωμό να βρεις σε ελληνική τράπεζα. Δεν είναι στα διαπραγματεύσιμά τους. Μόνο σε κανένα ανταλλακτήριο ή σε ανταλλακτήριο στην τουρκία (αν πρόκειται να κάνεις ταξίδι εκεί). EDIT: Για να είμαι ακριβής δεν ανήκει στα νομίσματα που κρατάνε απόθεμα χαρτονομισμάτων. Η ΕΤΕ π.χ. δέχεται καταθέσεις σε τουρκική λίρα και πιθανόν τις αλλάζει λογιστικά. Αλλά να σου φέρει (αν φέρνει) χαρτονομίσματα θα πρέπει να παραγγείλει οπότε αποκλείεται να σε συμφέρει μια και θα πρέπει να χρεωθείς προμήθεια που θα καθιστά τη συναλλαγή τρομερά ασύμφορη. Επεξ/σία 15 Μαρτίου 2021 από panostza
Adrian Δημοσ. 15 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) Κάποια στιγμή υπήρχε ένα υποκατάστημα της Ziraat στο Σύνταγμα.. Ίσως αν μαθαίναμε το λόγο που θες να κάνεις την μετατροπή εκτός Τουρκίας να μπορούσαμε να βοηθήσουμε παραπάνω. Επεξ/σία 15 Μαρτίου 2021 από Adrian
Vasileios-gr Δημοσ. 15 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2021 Στην Κωνσταντινούπολη θα βρεις πολλά καταστήματα τραπεζων να κάνεις ανάληψη σε Τουρικικές λίρες. Αν και κάπιες τράπεζες χρεώνουν προμήθεια , καλύτερα να το κάνεις έτσι παρά στο ανταλακτήριο. Τα ανταλακτήρια χρεώνουν υψηλή προμήθεια σε άλλα νομίσματα πέρα από τα μεγάλα. Τώρα αν πας οδικώς ίσως να πρέπει να έχεις από πρίν κάπια.
Adrian Δημοσ. 15 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2021 Αν πάει δεν πάει στην Νιγηρία.. Έχει ΑΤΜ και στα σύνορα και με κάρτες δουλεύουν παντού
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα