Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το ξέρω ότι είναι πολύ γενικός ο τίτλος. Απλά είμαι σε μια φάση που ίσως να με βοηθούσε. Οικονομικά είμαι έτσι και έτσι, έχω λίγες οικονομίες και δικό μου σπίτι. Ορισμένες φορές όμως νιώθω μια απογοήτευση με τα πράγματα εδώ, με τους ανθρώπους και ως ένανν βαθμό και με τη δουλειά μου. Έχω καλό μισθό (1.200). Απλά κάπως μπάφιασα να το πω. Θα ήθελα από κάποιον που έχει φύγει έξω να μου πει μια γνώμη. Νιώθω ότι χρειάζομαι μια καινούρια αρχή, νιώθω ότι έχω μουχλιάσει. Οδοντίατρος είμαι λένε ότι τα πράγματα είναι καλά έξω. Θα ήθελα απλά να κάνω κάτι πιο ενδιαφέρο νστη ζωή μου. ΥΓ για να βγάλω αυτόν τον μισθό δουλεύω 10ωρα και λίγες ώρες τα Σάββατα.

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, daredevil92 είπε

Το ξέρω ότι είναι πολύ γενικός ο τίτλος. Απλά είμαι σε μια φάση που ίσως να με βοηθούσε. Οικονομικά είμαι έτσι και έτσι, έχω λίγες οικονομίες και δικό μου σπίτι. Ορισμένες φορές όμως νιώθω μια απογοήτευση με τα πράγματα εδώ, με τους ανθρώπους και ως ένανν βαθμό και με τη δουλειά μου. Έχω καλό μισθό (1.200). Απλά κάπως μπάφιασα να το πω. Θα ήθελα από κάποιον που έχει φύγει έξω να μου πει μια γνώμη. Νιώθω ότι χρειάζομαι μια καινούρια αρχή, νιώθω ότι έχω μουχλιάσει. Οδοντίατρος είμαι λένε ότι τα πράγματα είναι καλά έξω. Θα ήθελα απλά να κάνω κάτι πιο ενδιαφέρο νστη ζωή μου. ΥΓ για να βγάλω αυτόν τον μισθό δουλεύω 10ωρα και λίγες ώρες τα Σάββατα.

Για που το σκέφτεσαι;Τι ξένες γλώσσες γνωρίζεις;

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Για που το σκέφτεσαι;Τι ξένες γλώσσες γνωρίζεις;

αγγλικα πολύ καλά (τώρα θα μου πεις όλοι το λένε, αλλά γράφω επιστημονικά άρθρα και κεφάλαια στα αγγλικά και διδάσκω στα αγγλικά) και μιλάω και γαλλικά καλούτσικα (είχα σχέση κιόλας οπότε με βοήθησε πολύ).

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, daredevil92 είπε

αγγλικα πολύ καλά (τώρα θα μου πεις όλοι το λένε, αλλά γράφω επιστημονικά άρθρα και κεφάλαια στα αγγλικά και διδάσκω στα αγγλικά) και μιλάω και γαλλικά καλούτσικα (είχα σχέση κιόλας οπότε με βοήθησε πολύ).

Σκέφτεσαι Αγγλία τότε;Απλά λόγω μπρεξιτ είναι δύσκολα τα πράγματα. 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Ukforthemoment είπε

Σκέφτεσαι Αγγλία τότε;Απλά λόγω μπρεξιτ είναι δύσκολα τα πράγματα. 

Αγγλία δεν την σκέφτηκα ποτέ για να μαι ειλικρινής, ποτέ δεν τη χώνεψα. Αν ήθελα αγγλόφωνο θα πήγαιννα μάλλον Ιρλανδία και ακούω πολύ καλά λόγια για Ελβετία.

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.
45 λεπτά πριν, daredevil92 είπε

Αγγλία δεν την σκέφτηκα ποτέ για να μαι ειλικρινής, ποτέ δεν τη χώνεψα. Αν ήθελα αγγλόφωνο θα πήγαιννα μάλλον Ιρλανδία και ακούω πολύ καλά λόγια για Ελβετία.

Με όλο τον σεβασμό φίλε μου, μου φαίνεσαι έξυπνος. Για ποιόν λόγο να το γράψεις εδώ; Τι περιμένεις να ακούσεις;

Θα σου πει ο ένας η Αγγλία είναι παράδεισος. Θα σου πει ο άλλος όχι η Αμερική είναι η καλύτερη και θα σου πει ο τρίτος να πεθάνουν οι χαραμοφάηδες οδοντίατροι.

Τέτοιες αποφάσεις είναι καθαρά προσωπικές, εκεί θέλω να καταλήξω.

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, JohnGTA είπε

Με όλο τον σεβασμό φίλε μου, μου φαίνεσαι έξυπνος. Για ποιόν λόγο να το γράψεις εδώ; Τι περιμένεις να ακούσεις;

Θα σου πει ο ένας η Αγγλία είναι παράδεισος. Θα σου πει ο άλλος όχι η Αμερική είναι η καλύτερη και θα σου πει ο τρίτος να πεθάνουν οι χαραμοφάηδες οδοντίατροι.

Τέτοιες αποφάσεις είναι καθαρά προσωπικές, εκεί θέλω να καταλήξω.

Το γράφω εδώ για κουβέντα και για να ακούσω κάποια σχόλια. Δεν θα μου πει κάποιος τι να κάνω αλλά μια γνώμη θα την ακούσω. Αμερική δυστυχώς δεν παίρνει ευρωπαίους οδοτιάτρους. Σίγουρα έχεις δίκιο, απλά δεν νομίζω να χάσω και κάτι να το συζητήσω εδώ. Και αν πεις ότι είναι χάσιμο χρόνου, που ίσως έχεις δίκιο, ντάξει ας χάσω και λίγο χρόνο δεν είναι κάθε στιγμή μου παράγωγική και πολύτιμη.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έζησα Αγγλία σε μικρή πόλη και οι μισοί Έλληνες (από καμιά 40-50 συνολικά) ήταν οδοντίατροι. Όλοι ευχαριστημένοι από το οικονομικό κομμάτι. Οι παλαιότεροι είχαν και δικές τους κλινικές και έβγαζαν τρελό χρήμα.

Η δουλειά είναι μπόλικη, δουλεύεις ασταμάτητα στο οκτάωρο σου, αλλά τα λεφτά είναι καλά. Αν είστε και ζευγάρι, που συνηθίζεται, τότε θα βγάζετε 4.000-5.000 λίρες συνολικά με το καλημέρα (καθαρά) και με 1000 για ένα αξιοπρεπές σπίτι (και όλα τα πάγια μέσα) θα είστε βασιλιάδες. 

Έχω ζήσει πολύ καλά την καθημερινότητα του Έλληνα οδοντίατρου στην Αγγλία, γιατί έκανα πολλή παρέα. Ό,τι θέλεις ρώτα με αν μπορώ να βοηθήσω με αυτά που γνωρίζω. 

Εγώ θα το έκανα στη θέση σου, ειδικά αν είσαι κάτω από 30-32 χρονών, με κλειστά μάτια.

Επεξ/σία από archer100
Επισκέπτης
Δημοσ.
25 λεπτά πριν, daredevil92 είπε

Το γράφω εδώ για κουβέντα και για να ακούσω κάποια σχόλια. Δεν θα μου πει κάποιος τι να κάνω αλλά μια γνώμη θα την ακούσω. Αμερική δυστυχώς δεν παίρνει ευρωπαίους οδοτιάτρους. Σίγουρα έχεις δίκιο, απλά δεν νομίζω να χάσω και κάτι να το συζητήσω εδώ. Και αν πεις ότι είναι χάσιμο χρόνου, που ίσως έχεις δίκιο, ντάξει ας χάσω και λίγο χρόνο δεν είναι κάθε στιγμή μου παράγωγική και πολύτιμη.

Μην το πάρεις με τον λάθος τρόπο, απλώς προσπαθώ να μην σε κάνω να ξενερώσεις.

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, archer100 είπε

Έζησα Αγγλία σε μικρή πόλη και οι μισοί Έλληνες (από καμιά 40-50 συνολικά) ήταν οδοντίατροι. Όλοι ευχαριστημένοι από το οικονομικό κομμάτι. Οι παλαιότεροι είχαν και δικές τους κλινικές και έβγαζαν τρελό χρήμα.

Η δουλειά είναι μπόλικη, δουλεύεις ασταμάτητα στο οκτάωρο σου, αλλά τα λεφτά είναι καλά. Αν είστε και ζευγάρι, που συνηθίζεται, τότε θα βγάζετε 4.000-5.000 λίρες συνολικά με το καλημέρα (καθαρά) και με 1000 για ένα αξιοπρεπές σπίτι (και όλα τα πάγια μέσα) θα είστε βασιλιάδες. 

Έχω ζήσει πολύ καλά την καθημερινότητα του Έλληνα οδοντίατρου στην Αγγλία, γιατί έκανα πολλή παρέα. Ό,τι θέλεις ρώτα με αν μπορώ να βοηθήσω με αυτά που γνωρίζω. 

Εγώ θα το έκανα στη θέση σου, ειδικά αν είσαι κάτω από 30-32 χρονών, με κλειστά μάτια.

Καλησπέρα. 28 χρονών είμαι (δεν έχω πάει φαντάρος και δεν ξέρω τι θα κάνω με αυτό). Ήταν 2ο το πτυχίο μου οδοντίατρος που το πήρα τώρα, έχω και διδακτορικό.. γενικά έχω καλό CV απλά τώρα προσπαθώ να αποκτήσω εμπειρία εργασιακή στην οδοντιατρική. Έχω σχέση αλλά δεν ξέρω αν θα ακολουθήσει, είναι σημαντικό αυτό.

Όσον αφορά το 8ωρο δεν μου λέει τίποτα.. δουλεύω 11ωρα με τρελούς ρυθμούς.. οπότε το 8ωρο σαν διακοπές θα φαντάζει.. γενικά η κατάσταση που είναι τώρα η Ελλάδα νομίζω ότι απλά δουλεύεις μέρα νύχτα. Με απασχολεί το τι κεφάλαιο θα πρέπει να έχω για να πάω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, daredevil92 είπε

Με απασχολεί το τι κεφάλαιο θα πρέπει να έχω για να πάω.

Εφοσον κλεισεις τη δουλεια απο εδω, υπολογισε τα εξοδα σου για εναν μηνα, βαλε κανα 700 ρι για να κανεις και καμια αγορα, + 3 ενοικια περιπου (1 + 2 εγγυηση). Με 3-4.000 στην τσεπη θα εισαι μια χαρα και μολις μπει ο πρωτος σου μισθος, ολα θα στρωσουν. Ακομα και να μην τα εχεις αυτα τα λεφτα, πιθανο να βρεις λυση σε συννενοηση με τον εργοδοτη σου (προκαταβολη) και τον εκμισθωτη σου (καταθεση εγγυησης μετα απο εναν μηνα)

Ολοι θελουν εναν οδοντιατρο για νοικαρη και ειναι ετοιμοι για υποχωρησεις

Επεξ/σία από archer100
Δημοσ.
10 ώρες πριν, archer100 είπε

Εφοσον κλεισεις τη δουλεια απο εδω, υπολογισε τα εξοδα σου για εναν μηνα, βαλε κανα 700 ρι για να κανεις και καμια αγορα, + 3 ενοικια περιπου (1 + 2 εγγυηση). Με 3-4.000 στην τσεπη θα εισαι μια χαρα και μολις μπει ο πρωτος σου μισθος, ολα θα στρωσουν. Ακομα και να μην τα εχεις αυτα τα λεφτα, πιθανο να βρεις λυση σε συννενοηση με τον εργοδοτη σου (προκαταβολη) και τον εκμισθωτη σου (καταθεση εγγυησης μετα απο εναν μηνα)

Ολοι θελουν εναν οδοντιατρο για νοικαρη και ειναι ετοιμοι για υποχωρησεις

Τέτοια συμπάθεια για τους οδοτιάτρους; Η αλήθεια είναι κάπου στα 4 χιλιάρικα σκεφτόμουν ότι πρέπει να έχω. Σε μισθούς δεν ξέρω, τώρα είμαι σε φάση που ρίχνω μερικές διερευνητικές ματιές γιατί δεν μπορώ ακόμα να επενδύσω και αυτό το ποσό. Το χειρότερο σε προσφορά που έχω δει είναι στη Γαλλία που δίναν μικτά 2.000 ευρώ και λεω ντάξει κάνουν πλάκα απλά. Επίσης ψάχνω τι προϋπηρεσία θέλουν γιατί εκεί πάσχω και ψάχνομαι. Οι Άγγλοι με τους ξένους πως τα πάνε;

11 ώρες πριν, JohnGTA είπε

Μην το πάρεις με τον λάθος τρόπο, απλώς προσπαθώ να μην σε κάνω να ξενερώσεις.

Όχι δεν το παίρνω λάθος, κουβέντα κάνουμε ρε συ. Πληροφορίες ψάχνω.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, daredevil92 είπε

Οι Άγγλοι με τους ξένους πως τα πάνε;

Μια χαρα τα πανε, συνηθισμενοι ειναι εδω και αιωνες να συμβιωνουν με ξενους.

Μπες και σε γκρουπ στο facebook με ελληνες του τοπου οπου θες να πας (πχ Ελληνες στο Λονδινο, Ελληνες στο Μαντσεστερ, κλπ) θα βρεις απειρες πληροφοριες

Ισως και να υπαρχει ειδικο γκρουπ για οδοντιατρους, πχ Ελληνες οδοντιατροι Αγγλια, κλπ

Καλή τύχη!

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, archer100 είπε

Μια χαρα τα πανε, συνηθισμενοι ειναι εδω και αιωνες να συμβιωνουν με ξενους.

Μπες και σε γκρουπ στο facebook με ελληνες του τοπου οπου θες να πας (πχ Ελληνες στο Λονδινο, Ελληνες στο Μαντσεστερ, κλπ) θα βρεις απειρες πληροφοριες

Ισως και να υπαρχει ειδικο γκρουπ για οδοντιατρους, πχ Ελληνες οδοντιατροι Αγγλια, κλπ

Καλή τύχη!

αυτό με το φβ παραδόξως δεν το χα σκεφτεί, ευχαριστώ πολύ! Βέβαια σε μια σελίδα είδα κάτι εθνικιστικά αρκετά τραβηγμένα και δεν έκανα καν αίτημα αλλά ελπίζω αλλού να ναι πιο "χαλαροί".

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 ώρες πριν, daredevil92 είπε

Σαν οδοντίατρος Ελλάδα μπορείς να φτάσεις έναν πολύ καλό μισθό έχοντας δικό σου ιατρείο, υψηλότερο από τα αν δούλευες έξω σαν υπάλληλος. Ελβετία χρειάζεσαι Γερμανία η Γαλλικά, στο Γαλλικό κομμάτι υπάρχουν σίγουρα αρκετά λιγότερες θέσεις. 

Επεξ/σία από Papakaliati

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...