Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπον, εχω το κλασσικο VDSL Router της Cosmote (Speedport) και σε αλλο δωματιο εχω μια συσκευη της Asus (RP-Ac68U) την οποια εχω συνδεση με CAT6 καλωδιο στη LAN του modem-router και εχω θεσει σε AP mode ωστε να μη δημιουργω υποδικτυα και μπλεκεται η φαση

οταν λοιπον συνδεομαι ασυρματα στο AP ολα καλα. Επικοινωνουν ολες οι συσκευες που εχουν συνδεθει μεταξυ τους ασυρματα. Δηλαδη μπορω να δω απο το κινητο sharea που εχω στο windows laptop κτλ. Αν συνδεσω ομως κατι με καλωδιο σε μια απο τις αλλες θυρες του Asus (Lan 2-4, στην Lan 1 συνδεεται με κοσμοτε ρουτερ) τοτς χανει τη κρεμα του.

Χανει τη συνδεση του με το ρουτερ οποτε οι συσκευες που εχουν συνδεθει ασυρματα σε αυτο δεν εχουν ιντερνετ και εχουν προσβαση στη συσκευη που συνδεθηκε στην νεα θυρα.

Πηρα ενα NAS λαι το συνεδεσα στη LAN 2, και οποτε θελω να συνδεθω με το NAS ενω εχω ασυρματη συνδεση στο SSID του Asus, σταματαει να δινει ιντερνετ...

Αρα σαν AP να φανταδτω δε λειτουργει ως Switch? Δηλαδη το NAS και αλλες συσκευες με καλωδιο πρεπει να τις βαλω απευθειας στο Ρουτερ η να παρω καποιο Switch και να ριε βαλω εκει και στο ASUS να εχω μονο την LAN 1 που θα παει ειτε στο Router ειτε στο Switch Που θα χει το ρουτερ

Δημοσ.

Δοκίμασε να συνδέσεις το Asus στη θύρα WAN και απενεργοποίησε το DHCP.

Όλη η διαχείριση θα γίνεται μέσω Speedport και οι 4 LAN θύρες του Asus θα λειτουργούν σαν switch.

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, therock είπε

Δεν υπαρχει θυρα WAN

🤣 Μόλις είδα τη συσκευή.

Αν έχεις ενεργό DHCP στο Asus, απενεργοποίησέ το και βάλε στατική IP, με default getway και primary dns την IP του Speedport.

Δημοσ.

Εχουνε γινει αυτα αφου ειναι σε Ap mode δε κανει routing. Αν ηταν δε θα παιζε ουτε με wireless. Κατι κομπλαρα οταν συνδεεται ενσυρματα συσκευη

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θεωρώ πως είναι θέμα σωστών ρυθμίσεων. Εάν ήταν να μην παίρνει από τις LAN θύρες, τότε αυτές δεν θα υπήρχαν εκεί.

Εάν το Asus έχει ξεχωριστές ρυθμίσεις για Wireless και Lan, "παίξε" με αυτά. Επίσης, έλεγξε εάν το Asus έχει Bridge Mode.

Για παράδειγμα, βάλε DHCP στο WLAN και στατικό στο LAN, με IP έξω από αυτήν του Speedport, ή το αντίστροφο, με Range Start και Range Εnd στις θύρες, για να αποφύγεις διενέξεις μεταξύ των συσκευών. Στην παρακάτω εικόνα, είναι η ρύθμιση που έχω σε Access Point που παίρνει ενσύρματα και δίνει ασύρματα και ενσύρματα.

accesspoint.png

Επεξ/σία από Πιτούλιας
Δημοσ.

Μηπως χρειαζεται επιπλεον να δηλωσεις μεσω bind ή δε ξερω εγω πως το λεει, οτι οι lan θυρες πρεπει να γινουν bridge με το wifi? Ετσι οπως το περιγραφεις μας λες οτι δεν ειναι switch (bridge) οι λαν θυρες με τη wlan θυρα.

Δημοσ.

Δυστυχως η γνωση μου πανω σε θεματα δικτυων ειναι απλη. Αυτα που μου λες μου ακουγονται εξωδιαστημικα και δε ξερω πως να τα διαχειριστω

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...