mphxths Δημοσ. 14 Μαρτίου 2021 Share Δημοσ. 14 Μαρτίου 2021 24 λεπτά πριν, makhs5 είπε Συντηρηση καμια περα του οτι εγραψα παραπανω, διαβασε τα προσεκτικα τι εχω γραψει απ την αρχη στο παρον τοπικ και θα καταλαβεις Απο την αρχη του τοπικ μιλας για το lenovo και ξαφνικα μας πεταξες και ενα Acer που απο ο,τι λες , καμμια συντηρηση ... περαν του ο,τι εγραψες παραπανω. Αρα μιλαμε για..καποιου ειδους συντηρηση. Δεν βγαζω νοημα ειλικρινα. Αυτο που εχω να πω για τα δυο φορητα ειναι οτι αν ανοιξες το acer καινουργιο του κουτιου , του περασες προγραμματα και γενικοτερα το μηχανημα σερνοταν , ο ενοχος για μενα ειναι το bloatware που ειχε. Αν το φορμαρες καθαρισες σαβουρα , περασες windows προγραμματα κλπ και ακριβως τα ιδια εκανες και στο lenovo και το lenovo πηγαινε καλυτερα απο το acer , τοτε κατι αλλο παιζει. Γιατι το acer ειναι πιο δυνατο απο το lenovo σε cpu/ram . Aρα στις ιδιες συνθηκες λογισμικου (καθαρα windows , ιδια προγραμματα , ιδια συντηρηση ανα τακτα χρονικα διαστηματα) , θα πηγαινει το Acer καλυτερα. Οτιδηποτε αλλο συμπερανες ειναι πολυ απλα πλασεμπο. Ή καποιο hardware προβλημα/ασυμβατοτητα του συγκεκριμενου μηχανηματος με καποιο προγραμμα/driver. Βλεπω στο τελος να μας λες οτι στο lenovo εχεις κανα ssd να μας τρολλαρεις τελειως 19 λεπτά πριν, catmaster είπε Μακάρι να ίσχυε πάντοτε αυτό , αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση το stopgap ειναι το hardware , ειδάλλως και ένα παλιό μου φορητάκι που έχει πάνω atom cpu θα πήγαινε "σφαιρα" μετα απο format . Το αυτο. Ο,τι και να του περασεις ενος μηχανηματος με μηχανικο δισκο / 5400 , με τα σημερινα δεδομενα δεν τραβαει. Το ιδιο ισχυει και για επεξεργαστες που δεν τραβανε ή και κατι ενσωματωμενες gpu. Ειδικα με τις σημερινες απαιτησεις των παντων. Το λεω με προσωπικη προσφατη εμπειρια (για το θεμα με τους μηχανικους δισκους) , που εδω κατι χρονια επαιζα ενα παιχνιδι και αυτο ειχε micro-stutterings ανα μερικα secs συνεχομενα... σε σημειο που το παιχνιδι δεν παιζοταν. Τυχαια αλλαξα τον μηχανικο δισκο με ssd , λεω κατσε να δω πως παει το παιχνιδι..νερακι...βελτιωση σε οτιδηποτε ειναι πανω του οπως ηταν αναμενομενο. Και τωρα μιλαμε να εχουμε λειτουργικο + προγραμματα σε μηχανικο / 5400 ? Ουτε σε καταδικο δεν το κανεις αυτο. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
makhs5 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2021 Share Δημοσ. 14 Μαρτίου 2021 24 λεπτά πριν, catmaster είπε Το μηχάνημα που ποσταρες έχει ξεχωριστό κύκλωμα γραφικών με dedicated ram Μακάρι να ίσχυε πάντοτε αυτό , αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση το stopgap ειναι το hardware , ειδάλλως και ένα παλιό μου φορητάκι που έχει πάνω atom cpu θα πήγαινε "σφαιρα" μετα απο format . Ευτυχώς δεν το βασανίζω και με μια εκδοση debian "τσουλάει" , αλλά μόλις παω να ανοίξω παραπάνω απο 3 καρτέλλες σε browser αρχίζει τα κλάμματα και το λυπάμαι (και αυτό και τον χρόνο μου) Φυσικα το ξερω οτι το Acer εχει αυτονομη καρτα γραφικων Εγω δεν ειπα οτι αλλαζουν τα παντα με ενα φορματ και με εναν καθαρισμο σκουπιδιων που και που, απλα ειπα οτι βοηθανε παρα πολυ σε σημειο να μην το περιμενεις το τοσο 4 λεπτά πριν, mphxths είπε Απο την αρχη του τοπικ μιλας για το lenovo και ξαφνικα μας πεταξες και ενα Acer που απο ο,τι λες , καμμια συντηρηση ... περαν του ο,τι εγραψες παραπανω. Αρα μιλαμε για..καποιου ειδους συντηρηση. Δεν βγαζω νοημα ειλικρινα. Αυτο που εχω να πω για τα δυο φορητα ειναι οτι αν ανοιξες το acer καινουργιο του κουτιου , του περασες προγραμματα και γενικοτερα το μηχανημα σερνοταν , ο ενοχος για μενα ειναι το bloatware που ειχε. Αν το φορμαρες καθαρισες σαβουρα , περασες windows προγραμματα κλπ και ακριβως τα ιδια εκανες και στο lenovo και το lenovo πηγαινε καλυτερα απο το acer , τοτε κατι αλλο παιζει. Γιατι το acer ειναι πιο δυνατο απο το lenovo σε cpu/ram . Aρα στις ιδιες συνθηκες λογισμικου (καθαρα windows , ιδια προγραμματα , ιδια συντηρηση ανα τακτα χρονικα διαστηματα) , θα πηγαινει το Acer καλυτερα. Οτιδηποτε αλλο συμπερανες ειναι πολυ απλα πλασεμπο. Ή καποιο hardware προβλημα/ασυμβατοτητα του συγκεκριμενου μηχανηματος με καποιο προγραμμα/driver. Βλεπω στο τελος να μας λες οτι στο lenovo εχεις κανα ssd να μας τρολλαρεις τελειως Ειλικρινα θα με τρελανεις εσυ.. Πρωτη φορα μου συμβαινει να τα γραφω τοσο αναλυτικα και να μη με καταλαβαινει ο αλλος.. Το Acer μολις το πηρα ειπα σερνοταν, μετα του εκανα οτι ειπα πριν και πηγαινε μια χαρα "μετα", φυσικα καλυτερα κι απ το Lenovo (Για μετα παντα λεω) ssd δεν εχω βαλει σε κανενα προς το παρον, τη δουλεια μου τη κανω μια χαρα σε οτι κανω ως τωρα, οταν δω οτι δεν με καλυπτουν ως εχει φυσικα και θα βαλω Για οτιδηποτε αλλη απορια που δε καταλαβες σηκωνω τα χερια ψηλα.. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mphxths Δημοσ. 14 Μαρτίου 2021 Share Δημοσ. 14 Μαρτίου 2021 22 λεπτά πριν, makhs5 είπε Το Acer μολις το πηρα ειπα σερνοταν, μετα του εκανα οτι ειπα πριν και πηγαινε μια χαρα "μετα", φυσικα καλυτερα κι απ το Lenovo Tωρα συνεννοηθηκαμε. Δηλαδη καταληξαμε στο συμπερασμα που τοση ωρα λεω. 25 λεπτά πριν, mphxths είπε ο ενοχος για μενα ειναι το bloatware που ειχε. Συγκρινεις λοιπον ανομοια πραγματα. Αν παρουμε ενα τουμπανο μηχανημα. Φορματ , καθαρη εγκατασταση , εγκατασταση προγραμματων και το δουλεψουμε για 6 μηνες. Σου βαζω 1 χρονο. Στον εναν χρονο πανω λοιπον το ξαναφορμαρουμε και ξανα απο την αρχη τα παντα. Πιστευεις οτι η διαφορα στην αποδοση του μηχανηματος , απο πως απεδιδε πανω στον χρονο με το πως θα αποδιδει μετα το 2ο φορματ θα ειναι τραγικα μεγαλη ? Για να αξιζει τον κοπο και τον χρονο ? Εγω σου λεω οτι θα ειναι πολυ μικρη η βελτιωση. Μιλαμε παντα για ανθρωπινη νορμαλ μεση χρηση. Οχι να του βγαζουμε τα ματια επι ενα χρονο συνεχεια. Εσυ πηρες ενα Acer , που ειχε σαβουρα προεγκατεστημενη (εχουν περασει πολλα acer απο τα χερια μου και ξερω...) και οταν το φορμαρες και του περασες "καθαρα" windows προφανως και ηταν η μερα με την νυχτα. Εκει κολαει το "συγκρινεις ανομοια πραγματα". Ενα αντικειμενικο τεστ θα ηταν αυτο που περιεγραψα παραπανω. Δεν λεω οτι η καθαρη εγκατασταση δεν βοηθαει. Λεω οτι βοηθαει , σε βαθος χρονου...μεγαλο βαθος. Και αν υπαρχουν ολοφανερα σημαδια οτι κατι δεν τραβαει πλεον με το λειτουργικο... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
makhs5 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2021 Share Δημοσ. 14 Μαρτίου 2021 7 λεπτά πριν, mphxths είπε Tωρα συνεννοηθηκαμε. Δηλαδη καταληξαμε στο συμπερασμα που τοση ωρα λεω. Συγκρινεις λοιπον ανομοια πραγματα. Αν παρουμε ενα τουμπανο μηχανημα. Φορματ , καθαρη εγκατασταση , εγκατασταση προγραμματων και το δουλεψουμε για 6 μηνες. Σου βαζω 1 χρονο. Στον εναν χρονο πανω λοιπον το ξαναφορμαρουμε και ξανα απο την αρχη τα παντα. Πιστευεις οτι η διαφορα στην αποδοση του μηχανηματος , απο πως απεδιδε πανω στον χρονο με το πως θα αποδιδει μετα το 2ο φορματ θα ειναι τραγικα μεγαλη ? Για να αξιζει τον κοπο και τον χρονο ? Εγω σου λεω οτι θα ειναι πολυ μικρη η βελτιωση. Μιλαμε παντα για ανθρωπινη νορμαλ μεση χρηση. Οχι να του βγαζουμε τα ματια επι ενα χρονο συνεχεια. Εσυ πηρες ενα Acer , που ειχε σαβουρα προεγκατεστημενη (εχουν περασει πολλα acer απο τα χερια μου και ξερω...) και οταν το φορμαρες και του περασες "καθαρα" windows προφανως και ηταν η μερα με την νυχτα. Εκει κολαει το "συγκρινεις ανομοια πραγματα". Ενα αντικειμενικο τεστ θα ηταν αυτο που περιεγραψα παραπανω. Δεν λεω οτι η καθαρη εγκατασταση δεν βοηθαει. Λεω οτι βοηθαει , σε βαθος χρονου...μεγαλο βαθος. Και αν υπαρχουν ολοφανερα σημαδια οτι κατι δεν τραβαει πλεον με το λειτουργικο... Ξαναεπαναλαμβανω.. Διαβασε ολα τα μυνηματα μου και θα δεις οτι αναφερω οτι το Lenovo το αφησα χωρις ολικο - καθαρο φορματ πανω απο χρονο και αρχιζε να ξανακολλαει απο το αρχικο που παλι εγω του ειχα κανει Συμπερασμα: Μια φορα καθε χρονο ενα ολικο φορματ απο στικακι στη τελευταια εκδοση των windows 10 δινει πολυ σημαντικη ωθηση στο μηχανημα, πολυ περισσοτερο απ οτι περιγραφεις και πιστευεις Το εχω κανει τοσες φορες συνολικα που αυτο με εχει κανει στη πραξη να εχω τοσο σιγουρη αποψη στα λεγομενα μου Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mphxths Δημοσ. 14 Μαρτίου 2021 Share Δημοσ. 14 Μαρτίου 2021 12 λεπτά πριν, makhs5 είπε Ξαναεπαναλαμβανω.. Διαβασε ολα τα μυνηματα μου και θα δεις οτι αναφερω οτι το Lenovo το αφησα χωρις ολικο - καθαρο φορματ πανω απο χρονο και αρχιζε να ξανακολλαει απο το αρχικο που παλι εγω του ειχα κανει Συμπερασμα: Μια φορα καθε χρονο ενα ολικο φορματ απο στικακι στη τελευταια εκδοση των windows 10 δινει πολυ σημαντικη ωθηση στο μηχανημα, πολυ περισσοτερο απ οτι περιγραφεις και πιστευεις Το εχω κανει τοσες φορες συνολικα που αυτο με εχει κανει στη πραξη να εχω τοσο σιγουρη αποψη στα λεγομενα μου Το γιατι κολλουσε δεν το ξερουμε. Μαλλον του εβγαζες τα ματια. Αν βγαζουμε τα ματια στα windows , καθε μηνα θελει φορματ..ουτε καν χρονο. Αν δεν καθαριζουμε σαβουρα με τα διαφορα utilities.. μην σου πω καθε βδομαδα. Αν δηλ μετα απο καθε φορματ και απο χρηση Χ μηνων/χρονων το μηχανημα δυσλειτουργει κατι δεν γινεται σωστα , ειτε απο εμας , ειτε απο το μηχανημα , ειτε απο αυτα που εγκαθιστουμε. Ειτε δεν το "συντηρουμε" ως οφειλουμε. Το φορματ ειναι "ποναει χερι , κοβει χερι". Δεν ειναι λυση σε τετοιες περιπτωσεις. Στα δικα μου windows ημερομηνια εγκαταστασης αναφερει ως 22/5/2020. Το φορητο αγορασμενο το 2018. Στις 22/5/2020 ισως περασε καποιο feature update ή κατι τετοιο. Γιατι βλεπω αρχεια και φακελους των windows με ημερομηνιες στο 2019. Αρα παιζει η εγκατασταση να ειναι πιο παλια. Και δεν σερνεται τιποτα. Αν δεχτω οτι η εγκατασταση εγινε 22/5/2020 , δηλ σχεδον 1 χρονο πριν...με τα δικα σου δεδομενα θα επρεπε να σερνεται το συμπαν...δεν σερνεται ομως. Avast , δεν μπαινω σαν ζωο σε περιεργα σαιτς , δεν τρεχω περιεργα εκτελεσιμα , μια φορα στο τοσο on demand scan , μια φορα το μηνα κανα ccleaner και ολα ειναι μια χαρα..δεν χρειαζονται τραγικες κινησεις κατα την γνωμη μου. Να σου πω ποτε αρχισε να σερνεται μηχανημα μου μετα απο πολυ καιρο ? Οταν ειχαν πρωτοβγει τα 10αρια και πηγαινα απο αναβαθμιση σε αναβαθμιση.. 7αρια ... 8αρια..10αρια.. εκδοση σε εκδοση σε εκδοση.. ε καποια στιγμη η σαβουρα που μαζευτηκε καθως και τα καταλοιπα της ιδιας της διαδικασιας της αναβαθμισης μεταξυ εκδοσεων , συσσωρευτηκαν σε υπερθετικο βαθμο. Τελοσπαντων , εχουμε φυγει εκτος θεματος. Ας κανει ο φιλος ο,τι θελει. Ας κανει και φορματ αν δεν βαριεται Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
makhs5 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2021 Share Δημοσ. 14 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) Ειδικα στον φιλο θα ελεγα επιβαλεται ενα καθαρο φορματ, γιατι απ οτι καταλαβαινω απο οταν το αγορασε μαλλον δεν του εχει κανει κανενα, μονο περασε τα 10αρια πανω απο τα 8αρια και τελος Ας κανει λοιπον ενα πριν του κανει αναβαθμιση σε hardware Εγω πιστευω οτι στο μεγαλυτερο βαθμο τα προβληματα του δεν θα υπαρχουν με τη συγκεκριμενη παντα χρηση που του εκανε και πριν Ας το δοκιμασει, δεν εχει να χασει τιποτα, περα απο τον λιγο χρονο του, και αντιθετα πιστευω οτι θα τον ωφελησει παρα πολυ. Παρα πολυς κοσμος παιρνει ενα λαπτοπ και το χρησιμοποιει χρονια, κανει εγκαταστασεις - απεγκαταστασεις προγραμματων, περναει απο πανω ολες τις εκδοσεις των windows, 7-8-10, και περιμενει μετα απο χρονια να τρεχει το ιδιο απ οταν το αγορασε Ειναι αδυνατον αυτο, για πολλους και διαφορους λογους, και ειδικα για τον λογο που ανεφερα πριν Μαζευονται και γεμιζει σκουπιδια η registry των windows, τα αρχεια των windows, τα αρχεια των προγραμματων, και πολλα αλλα μεσα σε εναν δισκο Το software κατ εμε θελει την ιδια προσοχη με το hardware Επεξ/σία 14 Μαρτίου 2021 από makhs5 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα