mphxths Δημοσ. 14 Μαρτίου 2021 Share Δημοσ. 14 Μαρτίου 2021 3 λεπτά πριν, makhs5 είπε ελα να δεις απο κοντα πως παει και σε πιο δυσκολες εργασιες απο του op, και μετα ελα πες μου Με μηχανικο δισκο στις 5400 , δεν μαμησε κανεις εν ετει 2021(μην σου πω και παλιοτερα) ... τοσο απλα , ο,τι και να μου πεις Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GP46047 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2021 Μέλος Share Δημοσ. 14 Μαρτίου 2021 απο οτι βλεπω υπαρχει διαθεσιμότητα αρα δεν ειναι θεμα αυτο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mphxths Δημοσ. 14 Μαρτίου 2021 Share Δημοσ. 14 Μαρτίου 2021 1 λεπτό πριν, makhs5 είπε Μια φορα μονο το αφησα χωρις φορματ περιπου 2 χρονια και στην κυριολεξια στα 2 χρονια μετα σερνοταν απο τις συνεχομενες εγκαταστασεις απεγκαταστασεις προγραμματων και ολα. Το φορματ δινει τελειως αλλο αερα σ ενα μηχανημα οσο παλιο και ναναι ccleaner και αλλα σχετικα προγραμματα που καθαριζουν σαβουρα διατηρουν μια εγκατασταση σε πολυ καλο επιπεδο. Αυτο που λες βοηθαει , αλλα αν μιλαμε για βαρια χρηση , βαλε βγαλε προγραμματα/παιχνιδια κλπ και εχει περασει και ενας σεβαστος χρονος απο την 1η εγκατασταση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
makhs5 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2021 Share Δημοσ. 14 Μαρτίου 2021 Μόλις τώρα, mphxths είπε ccleaner και αλλα σχετικα προγραμματα που καθαριζουν σαβουρα διατηρουν μια εγκατασταση σε πολυ καλο επιπεδο. Αυτο που λες βοηθαει , αλλα αν μιλαμε για βαρια χρηση , βαλε βγαλε προγραμματα/παιχνιδια κλπ και εχει περασει και ενας σεβαστος χρονος απο την 1η εγκατασταση. Ολικο φορματ και μετα να τρεχει καθε λιγες μερες και το Wise Care 365 και μετα να ερθει να μου πει πως παει το μηχανημα "Για αυτες τις εργασιες που το θελει" Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mphxths Δημοσ. 14 Μαρτίου 2021 Share Δημοσ. 14 Μαρτίου 2021 1 λεπτό πριν, makhs5 είπε "Για αυτες τις εργασιες που το θελει" Ξερεις ποιες ειναι και το λες ? Επιμενω οτι οι μηχανικοι στις 5400 , στις μερες μας ειναι μονο για αποθηκευτικο χωρο...οσο και να βελτιωθει η κατασταση με το ολικο φορματ , για τα σημερινα δεδομενα θα σερνεται. Εκτος και αν τρεχει windows xp και προγραμματα της προηγουμενης δεκαετιας..που δεν νομιζω να το κανει. 3 λεπτά πριν, makhs5 είπε καθε λιγες μερες και το Wise Care 365 Ναι αλλη δουλεια δεν ειχαμε Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
makhs5 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2021 Share Δημοσ. 14 Μαρτίου 2021 5 λεπτά πριν, mphxths είπε Με μηχανικο δισκο στις 5400 , δεν μαμησε κανεις εν ετει 2021(μην σου πω και παλιοτερα) ... τοσο απλα , ο,τι και να μου πεις Επαναλαμβανω, για browsing τηλεργασιες τηλεκπαιδευση , καποια meeting το μηχανγμα του θα τα κανει παραπανω απο αριστα, εδω τα κανει το δικο μου μια χαρα αριστα που ειναι υποδεεστερο https://www.e-shop.gr/lenovo-essential-b570e2-n2f27mh-156-intel-dual-core-b970-4gb-320gb-p-PER.904344 2 λεπτά πριν, mphxths είπε Ξερεις ποιες ειναι και το λες ? Επιμενω οτι οι μηχανικοι στις 5400 , στις μερες μας ειναι μονο για αποθηκευτικο χωρο...οσο και να βελτιωθει η κατασταση με το ολικο φορματ , για τα σημερινα δεδομενα θα σερνεται. Εκτος και αν τρεχει windows xp και προγραμματα της προηγουμενης δεκαετιας..που δεν νομιζω να το κανει. Ναι αλλη δουλεια δεν ειχαμε Το να τρεχει 20 δευτερολεπτα το Wise Care 365 και να του καθαριζει τη σαβουρα καθε λιγες μερες ειναι δυσκολο? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nickol-us Δημοσ. 14 Μαρτίου 2021 Share Δημοσ. 14 Μαρτίου 2021 Να παρέμβω, μιλάμε για ssd με κόστος 30ευρώ και θα έχει άλλο μηχάνημα. Γιατί το συζητάτε τόσο; Σιγά το κόστος. Αν τρώει ο άνθρωπος τόσες ώρες σε format-συντήρηση θα τα κάνει απόσβεση αμέσως. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
makhs5 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2021 Share Δημοσ. 14 Μαρτίου 2021 Ναι δεν εχει κανεις μας 3-4 ωρες καθε ενα εξαμηνο για ενα φορματ , κανεις μας ομως Ουτε να τρεχει ενα προγραμμα που θα κανει 20 δευτερολεπτα μετα βιας να του καθαριζει ολα τα σκουπιδια και πολυ παραπανω Οποιος δεν εχει χρονο γι αυτα τοτε δε θα χει χρονο και για πολλα αλλα 1 λεπτό πριν, nickol-us είπε Να παρέμβω, μιλάμε για ssd με κόστος 30ευρώ και θα έχει άλλο μηχάνημα. Γιατί το συζητάτε τόσο; Σιγά το κόστος. Αν τρώει ο άνθρωπος τόσες ώρες σε format-συντήρηση θα τα κάνει απόσβεση αμέσως. Φυσικα να κανει την αναβαθμιση Αλλα Πρεπει παντα να προσεχει και σε αλλα πραγματα το μηχανημα του καποιος αν θελει να μη κολαει σε βασικα πραγματα η σε οτιδηποτε αλλο, χρειαζονται που και που και αλλα πραγματα Δεν ειναι μονο το hardware που πρεπει να προσεχουμε σε ενα pc ειναι και προτιστως το software γιατι απο εκει περνανε ολα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
catmaster Δημοσ. 14 Μαρτίου 2021 Share Δημοσ. 14 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) Δεν είναι το λογισμικό στην προκειμένη περίπτωση που το κάνει δυσχρηστο το μηχάνημα Είναι και το spinning rust που έχει τωρα πάνω , που δημιουργεί bottleneck στο i/o bus , είναι και το ένα και μοναδικό dim ραμ που δεν παίζει dual channel και είναι και στα 4gb ... και αυτό το ένα και μοναδικό στικ μνημης ερχεται και δίνει και ποσοστό στον ενσωματωμένο γραφικό συνεπεξεργαστη. Με απλά λόγια πάς να ανοίξεις μια νεα καρτέλα σε οποιοδήποτε browser για να δεις ενα βιντεο απο το σωληνα στα 720 και χτυπαει η μνημη κόκκινα. Στις 3-4 καρτέλλες το μηχάνημα έχει παραδώσει πνεύμα . Ποιό φορμάτ και πιο cleaner μπορεί να το αλλάξει αυτό ; Επεξ/σία 14 Μαρτίου 2021 από catmaster Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
makhs5 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2021 Share Δημοσ. 14 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, catmaster είπε Δεν είναι το λογισμικό στην προκειμένη περίπτωση που το κάνει δυσχρηστο το μηχάνημα Είναι και το spinning rust που έχει τωρα πάνω , που δημιουργεί bottleneck στο i/o bus , είναι και το ένα και μοναδικό dim ραμ που δεν παίζει dual channel και είναι και στα 4gb ... και αυτό το ένα και μοναδικό στικ μνημης ερχεται και δίνει και ποσοστό στον ενσωματωμένο γραφικό συνεπεξεργαστη. Με απλά λόγια πάς να ανοίξεις μια νεα καρτέλα σε οποιοδήποτε browser για να δεις ενα βιντεο απο το σωληνα στα 720 και χτυπαει η μνημη κόκκινα. ΣΤις 3-4 καρτέλλες το μηχάνημα έχει παραδώσει πνεύμα . Ποιό φορμάτ και πιο cleaner μπορεί να το αλλάξει αυτό ; Αν θελει να δουλευει σε 20 καρτελες με αυτο τον επεξεργαστη και μνημη, φυσικα και οχι Ειπα, αυτα τα πραγματα που κανει τα κανω κι εγω και αρκετα ανετα και με υποδεεστερο μηχανημα βαση χαρακτηριστικων Οποιος δε πιστευει, ας ερθει να τσεκαρει το μηχανημα μου αν τα κανει ανετα η οχι. Απλα το ξαναλεω, κανω οτι γραφω πιο πανω καθε ενα 6μηνο και καθε 2-3 μερες τρεχω το Wise Care 365, και μια ανασυγκροτηση δισκου κι αυτη καθε 2-3 μερες οταν καθομαι πχ να τρωω Αυτα κανω Επεξ/σία 14 Μαρτίου 2021 από makhs5 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mphxths Δημοσ. 14 Μαρτίου 2021 Share Δημοσ. 14 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) 25 λεπτά πριν, makhs5 είπε Επαναλαμβανω, για browsing τηλεργασιες τηλεκπαιδευση , καποια meeting το μηχανγμα του θα τα κανει παραπανω απο αριστα, εδω τα κανει το δικο μου μια χαρα αριστα που ειναι υποδεεστερο Eπαναλαμβανω , οτι με μηχανικο δισκο στις 5400 δεν πας πουθενα. Μονο αποθηκευτικος χωρος. Το κανει τις εργασιες "αριστα" πολυ πιθανο να το νομιζεις επειδη δεν εχεις μετρο συγκριση. Καποτε ενας φιλος μου ειχε πισι με Vista και θεωρουσε οτι το να ανοιγει το σχεδιαστικο του προγραμμα μετα απο 2 λεπτα ηταν το "αριστα". Μεχρι που εβαλε 7αρια (μιλαμε πριν καμμια 10ετια ολα αυτα) και το ιδιο προγραμμα στο ιδιο hardware ανοιγε στον μισο χρονο. Δεν ειχε μετρο συγκρισης. Νομιζε οτι ολα λειτουργουσαν αριστα. Το ιδιο του συνεβη και με το κινητο του , που ειχε μεινει με το galaxy note 2 για πολλα χρονια και το καθε παιχνιδι που ετρεχε σερνοταν. Αλλα για αυτον ετρεχε "αριστα". Μεχρι που του εδειξα τα ιδια παιχνιδια στο δικο μου κινητο που ηταν πιο καινουργιο απο το δικο του και καταλαβε την σημασια του "εχω μετρο συγκρισης". Το τρεχει αριστα , ειναι πολλες φορες και "αρνηση" να δεχτουμε οτι χρειαζομαστε αναβαθμιση 19 λεπτά πριν, makhs5 είπε Ναι δεν εχει κανεις μας 3-4 ωρες καθε ενα εξαμηνο για ενα φορματ , κανεις μας ομως Οχι δεν εχει.Το φορματ παιρνει 10-20 λεπτα. Το να ξανασεταρεις τα παντα ολα απο την αρχη ειναι το ζητουμενο και η μανουρα. Εγω προσωπικα αν δεν δω τα windows να μου πετανε popup στην μεση της οθονης που θα λεει ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΦΟΡΜΑΤ , δεν προκειται να το κανω. Τοσο πολυ το βαριεμαι. Ας κανει την αναβαθμιση ο φιλος (μιλαμε για κατω του κατοσταρικου υποθεση) , και αν η βελτιωση της καταστασης δεν τον ικανοποιησει , ας κανει και φορματ μετα. Επεξ/σία 14 Μαρτίου 2021 από mphxths Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
makhs5 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2021 Share Δημοσ. 14 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) Το 2018 πηρα αυτο το μηχανημα https://www.acer.com/datasheets/2017/4876/A515-51G/NX.GP5ET.023.html Ε με το που το ανοιξα και αρχιζα να το δουλευω και μετα απο τα προγραμματα που του περασα, στη κυριολεξια σερνοταν, θα ελεγε κανεις οτι ειναι για πεταμα. Σερνοταν οποιος θελει το πιστευει πολυ πολυ περισσοτερο στα απλα πραγματα απ αυτο που ηδη εχω και παει πολυ πολυ πιο ταχυτατα https://www.e-shop.gr/lenovo-essential-b570e2-n2f27mh-156-intel-dual-core-b970-4gb-320gb-p-PER.904344 Ε λοιπον του εκανα οτι κανω και στο αλλο μην τα ξαναγραφω, κι εγινε αλλο μηχανημα. Το software παιζει κυριο ρολο "σε ολα". 8 λεπτά πριν, mphxths είπε Εγω προσωπικα αν δεν δω τα windows να μου πετανε popup στην μεση της οθονης που θα λεει ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΦΟΡΜΑΤ , δεν προκειται να το κανω. Τοσο πολυ το βαριεμαι. Οκ τα ειπες ολα με αυτο που εγραψες, με καλυψες. Δεν συνεχιζω Επεξ/σία 14 Μαρτίου 2021 από makhs5 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mphxths Δημοσ. 14 Μαρτίου 2021 Share Δημοσ. 14 Μαρτίου 2021 34 λεπτά πριν, makhs5 είπε Ε με το που το ανοιξα και αρχιζα να το δουλευω και μετα απο τα προγραμματα που του περασα, στη κυριολεξια σερνοταν, θα ελεγε κανεις οτι ειναι για πεταμα. 34 λεπτά πριν, makhs5 είπε Ε λοιπον του εκανα οτι κανω και στο αλλο μην τα ξαναγραφω, κι εγινε αλλο μηχανημα. Δεν καταλαβαινω απο τα λεγομενα σου , αν εχουμε τις ιδιες συνθηκες λογισμικου στα δυο μηχανηματα που συγκρινεις. Τι λειτουργικο ειχες στο ενα , τι στο αλλο ? Τι συντηρηση εκανες στο ενα , τι στο αλλο ? Τα Acer καποτε (δεν ξερω τι γινεται στις μερες μας) ειχανε πολυ bloatware εγκατεστημενο απο την μανα τους και σερνοντουσαν. Εκανες στο Acer , αυτα που εκανες στο lenovo , που συμφωνα με τα λεγομενα σου το εκαναν να πεταει ? Με λιγα λογια συγκρινεις ομοιες καταστασεις ? Αν οχι , δεν εχει κανενα νοημα να βγαζεις συμπερασματα. Το Acer εχει ανωτερο hardware (επεξεργαστες στα ιδια σε single core , αλλα στο acer ειναι 2/4 ενω ο B970 στο lenovo ειναι 2/2. Οι ddr4 μνημες στο Acer παιζουν σε μεγαλυτερη συχνοτητα απο τις ddr3 του lenovo. Σε δισκους υποθετω οτι μιλαμε για μηχανικους/5400 και στα 2 μηχανηματα οποτε ειναι στα ισα σε αυτον τον τομεα) απο το lenovo , και αρα στις ιδιες συνθηκες θα επρεπε να πηγαινει καλυτερα απο το Lenovo. Αρα το να σερνεται το Acer μπορω να το αποδωσω μονο στο bloatware που πιθανως ειχε προεγκατεστημενο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
makhs5 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2021 Share Δημοσ. 14 Μαρτίου 2021 1 λεπτό πριν, mphxths είπε Δεν καταλαβαινω απο τα λεγομενα σου , αν εχουμε τις ιδιες συνθηκες λογισμικου στα δυο μηχανηματα που συγκρινεις. Τι λειτουργικο ειχες στο ενα , τι στο αλλο ? Τι συντηρηση εκανες στο ενα , τι στο αλλο ? Τα εχω γραψει αναλυτικα πανω απο μια φορα ολα αυτα που ρωτας Αλλα οκ τα ξανααπανταω εν συντομια ομως Λειτουργικο windows 10 και στα δυο. Συντηρηση καμια περα του οτι εγραψα παραπανω, διαβασε τα προσεκτικα τι εχω γραψει απ την αρχη στο παρον τοπικ και θα καταλαβεις Το να ξαναγραφω τα ιδια πανω απο δυο φορες μεσα σε λιγα λεπτα, βαριεμαι οπως λες κι εσυ για το φορματ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
catmaster Δημοσ. 14 Μαρτίου 2021 Share Δημοσ. 14 Μαρτίου 2021 45 λεπτά πριν, makhs5 είπε Το 2018 πηρα αυτο το μηχανημα https://www.acer.com/datasheets/2017/4876/A515-51G/NX.GP5ET.023.html Το μηχάνημα που ποσταρες έχει ξεχωριστό κύκλωμα γραφικών με dedicated ram 46 λεπτά πριν, makhs5 είπε Το software παιζει κυριο ρολο "σε ολα". Μακάρι να ίσχυε πάντοτε αυτό , αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση το stopgap ειναι το hardware , ειδάλλως και ένα παλιό μου φορητάκι που έχει πάνω atom cpu θα πήγαινε "σφαιρα" μετα απο format . Ευτυχώς δεν το βασανίζω και με μια εκδοση debian "τσουλάει" , αλλά μόλις παω να ανοίξω παραπάνω απο 3 καρτέλλες σε browser αρχίζει τα κλάμματα και το λυπάμαι (και αυτό και τον χρόνο μου) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα