Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας , θελω την γνωμη σας ...

Εχω ενα laptop acer e5-571-39B5 και τωρα τελευταία τρώει κατι κολλήματα ωρες ωρες και γενικα εχει πεσει η απόδοση του , και θα ηθελα να μου πρωτεινετε τι μπορω να κανω . Μέχρι να δουμε τι θα γίνει με αυτές τις τιμές που αρχίζουν και πανε στο θεο , για νέο λαπτοπ ή νεο σύστημαημα

Γενικά η χρήση του ειναι απλος δουλεια γραφείου απο το σπίτι , τηλεκπαιδευση , τηλεργασία με κάποια meeting 

Δημοσ.

Eπειδή φαντάζομαι είναι κάπως παλιό το λάπτοπ και δεν υπάρχουν πλήρη στοιχεία, καλό θα ήταν να δούμε τι "φοράει" μέσω ενός προγράμματος όπως το hw32info.

Αν έχω βρει σωστά πράγματα, πιθανά upgrade που θα βοηθήσουν:

Αλλαγή μηχανικού δίσκου σε sata3 ssd

Προσθήκη μνήμης ram να πάει στα 8gb από τα 4gb

Εγκατάσταση win10.

Πιο ασφαλή εκτίμηση εφόσον έχουμε τα πλήρη στοιχεία του λάπτοπ, μα αν έχω βρει τα σωστά στοιχεία, με τις αναβαθμίσεις που λεω θα γίνει άλλο μηχάνημα.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, nickol-us είπε

Eπειδή φαντάζομαι είναι κάπως παλιό το λάπτοπ και δεν υπάρχουν πλήρη στοιχεία, καλό θα ήταν να δούμε τι "φοράει" μέσω ενός προγράμματος όπως το hw32info.

Αν έχω βρει σωστά πράγματα, πιθανά upgrade που θα βοηθήσουν:

Αλλαγή μηχανικού δίσκου σε sata3 ssd

Προσθήκη μνήμης ram να πάει στα 8gb από τα 4gb

Εγκατάσταση win10.

Πιο ασφαλή εκτίμηση εφόσον έχουμε τα πλήρη στοιχεία του λάπτοπ, μα αν έχω βρει τα σωστά στοιχεία, με τις αναβαθμίσεις που λεω θα γίνει άλλο μηχάνημα.

image.png.a4208fdcdec12d46f6a2261611786c40.png

Δημοσ.

windows 8.....κατάλαβα....δεν έχει δει ποτέ τεχνικό τουλάχιστον μια 5ετία.

φίλε το λάπτοπ θέλει ένα γενικότερο συμμάζεμα...

άνοιγμα καθάρισμα αλλαγή θερμοαγώγιμης

πλήρες backup τα αρχεία σου και καινούρια windows 10 σε έναν ssd 250άρη των 30ευρώ.

μετά θα νομίζεις οτι πήρες πύραυλο καινούριο λάπτοπ. απορώ πως το δουλεύεις στη κατάσταση που είναι.

• Like 1
Δημοσ.

image.png.6c1591b11586097a842d7caadd0131d0.png

image.png.299cbb667cf8a1508727feaad9459bb4.png

image.png.04deecc0deab5f15fb246eed610a9fbd.png

3 λεπτά πριν, greekfragma είπε

windows 8.....κατάλαβα....δεν έχει δει ποτέ τεχνικό τουλάχιστον μια 5ετία.

φίλε το λάπτοπ θέλει ένα γενικότερο συμμάζεμα...

άνοιγμα καθάρισμα αλλαγή θερμοαγώγιμης

πλήρες backup τα αρχεία σου και καινούρια windows 10 σε έναν ssd 250άρη των 30ευρώ.

μετά θα νομίζεις οτι πήρες πύραυλο καινούριο λάπτοπ. απορώ πως το δουλεύεις στη κατάσταση που είναι.

εχω κανει την αναβάθμιση σε windows 10 , δεν ξερω γιατι γραφει windows 8 

Δημοσ.

Οπότε καλά έπεσα. Όπως είπα και στην αρχή, ssd, ram και όπως σωστά λέει και greekfragma ένα καθάρισμα και μια αλλαγή πάστας θα είναι οτι πρέπει εφόσον ανοιχτεί. Αν δεν μπορείς μόνος σου πας σε τεχνικό, αν το κατέχεις μπορείς και να το κάνεις παρακολουθώντας κάποιον οδηγό.

Ram

Ssd

Οδηγός youtube

Μόνο αν το κατέχεις ασχολείσαι διαφορετικά δίνεις και σε ένα τεχνικό περίπου 30 ευρώ (αν υπολογίζω σωστά, μόνο για άνοιγμα-καθάρισμα-εγκατάσταση hardware) και στα κάνει όλα μια χαρά. Αν θες να πληρώσεις για backup και εγκατάσταση windows να τα έχεις όλα έτοιμα τότε κάντο. Αν δεν το κατέχεις πρόσεχε γιατί μπορεί να προκαλέσεις ζημιά σε σένα και το λάπτοπ.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μην λυσσατε με την θερμοαγωγιμη. Δηλαδη αν βαλει φρεσκια θερμοαγωγιμη θα ανεβασει αποδοσεις το μηχανημα ? Μιλαμε για  i3-4005U των 15w . Δηλαδη και μπετο να εχει γινει η παστα δεν παιζει απο τους φυσικους νομους να υπερθερμανθει τετοιος επεξεργαστης :) Μονο αν εχει παρει φωτια κατι εσωτερικα στο μηχανημα παιζει να ζεσταθει τετοιος επεξεργαστης... Οπως ειπα..μην λυσσατε. Φυσικα καλο ειναι να αλλαχτει , αλλα αμα δεν εχει θεματα υπερθερμανσης , ειναι σε δευτερη μοιρα τετοια κινηση.

Απο κει και περα , στο θεμα αναβαθμιση , οπως ειπανε και οι προλαλησαντες , ενας φτηνος ssd + 1x4gb ddr3 θα δωσει πνοη στο μηχανημα αλλα μην ξεχναμε , οτι ο επεξεργαστης δεν ειναι και για παρα πολλα.

Επεξ/σία από mphxths
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, mphxths είπε

Μην λυσσατε με την θερμοαγωγιμη. Δηλαδη αν βαλει φρεσκια θερμοαγωγιμη θα ανεβασει αποδοσεις το μηχανημα ? Μιλαμε για  i3-4005U των 15w . Δηλαδη και μπετο να εχει γινει η παστα δεν παιζει απο τους φυσικους νομους να υπερθερμανθει τετοιος επεξεργαστης :) Μονο αν εχει παρει φωτια κατι εσωτερικα στο μηχανημα παιζει να ζεσταθει τετοιος επεξεργαστης... Οπως ειπα..μην λυσσατε. Φυσικα καλο ειναι να αλλαχτει , αλλα αμα δεν εχει θεματα υπερθερμανσης , ειναι σε δευτερη μοιρα τετοια κινηση.

Απο κει και περα , στο θεμα αναβαθμιση , οπως ειπανε και οι προλαλησαντες , ενας φτηνος ssd + 1x4gb ddr3 θα δωσει πνοη στο μηχανημα αλλα μην ξεχναμε , οτι ο επεξεργαστης δεν ειναι και για παρα πολλα.

Όχι δε λυσάει κανείς... απλά με τη λογική οτι θα λυθεί έτσι κι αλλιώς το μηχάνημα καλό είναι να φύγουν τα μαλλιά που θα έχει πιάσει και να φρεσκαριστεί η πάστα.

Το μηχάνημα θα αναστηθεί αν γίνουν τα upgrades, φαντάζομαι για τις δουλειές που το θέλει και εφόσον τον κάλυπτε μέχρι που άρχισε να του "βαραίνει" θα δει τεράστια διαφορά. Έχω λάπτοπ με εφάμιλλο i5-450m (και λίγο υποδεέστερος από τον 4005u) καιστα  καθημερινά δεν έχω καθόλου προβλήματα, ούτε με webex, ούτε με browsing.

Δημοσ.

Ξερουμε καθέναν (καλο) τεχνικο εδώ στα δυτικά προάστια αθηνων , γιατί μεχρι τωρα κατι μικρο δουλειες που  χρειαζόταν τις εκανα μονος μου

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λοιπον, πριν κανεις την οποιαδηποτε αναβαθμιση, θα κανεις ενα "Ολικο φορματ" με διαγραφη των παντων εννοειτε μεσα, και θα ξαναπερασεις μετα τα προγραμματα σου.

Και θα κανεις πριν εννοειτε φρεσκια την "Τελευταια" αναβαθμιση των windows 10

Και μετα ελα πες μου πως παει το μηχανημα σου.

Αν δεις σαν δευτερο λαπτοπ ποιο εχω εγω και πως παει, θα πεις δεν ειναι δυνατον.

Αλλα παντα με το που βγαινει μια αναβαθμιση καινουρια των Windows 10  καθε 6 μηνες την κανω φρεσκια και τα ξαναπερναω ολα απ την αρχη. Βεβαια χανω περιπου ενα τριωρο - τετραωρο για ολα, αλλα το μηχανημα επειτα συμπεριφερεται ταχυτατα

Ποιο ειναι αυτο το δευτερο λαπτοπ που λεω?. 

https://www.e-shop.gr/lenovo-essential-b570e2-n2f27mh-156-intel-dual-core-b970-4gb-320gb-p-PER.904344

Επεξ/σία από makhs5
Δημοσ.
Μόλις τώρα, makhs5 είπε

Ολικο φορματ

Λίγα πράγματα θα δει σε βελτίωση μόνο με format, πιο πολύ το χρόνο του θα χαλάσει. Το μηχανημα που έχει ο op έχει πολλά φυσικά όρια και κανένα format δεν θα τα αντιμετωπίσει. :) 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, catmaster είπε

Λίγα πράγματα θα δει σε βελτίωση μόνο με format, πιο πολύ το χρόνο του θα χαλάσει. Το μηχανημα που έχει ο op έχει πολλά φυσικά όρια και κανένα format δεν θα τα αντιμετωπίσει. :) 

Δες το δικο μου https://www.e-shop.gr/lenovo-essential-b570e2-n2f27mh-156-intel-dual-core-b970-4gb-320gb-p-PER.904344

ελα να δεις απο κοντα πως παει και σε πιο δυσκολες εργασιες απο του op, και μετα ελα πες μου

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, nickol-us είπε

απλά με τη λογική οτι θα λυθεί έτσι κι αλλιώς το μηχάνημα καλό είναι να φύγουν τα μαλλιά που θα έχει πιάσει και να φρεσκαριστεί η πάστα.

Ενταξει , αυτο ειναι σχετικο. Οποτε ανοιγω το δικο μου για καμμια αναβαθμιση , το σκεφτομαι πολυ να ασχοληθω με την παστα. Γιατι πρεπει να ξεβιδωσω ενα σωρο μαλακιες σχετικες με το συστημα ψυξης... Με λιγα λογια ειναι και θεμα διαρυθμισης του εσωτερικου. Ολα αυτα αν ειναι να ασχοληθει καποιος μονος του. Προφανως ο τεχνικος θα κανει τον παραπανω κοπο...

23 λεπτά πριν, GP46047 είπε

Ξερουμε καθέναν (καλο) τεχνικο εδώ στα δυτικά προάστια αθηνων , γιατί μεχρι τωρα κατι μικρο δουλειες που  χρειαζόταν τις εκανα μονος μου

Εχεις τα parts και σου λειπει ο τεχνικος δηλ ? :)

Δημοσ.

Μια φορα μονο το αφησα χωρις φορματ περιπου 2 χρονια και στην κυριολεξια στα 2 χρονια μετα σερνοταν απο τις συνεχομενες εγκαταστασεις απεγκαταστασεις προγραμματων και ολα. Το φορματ δινει τελειως αλλο αερα σ ενα μηχανημα οσο παλιο και ναναι

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...