turbat0s Δημοσ. 4 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2021 Αν και offtopic, το πιστοποιητικό εμβολιασμού γιατί δεν έχει ημερομηνία λήξης όπως το πιστοποιητικό νόσησης?
DrLo Δημοσ. 4 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2021 (επεξεργασμένο) 17 λεπτά πριν, nickol-us είπε Αν δεν νοσείς και δεν πιστοποιηθείς σαν κρούσμα με τεστ στον ΕΟΔΥ δεν μπορείς. Αν γινόταν όλοι θα έπαιρναν "δωρεάν" πιστοποιητικό νόσησης. Όχι όλοι. Αυτοί που όντως είχαν κολλήσει στο παρελθόν χωρίς να το δηλώσουν. Ας πούμε ότι κόλλησες και δε το πήρες καν χαμπάρι, και κάνεις τώρα τέστ (δε ξέρω τι είδους) και δεις ότι το έχεις περάσει κάποια στιγμή ... δε παίρνεις πιστοποιητικό νόσησης? Είναι αν το καταλα΄βεις ότι νόησες που μετράει ; Επεξ/σία 4 Αυγούστου 2021 από DrLo
nickol-us Δημοσ. 4 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2021 35 λεπτά πριν, DrLo είπε Όχι όλοι. Αυτοί που όντως είχαν κολλήσει στο παρελθόν χωρίς να το δηλώσουν. Ας πούμε ότι κόλλησες και δε το πήρες καν χαμπάρι, και κάνεις τώρα τέστ (δε ξέρω τι είδους) και δεις ότι το έχεις περάσει κάποια στιγμή ... δε παίρνεις πιστοποιητικό νόσησης? Είναι αν το καταλα΄βεις ότι νόησες που μετράει ; Όπως είπα και σε προηγούμενο μήνυμα δεν υπάρχει πρόβλεψη, έστω για την ώρα, για κάτι τέτοιο, ούτε κάποιος δείκτης σε τεστ αντισωμάτων που να μπορεί να πιστοποιήσει κάτι. 41 λεπτά πριν, turbat0s είπε Αν και offtopic, το πιστοποιητικό εμβολιασμού γιατί δεν έχει ημερομηνία λήξης όπως το πιστοποιητικό νόσησης? Η αλήθεια είναι ότι είναι παράδοξο αφού στοιχεία δεν υπάρχουν που να δείχνουν ότι φέρεις μακροχρόνια ανοσία, ίσως είναι εσκεμμένα έτσι ώστε να ωθεί η κυβερνητική προς τον εμβολιασμό πιο εύκολα.
AntiCambeR Δημοσ. 4 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2021 2 ώρες πριν, papoys1 είπε Δύο είναι μπορούν να τηρήσουν τα μέτρα εξάλλου στην εποχή των ντελίβερυ , του ιντερνετ , του netflix ποιος δεν μπορεί να παραμείνει σπίτι για 15 μέρες , όταν μας έχουν σχεδόν φυλακισμένους πάνω από 15 μήνες. Εκείνο που ήθελα να μάθω όμως θα μπορέσει μετά με ένα τεστ αντισωμάτων να επιβεβαιωθεί ότι πέρασε κορονοιό;;; 3 είναι, δεν είναι σίγουρο πως θα πληρωθούν και οι 3 αν δεν πάνε στην δουλειά, αυτό είναι το θέμα.Πχ ακόμα και αν το παιδί δεν εργάζεται άλλα μόνο οι γονείς, δεν θα έπρεπε ο εργοδότης βάσει νόμου να τους πληρώσει ως ασθένεια; Επίσης 1 απλό παράδειγμα.Δεν είναι εφικτό να μην βγάλεις έξω τον σκύλο αν υπάρχει.Είναι ενάντια σε νόμο. Σε εμάς η εταιρία, επειδή υπήρξε κρούσμα σε συγκεκριμένη επιχείρηση πελάτη, από ότι έμαθα ανέλαβε το κόστος των δικών της υπαλλήλων για rapid η μοριακό test και εφόσον ήταν αρνητικό, συνέχισαν να εργάζονται ή εκεί η αλλού. Ομως αν δεν υπάρχουν ενδείξεις πως κάποιος απο εμάς κόλλησε στον χώρο εργασίας, τότε μάλλον πληρώνει ο υπάλληλος το test, δηλαδή αν έχει συμπτώματα. Αυτά με επιφύλαξη, δεν γνωρίζω επίσημα. 1 ώρα πριν, gianniz_k είπε Από δική μου εμπειρία και σε συνεννόηση με τον ΕΟΔΥ, βάσει πρωτοκόλλου το κρούσμα μένει μέσα 10 μέρες και η στενή επαφή 14. Το αν θα τηρηθεί είναι αυτό που λένε ατομική ευθύνη. Κανονικά θα πρέπει να δηλώσουν όλοι στην πλατφόρμα του gov πως είναι θετικοί εφόσον κάνουν πχ rapid test και βγούν θετικοί μέσα στις 10 ημέρες;Η αυτόματα παίρνει η μπάλα και τους άλλους; Δηλαδή πχ βλέπουν πως ο Α δήλωσε θετικός, ο Β και ο Γ μένουν στην ίδια κατοικία, οπότε και οι 3 καραντίνα. Η αν αυτός που βρέθηκε θετικός είναι πλήρως εμβολιασμένος ισχύουν τα ίδια με κάποιο ανεμβολίαστο;
gianniz_k Δημοσ. 4 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2021 3 ώρες πριν, AntiCambeR είπε Κανονικά θα πρέπει να δηλώσουν όλοι στην πλατφόρμα του gov πως είναι θετικοί εφόσον κάνουν πχ rapid test και βγούν θετικοί μέσα στις 10 ημέρες;Η αυτόματα παίρνει η μπάλα και τους άλλους; Δηλαδή πχ βλέπουν πως ο Α δήλωσε θετικός, ο Β και ο Γ μένουν στην ίδια κατοικία, οπότε και οι 3 καραντίνα. Η αν αυτός που βρέθηκε θετικός είναι πλήρως εμβολιασμένος ισχύουν τα ίδια με κάποιο ανεμβολίαστο Στην δική μου περίπτωση βγήκε πρώτη θετική η σύζυγος σε self test. Η οδηγία για θετικό self test είναι να πας να κάνεις δωρεάν ένα επαναληπτικό rapid σε ένα από τα σημεία που έχουν οριστεί. Είναι σε όλη την Ελλάδα,έχουν αναρτηθεί σε site από κάποια από τις αρμόδιες αρχές. Εφόσον λοιπόν βγήκε και το rapid θετικό, η οδηγία προς αυτήν είναι να μείνει 10 μέρες μέσα και η στενή επαφή (εγώ) 14 μέρες. Στην κλήση λοιπόν που μας κάνανε από τον ΕΟΔΥ τους ρώτησα αν χρειάζεται να κάνω τεστ και η απάντηση ήταν "λογικά έχεις κολλήσει,αν θες να κάνεις τεστ απλά για να το δεις κάντο,αλλά όπως και να έχει μένεις καραντίνα για 14 μέρες". Όλα αυτά πριν ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί, οπότε στην περίπτωση κρούσματος που έχει εμβολιαστεί δεν ξέρω αν ισχύουν τα ίδια
Sofik Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2021 Καλησπέρα. Επειδή εγώ τώρα διαγνώστηκα με κορονοιο ήθελα να ρωτήσω σχετικά με τη μισθοδοσία. Εργάζομαι στον ιδιωτικό τομέα και εμένα ο εργοδότης μου λέει ότι θα πληρωθώ κανονικά και απλώς όταν επιστρέψω θα αναπληρώσω τις μισές μέρες που έλειπα σε αμισθί εργασία. Πήρα στην επιθεώρηση εργασίας και το ρώτησα και μου είπαν ότι αυτό γίνεται καθώς ο εφκα δεν είχε αναγνωρίσει τον covid μέχρι πρότινος ως συνθήκη για παροχή επίδοματος ασθενείας. Πήρα στον εφκα και μου είπαν ότι μπορεί να χορηγηθεί επίδομα ασθενείας για νόσηση από covid. Και με λίγα λόγια κάνεις από τους δύο δεν μου έδωσε σαφή απάντηση. Μου φαίνεται πολύ κουλό να δουλέψω τις ημέρες που θα λείψω χωρίς να τις πληρωθώ. Και δεν εργάζομαι στο καφέ της γειτονιάς χωρίς ένσημα κλπ κλπ, αλλά σε πολυεθνική εταιρεία που εφαρμόζει όλα τα προβλεπόμενα (έως τώρα τουλάχιστον). Σκέφτομαι να ξαναπάρω στην επιθεώρηση εργασίας και να τους πω να το δουν αλλά έχω κουραστεί από το πρωί είμαι με ένα τηλέφωνο στο αυτί. Αντιμετώπισε κάποιος κάτι παρόμοιο;
dionisis1925 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2021 https://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/c0d5184d-7550-4265-8e0b-078e1bc7375a/11745375.pdf Πριν 1,5 μήνα είχε γίνει ερώτηση , εγώ στη θέση σου θα επικοινωνούσα με το υπουργείο εργασίας.
itoka Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2021 Αν 3χεις κολλήσει κορονοιο, υπάρχει άδεια ασθενείας. Με μια απλή βεβαίωση παθολόγου (συμβεβλημένου εννοείται) και ένα πιστοποιητικό καραντινας από την πολιτική προστασία, λαμβάνεις κανονικά την αναρρωτική άδεια για δέκα ημερες. Αυτά που λένε για τις μισές μέρες εργασίας αμισθη είναι εάν είσαι κοντινή επαφή. 1
Baator Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2021 2 ώρες πριν, Sofik είπε Καλησπέρα. Επειδή εγώ τώρα διαγνώστηκα με κορονοιο ήθελα να ρωτήσω σχετικά με τη μισθοδοσία. Εργάζομαι στον ιδιωτικό τομέα και εμένα ο εργοδότης μου λέει ότι θα πληρωθώ κανονικά και απλώς όταν επιστρέψω θα αναπληρώσω τις μισές μέρες που έλειπα σε αμισθί εργασία. Πήρα στην επιθεώρηση εργασίας και το ρώτησα και μου είπαν ότι αυτό γίνεται καθώς ο εφκα δεν είχε αναγνωρίσει τον covid μέχρι πρότινος ως συνθήκη για παροχή επίδοματος ασθενείας. Πήρα στον εφκα και μου είπαν ότι μπορεί να χορηγηθεί επίδομα ασθενείας για νόσηση από covid. Και με λίγα λόγια κάνεις από τους δύο δεν μου έδωσε σαφή απάντηση. Μου φαίνεται πολύ κουλό να δουλέψω τις ημέρες που θα λείψω χωρίς να τις πληρωθώ. Και δεν εργάζομαι στο καφέ της γειτονιάς χωρίς ένσημα κλπ κλπ, αλλά σε πολυεθνική εταιρεία που εφαρμόζει όλα τα προβλεπόμενα (έως τώρα τουλάχιστον). Σκέφτομαι να ξαναπάρω στην επιθεώρηση εργασίας και να τους πω να το δουν αλλά έχω κουραστεί από το πρωί είμαι με ένα τηλέφωνο στο αυτί. Αντιμετώπισε κάποιος κάτι παρόμοιο; Πλέον παίρνεις κανονική αναρρωτική άδεια. Πάρε μια βεβαίωση από έναν γιατρό ότι νοσείς, θα σου γράψει 10 μέρες αναρρωτική και τέλος. Υπάρχει επίσης πλέον και σελίδα στο gov.gr που δηλώνεις ηλεκτρονικά το ότι είσαι ασθενής με αναρρωτική άδεια. Δεν θα αναπληρώσεις τίποτα και θα πληρωθείς ό,τι ακριβώς προβλέπεται και για το αν είχες κάτσει σπίτι με οποαδήποτε άλλη αρρώστεια για 10 μέρες. Το καλύτερο θα ήταν να επικοινωνήσεις με τον λογιστή της εταιρείας που δουλεύεις να σε κατευθύνει. Εσύ και τίποτα να μην κάνεις, θα πληρωθείς. Ο εργοδότης πρέπει να αγχωθεί και να σε καθοδηγήσει για το τι πρέπει να κάνεις. Περαστικά σου.
Liverpool89 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2021 Εγώ βλέπω οτι ολες οι εταιρίες ποντάρουν στην αγνοια του υπαλληλου. Αφου έχουν λογιστες κλπ. Τι να ψαχνετε ο υπαλληλος να ρωτησει. Κανονικα ο λογιστής της εταιρίας επρεπε να πάρει τηλεφωνο και να πει, μόλις ληξει η καραντινα κανεις αυτα τα βηματα/έγραφα μας τα φερνεις να μπορουμε να κινηθουμε οπως πρέπει. Εγω σαν θετικος, εκατσα το διαστημα 20-29/9 και η λογίστρια της εταιριας με δηλωσε οτι δούλευα. Και επρεπε να πάει στο ικα να αλλαζει τις καταστασεις. Με ειπε τωρα στο αφεντικο τι θα πω; Θα φωναζει, γιατι τι είπα, δεν ήξερες οτι ήμουν καραντίνα; Μου πρότεινε να με βαλει κανονικη αδεια και να το αφησουμε ετσι και την ειπα οχι δεν θα το κανεις αυτο. Δηλωσε εμενα και ενα υπαλληλο που ειχε βγει θετικος επειδη τον κολλησε η γυναικα του και ημασταν καραντινα, οτι δουλεύαμε κανονικα. Ημασταν διαφορετικους μηνες καραντινα, Αύγουστο αυτος, Σεπτέμβριο εγω. Μολις της πήγα τα χαρτια αλλαξε χρωμα. Ο εργοδότης εκεινη την μερα στην δουλειά, ολο παρατηρησεις με εκανε, τμτον αλλον ουτε γεια. Παντα να ρωτατε και μια αλλη γνωμη για οτι σας λένε στην δουλειά. Ο λογιστης της δουλειάς θελει να δειχνει οτι γλιτωνει την εταιρια λεφτα. Αυτο που εκανα εγω ηταν. Με το πιστοποιητικό νοσησης και ταυτότητα, πηγα στο κεντρο υγείας και ο πνευμονολογος με εγραψε γνωμάτευση οτι ειχα νοσησει απο κοβιτ εκεινες της μερες. Αυτο το πήγα στην εταιρια και μου δωσενε μια βεβαιωση οτι έλειπα της ταδε μερες, σφραγίδα εργοδότη κλπ. Στο ικα, εδωσα τα παραπάνω, μια φωτογραφία το βιβλιάριο τραπέζης που να φαινεσαι ότι εισαι δικαιουχος, την ταυτότητα μια φωτοτυπία και την αιτηση που κανείς απο τις e-efka για τις παροχές. Το ΙΚΑ θα βγαλει μια αποφαση, μετα αυτη θα την πας ξανα στην εταιρια για να πληρωθείς. Εμενα το ΙΚΑ με πλήρωσε αμμεσα. Ο εργοδότης ακομα. Χαρακτηριστικά με είπε η λογίστρια, να δουμε πόσες μερες θα δουλέψεις αυτο το μηνα και θα στα δωσουμε Μπαχαλο. 1
Sofik Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2021 1 ώρα πριν, Baator είπε Πλέον παίρνεις κανονική αναρρωτική άδεια. Πάρε μια βεβαίωση από έναν γιατρό ότι νοσείς, θα σου γράψει 10 μέρες αναρρωτική και τέλος. Υπάρχει επίσης πλέον και σελίδα στο gov.gr που δηλώνεις ηλεκτρονικά το ότι είσαι ασθενής με αναρρωτική άδεια. Δεν θα αναπληρώσεις τίποτα και θα πληρωθείς ό,τι ακριβώς προβλέπεται και για το αν είχες κάτσει σπίτι με οποαδήποτε άλλη αρρώστεια για 10 μέρες. Το καλύτερο θα ήταν να επικοινωνήσεις με τον λογιστή της εταιρείας που δουλεύεις να σε κατευθύνει. Εσύ και τίποτα να μην κάνεις, θα πληρωθείς. Ο εργοδότης πρέπει να αγχωθεί και να σε καθοδηγήσει για το τι πρέπει να κάνεις. Περαστικά σου. Να ρωτήσω όμως , πρέπει προφανώς να ενημερώσω την εταιρεία ότι θα κάνω αυτή τη διαδικασία, για να μην με έχουν να φαίνομαι ότι εργάζομαι . Γιατί νομίζω ότι αυτό θα κάνουν, αφού θα με πληρώσουν κανονικά. 1 ώρα πριν, Liverpool89 είπε Εγώ βλέπω οτι ολες οι εταιρίες ποντάρουν στην αγνοια του υπαλληλου. Αφου έχουν λογιστες κλπ. Τι να ψαχνετε ο υπαλληλος να ρωτησει. Κανονικα ο λογιστής της εταιρίας επρεπε να πάρει τηλεφωνο και να πει, μόλις ληξει η καραντινα κανεις αυτα τα βηματα/έγραφα μας τα φερνεις να μπορουμε να κινηθουμε οπως πρέπει. Εγω σαν θετικος, εκατσα το διαστημα 20-29/9 και η λογίστρια της εταιριας με δηλωσε οτι δούλευα. Και επρεπε να πάει στο ικα να αλλαζει τις καταστασεις. Με ειπε τωρα στο αφεντικο τι θα πω; Θα φωναζει, γιατι τι είπα, δεν ήξερες οτι ήμουν καραντίνα; Μου πρότεινε να με βαλει κανονικη αδεια και να το αφησουμε ετσι και την ειπα οχι δεν θα το κανεις αυτο. Δηλωσε εμενα και ενα υπαλληλο που ειχε βγει θετικος επειδη τον κολλησε η γυναικα του και ημασταν καραντινα, οτι δουλεύαμε κανονικα. Ημασταν διαφορετικους μηνες καραντινα, Αύγουστο αυτος, Σεπτέμβριο εγω. Μολις της πήγα τα χαρτια αλλαξε χρωμα. Ο εργοδότης εκεινη την μερα στην δουλειά, ολο παρατηρησεις με εκανε, τμτον αλλον ουτε γεια. Παντα να ρωτατε και μια αλλη γνωμη για οτι σας λένε στην δουλειά. Ο λογιστης της δουλειάς θελει να δειχνει οτι γλιτωνει την εταιρια λεφτα. Αυτο που εκανα εγω ηταν. Με το πιστοποιητικό νοσησης και ταυτότητα, πηγα στο κεντρο υγείας και ο πνευμονολογος με εγραψε γνωμάτευση οτι ειχα νοσησει απο κοβιτ εκεινες της μερες. Αυτο το πήγα στην εταιρια και μου δωσενε μια βεβαιωση οτι έλειπα της ταδε μερες, σφραγίδα εργοδότη κλπ. Στο ικα, εδωσα τα παραπάνω, μια φωτογραφία το βιβλιάριο τραπέζης που να φαινεσαι ότι εισαι δικαιουχος, την ταυτότητα μια φωτοτυπία και την αιτηση που κανείς απο τις e-efka για τις παροχές. Το ΙΚΑ θα βγαλει μια αποφαση, μετα αυτη θα την πας ξανα στην εταιρια για να πληρωθείς. Εμενα το ΙΚΑ με πλήρωσε αμμεσα. Ο εργοδότης ακομα. Χαρακτηριστικά με είπε η λογίστρια, να δουμε πόσες μερες θα δουλέψεις αυτο το μηνα και θα στα δωσουμε Μπαχαλο. Παρόμοια φαση. Τι έχω να ακούσω κι εγώ αν πω κάτι τέτοιο. Γιατί το κάνουν αυτό όμως δεν έχω καταλάβει; 1 ώρα πριν, Baator είπε Πλέον παίρνεις κανονική αναρρωτική άδεια. Πάρε μια βεβαίωση από έναν γιατρό ότι νοσείς, θα σου γράψει 10 μέρες αναρρωτική και τέλος. Υπάρχει επίσης πλέον και σελίδα στο gov.gr που δηλώνεις ηλεκτρονικά το ότι είσαι ασθενής με αναρρωτική άδεια. Δεν θα αναπληρώσεις τίποτα και θα πληρωθείς ό,τι ακριβώς προβλέπεται και για το αν είχες κάτσει σπίτι με οποαδήποτε άλλη αρρώστεια για 10 μέρες. Το καλύτερο θα ήταν να επικοινωνήσεις με τον λογιστή της εταιρείας που δουλεύεις να σε κατευθύνει. Εσύ και τίποτα να μην κάνεις, θα πληρωθείς. Ο εργοδότης πρέπει να αγχωθεί και να σε καθοδηγήσει για το τι πρέπει να κάνεις. Περαστικά σου. Προφανώς αφού τελειώσω την καραντίνα θα πάω σε παθολόγο έτσι; 1 ώρα πριν, Baator είπε Πλέον παίρνεις κανονική αναρρωτική άδεια. Πάρε μια βεβαίωση από έναν γιατρό ότι νοσείς, θα σου γράψει 10 μέρες αναρρωτική και τέλος. Υπάρχει επίσης πλέον και σελίδα στο gov.gr που δηλώνεις ηλεκτρονικά το ότι είσαι ασθενής με αναρρωτική άδεια. Δεν θα αναπληρώσεις τίποτα και θα πληρωθείς ό,τι ακριβώς προβλέπεται και για το αν είχες κάτσει σπίτι με οποαδήποτε άλλη αρρώστεια για 10 μέρες. Το καλύτερο θα ήταν να επικοινωνήσεις με τον λογιστή της εταιρείας που δουλεύεις να σε κατευθύνει. Εσύ και τίποτα να μην κάνεις, θα πληρωθείς. Ο εργοδότης πρέπει να αγχωθεί και να σε καθοδηγήσει για το τι πρέπει να κάνεις. Περαστικά σου. Να ρωτήσω κ κάτι ακόμα προφανώς αφού τελειώσω την καραντίνα θα πάρω γνωμάτευση από παθολόγο. Έτσι;
Liverpool89 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2021 Να ενημερωσεις να μην σε κολλησουν κανονικη αδεια για το διαστημα που εισαι καραντινα. Γιατι θα πας να κανεις τα χαρτια σου για αναρρωτική. Θα το βρουν μπροστά τους και θα πρέπει να πηγαίνουν στο ΙΚΑ για αλλαγη. Καπως το λενε οι λογιστες αυτο που βγαζουν καθε μηνα, ποιους δούλευε. (Δεν το γνωρίζω καλα). Σε παθολογο ή πνευμονολογο σε δημοσιο νοσοκομείο ή συμβεβλημένος με τον ΕΟΠΥΥ. Μετα την ληξη της καραντίνας. Δέκα μέρες αναρρωτική δεν παιρνας επιτροπή. Παραπάνω αν σε εχουν πει μα κατσεις θα περάσεις. 1
Bitbit Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2021 4 ώρες πριν, Liverpool89 είπε Παντα να ρωτατε και μια αλλη γνωμη για οτι σας λένε στην δουλειά. Ο λογιστης της δουλειάς θελει να δειχνει οτι γλιτωνει την εταιρια λεφτα. ακριβώς αυτό. Επειδή είχα παρόμοια συζήτηση πριν μέρες.... Ο λογιστής είναι υπάλληλος της εταιρίας και θα κοιτάξει το συμφέρον της εταιρίας και όχι του κάθε υπαλλήλου. Δεν είναι δικός σας υπάλληλος, δεν τον πληρώνετε εσείς. Ό,τι κίνηση θα κάνει θα έχει σαν πρώτο μέλημα πως θα γλιτώσει λεφτά η εταιρία κι ας ζημιωθεί ο υπάλληλος. Μη τους εμπιστεύεστε και πάντα ζητάτε και άλλη γνώμη. Μου κάνει εντύπωση που μερικοί δε το καταλαβαίνουν αυτό, 1
Baator Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2021 Καλά, δεν είναι και έτσι ακριβώς. Ο λογιστής παίρνει εντολές από τον εργοδότη για το τι πολιτική να ακολουθήσει. Δεν την βγάζει από το κεφάλι του, ούτε όλοι κάνουν μαμουνιές για να φαίνονται καλοί και να γλυτώνει λεφτά η εταιρεία. Αν ο εργοδότης είναι σωστός, έχει δώσει εντολή "είμαστε τυπικοί στο 100%, ακολουθούμε κατά γράμμα τον νόμο και τα προβλεπόμενα". Άμα είναι λαμόγιο, αναγκάζει τον λογιστή να κάνει μαμουνιές. Του λογιστή το καλύτερο του είναι να κάνει τα νόμιμα, και ξέρει τι ακριβώς πρέπει να γίνει (λέμε τώρα, αν νιώθει σαν λογιστής, γιατί έχει επαγγελματίες και επαγγελματίες) και δεν ρισκάρει να βρεθεί και αυτός μπλεγμένος με κανέναν ψαγμένο υπάλληλο που πάει να κοροιδέψει. Πολλές φορές κάνουν λάθη επειδή απλά δεν είναι καλά ενημερωμένοι οι λογιστές, όχι εκ του πονηρού. Ειδικά τώρα με τον κορονοιό γίνεται το έλα να δεις, η νομοθεσία αλλάζει κάθε 3 μέρες κυριολεκτικά, κάτι που ίσχυε χθες, δεν ισχύει σήμερα, κτλ. Η πλειοψηφία δε των εργοδοτών, δεν έχει την παραμικρή ιδέα τι προβλέπεται. Μπορεί να άκουσε κάτι στις ειδήσεις και να μην το κατάλαβε καλά, μπορεί αυτό που είχε ακούσει να άλλαξε, 1002 μπορεί. Αν εσύ σαν υπάλληλος, έχεις σε εκτίμηση τον εργοδότη σου και βλέπεις ότι είναι τυπικός σε όλα του, κατά πάσα πιθανότητα δεν θα πάει να σε κλέψει ούτε σε κάτι τέτοιο. Αν τον έχεις κόψει ότι είναι ό,τι να 'ναι, να 'σαι σίγουρος πως και σε αυτό το θέμα θα πάει να βγει κερδισμένος, οπότε το ΨΑΧΝΕΙΣ μόνος σου. Το καλύτερο είναι να έχουμε γνώσεις σαν υπάλληλοι και να μην περιμένουμε να γίνουν πράγματα στην τύχη. ΤΑ ΠΑΝΤΑ πλέον είναι online, ό,τι και να θες, ψάχνεις και βρίσκεις τι προβλέπεται. Για κάποια θέματα, οφείλουμε να ξέρουμε τι δικαιούμαστε. Κανονική άδεια, αναρρωτική άδεια, τι γίνεται αν κολλήσουμε κόβιντ, αν έρθουμε σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα, με τα ένσημα μας, δεν τα αφήνουμε στην τύχη αυτά, ούτε είναι κάτι δύσκολο να τα μάθουμε. Αν δεν καταλαβαίνουμε τι διαβάζουμε και μας φαίνονται πολύπλοκα, ρωτάμε δικό μας λογιστή που εμπιστευόμαστε.
Liverpool89 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Και το σιριαλ για μενα οπως εγραψα παραπάνω συνεχιζεται. Σημερα με πηρε η λογίστρια τηλεφωνο και μου λεει να σε κολλήσω δυο μερες αδεια κανονική γιατι βγαινει ο χρονος. Την είπα οχι ενοειτε γιατί στις γιορτές κλεινει πιο πολλες μερες και οχι μονο Χριστούγεννα κλπ. Εκει την ρώτησα ποτε θα με βαλουν τα λεφτα της αναρρωτικης, η επικη απαντηση ηταν, τι εννοείς; για εκεινον τον μηνα πληρωθηκες κανονικα. Εκει αρχισαν να χτυπανε καμπανακια, γιατι η ιδια με ειπε οτι τον επομενο μηνα(Οκτωβρίο), (εγω κολλησα Σεπτέμβριο και αυτη αναφεροταν για τον Οκτώβριο) αναλογα με ποσα μεροκάματα θα κανω, θα συμπληρωσει και το ποσο της αναρρωτικης. (Εδω να τονισω οτι αν καποιος στην δουλειά που ειμαι θελει να δουλεψει 30 μερες το μηνα, αυτοι δεν εχουν θεμα) Ετυχε Σεπτέμβριο, Οκτωβρίο να κάνω παραπάνω μεροκάματα απο το μισθο που παιρνω, επειδή ειχε δουλειά και την είπα οτι εγω δούλεψα για τον Σεπτέμβρη 20 μερες +10 της καραντίνας συνολο 30 μερες, το πώς τα μαγειρεψε δικο της προβλημα. Αυτη ηθελες να με πεισει οτι οι 10 μερες που δούλεψα, πληρωθηκα την αναρρωτική, ενώ θα της πληρωνομουν ετσι και αλλιως. Μετα με πέταξε ενα και που να θυμαμαι εγω πριν δυο μηνες τι εγινε, θα το δω και θα σε πω. Επεξ/σία 2 Δεκεμβρίου 2021 από Liverpool89
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα