Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν γνωρίζω αν είμαι στο σωστό νήμα αλλά πραγματικά έχω θολώσει, δεν μπορώ να σκεφτώ καθαρά. Έχω 2 εξωτερικούς δίσκους 4ΤΒ. Εδώ και μέρες συμμαζευω τον έναν με το Duplicate Photo Fixer, σβηνοντας τις διπλές φωτογραφίες, φακέλους με τις κόρες, εμάς κτλ. Το πλάνο ήταν όταν τελειώσω να τα περάσω και στον 2ο δίσκο, ένα φλασακι και 4ο μπακαπ θα έκανα ονλαιν μετά από λίγη έρευνα. Τελειώνω επιτέλους, γύρω στα 40GB οι φώτος. Μεταφέρω το λαπτοπ στο τραπέζι, ανοίγω από την συσκευασία το καινούριο φλασακι, κουμπωνω τον σκληρό, ρίχνω μια ματιά το μέγεθος των αρχείων και.... 22GB. Ζαλίζομαι, δεν μπορεί, κοιτάω τους φακέλους και είχαν σβηστεί συγκεκριμένα των κοριτσιών οι 2 ξεχωριστοί, εμένα, της γυναίκας και του αδερφού μου. Μετά το νερό στο πρόσωπο, ξεκινάω το ψάξιμο για λύση. Πρώτη σκέψη ότι ίσως έκανα κάποιο shift+del χωρίς να το καταλάβω, έτρεξα το Easus recovery αρχικά μόνο να βρει σβησμενα αρχεία με αυτόν τον τρόπο. Βρήκε όντως αυτά που είχα κάνει shift+del τις προηγούμενες μέρες. Όχι όμως τους 5 φακέλους μου. Πραγματικά έχω πελαγώσει, τελευταία μου λύση είναι να πατήσω φουλ recovery στο πρόγραμμα που σημαίνει θα μου βγάλει τεραμπαιτ φωτογραφιών, θα χάσω ονομασίες, θα χρειαστώ έναν χρόνο να οργανώσω πάλι όλα όσα πιθανόν σώσει (όσα δεν είναι corrupted). Σας ζάλισα, συγνώμη για το σεντόνι, όσοι την έχουν πατήσει με χαμένο υλικό γνωρίζουν με τι απόγνωση μιλάω. Κάθε βοηθεια δεκτή, δεν ξέρω τι άλλο να γράψω. Ευχαριστώ για τον χρόνο σας... 

ΥΓ Windows 10 φοράει ο Acer μου αν παίζει κάποιο ρόλο. Δοκίμασα τον δίσκο και σε άλλο pc με Win7

Επεξ/σία από thodoris_9
Έκδοση Windows
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ένα λεπτό. Σου έβγαλε 22gb ή μήπως σου είπε "περισσότερα από 22gb";

Κατέβασε το windirstat (έχει Portable έκδοση) και τρέξτο. Βάλτο να μετρήσει τον δίσκο.

Επίσης δες μήπως τα μετέφερες σε άλλον φάκελο κατά λάθος. Αν θυμάσαι το όνομα από κάποιον φάκελο βάλτο να ψάξει σε όλον τον δίσκο.

Επεξ/σία από micos000
  • Like 1
Δημοσ.

Μήπως κατά την διαγραφή μεταφέρθηκαν στον recycle bin του δίσκου που είναι τα Windows; Εκτος κι αν το λογισμικό που χρησιμοποιησες τα διαγραφεί απευθείας και δεν τα μεταφέρει εκεί. 

Γενικά η επαναφορά αρχείου δεν σου εξασφαλίζει με υψηλή βεβαιότητα ότι θα ανακτίσεις τα αρχεία, παίζουν ρόλο πολλά. 

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, micos000 είπε

Ένα λεπτό. Σου έβγαλε 22gb ή μήπως σου είπε "περισσότερα από 22gb";

Κατέβασε το windirstat (έχει Portable έκδοση) και τρέξτο. Βάλτο να μετρήσει τον δίσκο.

Επίσης δες μήπως τα μετέφερες σε άλλον φάκελο κατά λάθος. Αν θυμάσαι το όνομα από κάποιον φάκελο βάλτο να ψάξει σε όλον τον δίσκο.

Αρχίζω και πιστεύω ότι ο δίσκος ετοιμάζεται να παραδώσει ή μέσα στην θολούρα μου δεν βλέπω τι γράφει. Νομίζω έπεσε GB και είναι 20. Κατέβασα και το windirstat, όλα εντάξει τα βρίσκει. Εννοείται έψαξα και στον σκληρό και στο λαπτοπ γιατί θυμάμαι ακριβώς τις ονομασίες των φακέλων. Από την άλλη, αν ήταν θέμα του δίσκου, θα έχανε συγκεκριμένους φακέλους, όχι αρχεία μεμονωμένα;; Έτρεξα και το CrystalDiskInfo, όλα τα δείχνει σωστά, πουθενά σφάλμα 

1 ώρα πριν, Basilhs23___ είπε

Μήπως κατά την διαγραφή μεταφέρθηκαν στον recycle bin του δίσκου που είναι τα Windows; Εκτος κι αν το λογισμικό που χρησιμοποιησες τα διαγραφεί απευθείας και δεν τα μεταφέρει εκεί. 

Γενικά η επαναφορά αρχείου δεν σου εξασφαλίζει με υψηλή βεβαιότητα ότι θα ανακτίσεις τα αρχεία, παίζουν ρόλο πολλά. 

Κοίταξα και τον Κάδο των Windows και έκανα φανερό και τον Κάδο του σκληρού, τίποτα. Το λογισμικό απλά βρίσκει τις διπλές εικόνες, σβήνεις εσύ χειροκίνητα αν θέλεις. Εκτός αυτού, δεν δούλευα αυτούς τους φακέλους. Το γνωρίζω για την επαναφορά, γι αυτό έγραψα για corrupted αρχεία. Εννοείται δεν γράφω τπτ πάνω στον δίσκο πριν δοκιμάσω το recovery. 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, thodoris_9 είπε

Αρχίζω και πιστεύω ότι ο δίσκος ετοιμάζεται να παραδώσει ή μέσα στην θολούρα μου δεν βλέπω τι γράφει. Νομίζω έπεσε GB και είναι 20. Κατέβασα και το windirstat, όλα εντάξει τα βρίσκει. Εννοείται έψαξα και στον σκληρό και στο λαπτοπ γιατί θυμάμαι ακριβώς τις ονομασίες των φακέλων. Από την άλλη, αν ήταν θέμα του δίσκου, θα έχανε συγκεκριμένους φακέλους, όχι αρχεία μεμονωμένα;; Έτρεξα και το CrystalDiskInfo, όλα τα δείχνει σωστά, πουθενά 

Δεν παίζει δίσκος λόγω βλάβης να μην εμφανίζει συγκεκριμένους φακέλους. Αυτό που μπορεί να γίνει είναι αν πας να εκτελέσεις κάποιο αρχείο να κολλάει συνεχώς και να μην προχωράει στην εκτέλεση του αρχείου λόγω κάποιου bad sector, σε αυτή την περιπτωση εμφανίζει κάποιο μήνυμα σφάλματος, το είχα πάθει πριν πολλά χρόνια σε φορητό laptop της hp.

Το άλλο κλασσικό που μπορεί να γίνει είναι να μην εκκινει καθόλου ο σκληρός λόγω της βλάβης. 

• Like 1
Δημοσ.

Εμφάνισε και τα κρυφά αρχεία και τα αρχεία συστήματος από τις επιλογές φακέλων και δες σαν τελευταία ελπίδα μήπως έγιναν κρυφά.

spacer.png

• Like 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε

Δεν παίζει δίσκος λόγω βλάβης να μην εμφανίζει συγκεκριμένους φακέλους. Αυτό που μπορεί να γίνει είναι αν πας να εκτελέσεις κάποιο αρχείο να κολλάει συνεχώς και να μην προχωράει στην εκτέλεση του αρχείου λόγω κάποιου bad sector, σε αυτή την περιπτωση εμφανίζει κάποιο μήνυμα σφάλματος, το είχα πάθει πριν πολλά χρόνια σε φορητό laptop της hp.

Το άλλο κλασσικό που μπορεί να γίνει είναι να μην εκκινει καθόλου ο σκληρός λόγω της βλάβης. 

Καταλήγω ότι μάλλον έγινε από το πρόγραμμα για τις διπλές εικόνες, κάπου κάπως πάτησα λάθος εντολή, δεν ξέρω τι άλλο να σκεφτώ. Ο σκληρός δεν δείχνει κανένα bad sector, όλα τα υπόλοιπα τα δοκίμασα. 

1 ώρα πριν, micos000 είπε

Εμφάνισε και τα κρυφά αρχεία και τα αρχεία συστήματος από τις επιλογές φακέλων και δες σαν τελευταία ελπίδα μήπως έγιναν κρυφά.

spacer.png

Και αυτό ήταν στην λίστα από τις πιθανές λύσεις που δοκίμασα. Έτρεξα δοκιμαστικά το πρόγραμμα ανάρτησης για 1μιση ώρα, στο 20% ήδη μου εμφάνισε φωτογραφίες από αυτές που έχασα οπότε αύριο θα το αφήσω όλη μέρα. Ενημερωτικά για κάποιον που θα βρεθεί σ αυτήν την θέση, μην σταματήσετε το recovery, ακόμα κι έτσι δημιουργεί αρχεία που σβήνουν αυτά που θέλεις να σώσεις, το έμαθα μετά. Ελπίζω στην λιγότερη δυνατή ζημιά... 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δοκίμασε το GetDataBack.

Ειχα το ιδιο θεμα με σβησμενο φακελο χωρητικοτητας 2TB που εγινε μετά απο ενα checkdisk (το οποιο ζητηθηκε μετά από ένα βαλε-βγαλε του δίσκου).

Ειναι το μονο προγραμμα που εβρισκε τον φακελο μετά απο συντομο ελεγχο και ανεκτησε τα πάντα. 

Επεξ/σία από xaerialtwistx
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
9 ώρες πριν, xaerialtwistx είπε

Δοκίμασε το GetDataBack.

Ειχα το ιδιο θεμα με σβησμενο φακελο χωρητικοτητας 2TB που εγινε μετά απο ενα checkdisk (το οποιο ζητηθηκε μετά από ένα βαλε-βγαλε του δίσκου).

Ειναι το μονο προγραμμα που εβρισκε τον φακελο μετά απο συντομο ελεγχο και ανεκτησε τα πάντα. 

Μετά από σχετική έρευνα, διάβασα σημεία και τέρατα για πληρωμένα reviews στο easeus, stellar, diskdrill κτλ, δοκιμές σε μη κανονικες συνθήκες και γενικά δεν ήξερα ότι υπάρχει όλη αυτή η βιομηχανία παραπληροφορησης στα προγράμματα. Όπως έγραφε ένας "Sponsored reviews are big in the world of garbageware"! Αποφάσισα να τρέξω το GetDataBack, ανάμεσα στους χρήστες ήταν από τα προγράμματα που θεωρούσαν έμπιστα. Ελπίζω ακόμη σε tree ανάλυση κι αποτελέσματα αλλά θα είμαι ευχαριστημένος και να σωθούν απλά, θα είμαι πιο προσεχτικος αυτήν την φορά. Το έβαλα στην πιο βαθιά ανάλυση, 28 ώρες γράφει, θα επανέλθω με τ αποτελέσματα... 

• Like 1
Δημοσ.
9 ώρες πριν, thodoris_9 είπε

Μετά από σχετική έρευνα, διάβασα σημεία και τέρατα για πληρωμένα reviews στο easeus, stellar, diskdrill κτλ, δοκιμές σε μη κανονικες συνθήκες και γενικά δεν ήξερα ότι υπάρχει όλη αυτή η βιομηχανία παραπληροφορησης στα προγράμματα. Όπως έγραφε ένας "Sponsored reviews are big in the world of garbageware"! Αποφάσισα να τρέξω το GetDataBack, ανάμεσα στους χρήστες ήταν από τα προγράμματα που θεωρούσαν έμπιστα. Ελπίζω ακόμη σε tree ανάλυση κι αποτελέσματα αλλά θα είμαι ευχαριστημένος και να σωθούν απλά, θα είμαι πιο προσεχτικος αυτήν την φορά. Το έβαλα στην πιο βαθιά ανάλυση, 28 ώρες γράφει, θα επανέλθω με τ αποτελέσματα... 

Ναι το εχω διαβασει και εγω για τα πληρωμενα reviews. Προσεξε οτι Easeus Data Recovery και Stellar εχουν μεχρι και ιδιο GUI και εχουν το ιδιο ποσοστο επιτυχιας (τα εχω δοκιμασει και τα 2).

Το GetDataBack ειναι απο τα παλαιοτερα εργαλεια του χώρου και θεωρω πως τουλάχιστον σε αυτην την κατηγορια τιμων ειναι το καλύτερο. Το μονο μειονεκτημα ειναι πως εχει διαφορετικές εκδοσεις για καθε file system, που σημαινει πολλαπλες αγορες αν θες και για FAT και για NTFS κτλ.

• Like 2
Δημοσ.
22 ώρες πριν, Sheogorath είπε

Δοκίμασε και το Recuva, αν δεν δουλέψει κάτι άλλο.

Τελείωσα με το GetBackData, μου τα έβαλε σε 2200 φακέλους, οι περισσότεροι άδειοι, θα μου πάρει αιώνες να βρω τι έσωσε. Στα καπάκια έβαλα το Recuva να ψάχνει και θα κάνω και 3ο recovery με το R-Studio. Ελπίζω συνδυαστικά να σωθούν όσα γίνεται περισσότερα, δεν νομίζω να έχω κάτι να χάσω... 

28 λεπτά πριν, Sheogorath είπε

Φαντάζομαι το ξέρεις, αλλά πάντα ανάκτηση σε ΑΛΛΟΝ δισκο.

Just saying

Εννοείται φίλε μου, πρώτος κανόνας δεν δουλεύεις τον δίσκο, δεύτερος κάνεις ανάκτηση τ αρχεία σε άλλον δίσκο

• Like 1
Δημοσ.

Μην χάνεις τον χρόνο σου με το recuva,  πρακτικά δεν κάνει τίποτα.

Το R-studio είναι δυνατό πρόγραμμα και το χρησιμοποιούν επαγγελματίες αλλά είναι μάλλον πολύπλοκο στη χρήση.
Μια άλλη καλή επιλογή είναι το Comfy Partition Recovery  ή  το παρακλάδι του, Comfy Photo Recovery.

Καλή τύχη...

-

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, V.I.Smirnov είπε

Μην χάνεις τον χρόνο σου με το recuva,  πρακτικά δεν κάνει τίποτα.

Το R-studio είναι δυνατό πρόγραμμα και το χρησιμοποιούν επαγγελματίες αλλά είναι μάλλον πολύπλοκο στη χρήση.
Μια άλλη καλή επιλογή είναι το Comfy Partition Recovery  ή  το παρακλάδι του, Comfy Photo Recovery.

Καλή τύχη...

-

Έχει που τρέχει ώρες, σκέφτομαι καλύτερα μην το σταματήσω, είχε κι επιλογή μόνο για εικόνες οπότε θα το αφήσω να τελειώσει. Θα τρέξω όπως είπα το rstudio και θα κοιτάξω και την δική σου πρόταση με το Comfy μετά. Ευχαριστώ πολύ 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...