Προς το περιεχόμενο

Κάποια 21:9 video παίζουν στο κέντρο

manolis940

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα. Αντιμετωπίζω με κάποια συγκεκριμένα video ένα πρόβλημα το οποίο δεν ξέρω ακριβώς αν έχει κάποια ονομασία, οπότε αν υπάρχει και δεν το βρήκα κατά την αναζήτηση, συγνώμη εκ των προτέρων.

Το πρόβλημα είναι το εξής. Έχω μία Xiaomi Curved 34" και σε μερικά 21:9 video αντί να πιάνουν όλη την οθόνη εμφανίζουν μαύρες μπάρες απ όλες τις μεριές, πάνω κάτω δεξιά αριστερά. Μερικά από αυτά είναι ένα των unboholics ε και μερικά στο netflix όπως το DC Titans ή το Wonder Woman. Αυτό δεν συμβαίνει με όλα τα video. Δεν ξέρω τι κοινό έχουν αυτά τα 3 και εμφανίζουν το παρακάτω πρόβλημα

Screenshot_2.png.c253b46cf2ca42bfc9f899809794bbe3.png

Τα περισσότερα video σε 21:9 Aspect Ratio παίζουν χωρίς κανένα πρόβλημα πιάνοντας όπως πρέπει όλη την οθόνη.

Το πρόβλημα δεν έχει να κάνει με κάποιο συγκεκριμένο browser ή εφαρμογή. Εμφανίζεται σε όλους τους browsers αλλά και την εφαρμογή του netflix. Επίσης εμφανίζεται και στους Media Players όπως BS Player

Δοκίμασα και απ τον σταθερό μου υπολογιστή αλλά και να συνδέσω το monitor στο laptop και το πρόβλημα παραμένει και στα 2. Επίσης το laptop το σύνδεσα με HDMI καλώδιο ενώ το PC με Display Port χωρίς να χρησιμοποιήσω κάποιο αντάπτορα

Χαρακτιριστικά Monitor Mi Curved 34"

Ανάλυση: 3440 × 1440
Καμπυλότητα οθόνης: 1500R
Χρόνος απόκρισης: 4 ms (Χρόνος απόκρισης κλίμακας γκρι)
Χρώματα: 16.7 εκατομμύρια (8-bit)
Φωτεινότητα: 300 cd/m²
Οθόνη:                             21:9
Ρυθμός ανανέωσης: 144 Hz
Χρωματική γκάμα: 85% NTSC (NTSC CIE 1931 Standard)
Λόγος αντίθεσης: 3000:1 (TYP)

Βασικά Χαρακτηριστικά PC

Μητρική Gigabyte B450 Aorus Pro
Επεξεργαστής: AMD Ryzen 7 3700
Κάρτα Γραφικών XFX AMD RX 580
Λειτουργικό Windows 10 Pro 20H2

Βασικά Χαρακτηριστικά Laptop

Μοντέλο : Lenovo IdealPad L340 Gaming
Επεξεργαστής : Intel I7-9750HF
Κάρτα Γραφικών: Nvidia GTX 1050 (mobile)
Λειτουργικό Windows 10 Pro 20H2

Επεξ/σία από manolis940
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τα video που αναφέρεσαι, δεν είναι πραγματικά 21:9.

Είναι 16:9 video όπου απλώς τοποθετούν μαύρες μπάρες πάνω και κάτω, ώστε να δώσουν το impression του 21:9

Αν κάνεις δεξί κλικ πάνω στο video που αναφέρεσαι (unboxholics) και πατήσεις stats for nerds, θα δεις ότι το ratio είναι 16:9

Ένα true video 21:9, έχει ανάλυση 2560x1080. To video που παρέθεσες, έχει ανάλυση 1920x1080.

Το ίδιο πράγμα γινόταν παλαιότερα σε ορισμένες ταινίες dvd, όπου το καρέ ήταν 4:3 βάζοντας μπάρες πάνω κάτω ώστε να "δείχνει" 16:9.

Αυτό γινόταν ώστε να παίζει σωστά η ταινία σε όλες τις τηλεοράσεις 4:3, (όσο παλιές κι αν ήταν)

Η xiaomi σου, συμπεριφέρεται σωστά λοιπόν όπως κάνει για κάθε video 16:9

Επεξ/σία από solution1

2 λεπτά πριν, solution1 είπε

Τα video που αναφέρεσαι, δεν είναι πραγματικά 21:9.

Είναι 16:9 video όπου απλώς τοποθετούν μαύρες μπάρες πάνω και κάτω, ώστε να δώσουν το impression του 21:9

Αν κάνεις δεξί κλικ πάνω στο video που αναφέρεσαι (unboxholics) και πατήσεις stats for nerds, θα δεις ότι το ratio είναι 16:9

Το ίδιο πράγμα γινόταν παλαιότερα σε ορισμένες ταινίες dvd, όπου το καρέ ήταν 4:3 με μαύρες μπάρες πάνω κάτω ώστε να "δείχνει" 16:9.

Αυτό γινόταν ώστε να παίζει σωστά η ταινία σε όλες τις τηλεοράσεις 4:3, (όσο παλιές κι αν ήταν)

Η xiaomi σου, συμπεριφέρεται σωστά λοιπόν όπως κάνει για κάθε video 16:9

Για το συγκεκριμένο video έχεις απόλυτο δίκιο.  Λες όμως να έχουν κάνει την ίδια πατάτα στο DC Titans και στο Wonder Woman στο Netflix. Είναι αρκετά καινούργια και τα 2 για να κάνουν κάτι τέτοιο.

Δεν ξέρω αν όντως συμβαίνει αυτό, ωστόσο μια λύση για browsers και όχι για το application είναι να χρησιμοποιήσει κάποιος μία επέκταση όπως το UltraWideo όπου σου δίνει την δυνατότητα να κάνεις upscale το video που έχεις σε fullscreen και έτσι φεύγουν οι μαύρες μπάρες

Στα αρνητικά που είδα με μια ματιά

Έχει shortcut για pause αλλά όχι για start

Τα shortcut ξεχωρίζουν ελληνικά και αγγλικά. Οπότε πρέπει να αλλάξεις το shortcut σε κάτι άλλο με σύμβολο πχ Ctrl + Shift + ?

Τα shortcut πρέπει αναγκαστικά να αποτελούνται από 3 πλήκτρα

Ωστόσο κάνει την δουλειά του τόσο στο youtube όσο και στο netflix.
Έχω την εντύπωση ότι δουλεύει και σε chrome

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...