kosnik Δημοσ. 13 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2021 Γειά σας, η τελευταία φορά που πήρα TV ήταν πριν 10 χρόνια καθώς έπαιζα με προτζέκτορες. Λόγω μετακόμισης και περιορισμένου χώρου στον τοίχο που θα βλέπω θα πάω σε 65αρα TV. Έχω διαβάσει αρκετά, αλλά θα ήθελα και μερικές γνώμες/προτάσεις και βάσει εμπειρίας απο χρήστες με παρόμοιες ανάγκες κυρίως, οι οποίες είναι Διαθέσιμο budget: ~1000 - 1200 βαριά Απόσταση και γωνία θέασης: ~ 3m, max 30° Χρήση και τι μας ενδιαφέρει περισσοτερο : Ταινίες - Σειρές (netflix-prime, streaming high bitrate video from ΝΑS) ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΝΑΛΙΑ, δεν θα συνδεθεί καν κεραία. Λόγω προτζεκτορα μια δεκαετία σχεδόν, έχω συνηθίσει να βλέπω με πρακτικά μηδενικό φωτισμό (το δωματιο φωτιζόταν βεβαια καθως ανοιγε στισ 120'' περιπου). Με ανοιχτά φώτα δεν πρόκειται σχεδόν ποτέ να δω τπτ, γενικα θα παιζει πολυ χαμηλος φωτισμός Θα εκτιμούσα καλό ήχο από την ίδια την τηλεόραση γτ δεν θέλω να βάλω το woofer για να μην ενοχλώ τους απο κάτω προτίμηση σε μέγεθος (γιατί "size matters "): 65 fixed Έχουμε κάποιον περιορισμό λόγω πεθεράς/ χώρου/διάταξης/ μεγέθους επίπλων: 65 fixed Μας ενδιαφέρουν κάποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικα; ( 3D, smart, ultra HD, HDR κτλ): - Έχουμε κάποια μοντέλα ήδη στα υπόψιν : TCL 65C815 / TCL 65C715 (θα προτιμουσα την 815 λογω ενσωματωμενης onkyo ηχομπαρας) Samsung QE65Q70T Θα άξιζε να παω σε αυτην την oled κανοντας υπερβαση (γτ θα μου φυγουν άλλα τοσα σε έπιπλα) ? LG OLED65BX3LB Να σημειώσω οτι το μάτι μου έχει συνηθίσει σε προτζεκτοριστικη εικονα, χαμηλο crispness δλδ σε σχεση με τηλεοράσεις, χωρίς να τυφλωνομαι σε φωτεινές σκηνες (φωτίζει μεν το δωματιο αλλά δεν καίγεται το μάτι μου - που κατά βαση αυτό μάλλον θέλω να αποφύγω και τώρα) Από οτι εχω καταλαβει, προτιμοτερο να παω σε VA panel εφοσον δεν με ενδιαφερει να βλεπω με φως και δεν θα χω μεγαλες γωνιες θεασης ? Ευχαριστώ εκ τοων προτέρων σε όσους κάνουν τον κόπο και απαντήσουν
Aduatiques Δημοσ. 14 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2021 Σαν ποιότητα εικόνας σίγουρα οι oled υπερτερούν αρκετά. Το αρνητικό της bx θεωρείται ότι δεν είναι αρκετά φωτεινη ( προσωπικά εμένα μου φαίνεται επαρκής η φωτεινότητα) αλλά εφόσον δεν σε ενδιαφέρει όπως λες και τόσο αυτό πιστεύω θα σε καλύψει. 3D πλέον δεν υποστηρίζουν οι τηλεοράσεις δυστυχώς όποτε δεν πρόκειται να το βρεις πουθενά. Τώρα η 65 ΒΧ παίζει στο plaisio σε 1530 με δώρο ακούστηκα lg tone (τιμή λιανικής 169) και πενταετή εγγύηση όποτε αν μπορείς να κανεις την υπέρβαση πιστεύω αξίζει τον κόπο. Τώρα για ήχο πολύ μετρια πράγματα αλλά δεν ξέρω κατά ποσο υπάρχει τηλεόραση που να έχει καλό ήχο από μόνη της. Στα θετικά ότι δεν θα βλέπεις κανάλια όποτε και ελαχιστοποιείται αρκετά και ο κίνδυνος burn in. Αν είσαι σινεφίλ θα σου πρότεινα oled γιατί το τέλειο μαύρο κάνει την διαφορά! Η εικόνα με Dolby vision στο Netflix, Apple TV εξαιρετική. 2
kosnik Δημοσ. 14 Μαρτίου 2021 Μέλος Δημοσ. 14 Μαρτίου 2021 Ευχαριστώ. Το πλαισιο εχει (μεχρι σημερα νομιζω) και δωρο το ΦΠΑ, και δωρεαν 5 ετη εγγυηση λεει , αλλα οταν πας στο καλαθι δεν μπορεις να τα βαλεις και τα 2, αν επιλεξεις 5ετη εγγυηση δεν ενεργοποιειται η προσφορα για δωρο τον ΦΠΑ και τουμπαλιν. Κατι το οποιο δεν το λενε ξεκαθαρα στη σελιδα του προιοντος.
Ntinaras Δημοσ. 14 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2021 13 ώρες πριν, kosnik είπε Γειά σας, η τελευταία φορά που πήρα TV ήταν πριν 10 χρόνια καθώς έπαιζα με προτζέκτορες. Λόγω μετακόμισης και περιορισμένου χώρου στον τοίχο που θα βλέπω θα πάω σε 65αρα TV. Έχω διαβάσει αρκετά, αλλά θα ήθελα και μερικές γνώμες/προτάσεις και βάσει εμπειρίας απο χρήστες με παρόμοιες ανάγκες κυρίως, οι οποίες είναι Διαθέσιμο budget: ~1000 - 1200 βαριά Απόσταση και γωνία θέασης: ~ 3m, max 30° Χρήση και τι μας ενδιαφέρει περισσοτερο : Ταινίες - Σειρές (netflix-prime, streaming high bitrate video from ΝΑS) ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΝΑΛΙΑ, δεν θα συνδεθεί καν κεραία. Λόγω προτζεκτορα μια δεκαετία σχεδόν, έχω συνηθίσει να βλέπω με πρακτικά μηδενικό φωτισμό (το δωματιο φωτιζόταν βεβαια καθως ανοιγε στισ 120'' περιπου). Με ανοιχτά φώτα δεν πρόκειται σχεδόν ποτέ να δω τπτ, γενικα θα παιζει πολυ χαμηλος φωτισμός Θα εκτιμούσα καλό ήχο από την ίδια την τηλεόραση γτ δεν θέλω να βάλω το woofer για να μην ενοχλώ τους απο κάτω προτίμηση σε μέγεθος (γιατί "size matters "): 65 fixed Έχουμε κάποιον περιορισμό λόγω πεθεράς/ χώρου/διάταξης/ μεγέθους επίπλων: 65 fixed Μας ενδιαφέρουν κάποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικα; ( 3D, smart, ultra HD, HDR κτλ): - Έχουμε κάποια μοντέλα ήδη στα υπόψιν : TCL 65C815 / TCL 65C715 (θα προτιμουσα την 815 λογω ενσωματωμενης onkyo ηχομπαρας) Samsung QE65Q70T Θα άξιζε να παω σε αυτην την oled κανοντας υπερβαση (γτ θα μου φυγουν άλλα τοσα σε έπιπλα) ? LG OLED65BX3LB Να σημειώσω οτι το μάτι μου έχει συνηθίσει σε προτζεκτοριστικη εικονα, χαμηλο crispness δλδ σε σχεση με τηλεοράσεις, χωρίς να τυφλωνομαι σε φωτεινές σκηνες (φωτίζει μεν το δωματιο αλλά δεν καίγεται το μάτι μου - που κατά βαση αυτό μάλλον θέλω να αποφύγω και τώρα) Από οτι εχω καταλαβει, προτιμοτερο να παω σε VA panel εφοσον δεν με ενδιαφερει να βλεπω με φως και δεν θα χω μεγαλες γωνιες θεασης ? Ευχαριστώ εκ τοων προτέρων σε όσους κάνουν τον κόπο και απαντήσουν εγω θα πηγαινα στην Oled την LG γιατι εχει και hdmi 2.1 και απ οτι φαινεται θα κανεις καιρο να παρεις αλλη τηλεοραση αν εχει ολα οσα θελεις η αλλη λυση ηταν να πηγαινες σε μια 75+ πιο φτηνη
kosnik Δημοσ. 14 Μαρτίου 2021 Μέλος Δημοσ. 14 Μαρτίου 2021 42 λεπτά πριν, Ntinaras είπε αλλη λυση ηταν να πηγαινες σε μια 75+ πιο φτηνη Δυστυχως δεν χωραέι!
ChrisTz1 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2021 Lg oled , έχω πάρει πρόσφατα την 55 bx και έχω πάθει πλάκα. Η διαφορά με μια 49 τα lg nano του 2017 είναι αισθητή
Aduatiques Δημοσ. 14 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2021 1 ώρα πριν, kosnik είπε Ευχαριστώ. Το πλαισιο εχει (μεχρι σημερα νομιζω) και δωρο το ΦΠΑ, και δωρεαν 5 ετη εγγυηση λεει , αλλα οταν πας στο καλαθι δεν μπορεις να τα βαλεις και τα 2, αν επιλεξεις 5ετη εγγυηση δεν ενεργοποιειται η προσφορα για δωρο τον ΦΠΑ και τουμπαλιν. Κατι το οποιο δεν το λενε ξεκαθαρα στη σελιδα του προιοντος. Εγω δε θα έβαζα την πενταετή στο καλάθι και θα έκανα την παραγγελια και την Τρίτη τηλεφωνο για διευθέτηση (θα κρατούσα και ένα σκρινσοτ). Δεν νομίζω να μην σου δώσουν την επέκταση. Μπορείς να κανεις και την παραγγελια με αντικαταβολή για ακόμα πιο σίγουρα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα