giannis1345 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) Χαίρετε, βρήκα μια καλή αγγελία στο marketplace του Facebook και θέλω να προβώ σε αγορά ενός μεταχειρισμένου μηχανήματος, όμως το θέμα είναι η ασφαλής μεταφορά του. Έχει νόημα να πληρώσω τα ΕΛΤΑ για κατηγορία "ευαίσθητο δέμα"; υπάρχει κάποια καλύτερη λύση ώστε να μη μου έρθουν χαλασμένα; Επεξ/σία 13 Μαρτίου 2021 από giannis1345
korakios Δημοσ. 13 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2021 40 λεπτά πριν, giannis1345 είπε υπάρχει κάποια καλύτερη λύση ώστε να μη μου έρθουν χαλασμένα; να το ξεμοντάρει , να τα βάλει σε ξεχωριστά κουτιά μέσα στον πύργο . εφόσον λες βέβαια marketplace του Facebook ,το πιο πιθανόν χαλασμένα να είναι έτσι κι αλλιώς , το οτι δεν κάνεις κατάθεση φυσικά και παίρνεις αντικαταβολή δε σε γλυτώνει απο κάτι.... 4 1
Basilhs23___ Δημοσ. 13 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2021 Είτε προσέξουν είτε όχι κατά την μεταφορά, το δέμα μπορεί να ήταν με βλάβη από πριν, οπότε δεν σε εξασφαλίζει από κάτι. Για την ασφάλεια κατά την μεταφορά, πρέπει ο πωλητής να προσέξει την τοποθέτηση, πολλα αφρολέξ προστατευτηκα κτλ. Για το αν έχει νόημα να πληρώσεις δεν ξέρω. 1
giannis1345 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2021 Μέλος Δημοσ. 13 Μαρτίου 2021 37 λεπτά πριν, korakios είπε εφόσον λες βέβαια marketplace του Facebook ,το πιο πιθανόν χαλασμένα να είναι έτσι κι αλλιώς , το οτι δεν κάνεις κατάθεση φυσικά και παίρνεις αντικαταβολή δε σε γλυτώνει απο κάτι.... Μάλιστα, καταλαβαίνω πως είναι ρισκο, ο μόνος ασφαλής τρόπος είναι να πάω και να το πάρω από εκεί είτε να έρθει αυτός εδώ (κατι που δέχεται να γίνει) αλλά έχουμε κοβιντ... Είναι πρόθυμος να μου στείλει ο,τι βίντεο θέλω απ'οτι λεει Σκέφτηκα να επικοινωνήσω με τα ΕΛΤΑ για το εάν γίνεται να ανοιχθεί μπροστά τους το δεμα για να δω αν έχει σπάσει κάτι. Θεωρεις πως δεν υπάρχει άλλος ασφαλής τρόπος αγοραπωλησίας άρα καλύτερα να το αποφύγω γενικά; 33 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε Είτε προσέξουν είτε όχι κατά την μεταφορά, το δέμα μπορεί να ήταν με βλάβη από πριν, οπότε δεν σε εξασφαλίζει από κάτι. Ωραία άρα δεν έχω άλλη ασφαλής επιλογή πέρα από το χέρι με χέρι; Μέσο κάποιας συναλλαγής με PayPal; Υπάρχει κάτι αλλο;
CsIns Δημοσ. 13 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2021 Καλό θα είναι να βγει η κάρτα γραφικών (αν υπάρχει) αλλά και η ψύκτρα του επεξεργαστή αν είναι θηρίο. 1
giannis1345 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2021 Μέλος Δημοσ. 13 Μαρτίου 2021 Μόλις τώρα, CsIns είπε Καλό θα είναι να βγει η κάρτα γραφικών (αν υπάρχει) αλλά και η ψύκτρα του επεξεργαστή αν είναι θηρίο. Κάρτα δεν υπάρχει και η ψύξη είναι aio και ειπαμε να την αφαιρέσει και αυτή και να την τυλίξει σε bubble wrap όπως και τη mb+cpu-ram και το τροφοδοτικό και να τα βάλει μέσα στο κουτί το οποίο να έχει και αυτό bubble wrap
StamTheMan Δημοσ. 13 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2021 Εσεις που λετε οτι πιθανοτατα ειναι ηδη χαλασμενος ο υπολογιστης,ηρεμηστε λιγο. @giannis1345 Καλο ειναι να βγουν δισκος/καρτα γραφικων/ψυκτρα ( αν ειναι μεγαλη ) και να πακεταριστουν ξεχωριστα. Ειναι ρισκο να μεταφερεις ευαισθητο αντικειμενο με μεγαλο βαρος,καθως το ιδιο του το βαρος το κανει ακομα πιο ευπαθες. Επισης,ως πρωην υπαλληλος κουριερ,σου λεω οτι τα δεματα τρωνε πολυ ξυλο. Τετοιο δεμα πρεπει να μπει σε κουτι με φελιζολ,και να εφαρμοζει πολυ καλα απο ολες τις πλευρες. Κατι τετοιο ειναι δυσκολο,γιατι ειτε πρεπει να υπαρχει το δικο του κουτι με τα δικα του φελιζολ,ειτε να μπει παντου γυρω γυρω φελιζολ,κατι που θα κανει το δεμα ακομα μεγαλυτερο. Αγοραζω πολυ συχνα ηλεκτρονικες συσκευες,συνηθως απο εδω μεσα,και θα εκπλαγειτε ποσοι χρηστες με ΠΟΛΛΕΣ αξιολογησεις δε νιωθουν να κανουν ενα σωστο πακεταρισμα. Αν καταληξεις να αγορασεις απο αυτον,προσπαθησε να του τονισεις το ΚΑΛΟ ΠΑΚΕΤΑΡΙΣΜΑ. Καμια εταιρια δε θα σε εξασφαλισει στο να μη χτυπηθει το δεμα,ειδικα τα ΕΛΤΑ,ειναι πολλα που παιζουν ρολο. Καλυτερα καμια μεταφορικη,ή ΚΤΕΛ ( ναι ειναι το πιο ασφαλες,μετα απο πανω απο 200 συναλλαγες εδω μεσα και αλλες τοσες στο market ) . 3
giannis1345 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2021 Μέλος Δημοσ. 14 Μαρτίου 2021 1 ώρα πριν, StamTheMan είπε @giannis1345 Καλο ειναι να βγουν δισκος/καρτα γραφικων/ψυκτρα ( αν ειναι μεγαλη ) και να πακεταριστουν ξεχωριστα. Οκει το χουμε αυτό 1 ώρα πριν, StamTheMan είπε Καλυτερα καμια μεταφορικη,ή ΚΤΕΛ ( ναι ειναι το πιο ασφαλες,μετα απο πανω απο 200 συναλλαγες εδω μεσα και αλλες τοσες στο market ) . Έχεις κάποια μεταφορική να προτείνεις; Μάλλον χρειάζομαι τη δυνατότητα αντικαταβολής
StamTheMan Δημοσ. 14 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2021 38 λεπτά πριν, giannis1345 είπε Οκει το χουμε αυτό Έχεις κάποια μεταφορική να προτείνεις; Μάλλον χρειάζομαι τη δυνατότητα αντικαταβολής Αυτο ειναι προβλημα,δε γνωριζω αν υπαρχει τετοια δυνατοτητα στις μεταφορικες ( οχι κουριερ δλδ ) . Επισης,να εχεις υποψην οτι δεν επιτρεπεται και ο ελεγχος κατα την παραδοση ( αλλο που καποια υποκαταστηματα το κανουν ) . Για μενα εχεις πολλα μειον στη συναλλαγη σου,χιλιες φορες να βαλεις αγγελια ζητησης εδω,με τα specs που ψαχνεις,παρα να ρισκαρεις τοσο πολυ μεσω market. Υπαρχουν και legit πωλητες εκει,αλλα υπαρχουν και πολλα ρεμαλια. Γενικα αν καποιος ειναι καλος πωλητης στο market ,θα εχει και την αναλογη σημανση,που σημαινει πολλες πωλησεις χωρις "στραβοτιμονιες",αλλα εδω ειναι λιγο πιο ξεκαθαρα τα πραματα. Γνωμη μου να ψαξεις εδω καλυτερα,με μια αγγελια που θα ζητας τα πραματακια σου,και θα δηλωνεις οτι θες ατομα με αξιολογησεις,για μια ομαλη συναλλαγη. 1
TheoAlex50 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2021 Στην acs από όσο ξέρω γίνεται μόνο να βάλει ως σημείωση αυτός που θα σου στείλει να μπορεί να ανοιχτεί για έλεγχο το δέμα. 1
giannis1345 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2021 Μέλος Δημοσ. 14 Μαρτίου 2021 8 ώρες πριν, StamTheMan είπε Αυτο ειναι προβλημα,δε γνωριζω αν υπαρχει τετοια δυνατοτητα στις μεταφορικες ( οχι κουριερ δλδ ) . Δεν γνωρίζω ακριβώς τις διαφορές κουριερ-μεταφορικης, μου προσφέρει κάτι παραπάνω η acs ας πούμε; Το δέμα υπολογίζω πως θα βγει κάπου 19 κιλά με πολύ καλή συσκευασία, τα κόστη είναι τρομερά μεγαλύτερα των ΕΛΤΑ; 8 ώρες πριν, StamTheMan είπε Γνωμη μου να ψαξεις εδω καλυτερα,με μια αγγελια που θα ζητας τα πραματακια σου,και θα δηλωνεις οτι θες ατομα με αξιολογησεις,για μια ομαλη συναλλαγη. Οκει κατάλαβα είναι ρισκο. Απλά (αν είναι εντάξει τα πράγματα βεβαια) μου έχει δώσει μια αρκετά καλή τιμή, αλλιώς δεν θα έμπαινα καν στον κόπο 2 ώρες πριν, TheoAlex50 είπε Στην acs από όσο ξέρω γίνεται μόνο να βάλει ως σημείωση αυτός που θα σου στείλει να μπορεί να ανοιχτεί για έλεγχο το δέμα. Ωραία θα τους κάνω ένα τηλέφωνο την Τρίτη. Εχουν κάποια καλύτερη μεταχείριση με την acs τα ευαίσθητα δέματα;
TheoAlex50 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2021 41 λεπτά πριν, giannis1345 είπε Δεν γνωρίζω ακριβώς τις διαφορές κουριερ-μεταφορικης, μου προσφέρει κάτι παραπάνω η acs ας πούμε; Το δέμα υπολογίζω πως θα βγει κάπου 19 κιλά με πολύ καλή συσκευασία, τα κόστη είναι τρομερά μεγαλύτερα των ΕΛΤΑ; Οκει κατάλαβα είναι ρισκο. Απλά (αν είναι εντάξει τα πράγματα βεβαια) μου έχει δώσει μια αρκετά καλή τιμή, αλλιώς δεν θα έμπαινα καν στον κόπο Ωραία θα τους κάνω ένα τηλέφωνο την Τρίτη. Εχουν κάποια καλύτερη μεταχείριση με την acs τα ευαίσθητα δέματα; Δεν νομίζω κάποια μεταφορική να έχει ιδιαίτερη μεταχείριση για τα ευαίσθητα, έχω δει τα πάντα από όλες τις μεταφορικές. Σίγουρα βέβαια θα βοηθήσει να βάλει κάποιος μια μεγάλη κίτρινη επιγραφή απέξω πχ που να λέει ΕΎΘΡΑΥΣΤΟ. 1
JDROGAS Δημοσ. 14 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2021 Το πιο ασφαλες μεσο ειναι τα κτελ (ειμαι επαρχια και γνωριζω) Δεν υπαρχει ομως η δυνατοτητα αντικαταβολης. Τα πρακτορεια-μεταφορικες εχουν δυνατοτητα αντικαταβολης τα περισσοτερα τουλαχιστον. Το θεμα ειναι τι συκευασια θα φτιαξει αυτο εχει σημασια.Φαντασου οτι ολοι οι ετοιμοι υπολογιστες και γενικοτερα ολα τα ηλεκτρονικα ειδη (laptop,tv,tablet) μεταφερονται απο πρακτορεια-μεταφορικες. Το χειροτερο που μπορεις να επιλεξεις ειναι courier.Τα δεματα πεταγονται και μπαινουν σε μεγαλες καλαθουνες και αλλαζουν χερια 5-6 φορες μεχρι τον τελικο αποδεκτη. Η λυση ειναι Συσκευασια καλη,δηλαδη μεμβρανη πρωτα για να ειναι ολα ακινητα,bubble rap,δεσιμο με ταινια,φελιζολ στο χαρτοκιβωτιο παντου.(ιδιαιτερα στις γωνιες) Σημαντικο μεσα στο κουτι να μην κουνιεται να ειναι με τα φελιζολ γυρω γυρω και ειδικα στις γωνιες σφηνωμενο. 1
giannis1345 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2021 Μέλος Δημοσ. 14 Μαρτίου 2021 Αρχικά σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας. 22 λεπτά πριν, JDROGAS είπε Το πιο ασφαλες μεσο ειναι τα κτελ (ειμαι επαρχια και γνωριζω) Θα το δω και αυτό καλή ιδέα. Το άτομο βρίσκετε Μαραθώνα, είδα τα δρομολόγια και υπάρχει Αθήνα - μαραθωνας. Η απορία μου είναι η εξής. Ο πωλητής πως θα παραδώσει το δέμα στο ΚΤΕΛ στο Μαραθώνα; Περιμένει στο δρόμο κατόπιν συνεννόησης όπως ανεβαίνουν οι επιβάτες;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα