Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τι γνώμη έχετε για το συγκεκριμένο επαγγελματικό τίτλο? είμαι ανάμεσα σε μεταπτυχιακό σε δημόσιο πανεπιστήμιο και σε αυτό  αλλά επειδή προσωπικά τα μόρια για μια θέση στο δημόσιο δε με ενδιαφέρουν καθόλου , αναρωτιέμαι σαν επαγγελματική προοπτική στον ιδιωτικό τομέα και μόνο το μεταπτυχιακό του καποδιστριακού εφαρμοσμένη λογιστική και ελεγκτική έχει μεγάλη διαφορά με τον επαγγελματικό τίτλο του σοελ? με ξεκάθαρο κριτήριο πάντα την επαγγελματική εξέλιξη στον ιδιωτικό τομέα, όχι μόνο σε ελεγκτική εταιρεία αλλά και σε οποιαδήποτε οικονομική θέση μέσα σε μια εταιρεία. Δε με καίει να το προχωρήσω μέχρι να πάρω υπογραφή για ορκωτός , με ενδιαφέρουν όλες οι οικονομικές θέσεις σε μια εταιρεία , οπότε τι θα προτείνατε ανάμεσα σε αυτά τα δύο?? ξέρω οτι συνεργάζονται αλλα το να κάνεις και τα δύο απαιτεί πάρα πολλά λεφτά γιαυτό θα ήθελα να επιλέξω ένα απο τα δύο . ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για μένα αν ψάχνεις δυνατό τίτλο αλλά δεν καίγεσαι να γίνεις απαραίτητα ορκωτός πας για ACCA.

Μεγάλο κόστος αλλά ξεχωρίζεις (αν το πάρεις).

Από εκεί και πέρα αναλόγως τι θέση θες να πετύχεις κοιτάς τις απαιτήσεις.

Επεξ/σία από agnostos13
Δημοσ.

Δηλαδή πιστεύεις ότι το να κάνει κάποιος τον επαγγελματικό τίτλο του ΣΟΕΛ θα τον βοηθήσει επαγγελματικά ΜΟΝΟ εάν θέλει να γίνει ορκωτός?

Δημοσ.

Από τη στιγμή που δεν σε ενδιαφέρει το επάγγελμα του ορκωτού σου είναι άχρηστος  ο επαγγελματικός του ΣΟΕΛ αλλά και το μάστερ του ΕΚΠΑ μιας και μιλάμε πάνω κάτω για το ίδιο πράγμα, καθώς στο συγκεκριμένο πρόγραμμα κανεις μαθήματα του σοελ από βιβλία του σοελ και από καθηγητές του σοελ καθώς και κάποια αλλά που διδάσκουν καθηγητές του ΕΚΠΑ, και ουσιαστικά σε ετοιμάζει για να πας να δώσεις τις επαγγελματικές ταυτόχρονα.

Επίσης, το προγραμμα είναι too much χωρίς λόγο από θέμα ωρών και μαθημάτων και επειδή είναι στα πρότυπα του σοελ, βασίζεται κατά 90% σε παπαγαλία, όπως άλλωστε και οι επαγγελματικές. 

Υπάρχουν πολύ καλύτερα μεταπτυχιακά σε λογιστικής και χρηματοοικονομικά εκει έξω. Επενδυσε το χρόνο και το χρήμα σου σε κάτι καλύτερο από τα δυο που αναφέρεις.

Στη περίπτωση που ενδιαφέρεσαι για καριέρα ορκωτού στην Ελλάδα, χρειάζεσαι μόνο ΣΟΕΛ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 λεπτά πριν, georgem1966 είπε

@rg550 έχεις υπόψη σου κάποιο μεταπτυχιακό καλύτερο όπως λες? Όπως στο ΠΑΠΕΙ ας πούμε ή στην ΑΣΣΟΕ?

Το "καλύτερο" εξαρτάται από το τι στοχεύεις...

Επεξ/σία από agnostos13
Δημοσ.

@agnostos13 στοχεύω σε οποιοδήποτε οικονομική θέση μιας εταιρείας ή πολυεθνικής  , από accounting , risk analyst , internal audit , consultant κτλ γιαυτό θέλω να κάνω ένα μεταπτυχιακό με γενικές γνώσεις πάνω σε όλα αυτά τα θέματα και κοιτώντας το πρόγραμμα σπουδών του ΕΚΠΑ ή του ΠΑΠΕΙ νομίζω είναι κοντά στο γενικό πλαίσιο που θέλω και μαζί ταυτόχρονα με εργασιακή εμπειρία προφανώς!

και ξέχασα να αναφέρω έχω ήδη 2 χρόνια εμπειρία σε λογιστικό γραφείο επαρχίας και πραγματικά δε νομίζω να θέλω να ξαναδουλέψω σε λογιστικό γραφείο για αυτό κοιτάω κάποιο μεταπτυχιακό που θα με ανεβάσει και σε επίπεδο γνώσεων αλλά και στο βιογραφικό μου!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ξερεις ότι όλες αυτές οι θέσεις είναι αρκετα διαφορετικές μεταξύ τους έτσι; 
επισης, πως το προγραμμα του παπει και του εκπα σε οδηγούν σε risk analyst κι internal control?  Ρωτάω μιας και ξέρω πολύ καλά τα προγράμματα του τομέα στην Ελλάδα και το περιεχόμενο τους. Και στα δυο έχεις από ένα μάθημα για τον εσωτερικό έλεγχο και όσο για το analyst του θέματος, ανυπόστατο αν μιλάμε για προγράμματα λογιστικής ...επίσης, γι να γίνεις consultant θες κάποια χρόνια εμπειρίας. Δεν γίνεσαι απλά με ένα μάστερ.

επειδη σε βλέπω ότι είσαι λίγο «οποία θέση πιάσουμε» πρέπει να σου πω ότι δυστυχώς δεν πάει έτσι. Πρέπει να αποφασίσεις τι από τα παραπάνω που αναφέρεις σου αρέσει περισσότερο και να εστιάσεις σε αυτό.

εγω στη θέση σου θα προσπαθούσα να μαζέψω εμπειρία και μετά θα κοιτούσα για μεταπτυχιακά. 

επειδη όμως ξέρω ότι τα παραπάνω δεν είναι αυτό που θες να ακούσεις, ορίστε προγράμματα λογιστικής ή/και finance ξεκινώντας από το δυνατότερο:

1. Msc. In finance- Alba 

2. Msc. Accounting & finance -ΑΣΟΕΕ

3. το Applied accounting του ΠΑΜΑΚ

3. Το αγγλόφωνο accounting auditing κτλ στο διεθνές στην Θεσσαλονίκη (καθώς είναι accreditted από delloite και acca) 

4. ΠαΠει

5. ΕΚΠΑ

6 όλα τα υπόλοιπα που προσφέρονται από πρώην ΤΕΙ, ΝΥΝ πανεπιστήμια

και φυσικά όλα τα παραπάνω έρχονται δεύτερα στην αγορά εργασίας σε σχέση με μια επαγγελματική πιστοποίηση του χώρου, όπως ACCA, ACA, CIMA κτλ

Επεξ/σία από rg550
  • Like 2
Δημοσ.

Το ξέρω για το ACCA οτι αξίζει με χίλια αλλά δυστυχώς δεν είμαι σε τόσο υψηλό επίπεδο στα αγγλικά ωστε να μπορέσω να το παρακολουθήσω! Ευχαριστώ πάντως για τις συμβουλές και πρέπει να αποφασίσω γρήγορα γιατι οι αιτήσεις για τα μεταπτυχιακά ήδη ξεκίνησαν...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...