Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σας,

Έχω μία απλή ερώτηση για κάποιους, που για εμένα δεν είναι τόσο.

Το λάπτοπ μου (acer aspire A515-52G-505W) διαθέτει ήδη ακριβώς αυτό το dimm μνήμης, και έχει θέση για άλλο ένα. Τον τελευταίο καιρό, μετά από format, παρατηρώ ότι η μνήμη αγγίζει σταθερά χρήση 100%, ειδικά όποτε παίζω κάποιο παιχνίδι, όπως fallout 4, aoe 3 de ή civilization 6.

Θέλω επομένως να πάρω και ένα δεύτερο dimm, για να επωφεληθώ και του dual channel, εκτός της αυξημένης μνήμης.

Θα ήθελα, επομένως, να ρωτήσω αν υπάρχει κάποιος τρόπος να τσεκάρω ότι θα δουλέψει το dc στα σίγουρα, δεδομένου ότι ίδιο ακριβώς dimm δύσκολα θα βρω, θα πληρώσω πολλαπλά και θα χρειαστεί να περιμένω αρκετό καιρό. Για παράδειγμα το εξής, που παρατηρώ ότι ονομαστικά έχει ίδια συχνότητα, βολτάζ και latency 19, ή κάποιο άλλο;

Και δευτερεύουσα ερώτηση, θα ήθελα να μάθω αν το να πάρω 8άρι είναι υποχρεωτικό, ή αν αυξάνει τις πιθανότητες συμβατότητας, ή αν ''θα δουλέψει'' το ίδιο και το 4άρι, το οποίο θεωρώ ότι από άποψη απαιτήσεων, θα μου είναι αρκετό.

Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας προκαταβολικά.

Επεξ/σία από qwertyuiop2
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λογικά η μνήμη αν είναι ιδιων specs θα λειτουργήσει χωρίς προβλήματα , καλου κακου μια ματια σε qvl κατασκευαστή και ένα γρήγορο check στο internet μην τυχόν και κάποια μνήμη συγκεκριμένης εταιρίας εχει ασυμβατότητες , δεν έβλαψε ποτέ κανέναν.
Καλό είναι επίσης να τσεκάρουμε αν το κατάστημα που αγοράζουμε τις μνήμες μας δίνει δικαίωμα επιστροφής-αλλαγης σε περιπτωση ασυμβατότητας (αρκει να επιστραφουν στην συσκευασια απειραχτες)

Υπό νορμάλ συνθήκες 8gb + 4gb θα λειτουργήσουν . Εγώ δεν θα το έκανα , είναι πολύ μικρη η διαφορά χρημάτων από 4 σε 8 για να ρισκάρω πιθανές δυσλειτουργίες. Επίσης τα 16gb αυτη τη στιγμή θεωρούνται ενα νορμάλ ποσό μνημης για τα περισσότερα συστήματα και δεν είναι overkill.

Επεξ/σία από catmaster
  • Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, catmaster είπε

Λογικά η μνήμη αν είναι ιδιων specs θα λειτουργήσει χωρίς προβλήματα , καλου κακου μια ματια σε qvl κατασκευαστή και ένα γρήγορο check στο internet μην τυχόν και κάποια μνήμη συγκεκριμένης εταιρίας εχει ασυμβατότητες , δεν έβλαψε ποτέ κανέναν.
Καλό είναι επίσης να τσεκάρουμε αν το κατάστημα που αγοράζουμε τις μνήμες μας δίνει δικαίωμα επιστροφής-αλλαγης σε περιπτωση ασυμβατότητας (αρκει να επιστραφουν στην συσκευασια απειραχτες)

Υπό νορμάλ συνθήκες 8gb + 4gb θα λειτουργήσουν . Εγώ δεν θα το έκανα , είναι πολύ μικη η διαφορά χρημάτων από 4 σε 8 για να ρισκάρω πιθανές δυσλειτουργίες. Επίσης τα 16gb αυη τη στιγμή θεωρούνται ενα νορμάλ ποσό μνημης για τα περισσότερα συστήματα και δεν είναι overkill.

Ωραία, αυτό το qvl πχ δεν το ήξερα. 😛 Όταν λες "κατασκευαστή" εννοείς της μητρικής ή της υπάρχουσας και υποψήφιας μνήμης;

Κι εγώ τώρα που ξαναβλέπω τις τιμές, είναι πολύ πιο vfm να έχεις 2 οκτάρια, παρά οκτάρι και τεσσάρι.

Ελέγχω κατάστημα και παίζω παραγγελία. Ευχαριστώ πολύ!

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Μόλις τώρα, qwertyuiop2 είπε

Όταν λες "κατασκευαστή" εννοείς της μητρικής ή της υπάρχουσας και υποψήφιας μνήμης;

Ελέγχουμε τη συμβατότητα που δινει ο κατασκευαστής του motherboard (στη συγκεκριμενη περιπτωση με ολο το laptop) με καποια συγκεκριμενη μνημη (το qvl που ανεφερα πιο πανω). Το qvl θα το βρεις στη σελίδα του κατασκευαστη της μητρικης. Συνήθως βεβαια καλυπτει ενα μικρό ποσσοστο του συνολου των μνημωμ (δεν τις εχουν δοκιμασει ολες) , οπότε και να μην βρεθει η μνημη στο qvl δεν σημαινει πως δεν ειναι συμβατη, εκει με ψαξιμο στο διαδικτυο θα βρεις απαντηση.

Επεξ/σία από catmaster
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, qwertyuiop2 είπε

Καλησπέρα σας,

Έχω μία απλή ερώτηση για κάποιους, που για εμένα δεν είναι τόσο.

Το λάπτοπ μου (acer aspire A515-52G-505W) διαθέτει ήδη ακριβώς αυτό το dimm μνήμης, και έχει θέση για άλλο ένα. Τον τελευταίο καιρό, μετά από format, παρατηρώ ότι η μνήμη αγγίζει σταθερά χρήση 100%, ειδικά όποτε παίζω κάποιο παιχνίδι, όπως fallout 4, aoe 3 de ή civilization 6.

Θέλω επομένως να πάρω και ένα δεύτερο dimm, για να επωφεληθώ και του dual channel, εκτός της αυξημένης μνήμης.

Θα ήθελα, επομένως, να ρωτήσω αν υπάρχει κάποιος τρόπος να τσεκάρω ότι θα δουλέψει το dc στα σίγουρα, δεδομένου ότι ίδιο ακριβώς dimm δύσκολα θα βρω, θα πληρώσω πολλαπλά και θα χρειαστεί να περιμένω αρκετό καιρό. Για παράδειγμα το εξής, που παρατηρώ ότι ονομαστικά έχει ίδια συχνότητα, βολτάζ και latency 19, ή κάποιο άλλο;

Και δευτερεύουσα ερώτηση, θα ήθελα να μάθω αν το να πάρω 8άρι είναι υποχρεωτικό, ή αν αυξάνει τις πιθανότητες συμβατότητας, ή αν ''θα δουλέψει'' το ίδιο και το 4άρι, το οποίο θεωρώ ότι από άποψη απαιτήσεων, θα μου είναι αρκετό.

Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας προκαταβολικά.

Θα σου ελεγα να βαλεις αλλη μια οχταρα ακομα αφου το κανεις που το κανεις. Αν θες μπορεις να βρεις σιγουρα συμβατες ram απο την crucial εδω https://www.crucial.com/compatible-upgrade-for/acer/aspire-5-a515-52g για να μην εχεις το αγχος αν δουλεψουν. Ψαχνεις το serial τους σκρουτζ κ βρισκεις. Απο οτι βλεπω συμβατες δινει στα 8gb https://www.skroutz.gr/s/24117862/Crucial-8GB-DDR4-2666MHz-CT8G4SFRA266.html k στα 4gb https://www.skroutz.gr/s/17514541/Crucial-4GB-DDR4-2666MHz-CT4G4SFS8266.html?from=sku_spec_variations 

Επεξ/σία από niko13
  • Like 2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, niko13 είπε

Θα σου ελεγα να βαλεις αλλη μια οχταρα ακομα αφου το κανεις που το κανεις. Αν θες μπορεις να βρεις σιγουρα συμβατες ram απο την crucial εδω https://www.crucial.com/compatible-upgrade-for/acer/aspire-5-a515-52g για να μην εχεις το αγχος αν δουλεψουν. Ψαχνεις το serial τους σκρουτζ κ βρισκεις. Απο οτι βλεπω συμβατες δινει στα 8gb https://www.skroutz.gr/s/24117862/Crucial-8GB-DDR4-2666MHz-CT8G4SFRA266.html k στα 4gb https://www.skroutz.gr/s/17514541/Crucial-4GB-DDR4-2666MHz-CT4G4SFS8266.html?from=sku_spec_variations 

Ευχαριστώ πολύ! Ακολούθησα την ίδια ακριβώς συλλογιστική διαδικασία και παρήγγειλα την 8άρα ήδη από το μεσημέρι σήμερα. Τώρα, το πότε θα τη φέρει το πρώτο κατάστημα της λίστας, είναι άλλο ζητούμενο. Το θυμάμαι παλιά ως oldschool και αξιόπιστο, αλλά βλέπω ότι έχει πέσει τώρα σε κριτικές. Ίδωμεν!

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...