Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πρόκειται να φτιάξω ένα light server για ένα φίλο - σκοπός της μηχανής είναι να τρέχει virtual machines (είτε μέσω kvm με linux host , είτε μέσω hypervisor-kvm όπως είναι η λύση proxmox).
Πάνω στο μηχάνημα θα βρίσκονται 2 η και περισσότερες κάρτες γραφικών (για gpu-passthrough κατευθείαν στην εκάστοτε vm)

Οι έχοντες mobo msi η asrock atx :
θέλω να μπορώ να επιλέξω από το bios την κάρτα γραφικών που θα κάνει post το σύστημα , δηλαδή πχ αν έχω 2 κάρτες και η μια είναι στην πρώτη pcie_16 και η δευτερη είναι στην pcie_8 , να μπορώ να επιλέξω να κάνει post κατευθείαν στην δεύτερη κάρτα.

Επίσης αν έχει δοκιμάσει κανείς αν το μηχάνημα μπορεί να κάνει post σε headless mode.

Γνωρίζω πως η gigabyte έχει την επιλογη από ποια gpu μπορώ να κάνω post (χρόνια τώρα σε όλες σχεδόν τις υλοποιήσεις) , αλλά δυστυχώς λόγω της πανδημίας δεν υπάρχει κανένα gigabyte x470 atx mobo αυτή τη στιγμή- τουλάχιστον στα γνωστά on-line καταστήματα που κοίταξα.

Επιλογή σε x570 δεν θέλω (δεν με ενδιαφέρει ούτε το pci4 , ούτε και να κάνω το lab rat των εταιριών με τα προβλήματα usb και άλλα θέματα σταθερότητας που έχουν ακόμα τα χ570). Επίσης δεν μου αρέσουν τα "φουρφούρια" πάνω στα chipset - μου θυμίζουν άλλες παλιότερες εποχές (και προβλήματα).
Αν δεν μάθω σίγουρα , έχω ως optional επιλογή gigabyte z490 με intel υλοποίηση.

Ευχαριστώ για τα φώτα σας.

Επεξ/σία από catmaster

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...