BALABANIS Δημοσ. 12 Μαρτίου 2021 Share Δημοσ. 12 Μαρτίου 2021 Καλησπέρα!! Μιας και για νέο PC δεν ειμαι με τπτ, σκέφτομαι να παω απο i5 460M (https://ark.intel.com/content/www/us/en/ark/products/50179/intel-core-i5-460m-processor-3m-cache-2-53-ghz.html) στον i7 640M (https://ark.intel.com/content/www/us/en/ark/products/49666/intel-core-i7-640m-processor-4m-cache-2-80-ghz.html) Εδώ η σύγκριση: Μια γνώμη από κάποιον πιο ειδικό στα τεχνικά; Αξίζει; Η αλλαγή θα γινει διότι ο καημένος δουλεύει 100% οταν τρεχω skype, zoom λογο δουλειάς. Επίσης θα πάρω λιγη δυναμη παραπάνω στις καθημερινες μου εργασίες. (Εχω αλλάξει πάστα και τον καθαρισα πριν 2 χρονια) Ενα τελευταίο θέμα που έχω (θα το ανοιξω που θα το ανοιξω). Σας Ευχαριστώ πολύ! Untitled.mpg Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
catmaster Δημοσ. 14 Μαρτίου 2021 Share Δημοσ. 14 Μαρτίου 2021 Στις 12/3/2021 στις 4:08 ΜΜ, BALABANIS είπε Αξίζει; Αν η cpu που θα βρεις ειναι κατω απο 30 ευρώ ίσως και να αξιζε , αλλιως δεν ... Βαλε τα specs του μηχανηματος , τι ram εχει , τι δίσκο , ποιο λειτουργικο φοράει , μπορεί με λιγες οικονομικες αναβαθμισεις να πάρει (λιγακι) τα πανω του. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mphxths Δημοσ. 14 Μαρτίου 2021 Share Δημοσ. 14 Μαρτίου 2021 Στα χαρτια αξιζει σε θεμα αποδοσης. Αλλα ειναι και αυτο που λεει ο @catmaster . Δηλαδη ποσο υποβοηθαται και απο τα υπολοιπα υποσυστηματα. Παντως ebay παιζει γυρω στο 40-50αρικο απο κινα μερια. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nickol-us Δημοσ. 14 Μαρτίου 2021 Share Δημοσ. 14 Μαρτίου 2021 Συμφωνώ με catmaster πες μας αναλυτικά λάπτοπ specs για πιο ολοκληρωμένη εικόνα-άποψη. Θεωρητικά με τον i7 σχεδόν διπλασιάζεις επιδόσεις από την άλλη αν λες οτι κάνεις φοβερό multitasking μην περιμένεις και θαύματα. Γενικά σε λάπτομ με i5-450m δεν έχω τέτοια θέματα, βέβαια υπάρχει και ξεχωριστή gpu που βοηθάει. Δώσε περισσότερα στοιχεία, ακόμη και για το τι λειτουργικό έχεις. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BALABANIS Δημοσ. 14 Μαρτίου 2021 Μέλος Share Δημοσ. 14 Μαρτίου 2021 Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας!! 4th gen Intel® Core™ i5, 2.53 GHz AMD Mobility Radeon HD 5650 1 Giga RAM 4 GB DDR3 SSD Samsung Evo 850 500 Giga Windows 10 Όλα μαμά ειναι εκτός του SSD. Κυρίως το 100% usage του επεξεργαστή θέλω να μειώσω. Ναι, στα 40 με 50 ευρώ είναι. Πείτε μου τι προτείνετε!!! 👌👌 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nickol-us Δημοσ. 14 Μαρτίου 2021 Share Δημοσ. 14 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) Στα πολύ θετικά οτι έχεις ξεχωριστή gpu. Καλό επίσης που έχεις ssd. 4gb ram λογικά σε φτάνουν μα στην χρήση που κάνεις καλό θα ήταν να συμπληρώσεις ακόμη 4gb(αν εισαι τυχερός και φοράς μόνο 1x4gb θα πάει μόνο 20ευρώ). Λογικά ο cpu θα βοηθήσει σε ικανοποιητικό σημείο, μα δε είναι και λίγα τα λεφτά που έχει. Θα αξίζει εφόσον ασχοληθείς να το περάσεις μόνος σου και το βρεις σε λογική σχετικά τιμη (μέχρι 50ευρώ). Από μένα 2-3 tips μήπως βοηθήσουν, έστω προσωρινά: 1) This Pc -> δεξί κλικ -> Properties -> Advanced System Settings -> (tab) Advanced -> (Performance) Settings -> Adjust for best performance, θα σου ξετικάρει τα πάντα απλά για να μην διαβάζεις θολά φρόντισε να ενεργοποιήσεις ξανά το Smooth edges of screen fonts 2) win key -> control panel -> Power option -> Επέλεξε to High Performance 3) Φρόντιζε το λάπτοπ αν μπορείς να το έχεις σε βάση και να το διατηρείς δροσερό Επεξ/σία 14 Μαρτίου 2021 από nickol-us 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
catmaster Δημοσ. 14 Μαρτίου 2021 Share Δημοσ. 14 Μαρτίου 2021 34 λεπτά πριν, BALABANIS είπε Πείτε μου τι προτείνετε Σίγουρα θέλει ακομα 4gb ram , το λαπτοπακι ειναι καπως νορμαλ για καθημερινη χρήση γραφειου -δεν εχει πεθάνει ακομα απο τεχνολογικη σκοπια- σε κοβει ομως πολυ η gpu που έχει. Μεχρι το σαρανταρι θα έδινα για αλλαγη cpu . Ψάξε και στο site της ATI για τον οδηγο της κάρτας μην τυχον και εχουν κανει καμια βελτιωση (δυσκολο αλλα δεν ξερεις ποτε) σε σχεση με τον driver των windows. ps Υπάρχει κάπου ενας "μπουσουλας" που μπορείς να τρεξεις ενα script και να ξυλωσεις τις μ@λακιες που εχει μεσα αυτο το bloated πραγμα , το κακο ειναι πως πρεπει να ξαναφορτωνεις το script καθε φορα που πεφτει major update απο τη μαμα Ms. Ρίξε μια ματια μπας και το βρεις ( η κάποιος άλλος που να ασχολειται με windows ) 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BALABANIS Δημοσ. 14 Μαρτίου 2021 Μέλος Share Δημοσ. 14 Μαρτίου 2021 @nickol-us thanks για τα tips. Εχω 2 x 2 Gb οποτε πρεπει να πάω σε μια 4αρα οπου ειναι ακριβή. Την αλλαγή θα την κάνω εγώ. @catmaster με αυτό δουλεύω καθε μέρα και γι αυτό ειπα να το βοηθησω. Κατέβασα απο ATI τους τελευταίους οδηγους πριν μια βδομαδα. Οσο για τον "μπούσουλα" θα ενδιέφερε, πως να το αναζητήσω; Οκ πιστεύω θα βοηθήσει η CPU και θα δώσει λιγο παραπάνω ζωή, τοσο οσο μεχρι να πάρω PC.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostis76 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2021 Share Δημοσ. 16 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) Ισως βοηθουσε και λιγο undervolting του i5 με το throttlestop για αποφυγη cpu throttling πριν δοκιμασεις την "εγχειρηση" με i7 (δεν χανεις και τιποτα να δοκιμασεις, δωρεαν ειναι) μονο που δεν το εχω ψαξει για να σε βοηθησω στο setup... Επεξ/σία 16 Μαρτίου 2021 από kostis76 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
catmaster Δημοσ. 16 Μαρτίου 2021 Share Δημοσ. 16 Μαρτίου 2021 Στις 14/3/2021 στις 11:07 ΜΜ, BALABANIS είπε Οσο για τον "μπούσουλα" θα ενδιέφερε, πως να το αναζητήσω; εδώ το script https://github.com/ChrisTitusTech/win10script και εδω ενα video με τον τυπά να τα εξηγει και εδω παλιοτερο πιο επεξηγηματικο , καλυτερα ξεκινα απο αυτο να καταλαβεις τι κανει 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alexisnik19911 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2021 Share Δημοσ. 16 Μαρτίου 2021 εγω και εγω εναν HP με τα ιδια γραφικα και ειμαι δεμενος με 7αρια και τους factory drivers για τα γραφικα,καθως ειναι τελευταιοι (2015) που εβγαλαν ειναι κακογραμμενοι,με αποτελεσματα πολλα προβληματα σε browsers τυποu chrome οτι ειναι ''κλειδωμενο'' στα γραφικα της cpu και δεν μπορεις να τα αλλαξεις στα amd κτλ το μεγαλυτερο θεμα ειναι με το hdmi οταν το συνδεεω στην TV η εικονα τρεμοπαιζει (δεν κανει καλη επικοινωνια απο οτι εχω καταλαβει τα ενσωματωμενα με τις amd) ενω στους factory ολη την δουλεια την εκαναν τις amd.δοκιμασα και αλλες αναλυσεις αλλα τπτ.μονο οταν ξαναεβαλα 7αρια με τους factory το προβλημα λυθηκε Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dantε Δημοσ. 18 Μαρτίου 2021 Share Δημοσ. 18 Μαρτίου 2021 Το 100% δε θα το γλιτωσεις.Και ο 640Μ παλι απαρχαιομενος ειναι.Μικρη διαφορα θα εχει και προσωπικα δε θα εμπαινα στα εξοδα. Γιατι στα χαρτια φαινεται δυνατοτερος αλλα το 1 οταν το κανεις 2 παλι ειναι πολυ μικροτερο απο το 100 που ειναι η απαιτηση για να τρεχει κατι απροβληματιστα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TheDevilMayCare Δημοσ. 18 Μαρτίου 2021 Share Δημοσ. 18 Μαρτίου 2021 Η συγκριση που γινεται αρχικα ειναι <<ακυρη>>! Για την ακριβεια ειναι ενα ακομη καλο/εμφανες δειγμα της...ακυροτητας συγκεκριμενου - εν προκειμενου τροπου μετρησης, καθως δινει κοντα....σε Χ2 τον 640Μ, ενω αρκετα σωστοτερα ειναι τα: https://www.notebookcheck.net/Intel-Core-i5-460M-Notebook-Processor.35993.0.html |-> Cinebench 11.5 maximum 2.48 https://www.notebookcheck.net/Intel-Core-i7-640M-Notebook-Processor.36695.0.html |-> Cinebench 11.5 maximum 2.63 🧐 Και στο...κλοκεραδικο(!) hwbot αν θελεις 2.7 το μεγιστο. Και πως να μην ειναι αλλωστε https://hwbot.org/submission/3674158_chanses_cinebench___r11.5_core_i7_640m_2.7_points αφου οπως και να..βαφτισουν τον και καλα i7 προκειται για 2/4 οπως και ο i5 σου τωρα Καταλαβαινεις λοιπον πως εμπιστευομενος τα συγκριτικα του λουτσου, αντι των reviews στο notebookcheck, θα "πεταξεις" τα χρηματα σου: για μικρη αναβαθμιση...! 🤑 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nik0laus Δημοσ. 21 Μαρτίου 2021 Share Δημοσ. 21 Μαρτίου 2021 Πούλα το ,και με τα χρήματα που θα πάρεις συν αυτά που έχεις σκοπό να δώσεις για αναβάθμιση της cpu κλπ παίρνεις ένα refurbished σταθερό τρεις γενιές νεότερο ... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BALABANIS Δημοσ. 4 Απριλίου 2021 Μέλος Share Δημοσ. 4 Απριλίου 2021 @TheDevilMayCare οπότε είναι άδικος κόπος και χρήμα. Να σαι καλά που το έψαξες. @nik0laus το χρειάζομαι το laptopaki γιατί μετακινούμαι. Δεν εχω παράπονο βγηκε τελειος ο Vaio. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα