alex_78 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2021 Καλησπέρα, Εδω και καιρό το είχα τσεκάρει οτι το ebay για αγορές απο USA sellers (αποστολή επίσης απο USA) υπολογίζει τα εξοδα εκτελωνισμού στο checkout , τα αναγράφει σε έξτρα πεδιο "import fees" τελική τιμή και όχι "estimated / στο περίπου" και περιλαμβάνονται στο τελικό payment που κάνεις, αρα σαν να πληρώνεις ήδη το τελωνείο ή να τους δινεις το ποσό για να το πληρώσει η μεταφορική τους όταν φτάσει Ελλάδα. Θέλω να ρωτήσω αν καποιος έχει εμπειρία και αν ισχύει αυτό ή υπάρχει περίπτωση να περάσει εξτρα τελωνείο, παρακαλώ μόνο όποιος έχει κάνει τετοιες αγορές και είναι σίγουρος για το τι εφαρμόζεται, μην αρχίσουμε "απο Κίνα ισχύει ... απο amazon γινεται το εξής ... κτλπ" μιλάω αποκλειστικά ebay και αποστολή απο Αμερική οπου εμφανίζει το extra κοστος και το πληρώνεις. Για παράδειγμα στο global shipping προγραμμα αναγράφει οτι ακομα και αν περάσει τελωνείο σου επιστρέφει το ebay το ποσό εκτελωνισμού. Πρόκειτε για mac λαπτοπ κάπου στο 500αρι κόστος μεταχειρισμένο.
NikosKallithea Δημοσ. 12 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2021 Αν πληρώσεις στο στο εβαυ import fees δεν υπαρχει περίπτωση να πληρώσεις κατι παραπάνω στο τελωνείο, αλλά και να πληρώσεις μια στις χίλιες, και απο λάθος, στο επιστρέφει το εβαυ
spartak1 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2021 21 ώρες πριν, alex_78 είπε Καλησπέρα, Εδω και καιρό το είχα τσεκάρει οτι το ebay για αγορές απο USA sellers (αποστολή επίσης απο USA) υπολογίζει τα εξοδα εκτελωνισμού στο checkout , τα αναγράφει σε έξτρα πεδιο "import fees" τελική τιμή και όχι "estimated / στο περίπου" και περιλαμβάνονται στο τελικό payment που κάνεις, αρα σαν να πληρώνεις ήδη το τελωνείο ή να τους δινεις το ποσό για να το πληρώσει η μεταφορική τους όταν φτάσει Ελλάδα. Θέλω να ρωτήσω αν καποιος έχει εμπειρία και αν ισχύει αυτό ή υπάρχει περίπτωση να περάσει εξτρα τελωνείο, παρακαλώ μόνο όποιος έχει κάνει τετοιες αγορές και είναι σίγουρος για το τι εφαρμόζεται, μην αρχίσουμε "απο Κίνα ισχύει ... απο amazon γινεται το εξής ... κτλπ" μιλάω αποκλειστικά ebay και αποστολή απο Αμερική οπου εμφανίζει το extra κοστος και το πληρώνεις. Για παράδειγμα στο global shipping προγραμμα αναγράφει οτι ακομα και αν περάσει τελωνείο σου επιστρέφει το ebay το ποσό εκτελωνισμού. Πρόκειτε για mac λαπτοπ κάπου στο 500αρι κόστος μεταχειρισμένο. Εχω χρησιμοποιήσει τη συγκεκριμένη υπηρεσία. Δε χρειάστηκε ποτέ να πληρώσω τελωνείο
aces Δημοσ. 13 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2021 Εφοσον ειναι προπληρωμενα κ φαινονται στην αποδειξη ηλεκτρ.πληρωμης δεν θα εχεις θεμα ακομη κ σε πιθανο έλεγχο ή μη.
alex_78 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2021 Μέλος Δημοσ. 26 Μαρτίου 2021 μου ήρθε σήμερα απο DHL: Ο ΑΦΜ απαιτείται για τον εκτελωνισμό Προσοχή: Εάν αυτή η αποστολή είναι εμπορική, δεν απαιτείται περαιτέρω ενέργεια. Σύμφωνα με τον τρέχοντα τελωνειακό κωδικό της Ελλάδας, η DHL Express απαιτεί τον αριθμό ΦΠΑ για τον εκτελωνισμό της αποστολής σας. Για να δώσετε τον ΑΦΜ σας, βεβαιωθείτε ότι έχουμε το όνομα σας ορθά καταχωρημένο παρακάτω και παρέχετε έναν αριθμό επικοινωνίας σε περίπτωση που απαιτούνται πρόσθετες πληροφορίες. Επιλέξτε το πλαίσιο για να παράσχετε την εξουσιοδότησή σας για χρήση του ΑΦΜ σας για τον εκτελωνισμό. ΤΟ ΑΦΜ μου δεν ειναι επαγγελματικό, ιδιώτης και μάλιστα Άνεργος. Γνωρίζει καποιος για αυτην την περίπτωση!?εχω πληρώσει κανονικά στο ebay στο checkout το import fees!
alex_78 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2021 Μέλος Δημοσ. 26 Μαρτίου 2021 Μιλησα τηλεφωνικα με DHL expess Αθήνας, ειπε οτι ολα ειναι πληρωμενα απλα χρειάζετε μια φορά καταχωρηση ΑΦΜ και ειναι για το τυπικό, δεν θα υπάρχει άλλη χρέωση.
blade_runner Δημοσ. 27 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2021 όταν έρχεται δέμα DHL από ebay US με GSP θέλουν για τυπικούς λόγους το ΑΦΜ ενώ αν έρθει με UPS δεν ζητούν τίποτα...Μην ανησυχείς με GSP δεν υπάρχει περίπτωση να πληρώσεις κάτι εξτρα
alex_78 Δημοσ. 8 Απριλίου 2021 Μέλος Δημοσ. 8 Απριλίου 2021 όλα κομπλέ παιδιά, το αναφέρω για να ξέρει ο κόσμος! 1
poli361 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 Καλησπέρα σας, ξέρετε από ebay τι ισχύει με τους πωλητές από Ιαπωνία?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα