Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Εδω και καιρό το είχα τσεκάρει οτι το ebay για αγορές απο USA sellers (αποστολή επίσης απο USA) υπολογίζει τα εξοδα εκτελωνισμού στο checkout , τα αναγράφει σε έξτρα πεδιο "import fees" τελική τιμή και όχι "estimated / στο περίπου" και περιλαμβάνονται στο τελικό payment που κάνεις, αρα σαν να πληρώνεις ήδη το τελωνείο ή να τους δινεις το ποσό για να το πληρώσει η μεταφορική τους όταν φτάσει Ελλάδα.

Θέλω να ρωτήσω αν καποιος έχει εμπειρία και αν ισχύει αυτό ή υπάρχει περίπτωση να περάσει εξτρα τελωνείο, παρακαλώ μόνο όποιος έχει κάνει τετοιες αγορές και είναι σίγουρος για το τι εφαρμόζεται, μην αρχίσουμε "απο Κίνα ισχύει ... απο amazon γινεται το εξής ... κτλπ" μιλάω αποκλειστικά ebay και αποστολή απο Αμερική οπου εμφανίζει το extra κοστος και το πληρώνεις.
Για παράδειγμα στο global shipping προγραμμα αναγράφει οτι ακομα και αν περάσει τελωνείο σου επιστρέφει το ebay το ποσό εκτελωνισμού.

Πρόκειτε για mac λαπτοπ κάπου στο 500αρι κόστος μεταχειρισμένο.

Δημοσ.

Αν πληρώσεις στο στο εβαυ import fees δεν υπαρχει περίπτωση να πληρώσεις κατι παραπάνω στο τελωνείο, αλλά και να πληρώσεις μια στις χίλιες, και απο λάθος, στο επιστρέφει το εβαυ 

Δημοσ.
21 ώρες πριν, alex_78 είπε

Καλησπέρα,

Εδω και καιρό το είχα τσεκάρει οτι το ebay για αγορές απο USA sellers (αποστολή επίσης απο USA) υπολογίζει τα εξοδα εκτελωνισμού στο checkout , τα αναγράφει σε έξτρα πεδιο "import fees" τελική τιμή και όχι "estimated / στο περίπου" και περιλαμβάνονται στο τελικό payment που κάνεις, αρα σαν να πληρώνεις ήδη το τελωνείο ή να τους δινεις το ποσό για να το πληρώσει η μεταφορική τους όταν φτάσει Ελλάδα.

Θέλω να ρωτήσω αν καποιος έχει εμπειρία και αν ισχύει αυτό ή υπάρχει περίπτωση να περάσει εξτρα τελωνείο, παρακαλώ μόνο όποιος έχει κάνει τετοιες αγορές και είναι σίγουρος για το τι εφαρμόζεται, μην αρχίσουμε "απο Κίνα ισχύει ... απο amazon γινεται το εξής ... κτλπ" μιλάω αποκλειστικά ebay και αποστολή απο Αμερική οπου εμφανίζει το extra κοστος και το πληρώνεις.
Για παράδειγμα στο global shipping προγραμμα αναγράφει οτι ακομα και αν περάσει τελωνείο σου επιστρέφει το ebay το ποσό εκτελωνισμού.

Πρόκειτε για mac λαπτοπ κάπου στο 500αρι κόστος μεταχειρισμένο.

Εχω χρησιμοποιήσει τη συγκεκριμένη υπηρεσία. Δε χρειάστηκε ποτέ να πληρώσω τελωνείο

Δημοσ.

Εφοσον ειναι προπληρωμενα κ φαινονται στην αποδειξη ηλεκτρ.πληρωμης δεν θα εχεις θεμα ακομη κ σε πιθανο έλεγχο ή μη.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

μου ήρθε σήμερα απο DHL:

Ο ΑΦΜ απαιτείται για τον εκτελωνισμό

Προσοχή: Εάν αυτή η αποστολή είναι εμπορική, δεν απαιτείται περαιτέρω ενέργεια.

Σύμφωνα με τον τρέχοντα τελωνειακό κωδικό της Ελλάδας, η DHL Express απαιτεί τον αριθμό ΦΠΑ για τον εκτελωνισμό της αποστολής σας. 

Για να δώσετε τον ΑΦΜ σας, βεβαιωθείτε ότι έχουμε το όνομα σας ορθά καταχωρημένο παρακάτω και παρέχετε έναν αριθμό επικοινωνίας σε περίπτωση που απαιτούνται πρόσθετες πληροφορίες. Επιλέξτε το πλαίσιο για να παράσχετε την εξουσιοδότησή σας για χρήση του ΑΦΜ σας για τον εκτελωνισμό.

ΤΟ ΑΦΜ μου δεν ειναι επαγγελματικό, ιδιώτης και μάλιστα Άνεργος. Γνωρίζει καποιος για αυτην την περίπτωση!?εχω πληρώσει κανονικά στο ebay στο checkout το import fees!

Δημοσ.

Μιλησα τηλεφωνικα με DHL expess Αθήνας, ειπε οτι ολα ειναι πληρωμενα απλα χρειάζετε μια φορά καταχωρηση ΑΦΜ και ειναι για το τυπικό, δεν θα υπάρχει άλλη χρέωση.

Δημοσ.

όταν έρχεται δέμα DHL από ebay US με GSP θέλουν για τυπικούς λόγους το ΑΦΜ ενώ αν έρθει με UPS δεν ζητούν τίποτα...Μην ανησυχείς με GSP δεν υπάρχει περίπτωση να πληρώσεις κάτι εξτρα

• 2 εβδομάδες αργότερα...
  • 1 χρόνο αργότερα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...