Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα. αρχισα να ψαχνω σιγα σιγα τα κομματια για το νεο μου pc και εχω καταληξει σε καποιες επιλογες και θελω την γνωμη σας.

motherboard: MSI Mpg Z490 Gaming Carbon Motherboard ATX με Intel 1200 Socket ( https://www.skroutz.gr/s/23304839/MSI-Mpg-Z490-Gaming-Carbon-Motherboard-ATX-με-Intel-1200-Socket.html)

cpu: Intel Core i9-10900K Box (https://www.skroutz.gr/s/23292427/Intel-Core-i9-10900K-Box.html )

ram: Corsair Dominator Platinum RGB 32GB DDR4-3200MHz (https://www.skroutz.gr/s/17495566/Corsair-Dominator-Platinum-RGB-32GB-DDR4-3200MHz-CMT32GX4M4Z3200C16.html )

για καρτα γραφικων δεν το συζηταω οπως καταλαβαινετε!!!

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τρομερό vfm! Καμια ψύκτρα θα βάλεις ή θα αφήσεις την stock; (μην απαντήσεις αστειεύομαι)

Έχεις λόγο που κοιτάς τόσο ακριβά parts; Θα ήθελες να μας πεις budget και χρήση του συστήματος; Έτσι ξερά γνώμες δε θα πάρεις ή τουλάχιστων δεν θα είναι ουσιαστικές...

Επεξ/σία από nickol-us
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

εχω υδροψυξη

με ενδιαφερει ενα συστημα που δεν θα αλλαξω για μια 5ετια τουλαχιστον ιδανικο 10ετια. με ενδιαφερει ειδικα η Motherboard να ειναι πολυ καλη ωστε να δεχεται αν χρειαστει αργοτερα αναβαθμισεις, το μπατζετ ειναι σχετικο. θελω να βρω τι θελω να παρω και σιγα σιγα κομματι κομματι να τα παρω το καλοκαιρι.

Δημοσ.

Μεχρι το καλοκαιρι μπορει να αλλαξουν τα πραγματα.

Τα πραγματα γενικοτερα ειναι πολυ ρευστα μπορει σε 2 μηνες να αξιζει να ασχοληθεις με amd πχ γιατι θα εχουν πεσει οι τιμες που τωρα ειναι στα υψη.Κανεις δεν γνωριζει.

Σιγουρα και η ελευση της 11ης γενιας επεξεργαστων θα επηρεασει τα πραγματα.

Υπαρχουν ηδη και οι Ζ590 μητρικες που ακομα ειναι τσιμπημενες σε τιμη.

Λογικα θα πεσουν οι τιμες (εαν δεν σκασει αλλη πανδημια) 😁

• Like 2
Δημοσ.

Δεν απαντάς ποια η χρήση που θα κάνεις; Μήπως σου είναι overkill ο 10900k; Μήπως ταιριάζει να πας σε 5800x στα ίδια σχεδόν χρήματα;

Αν σε ενδιαφέρει η mobo να παίρνει αναβαθμίσεις έπρεπε να κοιτάς για z590 και όχι z490, άσε που από ένα σημείο και μετά, προσωπικά θεωρώ οτι πληρώνεις(γενικά, όχι εσύ προσωπικά) για "εφέ" και όχι τόσο για απόδοση ή τουλάχιστων είναι δυσανάλογο το κέρδος που έχεις με αυτά που πληρώνεις.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

κυριως για παιχνιδια τον θελω. για αυτο κοιταξα τηνν Ζ490 επειδη ειναι πιο φτηνη. εσυ τι θα προτεινες?

επισης τωρα εχω την msi z87 g45  εδω και 6 χρονια και ειμαι πληρως ικανοποιημενος!!

ειμαι γενικως φαν της Msi. Οτι και αν εχω παρει ως τωρα ειμαι απολυτα ικανοποιημενος το ιδιο και με την intel που την προτιμω απο την amd

Επεξ/σία από koutsoupias4
Δημοσ.

Aν πας για gaming νομίζω το κοιτάς πολύ λάθος. Σε αυτά τα λεφτά νομίζω θα έχει πολύ καλύτερες επιδόσεις ο 5800x και σπάνια προτείνω AMD.

Αν επιμείνεις να μείνεις σε Intel τουλάχιστον μην πετάξεις τόσα χρήματα, μείνε σε ένα 10700k που θα σου βγάλει άνετα 5τια που θες ή μετά αλλάζεις σε νέα γενιά και εφόσον έχουν στρώσει οι τιμές.

Επίσης σου είπα μητρική Z590, τώρα υλοποίηση δεν ξέρω. Δεν έχω ψάξει συγκριτικά, είναι και νωρίς ακόμα αφού η νέα γενιά cpu δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμη. Λογικά βάση ονομασίας σειράς πάνω κάτω γνωρίζουμε τι είναι low-mid-high και στα λεφτά που κοιτάς μάλλον θα κατέληγα εδώ σαν vfm

https://www.skroutz.gr/s/27166936/MSI-Z590-A-Pro-Motherboard-ATX-με-Intel-1200-Socket.html

• Like 2
Δημοσ.

O 10700k ειναι αρκετος για πολλα χρονια θελω να πιστευω,και θα σε καλυψει.

Η μητρικη που προτεινει ο nickol-us φαινεται οτι ειναι vfm σε σχεση τουλαχιστον με οτι κυκλοφορει μεχρι στιγμης.

Επισης μνημες 32gb (ειλικρινα σου χρειαζονται) για ποιο λογο 270 ευρω; Εδω στηνουμε pc ολοκληρο με 270 ευρω.

Αυτες με τα ιδια χαρακτηριστικα εχουν 100 ευρω πιο κατω.

• Thanks 1
Δημοσ.

ευχαριστω πολυ παιδες. αν καταφερω με ενα 1000αρικο να παρω ολα αυτα και μια Dell S2721DGF Gaming Monitor 27" QHD 165Hz θα ειμαι παρα πολυ ευχαριστημενος!!!

παντως οι τιμες αυτη τη στιγμη στις Motherboard φαινονται καλες σε αντιθεση με τις καρτες που εχουν ξεφυγει

Δημοσ.

Καλησπέρα κι από εμένα. Αν θες την προσωπική μου γνώμη περίμενε να βγουν οι 11th generation intel. Με ένα i7 11th , z590 ή msi ή gigabyte της τάξεως των 200 ευρώ μητρική και δύο dim μνήμες corsair των 16gb ,σύνολο 32gb στα 3200mhz ,κι ας μην έχουν rgb όπως λέει ο φίλος παραπάνω είσαι υπέρ τουμπανος.ε θα δώσεις κάνα 150αρι παραπάνω από τα 1000 ευρώ που θες να δώσεις συνολο και θα έχεις και την οθόνη την dell.

Δημοσ.

καλημερα. απο οτι βλεπω στα χαρακτηριστικα λεει οτι εχει μονο μια θυρα hdmi.... αν ισχυει δεν μου κανει. θελω τουλαχιστον 2 εξοδους. καποια αλλη προταση;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, koutsoupias4 είπε

καλημερα. απο οτι βλεπω στα χαρακτηριστικα λεει οτι εχει μονο μια θυρα hdmi.... αν ισχυει δεν μου κανει. θελω τουλαχιστον 2 εξοδους. καποια αλλη προταση;

Kαλημερα και σε σενα.

Τι θυρες χρειαζεσαι; Οι μητρικες μια hdmi εχουν ολες,αυτη εχει και μια displayport.

Δημοσ.

ααα συγνωμη δεν το ηξερα οτι εχουν μονο μια...εχω καιρο να ασχοληθω με motherboard και θεωρησα οτι πλεον θα εχουν παραπανω. χρειαζομαι 2 θυρες για οθονες.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...