nefos78 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2021 Συγνώμη για το ελαφρώς άσχετο σχόλιο μου αλλά έχω αυτόν https://www.dell.com/en-us/shop/desktop-computers/alienware-area-51-gaming-desktop/spd/alienware-area51-r5 μπορεί κάποιος να μου πει αν μπορώ να βάλω τέτοιου τύπου ssd? Ευχαριστώ.
TheBus Δημοσ. 12 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2021 Αυτή η λογική ενός SSD με μπούρδες επιδόσεις για λόγους οικονομικούς, κάνει ένα σούπερ ντούπερ corsair USB εξωτερικό SSD stick που έχω, σε αντιγραφή να ξεκινάει στα 200MB/s και να καταλήγει γρήγορα να αποδίδει χειρότερα από ποιοτικά μη SSD usb sticks... Ελληνιστί, SSD απο τα lidl.....
anax111 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2021 Το πραγματικό ερώτημα για μένα πίσω από την κυκλοφορία αυτού του δίσκου είναι εάν όντως η Samsung σχεδίαζε εξ αρχής να βγάλει τέτοιου είδους προϊόν ή κατέληξε σε αυτή την λύση επειδή υπάρχει έλλειψη ολοκληρωμένων λόγο κορονοϊού.
staman007 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2021 Host Memory Buffer και Intelligent TurboWrite 2.0... Μου θυμίζει το παλιό marketing της NVidia στις GeForce 6000 με το TurboCache. Κάρτες γραφικών με ελάχιστη ενσωματωμένη vram που μέσω της "φανταστικής λειτουργίας" TurboCache είχαν πολύ παραπάνω μνήμη σε χαμηλό κόστος. Βέβαια μοιραζόταν τη RAM του συστήματος και η απόδοση ήταν απαίσια. Όπου βλέπω "turbo" στην τεχνολογία πάω μακριά γιατί το πιο πιθανό είναι να αναφέρεται στο "φαίνεστε" και να απευθύνεται σε κοινό με άγνοια. 3
Sungodra Δημοσ. 12 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, nefos78 είπε Συγνώμη για το ελαφρώς άσχετο σχόλιο μου αλλά έχω αυτόν https://www.dell.com/en-us/shop/desktop-computers/alienware-area-51-gaming-desktop/spd/alienware-area51-r5 μπορεί κάποιος να μου πει αν μπορώ να βάλω τέτοιου τύπου ssd? Ευχαριστώ. εαν ειναι το παρακατω μηχανημα τοτε ηδη εχεις εναν nvme. https://hothardware.com/reviews/alienware-area-51-r5-review Απο τις φωτογραφιες που βρηκα για την μητρικη εχει μονο μια θεση. διορθωση Επεξ/σία 12 Μαρτίου 2021 από Sungodra
evark Δημοσ. 12 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) Μην εχετε τη εσφαλμένη εντύπωση ότι η ταχύτητα, κυρίως η εγγραφής, που δίδεται στα τεχνικά χαρακτηριστικά είναι διατηρήσιμη. Οι μνήμες flash eeprom που χρησιμοποιούνται στα SSD (sata και nvme) και στα USB είναι λίγο-πολύ οι ίδιες (τηρουμένων των αναλογιων βέβαια) με δεδομένες δυνατότητες εγγραφής, αφήστε που όλες γράφονται ανα σελίδα, δηλαδή η μνημη ειναι χωρισμένη σε "σελίδες" συγκεκριμένου μεγέθους, αν πρέπει να αλλάξει ακόμα και 1 byte θα πρέπει να σβηστεί όλη η σελίδα και να ξαναγραφτεί ξανά. Στο διάβασμα δεν υπάρχει θέμα και γίνεται στην ταχύτητα που υποστηρίζει ο controller. Η διαφορά στις επιδόσεις κρύβεται κυρίως στον controller και στο μέγεθος της cache ram, ουσιαστικά, στέλνεις ένα αρχείο πχ 1GB στον ssd, το αρχείο πάει με την ονομαστική ταχύτητα και γραφεται στην εσωτερική RAM-cache, εσυ νομίζεις ότι η διαδικασία ολοκληρώθηκε, όμως ο controller γραφει με την ησυχία του το αρχείο στη flash. Αν τωρα στείλεις ένα μεγαλύτερο αρχείο, μεγαλύτερο από τη RAM-cache τότε το τμήμα που χωράει θα πάει σφαίρα, μετά όμως η ταχύτητα θα πέσει αμέσως στη φυσική ταχυτητα εγγραφής της flash. Δεν έχει σημασία αν το interface είναι nvme ή sata, αυτό παίζει ρόλο μόνο στην μεταφορά στην RAM-cache. Φυσικά οι κατασκευαστές δεν μας ενημερώνουν για την μνημη που βαζουν στη συσκευή τους που όπως καταλαβαίνετε έχει τεράστια σημασία στην επίδοση της. Τι μας λεει λοιπόν η samsung, αντί να βάζει δική της RAM (cache) μεσα στη συσκευή της, θα χρησιμοποιεί ουσιαστικά μέρος από τη μνήμη του συστήματος για τη δουλειά αυτή, και έτσι θα γλυτώνει τα λεφτά για την μνήμη. Από παρατήρηση σε Samsung EVO SSD, κατα την αντιγραφή μεγάλων αρχείων (50-100 GB) ή πολλών αρχείων "πακέτο" (πχ σε περιπτωση αντιγραφής μαζικά) όταν γεμίσει η cache η ταχυτητα εγγραφής πέφτει κάτω από 60-65 ΜΒ/sec, δηλαδή χειρώτερα και από μηχανικούς δίσκους. Δεν ειναι οι SSD μονόδρομος εχουν τα πλεονεκτήματα τους, όμως πρέπει να λάβουμε υπόψη μας και τις αδυναμίες τους ωστε να κάνουμε σωστες επιλογές για κάθε χρήση. Γιαυτό η τιμή ενός φθηνού SSD εχει φτασει να είναι συγκρίσιμη με ένα USB Flash ίδια χωρητικότητας... παρόμοια μνήμη φοράει, μονο η cache είναι extra. Επεξ/σία 12 Μαρτίου 2021 από evark 1 1
nefos78 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2021 1 ώρα πριν, Sungodra είπε εαν ειναι το παρακατω μηχανημα τοτε ηδη εχεις εναν nvme. https://hothardware.com/reviews/alienware-area-51-r5-review Απο τις φωτογραφιες που βρηκα για την μητρικη εχει μονο μια θεση. διορθωση Όχι έχω με τον i7 και έχει συμβατικό ssd.
Arkin Δημοσ. 12 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2021 Χωρις DRAM κανεις δεν γ....ε. Ασε μας ρε samsung.
Sungodra Δημοσ. 13 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2021 Στις 12/3/2021 στις 7:57 ΜΜ, nefos78 είπε Όχι έχω με τον i7 και έχει συμβατικό ssd. δες απλως αν εχει θεση για nvme. https://prnt.sc/10kr77j 1
Ntinaras Δημοσ. 14 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2021 Εγω χτες παρελαβα 980 pro 1TB, και ειδα αισθητη διαφορα σε σχεση με τον 960 evo 50gb που ειχα.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 14 Μαρτίου 2021 Super Moderators Δημοσ. 14 Μαρτίου 2021 18 minutes ago, Ntinaras said: Εγω χτες παρελαβα 980 pro 1TB, και ειδα αισθητη διαφορα σε σχεση με τον 960 evo 50gb που ειχα. Πάντως αυτό το γράφημα είναι κάπως αποκαρδιωτικό, ειδικά στο 3.0 VS 4.0 NVME.
Ntinaras Δημοσ. 14 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2021 2 λεπτά πριν, Thresh είπε Πάντως αυτό το γράφημα είναι κάπως αποκαρδιωτικό, ειδικά στο 3.0 VS 4.0 NVME. τι ακριβως συγκρινει αυτο?
Super Moderators Thresh Δημοσ. 14 Μαρτίου 2021 Super Moderators Δημοσ. 14 Μαρτίου 2021 3 minutes ago, Ntinaras said: τι ακριβως συγκρινει αυτο? Φαντάζομαι τον μέσο όρο των ποσοστιαίων διαφορών των SSDs στα benchmarks που κάνουν στα reviews τους. "We used the performance data from all our real-life benchmarks and condensed the results into a single relative performance score." Πχ https://www.techpowerup.com/review/adata-xpg-gammix-s70-2-tb/
evark Δημοσ. 15 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) Από τους 26 ssd, οι 19 βρίσκονται μεταξύ 90%-105%, πιστεύετε ότι τέτοιες διαφορές αντιληπτές κατά την χρήση? Επεξ/σία 15 Μαρτίου 2021 από evark
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα