Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 50
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Χωρίς αυτόν πως θα ήταν ο κόσμος? Από κάτι ίσως τόσο απλό όσο μια κασσέτα καθορίστηκε η εξέλιξη τόσων άλλων πραγμάτων.

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, svartevarg είπε

Μακάρι να υπήρχε φορητό βινύλιο σε μέγεθος κασέτας, τα πράματα από άποψη ποιότητας ήχου θα ήταν διαφορετικά...

Δεν είναι έτσι ακριβώς,

οι κασέτες στις φορητές συσκευές όντως ήταν μέτριες συσκευές αναπαραγωγής ήχου,

αλλά μερικές καλές μάρκες από κασέτες μετάλλου / χρωμίου σε συνδυασμό με ένα ακριβό κασετόφωνο τα πράγματα άλλαζαν.

Μην ξεχνάς το κασετόφωνο είναι το μικρο αδελφάκι από τα μπομπινοφωνα που είναι ίσως οι πιο hi-end πηγές ήχου, πάνω από βινύλια και ότι φυσικά ότι ψηφιακό dat/cd/sacd κτλ.

Ιστορικά πάντως οι κασέτες είναι από τα καταναλωτικά προϊόντα με τις περισσότερες πωλήσεις, αυτό και μόνο δείχνει την τεράστια επιρροή σε εκατομμύρια ανθρώπους.

Επεξ/σία από xrhstosiak
  • Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οσοι δεν εχετε δει το Cassette: A Documentary Mixtape απλα δειτε το.
Οι πιο παλιοι θα θυμηθούν πολλαααα... και οι νεοτεροι θα καταλαβουν γιατι η γενια μου ακομα κυκλοφορα με ενα bic στυλο στην τσεπη, χαχα.
Ειλικρινα αξιζε,  αλλα και για το ποσο ταπεινος ηταν ο ανθρωπος.

Επεξ/σία από asderis
  • Like 3
  • Thanks 2
Δημοσ.

Θεουλης.......

Την 10ετια του 1980 είχα αγοράσει sony walkman 17.000δρχ σε δύο δόσεις......

Δεκάδες χιλιόμετρα βόλτας με μουσική χάρη στον κύριο Λου Οτενς.

*Το έχω ακόμα,και από κασσέτες καμμία 200αρια.....

R.I.P.

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η πρώτη κάσσετα πού είχα αγοράσει ήταν μια ..Greatest hits κλασσικά, που είχε μέσα το theme από το Ghostbusters 1, το Rasputin, το Bad boys από Duran Duran και κάτι αλλά disco.

Βέβαια ανοίγοντας το συρτάρι που ήταν κάτω από το έπιπλο της τηλεόρασης, αφού σήκωνες το απαραίτητο σεμεδάκι της μαμάς, έβρισκες δεκάδες κασέτες γραμμένες "χύμα" από τα μαγαζάκια της πόλης. Καζαντζίδης, Μοσχολιού, Βαμβακάρης, Κόκοτας και άλλοι τέτοιοι του μπαμπά καθώς και Al bano και Romina power της μαμάς. 

Ο πατέρας μου καθόταν με τις ώρες στο σκοτάδι, κάτω στο χαλί, η κόκκινη κάφτρα του τσιγάρου να ανεβοκατεβαίνει ασταμάτητα και το "αητός χωρίς φτερά" και το "Γιέ μου" να μας σημαδεύουν για μια ζωή. Όπως και το τραγούδι-σχόλιο του @Ghost_Rider από πάνω, μαζί με τον "σκύλο που έφυγε απ' ντροπή και πόνο". Α ρε πατέρα μερακλή. Σ' έφαγε όμως νωρίς το τσιγάρο...

Μετά ερωτεύτηκαμε με "Liberian Girl," αφιερώσαμε με "Step by step", χωρίσαμε (μετά από 4 μέρες βαθιάς σχέσης...) με Never gonna give you up.

Σε συνδυασμό με τα VHS της εποχής βέβαια κάναμε και άλλα. Ποιος δεν ηχογραφούσε ολόκληρες ταινίες σε κασέτα ώστε να την ακούει μετά όποτε θέλει; Και όχι με σοβαρή συνδεσμολογια παρακαλώ. REC στο κασετόφωνο χειρός το οποίο αφήναμε δίπλα στο ηχείο της τηλεόρασης, αν δεν είχαμε κάνα μικρόφωνο...

Πρόσφατα είδαμε τον Μπάτσο του Μπέβερλυ Χιλς, το ένα, στο Netflix.

Η γυναίκα μου κάποια στιγμή με ρωτάει; "Μα καλά πόσες φορές την είδες την ταινία και ξέρεις όλους τους διαλόγους απ' έξω;"

Μια δυο φορές μικρός της λέω σε βιντεοκασέτα και μετά κάνα δυο φορές σε Mega, Ant1 κλπ.

"Και θυμάσαι" μου λέει "με τόσες λιγες φορές τα πάντα;;"

"Δεν με ρώτησες όμως" της απαντώ "πόσες φορές τη ακούσα"...😁

Σημάδεψε πολλές γενιές ο εκλιπών. 

Επεξ/σία από snips
  • Like 12
  • Thanks 1
  • Confused 1
Δημοσ.

Θεουλης. Μόνο και μόνο γιατί τολμούσε να ξεγυμνώσει τους «οπαδούς» των αναλογικών μέσων. 
Να ξέρετε ότι Ιαπωνία τότε ισον Κίνα σήμερα. 

• Like 2
Δημοσ.
4 ώρες πριν, dafe10 είπε

Ευχαριστούμε κύριε Ότενς. Καλό ταξίδι..

My Magical Box Of Tapes – The Aural Retentive

Αυτό το “Wendy and Lisa erotica” εμένα πάντως μου θυμίζει βιντεοκασέτα πάντως 😄

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
55 λεπτά πριν, nickolas είπε

Να ξέρετε ότι Ιαπωνία τότε ισον Κίνα σήμερα. 

Βλασφημία και μόνο που κάνεις την σύγκριση.
Όταν την εποχή εκείνη αγόραζες συσκευή Made in Japan ο όρος εγγύηση ήταν άγνωστη έννοια γιατί ότι έπερνες ήξερες ότι θα λειτουργεί τουλάχιστον για τα επόμενα 20 χρόνια.

Επεξ/σία από dpolal
  • Like 16
  • Thanks 7

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...