Προς το περιεχόμενο

Ποιές ρυθμίσεις μπορούν οι οικιακοί χρήστες να εφαρμόσουν για να βελτιώσουν την ευρυζωνικότητα?

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καληπέρα,

θα ήθελα να ρωτήσω αν μπορείτε να μου δώσετε κάποιες ιδέες στο πως να ρυθμίσουμε καλύτερα το router/modem ώστε να αυξήσουμε την ταχύτητα εάν γίνεται;

Για παράδειγμα έχω μια ADSL σύνδεση στην forthnet που με έχει τρέλανει γιατι με αυτές τις ταχύτητες κλάφτα Χαράλαμπε, 

image.png.aefcf66c3497bf1636c28a12a30ac7ba.png

Ρίχνωντας μια ματιά στα στατιστικά, βλέπω ότι η γράμμη συχρονίζει στα 8Mbps το οποίο πάλι είναι για κλάματα

image.png.f68037ea98ac000898921c7ba6930a10.png

Ερώτημα 1ο:

Εάν αλλάξω το router (ZTE ZXHN H108N) λέτε να δώ καμία διαφορά, να σημειώσω ότι υπάρχουν δυο τηλεφωνικές γραμμές και το router είναι συνδεδεμένο στην κύρια γραμμή όπου έχω ένα splitter στο όποιο μπαίνει το router και το τηλεφωνο, στην δευτερεύουσα γραμμή έχω το δεύτερο τηλέφωνο. Ποιό router θα μου προτείνατε;

Ερώτημα 2ο:

Σκεφτόμουν να παω σε fiber αλλά στο sfbb.gr ο ταχυδρομικός μου δεν υπάρχει ενώ την ίδια στιγμή εταιρίες όπως η vodafone ή η hcn  μου λένε πως υπάρχει συνδεσιμότητα στην περιοχή μου, αναρωτιέμαι άν με δουλεύουν ψιλό γαζί; 

Ποιά εταρεία θα προτείνατε για fiber ή ποιό πρόγραμμα που να είναι αξιόπιστες και όντως να παρέχουν τις ταχύτητες που λένε;

Ευχαριστώ εκ των προτερών!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Βάσει εξασθένησης φαίνεται να εισαι αρκετά μακριά από το κέντρο.., για αυτο και οι ταχύτητα στα τάρταρα..

Εχουν γίνει έργα για VDSL στην περιοχή σου; Έχουν δηλαδή τοποθετηθεί νέες καμπίνες απο κάποιο πάροχο;

Μόνο με vdsl θα σωθείς, ειδικά αν έχεις καμπίνα κοντά κατά πάσα πιθανότητα θα πιάσεις τα μέγιστα..

Από προσωπική εμπειρία θα σου πρότεινα Cosmote, αλλιώς για πιο οικονομικά Vodafone, Wind έτσι και έτσι και μακριά απο Νόβα, πολλά κακά σχόλια τελευταία..

επισης αν άλλαξες ρουτερ κλπ μη νομίζεις πως θα δεις διαφορά, άντε +-1/2

2 ώρες πριν, Kozanitis1 είπε

Βάσει εξασθένησης φαίνεται να εισαι αρκετά μακριά από το κέντρο

Ναι είσαι απόλυτα σωστός στην εκίμηση ότι όντως είμαι μακριά από το κέντρο, για να δώσω μια ιδέα μιλάμε για δυτικά Θεσσαλονίκης.

Εχουν γίνει έργα για VDSL στην περιοχή σου; Έχουν δηλαδή τοποθετηθεί νέες καμπίνες απο κάποιο πάροχο;

Αυτό πως μπορώ να το μάθω, μπορώ να το δώ κάπου;

Από προσωπική εμπειρία θα σου πρότεινα Cosmote

Ευχαριστώ για την πρόταση, γνωρίζω ότι ίσως είναι η πιό ακριβή αλλά εάν είναι αξιόπιστη και είσαι ευχαριστημένος με την ταχύτητα, σίγουρα θα την κοιτάξω.

επισης αν άλλαξες ρουτερ κλπ μη νομίζεις πως θα δεις διαφορά, άντε +-1/2

Ναι το πρόσεξα στα stats, η γραμμή αν δεν κάνω λάθος συγχρονίζει max στα 8Mbps.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μπορείς να δεις που έχουν εγκατασταθεί νέες καμπίνες στο fttxgr, να επιλέξεις όλους τους παρόχους VDSL cabinets και να βρεις πού κοντά μένεις

Έπειτα μπορείς να δεις το τριψήφιο νούμερο στον κατανεμητή της πολυκατοικίας, να βρεις σε ποιο ΚΑΦΑΟ του ΟΤΕ είσαι, κάνοντας μια γύρα στη γειτονιά σου και βλέποντας αν έχει τοποθετηθεί νέο δίπλα ή απέναντι από του ΟΤΕ..

Φίλος με νόβα στον Εύοσμο, κοντά στη Μαιάνδρου, έπιανε 5Mbps, πήγε σε 50αρα και μετά σε 100αρα Vodafone.., συγχρονίζει φουλ

Αν θυμάμαι καλά στον Εύοσμο από Εθνικής Αντιστάσεως και δυτικά έργα έκανε η Vodafone..

Γενικά θα σου έλεγα να μη μπλέξεις με πάνω από δύο παρόχους.., πχ αν παίρνεις από καμπίνα της Vodafone βάλε κάτι σε Cosmote/Vodafone

Επεξ/σία από Kozanitis1

Τί εννοείς πώς θα μάθεις αν έχουν μπεί νέα καφαο; Αν έχουν σκάψει τους δρόμους στην περιοχή σου τα τελευταία 2-3 χρόνια και έχουν βάλει νέα καφαο δίπλα στα παλιά έχεις vdsl.

33 λεπτά πριν, Kozanitis1 είπε

Μπορείς να δεις που έχουν εγκατασταθεί νέες καμπίνες στο fttxgr, να επιλέξεις όλους τους παρόχους VDSL cabinets και να βρεις πού κοντά μένεις

Έπειτα μπορείς να δεις το τριψήφιο νούμερο στον κατανεμητή της πολυκατοικίας, να βρεις σε ποιο ΚΑΦΑΟ του ΟΤΕ είσαι, κάνοντας μια γύρα στη γειτονιά σου και βλέποντας αν έχει τοποθετηθεί νέο δίπλα ή απέναντι από του ΟΤΕ..

Σε ευχαριστώ πολύ φίλε μου, είσαι κατατοπιστικότατος!

33 λεπτά πριν, Kozanitis1 είπε

Φίλος με νόβα στον Εύοσμο, κοντά στη Μαιάνδρου, έπιανε 5Mbps, πήγε σε 50αρα και μετά σε 100αρα Vodafone.., συγχρονίζει φουλ

Όντως το κοντινότερο VDSL είναι της Vodafone επί της Μενελάου στα 850m και το δεύτερο κοντινότερο πάλι της Vodafone επί της Μοναστηρίου στα 1.4km.

40 λεπτά πριν, Kozanitis1 είπε

Γενικά θα σου έλεγα να μη μπλέξεις με πάνω από δύο παρόχους.., πχ αν παίρνεις από καμπίνα της Vodafone βάλε κάτι σε Cosmote/Vodafone

Αν κατάλαβα καλά εννοείς να έχω τον ίδιο πάροχο και για internet και τηλέφωνο;

Π.χ. αν πάω σε Vodafone θα με συνδέσουν στο κοντινότερο VDSL; 

Και σε περίπτωση που επιλέξω Cosmote τι γίνεται μιας και δεν υπάρχουν Cosmonte cabinets κοντά μου θα πέρνω πάλι από Vodafone;

15 λεπτά πριν, Silverage είπε

Τί εννοείς πώς θα μάθεις αν έχουν μπεί νέα καφαο; Αν έχουν σκάψει τους δρόμους στην περιοχή σου τα τελευταία 2-3 χρόνια και έχουν βάλει νέα καφαο δίπλα στα παλιά έχεις vdsl.

Ευχαριστώ, εχείς δίκιο. Σε αυτή την περίπτωση προϋποθέτει ότι κάποιος είναι αρκετά παρατηρητικός ώστε να καταλάβει του τι είδους εργασία γίνεται και για πιο λόγο και επίσης ότι μένεις στην Ελλάδα τα τελευταία 2-3 χρόνια. 

Απο καμπίνα οποιουδήποτε παρόχου, μπορείς να βάλεις οποιοδήποτε πάροχο..

Πχ απο καμπίνα Vodafone Cosmote και αντίστροφα..

850 μέτρα είναι λίγο μακριά, θεωρώ την 50αρα θα την πιάσεις..

μηπως υπάρχει και άλλη κοντά σε εσένα; Το σάιτ δεν ειναι πλήρες, χρήστες το «γεμίζουν»

Όπως σου είπα πριν, δες τον τριψήφιο κωδικό στον κατανεμητη της πολυκατοικίας σου, βρες στη γειτονιά το καφαο του ΟΤΕ με αυτό τον κωδικό, και δες αν εχει βάλει η Vodafone δίπλα απέναντι κλπ νέα καμπινα

της Vodafone δεν λένε Vodafone, απλά έχουν ένα τριψήφιο αριθμό μπροστά, διαφορετικό βέβαια από του ΟΤΕ..

Έτσι θα έχεις μια ιδέα ποσο μακριά είσαι..

η πολυκατοικία ειναι παλιά;

25 λεπτά πριν, Kozanitis1 είπε

Απο καμπίνα οποιουδήποτε παρόχου, μπορείς να βάλεις οποιοδήποτε πάροχο..

Πχ απο καμπίνα Vodafone Cosmote και αντίστροφα..

850 μέτρα είναι λίγο μακριά, θεωρώ την 50αρα θα την πιάσεις..

μηπως υπάρχει και άλλη κοντά σε εσένα; Το σάιτ δεν ειναι πλήρες, χρήστες το «γεμίζουν»

Όπως σου είπα πριν, δες τον τριψήφιο κωδικό στον κατανεμητη της πολυκατοικίας σου, βρες στη γειτονιά το καφαο του ΟΤΕ με αυτό τον κωδικό, και δες αν εχει βάλει η Vodafone δίπλα απέναντι κλπ νέα καμπινα

της Vodafone δεν λένε Vodafone, απλά έχουν ένα τριψήφιο αριθμό μπροστά, διαφορετικό βέβαια από του ΟΤΕ..

Έτσι θα έχεις μια ιδέα ποσο μακριά είσαι..

η πολυκατοικία ειναι παλιά;

Σε υπερ-ευχαριστώ, θα κοιτάξω αύριο να βρώ τον κωδικό στον κατανεμήτη και θα ενημερώσω.

Ναι, η πολυκατοικία πρέπει να είναι 10 ετίας+ αν δεν κάνω λάθος.

• Like 1

Δεν είναι και επιστήμη να δει κανένας αν έχουν μπεί διπλά καφαο ή αν έσκαψαν όλους τους δρόμους της γειτονιάς του αλλά τέλος πάντων, δεν συνεχίζω.

Απλά μπες στα site των παρόχων και δες αν έχεις διαθεσιμότητα vdsl π.χ. για cosmote https://www.cosmote.gr/selfcare/jsp/diathesimotita-adsl-vdsl-cosmotetv.jsp?ct=res

19 ώρες πριν, kirk86 είπε

Σε υπερ-ευχαριστώ, θα κοιτάξω αύριο να βρώ τον κωδικό στον κατανεμήτη και θα ενημερώσω.

Ναι, η πολυκατοικία πρέπει να είναι 10 ετίας+ αν δεν κάνω λάθος.

Τελικά βρήκα το καφάο του ΟΤΕ (αριστερά), δεν βλέπω να έχουν βάλει VDSL, η άλλη καμπίνα (δεξιά) γνωρίζει κανείς μήπως τι είναι; 

image.png.327262038e67fd7ec5370bb371ecfc2b.png

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πρώτη φορά βλέπω κάτι τέτοιο..

Αν σταθείς δίπλα στη μεγάλη καμπίνα, ακούγεται να υπάρχει ενεργός εξοπλισμός μέσα;

Όπως πχ να δουλεύει κάτι σαν ανεμιστήρες;

Για ψύξη..

Βλεπω να έχει γρίλιες εξαερισμού χαμηλά, όχι ψηλά όμως..

Γενικότερα έχει σκαψίματα ο δρόμος που να καταλήγουν στην μεγάλη καμπίνα; 

Επεξ/σία από Kozanitis1

2 λεπτά πριν, Kozanitis1 είπε

Πρώτη φορά βλέπω κάτι τέτοιο..

Αν σταθείς δίπλα στη μεγάλη καμπίνα, ακούγεται να υπάρχει ενεργός εξοπλισμός μέσα;

Όπως πχ να δουλεύει κάτι σαν ανεμιστήρες;

Για ψύξη..

Βλεπω να έχει γρίλιες εξαερισμού χαμηλά, όχι ψηλά όμως.,

Ειλικρινά δεν θυμάμαι εάν υπήρχει θόρυβος από την καμπίνα, γιατί είναι διπλά στον δρόμο και συνέχεια περνάνε αυτοκίνητα, πρέπει να'σαι πολύ κοντά για να καταλάβεις, θα το κοιτάξω αύριο αλλά από τα λίγα που ρώτησα τους γείτονες μου΄παν πως η συγκεκριμένη ήταν πάντα εκεί μαζί με του ΟΤΕ, δηλαδή δεν είναι πρόσφατη από ότι κατάλαβα.

Η δεξιά είναι παλιά καμπίνα ONU του ΟΤΕ. Είχε εγκτασταθεί για να προσφέρουν ADSL απο αυτή, όπως κάνουν σήμερα με το VDSL. Αλλά το Project ποτέ δεν έπαιξε σωστά.

• Like 1

5 ώρες πριν, BadBoy είπε

Εφόσον είσαι δυτικά δες μήπως σε καλύπτει κάποια εταιρία FTTH (πχ. Inalan ή HCN). Εάν ναι, δεν αξίζει να κοιτάς καν για VDSL.

Thanks, από μια συνομιλία που είχα με την κοπέλα από το γραφείο πληροφοριών της HCN με ενημέρωσε πως υπάρχει κάλυψη για την διεύθυνση μου αλλά αυτό το οποίο με ανησύχησε είναι ότι ψάχνοντας εδώ στο forum είδα ότι πάρα πολλά άτομα είχαν προβλήματα συνδεσιμότητας και ότι η υποστήριξη πελάτων δεν είναι και ότι καλύτερο, και αυτό με έκανε λίγο διστακτικό.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...