ioannis Δημοσ. 11 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2021 Φιλος μου λογιστης εχει εγκαταστημένα τα windows 7 οπως και διαφορα προγραμματα λογιστικα κ.λ.π. Θελει να αναβαθμισει τα windows 7 σε windows 10 με την προυπόθεση ομως ορισμενα 2,3 προγράμματα οπως τα λογιστικα να παραμεινουν αυτουσια και να μην χρειασθει να τα ξαναεγκαταστήσει. Παρακαλω τους φιλους για βοηθεια.
micos000 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) Το in-place upgrade λειτουργεί κανονικά από τα 7 στα 10 σύμφωνα με την microsoft. Κανείς όμως δε θα βάλει το χέρι του στη φωτιά και θα στο εγγυηθεί 100%. Για εμένα, η καλύτερη τακτική είναι να πάρεις έναν άλλο δίσκο (κατά προτίμηση ssd, αρκεί να χωράνε τα δεδομένα το δίσκο), να κάνεις κλώνο αυτόν που έχει τώρα, να αποσυνδέσεις τον αρχικό, να συνδέσεις τον κλώνο, να μπουτάρεις και να σιγουρευτείς ότι όλα δουλεύουν κανονικά και αν όλα είναι εντάξει να κάνεις το upgrate στον νέο δίσκο. Αν όλα πάνε κατ' ευχήν, αφήνεις τον νέο δίσκο πάνω και κρατάς τον προηγούμενο για καβάντζα. Επεξ/σία 11 Μαρτίου 2021 από micos000 5
ioannis Δημοσ. 11 Μαρτίου 2021 Μέλος Δημοσ. 11 Μαρτίου 2021 8 λεπτά πριν, micos000 είπε Το in-place upgrade λειτουργεί κανονικά από τα 7 στα 10 σλυμφωνα με την microsoft. Κανείς όμως δε θα βάλει το χέρι του στη φωτιά και θα στο εγγυηθεί 100%. Για εμένα, η καλύτερη τακτική είναι να πάρεις έναν άλλο δίσκο (κατά προτίμηση ssd, αρκεί να χωράνε τα δεδομένα το δίσκο), να κάνεις κλώνο αυτόν που έχει τώρα, να αποσυνδέσεις τον αρχικό, να συνδέσεις τον κλώνο, να μπουτάρεις και να σιγουρευτείς ότι όλα δουλεύουν κανονικά και αν όλα είναι εντάξει να κάνεις το upgrate στον νέο δίσκο. Αν όλα πάνε κατ' ευχήν, αφήνεις τον νέο δίσκο πάνω και κρατάς τον προηγούμενο για καβάντζα. Ευχαριστώ για την αμεση απαντηση, δηλαδη με το upgrate τα προγραμματα που εχει μεσα ο παλιος δισκος πιθανον να δουλευουν;
micos000 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2021 ΑΝ τα προγράμματα αυτά υποστηρίζουν τα 10άρια θα δουλέψουν. Αυτό θα στο πει ο προγραμματιστής ή η εταιρία που προμήθευσε τα προγράμματα στον λογιστή. Αν σου πουν ότι "...ξέρεις, το πρόγραμμα μας δεν δουλεύει στα 10άρια και δεν υπάρχει λύση παρά μόνο να αγοράσεις την νέα έκδοση" τότε μην το προσπαθείς. Πάντως προτείνω να το παίξεις εκ του ασφαλούς και να δουλέψεις στον κλώνο αν δεν θέλεις μετά να ακούσεις γκρίνιες. 1
exypnakias Δημοσ. 11 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2021 Το in-app upgrade εξακολουθεί να είναι δωρεάν; Έχω τα επίσημα windows 7, με το upgrade και τα 10 θα είναι activated;
micos000 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2021 Λογικά ναι. Έχω στήσει καθαρά τα 10άρια σε σύστημα που είχε serial από 7άρια και τα ενεργοποίησε κανονικά. Φαντάζομαι και στο upgrade θα ενεργοποιηθούν. Αν δεν το κάνουν παίρνεις ένα τηλ στην ms hellas και στο ενεργοποιούν.
afm Δημοσ. 12 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) Στις 11/3/2021 στις 12:19 ΜΜ, exypnakias είπε Το in-app upgrade εξακολουθεί να είναι δωρεάν; Έχω τα επίσημα windows 7, με το upgrade και τα 10 θα είναι activated; Ναι το in-app upgrade εξακολουθεί ακόμα να είναι δωρεάν. Αναβάθμισα το περασμένο Σ/Κ ένα παλιό laptop δωρεάν χρησιμοποιώντας την απ' ευθείας αναβάθμιση με το media creation tool επιλέγοντας "Αναβάθμιση αυτού του υπολογιστή". Μάλιστα υποτίθεται ότι η κάρτα γραφικών του (intel 945m) δεν υποστηρίζεται πλέον από τα win 10 αλλά τελικά όλα δουλεύουν άψογα. Στις 11/3/2021 στις 12:03 ΜΜ, ioannis είπε Ευχαριστώ για την αμεση απαντηση, δηλαδη με το upgrate τα προγραμματα που εχει μεσα ο παλιος δισκος πιθανον να δουλευουν; Όπως σου έγραψε ο micos000 πιο πάνω "αν τα προγράμματα αυτά υποστηρίζουν τα 10άρια θα δουλέψουν". Αν δεν δουλέψουν δοκίμασε να τα τρέξεις με δεξί κλικ και "Αντιμετώπιση προβλημάτων συμβατότητας" επιλέγοντας win7 sp1. Και πάλι όπως σου γράφει ο micos000 "...... προτείνω να το παίξεις εκ του ασφαλούς και να δουλέψεις στον κλώνο αν δεν θέλεις μετά να ακούσεις γκρίνιες." Επεξ/σία 12 Μαρτίου 2021 από afm
annisgeorgios Δημοσ. 17 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2021 Όταν πρόκειται για προγράμματα πληρωμένα, ρωτάς την εταιρεία για την αναβάθμιση. Επιλέγεις το τεστάρισμα απο την microsoft για να δεις τη συμβατότητα όλων των προγραμμάτων και αν είναι εντάξει προχωράς. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα