Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Pwpwpw είπε

Α οκ οποτε αναμενουμε καινουργια γενια λοιπον πολυ συντομα! 

Αυτο ητανε που με ενδιεφερε κυριως, μην ψωνισω "αυριο" και μεθαυριο σκασει νεα γενια, οποτε το αφηνω λιγο να μας ερθουν τα καινουργια.

Θεωρητικά καλό θα κάνει γιατί είτε θα πάρεις νέα γενιά είτε αν δείς ότι δεν σε συγκινούν ιδιαίτερα οι διαφορές μπορεί να πέσουν λίγο οι τιμές στην σειρά 10

Όπως και να έχει φαντάζομαι χαμένος δεν θα βγείς αλλά οκ ζούμε και σε περίεργους καιρούς :D

• Like 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, tsofras είπε

Θεωρητικά καλό θα κάνει γιατί είτε θα πάρεις νέα γενιά είτε αν δείς ότι δεν σε συγκινούν ιδιαίτερα οι διαφορές μπορεί να πέσουν λίγο οι τιμές στην σειρά 10

Όπως και να έχει φαντάζομαι χαμένος δεν θα βγείς αλλά οκ ζούμε και σε περίεργους καιρούς :D

Μωρε τωρα που το πηρα αποφαση για αναβαθμιση μετα απο τοσα χρονια, μην γινει απο πλευρας διαθεσιμοτητας κατι αντιστοιχο με τις Gpu και αναβαθμισω μετα απο κανα 2 χρονια στο τελος που θα βγαινει η παραεπομενη γενια της Intel😝

Γενικα καποιος καποιο  σετακι mobo-cpu-ram-ssd-case και ψυξη cpu δεν προτεινει να υπαρχει στα υποψιν.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, Pwpwpw είπε

Μωρε τωρα που το πηρα αποφαση για αναβαθμιση μετα απο τοσα χρονια, μην γινει απο πλευρας διαθεσιμοτητας κατι αντιστοιχο με τις Gpu και αναβαθμισω μετα απο κανα 2 χρονια στο τελος που θα βγαινει η παραεπομενη γενια της Intel😝

Γενικα καποιος καποιο  σετακι mobo-cpu-ram-ssd-case και ψυξη cpu δεν προτεινει να υπαρχει στα υποψιν.

Δεν είμαι ειδικός εγώ είχα παραγγείλει αλλά έκανα πίσω και έφτιαξα ένα φθηνότερο γιατί έχω την λόξα και τα αλλάζω 2-3 φορές τον χρόνο τα συστήματα που φτιάχνω και μένω με την χασούρα , το παρακάτω (είναι και λίγο RGB φάση , οπότε σε μνήμες θα μπορούσες να πας σε πιο γρήγορες ας πούμε και να μην έχουν RGB )

Με την λογική ότι αν βγεί η νέα σειρά στέλνω τον 10500 και βάζω σειρά 11 που τον δέχεται η μητρική , το 650αρι τροφοδοτικό δεν ξέρω αν φτάνει για την κάρτα σου, ψύκτρες δεν τις πάω τις υδροψύξεις οπότε αέρας , με έμφαση σε χαμηλό θόρυβο και λίγη καγκουριά

pc.png.cfa55a463c274dc3860aed4986a66154.png

Επεξ/σία από tsofras
  • Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, tsofras είπε

Δεν είμαι ειδικός εγώ είχα παραγγείλει αλλά έκανα πίσω και έφτιαξα ένα φθηνότερο γιατί έχω την λόξα και τα αλλάζω 2-3 φορές τον χρόνο τα συστήματα που φτιάχνω και μένω με την χασούρα , το παρακάτω (είναι και λίγο RGB φάση , οπότε σε μνήμες θα μπορούσες να πας σε πιο γρήγορες ας πούμε και να μην έχουν RGB )

Με την λογική ότι αν βγεί η νέα σειρά στέλνω τον 10500 και βάζω σειρά 11 που τον δέχεται η μητρική , το 650αρι τροφοδοτικό δεν ξέρω αν φτάνει για την κάρτα σου, ψύκτρες δεν τις πάω τις υδροψύξεις οπότε αέρας , με έμφαση σε χαμηλό θόρυβο και λίγη καγκουριά

pc.png.cfa55a463c274dc3860aed4986a66154.png

Σε ευχαριστω για την προταση.

Τροφοδοτικο υπαρχει ενα τεραστιο 1300w οποτε και θα μεινει.

Κατι σημαντικο που ανεφερες, η καινουργια γενια cpu θα ταιριαζει στις τωρινεςε μητρικες? Θα ειναι ιδιο socket? Εχει ανακοινωθει επισημα αυτο?

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Pwpwpw είπε

Σε ευχαριστω για την προταση.

Τροφοδοτικο υπαρχει ενα τεραστιο 1300w οποτε και θα μεινει.

Κατι σημαντικο που ανεφερες, η καινουργια γενια cpu θα ταιριαζει στις τωρινεςε μητρικες? Θα ειναι ιδιο socket? Εχει ανακοινωθει επισημα αυτο?

Θα είναι Socket 1200 , η Z590 που σου έβαλα θα την υποστηρίζει , επίσης οι B560 / H570 αν δεν κάνω λάθος.

Είχα διαβάσει ότι θα έχουν υποστήριξη και οι z490 αλλά δεν ξέρω αν τελικά ισχύει

Δημοσ.
41 λεπτά πριν, tsofras είπε

Επειδή κι εγώ περιμένω την 11η για να αγοράσω 10η γενιά φθηνότερα, θα έλεγα ότι δεν είναι καθόλου βέβαιη η μείωση των τιμών, το αντίθετο μπορεί να συμβεί αν δει κανείς την υποδοχή των μέχρι τώρα reviews των 11700k κτλ. Αν υπάρχει πολύς κόσμος που περιμένει να βγει η 11η γενιά για να αποφασίσει τι θα αγοράσει, ενδέχεται να πέσουν όλοι με τα μούτρα στην 10η και να δούμε αύξηση των τιμών. Όλα αυτά δικές μου καθαρά σκέψεις και ό,τι διαβάζω εδώ κι εκεί.

9 λεπτά πριν, tsofras είπε

Θα είναι Socket 1200 , η Z590 που σου έβαλα θα την υποστηρίζει , επίσης οι B560 / H570 αν δεν κάνω λάθος.

Είχα διαβάσει ότι θα έχουν υποστήριξη και οι z490 αλλά δεν ξέρω αν τελικά ισχύει

Νομίζω θα υποστηρίζουν κανονικά και 11η γενιά οι μητρικές με το Z490.

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, benign είπε

Πριν 2 εβδομαδες ειχα αγορασει για εναν φιλο τον i3 10100 στα 115 ευρω και χτες που ειδα στο e-shop τον ειχε 135. Τωρα,αυτη τη στιγμη ειναι εξαντλημενο σαν προιον,αλλα καθε μερα ελεγχω τιμες για διαφορα προιοντα.

Αλλο παραδειγμα,τον Ryzen 3 3100 τον ειχα αγορασει τα Χριστουγεννα στα 113 ευρω. Τωρα τον εχει μονο ενα καταστημα στο Skroutz στα 158 περιπου.

Μια συγκεκριμενη μνημη, την αγορασα επισης Χριστουγεννα στα 52 ευρω ,τωρα εχει 72.

https://www.e-shop.gr/ram-team-group-tprd416g3200hc2201-team-elite-16gb-ddr4-3200mhz-red-p-PER.323269

Υπαρχουν ανατιμησεις σε ολα,απλα στις καρτες γραφικων ειναι εξοργιστικες.Για μενα ειναι κακιστη περιοδος για να αναβαθμισει καποιος,ειδικα,οταν εχει αρκετα καλο συστημα και κανει δουλιτσα.Αλλα οπως θελει ο καθενας. :)

proof_1.PNG

Μιλάς για συγκεκριμένο κατάστημα που δεν είναι το φτηότερο και για τον πιο μοσχοπουλημένο cpu(μαζί με τον 10400) του τελευταίου τρίμηνου. Όσους και να φέρει το eshop του ξεπουλάει μέσα στην εβδομάδα, καθώς είναι απο τα καταστήματα που κάνουν δωρεάν συναρμολόγηση. Δεν λέω οτι δεν υπάρχει αύξηση σε κάποιο hardware αλλα και πάλι όχι όπως το είπες "ληστρικό". Αν κοιτάξεις στην εξέλιξη τιμής μέσω σκρούτζ τα περισσότερα που θα δώσω σαν προτεινόμενα θα δεις οτι είναι κοντά στις χαμηλότερες τιμές τους.

Λοιπόν Pwpwpw

Εφόσον έχεις τέτοια κάρτα καλώς κάνεις και θες αναβάθμιση. Κυκλοφορεί όντως, μάλλον μέσα στο μήνα, η νέα γενιά Intel. Αν θα είναι κάτι πολύ ανώτερο ή αν θα αξίζει δεν το ξέρω. Λογικά σαν νέα κυκλοφορία θα είναι τσιμπημένοι cpu σε τιμή αρχικά, το μόνο που μπορείς να περιμένεις είναι μήπως η τωρινή γενιά πέσει σε τιμή, χωρίς όμως να το θεωρείς και δεδομένο οτι θα γίνει.

Αν είσαι gamer enthusiast στα λεφτά που θα προτείνω τον 10700k θα μπορούσες να πας στον ισχυρότατο Ryzen 5600x και να εκμεταλευτείς όλα τα οφέλη που έχει η τελευταία γενιά, επειδή όμως εγώ δεν είμαι υπέρ του 6core θα σου δώσω μια πρόταση σε Intel 10700k που σκέφτηκες και αν θέλουν οι συμφορουμίτες να προτείνουν ανάλογο σύστημα σε AMD ή και Series 5.

case  (οτι διάλεξες) 70

case fans (4x120) 20 (αν θες rgb κτλ επιλέγεις οτι θέλεις με το ανάλογο κόστος)

Psu είπες έχεις καλό και το κρατάς, σωστά; Ελπίζω να μην είναι μόνο πολυκαιρισμένο.

Cpu 10700k 310

Cooler 40-100 σου έχω βάλει 3 (200-250tdp) επιλογές air cooler(όλες χωράνε), για υδρόψυξη δεν κατέχω και αν καταλήξεις θα σου δώσουν προτάσεις οι συμφορουμίτες

Mobo z590(185) ή z490(135) z490 θα πάρει υπoστήριξη σε 11th gen και z590 νέο chipset 11th gen, οτι προτιμάς

Ram 4x8gb 3200mhz 185 ή 2x2x8gb 3600mhz 185

Nvme 1tb 105

Με τις ακριβότερες επιλογές πας μέχρι τα 975.

Αυτή είναι η πρότασή μου, τρομερό τερατάκι, άνετα νομίζω θα σου βγάλει την 7ετία που θες, εναλλακτικές φαντάζομαι θα σου προτείνουν, οτι δε σου αρέσει ή σε βάζει σε σκέψεις το συζητάμε.

• Like 3
Δημοσ.

Δεν θα διαφωνησω πουθενα με τον nickol-us απλα εχω και μια εναλλακτικη.

Εαν εισαι σε διλλημα για την 11η γενια τι επιδοσεις θα εχουν και τι τιμες μπορεις να κανει την επιλογη του 10400f (ειναι ο πιο vfm αυτη τη στιγμη)

Ειναι ο επεξεργαστης που θα τον δωσεις σε μια αγγελια μεσα σε μια ωρα και χανοντας ελαχιστα χρηματα.

Επιλεγεις μια μητρικη Z490-Z590 που ειναι συμβατες με 11η γενια και εισαι οκ.

Βγαινουν οι καινουργιοι επεξεργαστες τσεκαρεις-ζυγιζεις και αποφασιζεις.

• Like 2
Επισκέπτης
Δημοσ.

Εγώ θέλω να αγοράσω υπολογιστή από τον Μάιο. Έχω σαν εσένα pc του 2014 o οποίος με κουράζει αφάνταστα. Σε λίγες μέρες θα μάθουμε τι ετοιμάζει η  Amd και τέλη Μαρτίου θα μάθουμε για την 11η γενιά που υποστηρίζει Pcie4. Αν αντέχεις τον υπολογιστή που έχεις τον Δεκέμβρη θα αλλάξει το πρότυπο στις μνήμες θα πάμε σε ddr5 και από 2022 λογικά η amd θα βγάλει νέο chip. Προς το παρόν έχω αγοράσει μόνο το κουτί προτείνω Thermaltake S300 Snow Edition ή Phanteks Eclipse P600S White ή Thermaltake View 51 TG Snow ARGB.

Η 10 γενιά δεν αξίζει συγκρινόμενη με τους amd αλλά και οι amd είναι οι τελευταίοι που υποστηρίζουν το chip am4. Τέλος του μήνα θα μάθουμε όλοι αν αξίζει αναβάθμιση.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Από παντού. Από video στο youtube, από το ότι δεν έχουν pcie4 από τις τιμές από την μνήμη cache.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Fmshd είπε

Από παντού. Από video στο youtube, από το ότι δεν έχουν pcie4 από τις τιμές από την μνήμη cache.

Αυτο που λες δεν ισχυει εαν η συγκριση ειναι μηλα με μηλα και οχι μηλα με πορτοκαλια.

Συγκρινε μονος σου επεξεργαστες και απο τις δυο εταιριες στα ιδια χρηματα και δες επιδοσεις.

Εγω βλεπω συγκρισεις σε games με τις ιδιες καρτες γραφικων intel vs amd στα ιδια χρηματα και βλεπω οτι παιζουν οι επιδοσεις απο game σε game και απο εφαρμογη σε εφαρμογη.

Τιποτα δεν ειναι απολυτο σαν νουμερο,αλλωστε ειναι πολυ οι παραγοντες δεν ειναι μονο η cache,η μονο οι πυρηνες,η μονο η ονομαστικη ταχυτητα.

• Like 2
Δημοσ.
59 λεπτά πριν, Fmshd είπε

Εγώ θέλω να αγοράσω υπολογιστή από τον Μάιο. Έχω σαν εσένα pc του 2014 o οποίος με κουράζει αφάνταστα. Σε λίγες μέρες θα μάθουμε τι ετοιμάζει η  Amd και τέλη Μαρτίου θα μάθουμε για την 11η γενιά που υποστηρίζει Pcie4. Αν αντέχεις τον υπολογιστή που έχεις τον Δεκέμβρη θα αλλάξει το πρότυπο στις μνήμες θα πάμε σε ddr5 και από 2022 λογικά η amd θα βγάλει νέο chip. Προς το παρόν έχω αγοράσει μόνο το κουτί προτείνω Thermaltake S300 Snow Edition ή Phanteks Eclipse P600S White ή Thermaltake View 51 TG Snow ARGB.

Η 10 γενιά δεν αξίζει συγκρινόμενη με τους amd αλλά και οι amd είναι οι τελευταίοι που υποστηρίζουν το chip am4. Τέλος του μήνα θα μάθουμε όλοι αν αξίζει αναβάθμιση.

Ποιο 2022 και ddr5? Mε την λογική την δική σου δεν θα προχωρησεις ποτέ σε αναβάθμιση γιατί πάντα θα είναι στον ορίζοντα κάτι νέο που θα έρχεται. Είπα να περιμένω κανένα μήνα να δω τους νέους της Intel μιας και τυγχάνει να βγαίνουνε αυτη την περίοδο, δεν προκυτε να περιμένω ένα χρόνο να κάνα αναβάθμιση. 

5 ώρες πριν, nickol-us είπε

Μιλάς για συγκεκριμένο κατάστημα που δεν είναι το φτηότερο και για τον πιο μοσχοπουλημένο cpu(μαζί με τον 10400) του τελευταίου τρίμηνου. Όσους και να φέρει το eshop του ξεπουλάει μέσα στην εβδομάδα, καθώς είναι απο τα καταστήματα που κάνουν δωρεάν συναρμολόγηση. Δεν λέω οτι δεν υπάρχει αύξηση σε κάποιο hardware αλλα και πάλι όχι όπως το είπες "ληστρικό". Αν κοιτάξεις στην εξέλιξη τιμής μέσω σκρούτζ τα περισσότερα που θα δώσω σαν προτεινόμενα θα δεις οτι είναι κοντά στις χαμηλότερες τιμές τους.

Λοιπόν Pwpwpw

Εφόσον έχεις τέτοια κάρτα καλώς κάνεις και θες αναβάθμιση. Κυκλοφορεί όντως, μάλλον μέσα στο μήνα, η νέα γενιά Intel. Αν θα είναι κάτι πολύ ανώτερο ή αν θα αξίζει δεν το ξέρω. Λογικά σαν νέα κυκλοφορία θα είναι τσιμπημένοι cpu σε τιμή αρχικά, το μόνο που μπορείς να περιμένεις είναι μήπως η τωρινή γενιά πέσει σε τιμή, χωρίς όμως να το θεωρείς και δεδομένο οτι θα γίνει.

Αν είσαι gamer enthusiast στα λεφτά που θα προτείνω τον 10700k θα μπορούσες να πας στον ισχυρότατο Ryzen 5600x και να εκμεταλευτείς όλα τα οφέλη που έχει η τελευταία γενιά, επειδή όμως εγώ δεν είμαι υπέρ του 6core θα σου δώσω μια πρόταση σε Intel 10700k που σκέφτηκες και αν θέλουν οι συμφορουμίτες να προτείνουν ανάλογο σύστημα σε AMD ή και Series 5.

case  (οτι διάλεξες) 70

case fans (4x120) 20 (αν θες rgb κτλ επιλέγεις οτι θέλεις με το ανάλογο κόστος)

Psu είπες έχεις καλό και το κρατάς, σωστά; Ελπίζω να μην είναι μόνο πολυκαιρισμένο.

Cpu 10700k 310

Cooler 40-100 σου έχω βάλει 3 (200-250tdp) επιλογές air cooler(όλες χωράνε), για υδρόψυξη δεν κατέχω και αν καταλήξεις θα σου δώσουν προτάσεις οι συμφορουμίτες

Mobo z590(185) ή z490(135) z490 θα πάρει υπoστήριξη σε 11th gen και z590 νέο chipset 11th gen, οτι προτιμάς

Ram 4x8gb 3200mhz 185 ή 2x2x8gb 3600mhz 185

Nvme 1tb 105

Με τις ακριβότερες επιλογές πας μέχρι τα 975.

Αυτή είναι η πρότασή μου, τρομερό τερατάκι, άνετα νομίζω θα σου βγάλει την 7ετία που θες, εναλλακτικές φαντάζομαι θα σου προτείνουν, οτι δε σου αρέσει ή σε βάζει σε σκέψεις το συζητάμε.

Ευχαριστώ πολύ φίλε μου για τις προτάσεις! 

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...