haHa Δημοσ. 22 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2021 51 λεπτά πριν, nava είπε Βάλε και ένα 25ρι ακόμα για μεταφορικά και το παίρνεις από Γερμανια, σε μια εβδομάδα (λιγότερο για Αθήνα) είναι εκεί. Το ότι έχουν πέσει οι τιμές στα laptop, για τις επιδόσεις που προσφέρουν, δεν λέει κάτι. Εκτός αν θέλεις να πάρεις laptop. Αλλά laptop για καθημερινό gaming? Φυσικα και λεει κατι οτι εχουν πεσει οι τιμες, επιβεβαιωνει το point που εγραψα και δεν καταλαβες. 42 λεπτά πριν, tsofras είπε Αυτον τον θόρυβο φοβάμαι και εγώ Ποντίκι εννοείται μόνο με Razer Naga παίζω εδώ και χρόνια , προφανώς μιλάμε ότι θα τα έχω επάνω όταν είναι στην οθόνη Εσύ μιλάς για όταν παίζω εκτός γραφείου ε? Θόρυβο θα εχεις περισσότερο στο λαπτοπ. Αυτο είναι το βασικο μειονέκτημα(βασει των δικων σου απαιτησεων), κατα τα αλλα μια χαρα γίνεται gaming σε δυνατα λαπτοπ σαν αυτά που προταθηκαν, που όπως ειδες εχουν επιδοσεις παρομοιες με desktop ιδιων χρηματων. Οπότε πρέπει να ζυγισεις τι θελεις: λιγότερο θορυβο και αναβαθμισημοτητα του desktop ή φορητοτητα και περισσότερα σεναρια χρησης(απο gaming σε αλλο δωματιο του σπιτιου ή σε ξενοδοχειο ως χρηση απο τα παιδιά σου) του laptop. Γενικότερα, το να υπαρχουν 2 δυνατα desktop στο ιδιο δωματιο ειναι πολυ σπανιο και ποσω μαλλον για εσενα που σε ενδιαφέρει να εισαι πιο minimal. Εδω προτιμας usb-c οθόνη για να μειωσεις τα καλωδια και θα πας σε 2ο desktop στο ιδιο γραφειο; Θα το διωξεις στο μηνα. Οι συμφορουμιτες κανουν προτασεις με γνωμονα τι θα ηθελαν οι ιδιοι ή τελος παντων καποιος που θελει desktop pc για gaming με συγκεκριμένο budget. Η πρόταση που κανω εγω ειναι για τον tsofra και την ιδιοσυγκρασια του και με δεδομένο οτι εχει ηδη δυνατο desktop pc και θελει γενικότερα κατι minimal. 1
tsofras Δημοσ. 23 Μαρτίου 2021 Μέλος Δημοσ. 23 Μαρτίου 2021 21 λεπτά πριν, haHa είπε Φυσικα και λεει κατι οτι εχουν πεσει οι τιμες, επιβεβαιωνει το point που εγραψα και δεν καταλαβες. Θόρυβο θα εχεις περισσότερο στο λαπτοπ. Αυτο είναι το βασικο μειονέκτημα(βασει των δικων σου απαιτησεων), κατα τα αλλα μια χαρα γίνεται gaming σε δυνατα λαπτοπ σαν αυτά που προταθηκαν, που όπως ειδες εχουν επιδοσεις παρομοιες με desktop ιδιων χρηματων. Οπότε πρέπει να ζυγισεις τι θελεις: λιγότερο θορυβο και αναβαθμισημοτητα του desktop ή φορητοτητα και περισσότερα σεναρια χρησης(απο gaming σε αλλο δωματιο του σπιτιου ή σε ξενοδοχειο ως χρηση απο τα παιδιά σου) του laptop. Γενικότερα, το να υπαρχουν 2 δυνατα desktop στο ιδιο δωματιο ειναι πολυ σπανιο και ποσω μαλλον για εσενα που σε ενδιαφέρει να εισαι πιο minimal. Εδω προτιμας usb-c οθόνη για να μειωσεις τα καλωδια και θα πας σε 2ο desktop στο ιδιο γραφειο; Θα το διωξεις στο μηνα. Οι συμφορουμιτες κανουν προτασεις με γνωμονα τι θα ηθελαν οι ιδιοι ή τελος παντων καποιος που θελει desktop pc για gaming με συγκεκριμένο budget. Η πρόταση που κανω εγω ειναι για τον tsofra και την ιδιοσυγκρασια του και με δεδομένο οτι εχει ηδη δυνατο desktop pc και θελει γενικότερα κατι minimal. Έχω βρει λύση και για αυτό , του έχω βρει γωνία να το βάλω και θα κάνω remote Το άλλο σενάριο είναι αλλά 16RAM αν φτιάξω desktop και το επιστρέφω στη δουλειά Βασικά το βλέπω να φεύγει το desktop γιατί θα προτιμήσω να πάρω το τούμπανο laptop από την δουλειά που παίζει και native με linux Τώρα αν μου αφήσουν το desktop και μου δώσουν και laptop δεν ξέρω αν θα είναι καλύτερα να έχω 2 desktop ή 2 laptop Το desktop της δουλειάς το κάνω και server , 2 laptops όμως τι να τα κάνω 🤣 Εντάξει τα παιδιά με έχουν ανεχτεί τόσες ημέρες απλά εσύ με έχεις πάρει πρέφα και από τα άλλα ποστ Ο θόρυβος πάντως είναι ανασταλτικός παράγοντας έχω διώξει laptop των 1500€ λόγω θορύβου σε μία εβδομάδα, στο σταθερό τουλάχιστον αλλάζεις κουτί και ανεμιστήρες και το έφτιαξες To laptop μάλλον θα είναι αυτό https://www.skroutz.gr/s/26223089/Dell-Precision-3551-i7-10850H-32GB-512GB-Quadro-P620-FHD-W10.html?utm_source=android&utm_campaign=skroutz_share#specs Αν και έχει quadro μήπως καλύπτει τα games που θέλω? Από την άλλη έρχεται με κλειδωμένες USB και παίζει και microsoft store οπότε δεν ξέρω τι limitations θα έχω με Windows. Αν το πάρω με linux είναι διαφορετικά αλλά αυτά που θέλω δεν είναι για Linux
JDROGAS Δημοσ. 23 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2021 58 λεπτά πριν, tsofras είπε To laptop μάλλον θα είναι αυτό Δεν τη γλυτωνω......... Λαπτοπ θα καταληξεις;;;;; Θα πηδηχτω απ'το παραθυρο 🤪
tsofras Δημοσ. 23 Μαρτίου 2021 Μέλος Δημοσ. 23 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, JDROGAS είπε Δεν τη γλυτωνω......... Λαπτοπ θα καταληξεις;;;;; Θα πηδηχτω απ'το παραθυρο 🤪 Μπα desktop δεν θα την παλέψω με τον θόρυβο Τώρα ανάλογα πως θα ξυπνήσω είτε θα κλείσω κάτι από msystems είτε αφου έφαγα τον γάιδαρο και έρχεται η σειρά 11 θα παραγγείλω κουτί, τροφοδοτικό , σκληρό και μνήμες αν είναι στην φθηνότερη τιμή και θα δω πως θα πάει η αγορά αν πέσουν τιμές στη σειρά 10 Ε σε κάποια φάση θα σκάσει καμία κάρτα έστω 1650S κάτω από 350€ και στην τελική τσιμπάω αυτή. Δεν θέλω να κάνω εκπτώσεις σε όλα τα άλλα για 10FPS διαφορά Αλλά είπαμε θα δείξει αύριο Καλό το msystems αλλά με τις τιμές και την ποικιλία που έχει στα αλλά ούτε μητρική της προκοπής αξίζει ούτε καν nvme που έχει 76€ τον 500αρη kingston και με 100€ βάζεις 1TB Ακόμη και το κουτί 15€ κάτω το βρίσκω Επεξ/σία 23 Μαρτίου 2021 από tsofras
Megatontnt Δημοσ. 23 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2021 27 minutes ago, tsofras said: Μπα desktop δεν θα την παλέψω με τον θόρυβο Τώρα ανάλογα πως θα ξυπνήσω είτε θα κλείσω κάτι από msystems είτε αφου έφαγα τον γάιδαρο και έρχεται η σειρά 11 θα παραγγείλω κουτί, τροφοδοτικό , σκληρό και μνήμες αν είναι στην φθηνότερη τιμή και θα δω πως θα πάει η αγορά αν πέσουν τιμές στη σειρά 10 Ε σε κάποια φάση θα σκάσει καμία κάρτα έστω 1650S κάτω από 350€ και στην τελική τσιμπάω αυτή. Δεν θέλω να κάνω εκπτώσεις σε όλα τα άλλα για 10FPS διαφορά Αλλά είπαμε θα δείξει αύριο Καλό το msystems αλλά με τις τιμές και την ποικιλία που έχει στα αλλά ούτε μητρική της προκοπής αξίζει ούτε καν nvme που έχει 76€ τον 500αρη kingston και με 100€ βάζεις 1TB Ακόμη και το κουτί 15€ κάτω το βρίσκω Η λύση σε όλα τα προβλήματα 😛 fanless case. Πολύ ακριβό μεν. Είχα δει πριν μερικά χρόνια τον linus και είχε φτιάξει ένα παρόμοιο. https://www.e-shop.gr/case-streacom-db4-fanless-chassis-p-PER.817552
Nik1239 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2021 5 ώρες πριν, Megatontnt είπε Η λύση σε όλα τα προβλήματα 😛 fanless case. Πολύ ακριβό μεν. Είχα δει πριν μερικά χρόνια τον linus και είχε φτιάξει ένα παρόμοιο. https://www.e-shop.gr/case-streacom-db4-fanless-chassis-p-PER.817552 Ναι και αντί για φανακια εσωτερικά επειδή θα βράζει το βάζεις κοντά στο κλιματιστικό σου ή σε κάνα μεγάλο ανεμιστήρα δωματίου και καθάρισες
kostis76 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2021 7 ώρες πριν, tsofras είπε To laptop μάλλον θα είναι αυτό https://www.skroutz.gr/s/26223089/Dell-Precision-3551-i7-10850H-32GB-512GB-Quadro-P620-FHD-W10.html?utm_source=android&utm_campaign=skroutz_share#specs Αν εχεις ευχερεια να επιλεξεις laptop για τη δουλεια, περνα απο εδω να τα πουμε (μη χαλαει και το τοπικ...) 😉 6 ώρες πριν, tsofras είπε Ε σε κάποια φάση θα σκάσει καμία κάρτα έστω 1650S κάτω από 350€ και στην τελική τσιμπάω αυτή. https://www.hellasphone.gr/index.php?route=product/product&product_id=43932724 9 ώρες πριν, nava είπε . Από θερμοκρασίες και throttling άστο, ο δε θόρυβος ακόμα χειρότερα. Για ένα εξάμηνο σε laptop έπαιζα, δεν είχα θέμα επιδόσεων Αν επιτρέπεται με ποιο laptop έπαιζες; 1
haHa Δημοσ. 23 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2021 7 ώρες πριν, tsofras είπε Μπα desktop δεν θα την παλέψω με τον θόρυβο Τώρα ανάλογα πως θα ξυπνήσω είτε θα κλείσω κάτι από msystems είτε αφου έφαγα τον γάιδαρο και έρχεται η σειρά 11 θα παραγγείλω κουτί, τροφοδοτικό , σκληρό και μνήμες αν είναι στην φθηνότερη τιμή και θα δω πως θα πάει η αγορά αν πέσουν τιμές στη σειρά 10 Ε σε κάποια φάση θα σκάσει καμία κάρτα έστω 1650S κάτω από 350€ και στην τελική τσιμπάω αυτή. Δεν θέλω να κάνω εκπτώσεις σε όλα τα άλλα για 10FPS διαφορά Αλλά είπαμε θα δείξει αύριο Καλό το msystems αλλά με τις τιμές και την ποικιλία που έχει στα αλλά ούτε μητρική της προκοπής αξίζει ούτε καν nvme που έχει 76€ τον 500αρη kingston και με 100€ βάζεις 1TB Ακόμη και το κουτί 15€ κάτω το βρίσκω Μηπως το πιο συνετο ειναι να κανεις υπομονη λιγο για να δεις τι desktop θα σου δωσουν και τι λαπτοπ; Το να καταληξεις με 3 συστηματα ( 2 desktop και 1 λαπτοπ ή 1 desktop και 2 λαπτοπ) ειναι λιγο ακυρο. Και δεν μιλαω απο αποψη κοστους, αλλα απο αποψη χωρου, συντηρησης κλπ.
Nik1239 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2021 Τσάμπα θέμα 25 σελίδες , άμα είναι να μην ξέρει ο ίδιος τι θέλει ας μην το συνεχίζει τόσο
tsofras Δημοσ. 23 Μαρτίου 2021 Μέλος Δημοσ. 23 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) 9 ώρες πριν, Megatontnt είπε Η λύση σε όλα τα προβλήματα 😛 fanless case. Πολύ ακριβό μεν. Είχα δει πριν μερικά χρόνια τον linus και είχε φτιάξει ένα παρόμοιο. https://www.e-shop.gr/case-streacom-db4-fanless-chassis-p-PER.817552 Χεχε το έχω δεί , εντάξει έχω βρεί setup για τον θόυρβο πιστεύω θα είμαι εντάξει 2 ώρες πριν, kostis76 είπε https://www.hellasphone.gr/index.php?route=product/product&product_id=43932724 thx man είχε και με 347 εχθές 1 ώρα πριν, haHa είπε Μηπως το πιο συνετο ειναι να κανεις υπομονη λιγο για να δεις τι desktop θα σου δωσουν και τι λαπτοπ; Το να καταληξεις με 3 συστηματα ( 2 desktop και 1 λαπτοπ ή 1 desktop και 2 λαπτοπ) ειναι λιγο ακυρο. Και δεν μιλαω απο αποψη κοστους, αλλα απο αποψη χωρου, συντηρησης κλπ. Έχεις δίκιο αλλά μπορεί να πάρει και κανα τρίμηνο η μετάβαση και με έχει πιάσει να παίξω λίγο WoW 1 ώρα πριν, Nik1239 είπε Τσάμπα θέμα 25 σελίδες , άμα είναι να μην ξέρει ο ίδιος τι θέλει ας μην το συνεχίζει τόσο Επίσης δεν καταλαβαίνω γιατί μπαίνουν άτομα σε posts να σχολιάσουν κάτι που δεν προσφέρει τίποτα σε κανέναν εκτός απο το "εγώ τους" λες και σου βάλαμε το μαχαίρι στο λαιμό να συμμετέχεις ή να βοηθήσεις ή να το διαβάζεις. Δημόσιο φορουμ είναι και άνοιξα ένα τοπικ και εκφράζω τις ανυσηχίες μου για νέο μηχάνημα ,υπέγραψα κανα συμβόλαιο ότι θα ψωνίσω και δεν το ξέρω? Και εμένα με έχει φάει η καραντίνα δεν μπαίνω να σχολιάζω με τέτοιο τρόπο τα τοπικ του κόσμου , οπότε απλά απομακρύνσου ελεύθερα. Ευχαριστώ ************************* UPDATE ************************ Λοιπόν λέω με το καφεδάκι μου ξέχνα το mSystems και ας παραγγείλω το κουτί και όταν τα πάρω όλα παίρνω και μία 1650S με 350+ ε να κάνω την δουλειά μου. Μπαίνω λοιπόν και εγώ σκρουτζ και βρίσκω τυχαία στην χαμηλότερη τιμή το κουτί που θέλω ετοιμοπαράδοτο και με δωρεάν μεταφορικά στα 100ε Άντε λέω ας το κλείσω Όταν αγοράζω συνήθως μπαίνω να δώ αν έχει και κάτι άλλο σε χαμηλές τιμές το μαγαζί για να τα πάρω μαζί. Λέω ας μπώ και στις κάρτες γραφικών. Μπαίνω και βλέπω μία 1650 απλή στα 400 και ακριβώς δίπλα βλέπω μία Zotac 1080 8GB στα 399ε . Μπαίνω και μία να δώ τι παίζει με την κάρτα σε δυνατότητες και βλέπω ότι +53% σε FPS απο την 1650S . Παίρνω τηλέφωνο να επιβεβαιώσω ότι υπάρχει και δεν είναι λάθος η τιμή , μου λένε ναι υπάρχει μία. Οπότε και έκανα παραγγελία , ελπίζω να μην φάω κανα άκυρο θα δούμε Μέσα στα άλλα ενώ είχα ακυρώσει και τις άλλες παραγγελίες τελικά μου ήρθαν οι μνήμες τις οποίες κράτησα γιατί τις είχα πάρει και αυτές στα 77ε που είναι η χαμηλότερη τιμή Οπότε προχωράω Μόλις έγινε παραγγελία στα 10600K αφού πήρα καρτούλα της προκοπής Πάω για Z490 μητρική λοιπόν Επεξ/σία 23 Μαρτίου 2021 από tsofras 1
tsofras Δημοσ. 23 Μαρτίου 2021 Μέλος Δημοσ. 23 Μαρτίου 2021 Άσχετο ωραίοι διακόπτες τελικά οι Aqua της HyperX Τόσα χρόνια με μπλέ , είχα δοκιμάσει κόκκινους και δεν μου άρεσαν καθόλου , αλλά αυτοί είναι πιο αθόρυβοι απο τους μπλέ αλλά με κλικι αίσθηση
kostis76 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) Επειδη το φτιαχνεις με κοπο και μερακι αυτο το build εν μεσω πανδημιας - κρυπτο - τηλεκπαιδευσης - ελλειψεων H/W - καθυστερησεων delivery, σε βλεπω να το κρατας τελικα, ειδικα αν βγει αθορυβο!!! Τουμπανο η Zotac 1080! Επεξ/σία 23 Μαρτίου 2021 από kostis76 1
tsofras Δημοσ. 23 Μαρτίου 2021 Μέλος Δημοσ. 23 Μαρτίου 2021 4 λεπτά πριν, kostis76 είπε Επειδη το φτιαχνεις με κοπο και μερακι αυτο το build εν μεσω πανδημιας - κρυπτο - τηλεκπαιδευσης - ελλειψεων H/W - καθυστερησεων delivery, σε βλεπω να το κρατας τελικα, ειδικα αν βγει αθορυβο!!! Τουμπανο η Zotac 1080! έτσι με βλέπω και εγώ για αυτό είπα τελικά να πάω έτσι όπως το θέλω Βασικά επειδή βρήκα την κάρτα τελικά το είδα πιο σοβαρά , μακάρι να μην κάτσει καμία ακύρωση και ξενερώσω Αλλιώς στα 399 μπορεί να είναι τεσσάρων ετών κάρτα αλλά πατάει και την 2060 , σε αυτή την τιμή δεν νομίζω ότι υπήρχε περίπτωση να βρώ τέτοια κάρτα Για να δούμε Να ανέβω σε 700αρι τροφοδοτικό τώρα ή μου φτάνουν τα 650 ?
nava Δημοσ. 23 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2021 19 λεπτά πριν, tsofras είπε Να ανέβω σε 700αρι τροφοδοτικό τώρα ή μου φτάνουν τα 650 ? Φτάνουν αν είναι πραγματικά 650, και με Overclock 1
tsofras Δημοσ. 23 Μαρτίου 2021 Μέλος Δημοσ. 23 Μαρτίου 2021 25 λεπτά πριν, nava είπε Φτάνουν αν είναι πραγματικά 650, και με Overclock Οπότε με ένα TX-M Series TX650M 80+ Gold 650W θα είμαι οκ ? Επίσης αυτή αξίζει ? Asus TUF Z490-PLUS WIFI
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα