Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα στην παρέα για άλλη μία φορά σε αυτή το τοπικ

Το λοιπόν δεν συμπληρώνω την φόρμα γιατί οι ανάγκες είναι συγκεκριμένες αυτή τη φορά και ξέρω τι ακριβώς θέλω

Δυνατό μηχάνημα για προγραμματισμό , δουλειές γραφείου έχω από την δουλειά ένα Dell με i7 και 32GB RAM

Το μόνο θέμα είναι ότι λόγω τροφοδοτικού δεν παίρνει κάρτα με τροφοδοσία και επειδή είναι της δουλειάς δεν θέλω να το πειράξω

Στο ζουμί αφού έχω και xbox θέλω ένα φθηνό PC για WoW και strategy games

Καρτουλα θα μπει μία 1650 γιατί οι τιμές για τις υπόλοιπες είναι τραγικές και μάλλον δεν μου χρειάζονται

Άσε που έχω και ιστορικό να τα φτιάχνω και να τα πουλάω οπότε δεν θέλω άλλη μεγάλη χασουρα

Λέω  να κινηθώ σε i3  10100 (όχι f για να έχει και on board graphics , στην κατάσταση που είμαστε αν πάθει κάτι η κάρτα να δουλεύει το μηχάνημα)

Οπότε θέλω γνώμη για set , μνήμη να πάω για 16?

Μητρική που να αξίζει και κάποιο VFM κουτί, τροφοδοτικο

RGB δεν με απασχολούν , μαζεμένο να είναι αλλά έχω θέμα με τον θόρυβο οπότε θέλω αθόρυβο κουτί , ανεμιστήρες κτλ

Αυτά περιμένω τις προτάσεις σας και ευχαριστώ για τον χρόνο σας

Budget δεν γράφω γιατί είπα όσο ποιο VFM  μπορεί να βγει ας πούμε μέχρι 600€ ( χωρίς την κάρτα προφανώς)

Ξεχάσα η καρτουλα είναι αυτή

https://www.skroutz.gr/s/24874626/MSI-GeForce-GTX-1650-4GB-D6-Ventus-XS-OCV1-V809-3609R.html

Επίσης τώρα που το ξανασκεφτομαι παίζει να την βγάλω καθαρή μόνο με τροφοδοτικό?

Το pc είναι ένα Dell Optiplex 7040 i7 6700 και αναμένω νέο σε λίγο καιρό

Επεξ/σία από tsofras
  • Απαντ. 508
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, hln3 είπε

Αφού έχεις budget πας για 10400, δεν υπάρχει λόγος να εγκλωβιστείς σε 4/8 επεξέργαστη.

Μωρέ Budget υπάρχει και για 10700k , αλλά σκέφτομαι την χρήση που θα του κάνω και θέλω να αγοράσω αυτό που θα καλύπτει τις ανάγκες

Δλδ FPS ή 3rd person δεν πρόκειται να παίξω

Πλατφόρμες , Strategies , WoW και άντε αν βγεί το νέο MMORPG της Amazon , θα κάνουν διαφορά οι 2 πυρήνες?

Βέβαια δεν έχεις άδικο μήπως να πάω τότε στον f αφού δεν θα είναι για δουλειά? Αν ξεμείνει από κάρτα αφού το προοριζω για games πάλι άχρηστη θα μου είναι η ενσωματωμένη

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, tsofras είπε

Καλησπέρα στην παρέα για άλλη μία φορά σε αυτή το τοπικ

Το λοιπόν δεν συμπληρώνω την φόρμα γιατί οι ανάγκες είναι συγκεκριμένες αυτή τη φορά και ξέρω τι ακριβώς θέλω

Δυνατό μηχάνημα για προγραμματισμό , δουλειές γραφείου έχω από την δουλειά ένα Dell με i7 και 32GB RAM

Το μόνο θέμα είναι ότι λόγω τροφοδοτικού δεν παίρνει κάρτα με τροφοδοσία και επειδή είναι της δουλειάς δεν θέλω να το πειράξω

Στο ζουμί αφού έχω και xbox θέλω ένα φθηνό PC για WoW και strategy games

Καρτουλα θα μπει μία 1650 γιατί οι τιμές για τις υπόλοιπες είναι τραγικές και μάλλον δεν μου χρειάζονται

Άσε που έχω και ιστορικό να τα φτιάχνω και να τα πουλάω οπότε δεν θέλω άλλη μεγάλη χασουρα

Λέω  να κινηθώ σε i3  10100 (όχι f για να έχει και on board graphics , στην κατάσταση που είμαστε αν πάθει κάτι η κάρτα να δουλεύει το μηχάνημα)

Οπότε θέλω γνώμη για set , μνήμη να πάω για 16?

Μητρική που να αξίζει και κάποιο VFM κουτί, τροφοδοτικο

RGB δεν με απασχολούν , μαζεμένο να είναι αλλά έχω θέμα με τον θόρυβο οπότε θέλω αθόρυβο κουτί , ανεμιστήρες κτλ

Αυτά περιμένω τις προτάσεις σας και ευχαριστώ για τον χρόνο σας

Budget δεν γράφω γιατί είπα όσο ποιο VFM  μπορεί να βγει ας πούμε μέχρι 600€ ( χωρίς την κάρτα προφανώς)

Ξεχάσα η καρτουλα είναι αυτή

https://www.skroutz.gr/s/24874626/MSI-GeForce-GTX-1650-4GB-D6-Ventus-XS-OCV1-V809-3609R.html

Επίσης τώρα που το ξανασκεφτομαι παίζει να την βγάλω καθαρή μόνο με τροφοδοτικό?

Το pc είναι ένα Dell Optiplex 7040 i7 6700 και αναμένω νέο σε λίγο καιρό

Την εχεις ηδη την καρτα? Αν ναι αγνοησε το μηνυμα αλλα για ονομα του θεου μη δωσεις 411 ευρο για 1650, κριμα ειναι ρε γαμωτο!! 

Επεξ/σία από niko13
  • Like 1
Δημοσ.

O 10400f είναι κοντά στον 10100 στην τιμή. Γενικά σε καλύπτει και ο 4/8 αλλά είναι τεχνολογία δεκαετίας οι 4/8 για mainstream pc, γιατί να μην πας σε 10400(f); Η διαφορά  στην τιμή είναι πολύ μικρή, ακόμα και αν διαλέξεις έκδοση με igpu.

• Like 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, niko13 είπε

Την εχεις ηδη την καρτα? Αν ναι αγνοησε το μηνυμα αλλα για ονομα του θεου μη δωσεις 411 ευρο για 1650, κριμα ειναι ρε γαμωτο!! 

Όχι εντάξει είπαμε 😂 σιγά μην δώσω τόσα για 1650 , πάλι θα δώσω παραπάνω από ότι αξίζει αλλά την πέτυχα στα 250€ σε σχέση με ότι άλλο παίζει και τις τιμές το θεώρησα την πιο τίμια επιλογή

7 λεπτά πριν, hln3 είπε

O 10400f είναι κοντά στον 10100 στην τιμή. Γενικά σε καλύπτει και ο 4/8 αλλά είναι τεχνολογία δεκαετίας οι 4/8 για mainstream pc, γιατί να μην πας σε 10400(f); Η διαφορά  στην τιμή είναι πολύ μικρή, ακόμα και αν διαλέξεις έκδοση με igpu.

Θα συμφωνήσω

Ωραία οπότε λέμε για 10400f

Για να βρούμε και τα υπόλοιπα

• Like 1
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, tsofras είπε

θα κάνουν διαφορά οι 2 πυρήνες

Τώρα όχι , αλλά σε λίγο και οι έξι πυρήνες θα θεωρούνται mainstream.

• Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, catmaster είπε

Τώρα όχι , αλλά σε λίγο και οι έξι πυρήνες θα θεωρούνται mainstream.

Έχεις δίκιο το σκέφτηκα όταν το έγραφα και εγώ ευχαριστώ

Μητρική με WiFi μπορούμε να βρούμε σε τιμή της προκοπής? Προφανώς όχι z490 , τώρα αν ανεβαίνει αρκετά το κόστος πάμε χωρίς

Δημοσ.

Για τα υπόλοιπα αν δεν χρειάζεσαι τα pcie lanes τα usb 3.2 κτλ πας για b460 motherboard αλλιώς για z490. Μνήμες γενικά σε Intel σχεδόν ποτε δεν θα συναντήσεις πρόβλημα, παίρνεις ότι βρεις σε καλή τιμή, μπορείς να πάρεις και με μεγαλύτερη ταχύτητα από 2666 αν τις βρεις πιο φτηνές, αλλά αν έχεις b460 θα τρέξουν στα 2666.

Τροφοδοτικό κοιτάς για κάποιο που να έχει 2 8 - pin για μελλοντική αναβάθμιση κάρτας. Πάλι κοιτάς τιμή και reviews. H μάρκα από μόνη της δεν λέει κάτι, μπορεί η ίδια μάρκα να βγάζει σειρές μάπα και σειρές φοβερές.

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, tsofras είπε

Το pc είναι ένα Dell Optiplex 7040 i7 6700

Αν το dell δεν είναι sff , με ενα αντάπτορα 24pin σε 8 μπορεί να δουλεψει με κανονικό συμβατικό psu .
Απλά χρειάζεται ενα τέτοιο adapter 

• Thanks 1
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, catmaster είπε

Αν το dell δεν είναι sff , με ενα αντάπτορα 24pin σε 8 μπορεί να δουλεψει με κανονικό συμβατικό psu .
Απλά χρειάζεται ενα τέτοιο adapter 

Δυστυχώς είναι sff

15 λεπτά πριν, hln3 είπε

Για τα υπόλοιπα αν δεν χρειάζεσαι τα pcie lanes τα usb 3.2 κτλ πας για b460 motherboard αλλιώς για z490. Μνήμες γενικά σε Intel σχεδόν ποτε δεν θα συναντήσεις πρόβλημα, παίρνεις ότι βρεις σε καλή τιμή, μπορείς να πάρεις και με μεγαλύτερη ταχύτητα από 2666 αν τις βρεις πιο φτηνές, αλλά αν έχεις b460 θα τρέξουν στα 2666.

Τροφοδοτικό κοιτάς για κάποιο που να έχει 2 8 - pin για μελλοντική αναβάθμιση κάρτας. Πάλι κοιτάς τιμή και reviews. H μάρκα από μόνη της δεν λέει κάτι, μπορεί η ίδια μάρκα να βγάζει σειρές μάπα και σειρές φοβερές.

Μπα δεν τα χρειάζομαι και αφού θέλω να κρατήσω χαμηλά το κόστος θα πάω σε b460

Οκ μνήμες θα δω αν είναι κλασικά για 2x8

Τροφοδοτικό έχουμε κανα ποιοτικό VFM? Και να αλλάξω κάρτα στο μέλλον θα μπει κάτι αντίστοιχο της σημερινής 1660 πάντα mid range έπαιζα σε κάρτες, αν δεν γινόταν χαμός δλδ τώρα θα πήγαινα σε 1660 super , για τα games που παίζω τόσα χρόνια δεν χρειάστηκε ποτέ κάτι παραπάνω , δεν είμαι τύπος του όλα ultra , με high σε 60fps μία χαρά είμαι

Αυτή ας πούμε μας κάνει ?

https://www.skroutz.gr/s/23761113/MSI-B460M-PRO-VDH-WIFI-Motherboard-Micro-ATX-με-Intel-1200-Socket.html Επειδή έχει και WiFi

Δημοσ.

Αν θες built in Wifi περιορίζεις αρκετά τις επιλογές σου.

Από msi καλύτερα να πας σε MAG B460M Mortar WiFi. Έχει καλύτερο wifi και audio, καλύτερα thermals. +30 ευρώ περίπου από αυτή που αναφέρεις.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρες

Είχα κάνει ήδη παραγγελία απο πιστωτικό σε κατάστημα το παρακάτω τροφοδοτικό

TX-M Series TX650M 80+ Gold 650W

Οπότε λέω να το κρατήσω για να βάλω ένα της προκοπής

Πέτυχα και τις G.Skill RipjawsV 16GB(2x8GB) DDR4 3200MHz στα 77ε οπότε τις τσίμπησα

Ρε παιδιά για 24ε διαφορά μήπως αξίζει να πάω στον 10400 για να έχω και τα ενσωματωμένα ? Όχι μόνο για safe , αν αποφασίσω στο μέλλον να κρατήσω τον επεξεργαστή θα μπορώ να έχω και ένα pcακι (για τα παιδιά ας πούμε) χωρίς κάρτα γραφικών

Επεξ/σία από tsofras
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, tsofras είπε

Καλημέρες

Είχα κάνει ήδη παραγγελία απο πιστωτικό σε κατάστημα το παρακάτω τροφοδοτικό

TX-M Series TX650M 80+ Gold 650W

Οπότε λέω να το κρατήσω για να βάλω ένα της προκοπής

Πέτυχα και τις G.Skill RipjawsV 16GB(2x8GB) DDR4 3200MHz στα 77ε οπότε τις τσίμπησα

Ρε παιδιά για 24ε διαφορά μήπως αξίζει να πάω στον 10400 για να έχω και τα ενσωματωμένα ? Όχι μόνο για safe , αν αποφασίσω στο μέλλον να κρατήσω τον επεξεργαστή θα μπορώ να έχω και ένα pcακι (για τα παιδιά ας πούμε) χωρίς κάρτα γραφικών

Μη ρωτάς τα παιδιά αλλά τον καθρέφτη και την τσέπη σου. Είναι θέμα καθαρά υποκειμενικό βάση του σκοπού που έχει καθένας στο μυαλό του. Αν δεν σε ενοχλούν τα 24 εννοείται προτιμάς να έχεις τα ενσωματωμένα, έστω και σαν λύση ανάγκης. Βέβαια ξεκίνησες απο 10100 για λίγα ευρώ διαφορά να πας στον 10400f και άλλα 24 για να έχεις igpu και κάπως έτσι μπορείς να φτάσεις και στον 10700(υπερβάλλω φυσικά)

Επεξ/σία από nickol-us
  • Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, nickol-us είπε

Μη ρωτάς τα παιδιά αλλά τον καθρέφτη και την τσέπη σου. Είναι θέμα καθαρά υποκειμενικό βάση του σκοπού που έχει καθένας στο μυαλό του. Αν δεν σε ενοχλούν τα 24 εννοείται προτιμάς να έχεις τα ενσωματωμένα, έστω και σαν λύση ανάγκης. Βέβαια ξεκίνησες απο 10100 για λίγα ευρώ διαφορά να πας στον 10400f και άλλα 24 για να έχεις igpu και κάπως έτσι μπορείς να φτάσεις και στον 10700(υπερβάλλω φυσικά)

Εντάξει προφανώς είναι μικρή η διαφορά και δεν με βγάζει εκτός budget ας κόψω ας πούμε 20 απο το κουτί για να έρθει στα ίσα του

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...