taketrance Δημοσ. 12 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2021 Αν δε σε ενδιαφέρει το δημόσιο δεν υπάρχει λόγος να ασχοληθείς με καμία αναγνώριση πτυχίου από το εξωτερικό.
acomaedo Δημοσ. 12 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2021 2 ώρες πριν, taketrance είπε Αν δε σε ενδιαφέρει το δημόσιο δεν υπάρχει λόγος να ασχοληθείς με καμία αναγνώριση πτυχίου από το εξωτερικό. Αν θέλει να δουλέψει ώς μηχανικός τον ενδιαφέρει. Ακόμα και στον ιδιωτικό τομέα, χωρίς ισοτίμηση ή αναγνώριση πτυχίου λίγα πράγματα θα μπορεί να κάνει στο αντικείμενο που σπούδασε. Βέβαια μπορεί πάντα να μείνει Αγγλία, και να προσπαθήσει να γίνει chartered engineer εκεί... 1
marmagia Δημοσ. 12 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) 16 hours ago, Neoellhn_o_sanofagos said: Να σας πω την αλήθεια, πολύ γελάω με τέτοια θέματα. Ο καθένας που δε μπορεί να μπει σε ελληνικό Πανεπιστήμιο πάει έξω πληρώνει και μετά ψάχνει τρόπο να αναγνωριστεί το πτυχίο του στην ελλάδα ή να μπει σε ελληνικό Πανεπιστήμιο. Και του φαίνεται πολύ άδικο που αντιμετωπίζει δυσκολίες. Άσε που μερικοί κάνουν τους έξυπνους που σπούδασαν εξωτερικό. Που οι περισσότεροι πήγαν εκεί γιατί εδώ δε θα περνούσαν ούτε στο τει Κάτω Ραχούλας. Οι περισσότεροι είπα ε, όχι όλοι Απο αναγνώριση ΔΟΑΤΑΠ περνάνε όλοι οι απόφοιτοι πανεπιστημίων του εξωτερικού, ασχέτως του επιπέδου του ή της χώρας. Σίγουρα εκεί έξω υπάρχουν πανεπιστήμια σούπερ μαρκετ που με την εγγραφή σου δίνουν και το πτυχίο για να μην παιδεύεσαι. Υπάρχουν όμως και εξαιρετικά πανεπιστήμια που μαζί με τα άχρηστα, απαιτούν και αυτά αναγνώριση ΔΟΑΤΑΠ για συγκεκριμένους λόγους και χρήση του πτυχίου. Έχοντας περάσει και από ελληνικό και απο ξένα πανεπιστήμια (τα οποία μάλιστα χρησιμοποιήθηκαν ως παραδείγματα ακαδημαϊκής τελειότητας προσφάτως στην Βουλή, χωρίς να αμφισβητηθεί η ποιότητα τους απο κανέναν), πάντοτε γνώριζα οτι θα χρειαστεί αναγνώριση απο τον ΔΟΑΤΑΠ και αγόγγυστα περίμενα να την πάρω αφού αυτό είναι το τυπικό. Δεν ανέχομαι ωστόσο ΚΑΝΕΝΑΝ, να λέει αηδίες του τύπου "όποιος δεν μπορεί να μπει σε ελληνικό πανεπιστήμιο πάει έξω και πληρώνει και ψάχνει τρόπους να αναγνωριστεί το πτυχίο του στην Ελλάδα". παρεμπιπτόντως, αρκετοί που πάνε έξω για προπτυχιακό (και δε μιλάω προφανώς για πρώην ανατολικές χώρες), εξετάζονται με εξετάσεις ΙΒ,A levels, SAT οι οποίοι (ειδικά για το ΙΒ) είναι σαφέστατα ανώτερες και δυσκολότερες απο τις πανελλήνιες. Ασε που κορυφαία πανεπιστήμια του εξωτερικού πχ της Αγγλίας σου λένε κύριε Έλληνα σου ζητάω 19 πανελλήνιες και υπό προυποθέσεις και κάποιες έξτρα εξετάσεις.. Το παιδί που γράφει 19 πανελλήνιες μπαίνει όπου θέλει στην Ελλάδα, ειδικά με την πτώση των βάσεων των τελευταίων ετών. Δεν πάει για ευκολότερα κάποιος σε καλά πανεπιστήμια έξω, για καλύτερα πάει. Και όσο γρηγορότερα κάνουμε αυτη τη διάκριση στο μυαλό μας, τόσο περισσότερες πιθανότητες έχουμε να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα του εκπαιδευτικού μας συστήματος. 49 minutes ago, acomaedo said: Αν θέλει να δουλέψει ώς μηχανικός τον ενδιαφέρει. Ακόμα και στον ιδιωτικό τομέα, χωρίς ισοτίμηση ή αναγνώριση πτυχίου λίγα πράγματα θα μπορεί να κάνει στο αντικείμενο που σπούδασε. Βέβαια μπορεί πάντα να μείνει Αγγλία, και να προσπαθήσει να γίνει chartered engineer εκεί... αν θες οποιαδήποτε ακαδημαική θέση εδώ το χρειάζεται επίσης. τα επιμέρους επιμελητήρια (πχ οικονομικό) το απαιτούν εξίσου Επεξ/σία 12 Μαρτίου 2021 από marmagia 2 1
ncrp Δημοσ. 12 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2021 Όσοι δεν γνωρίζουν και δεν είναι σε θέση να απαντήσουν σε ένα ερώτημα ας το κάνουν τουλάχιστον με επιφύλαξη (όπως έκανα εγώ) ή ας μην γράφουν καθόλου. 'Οσοι είναι κομπλεξικοί μόνο το δεύτερο.
RedWine2000 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2021 Μέλος Δημοσ. 13 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) 21 ώρες πριν, marmagia είπε Απο αναγνώριση ΔΟΑΤΑΠ περνάνε όλοι οι απόφοιτοι πανεπιστημίων του εξωτερικού, ασχέτως του επιπέδου του ή της χώρας. Σίγουρα εκεί έξω υπάρχουν πανεπιστήμια σούπερ μαρκετ που με την εγγραφή σου δίνουν και το πτυχίο για να μην παιδεύεσαι. Υπάρχουν όμως και εξαιρετικά πανεπιστήμια που μαζί με τα άχρηστα, απαιτούν και αυτά αναγνώριση ΔΟΑΤΑΠ για συγκεκριμένους λόγους και χρήση του πτυχίου. Έχοντας περάσει και από ελληνικό και απο ξένα πανεπιστήμια (τα οποία μάλιστα χρησιμοποιήθηκαν ως παραδείγματα ακαδημαϊκής τελειότητας προσφάτως στην Βουλή, χωρίς να αμφισβητηθεί η ποιότητα τους απο κανέναν), πάντοτε γνώριζα οτι θα χρειαστεί αναγνώριση απο τον ΔΟΑΤΑΠ και αγόγγυστα περίμενα να την πάρω αφού αυτό είναι το τυπικό. Δεν ανέχομαι ωστόσο ΚΑΝΕΝΑΝ, να λέει αηδίες του τύπου "όποιος δεν μπορεί να μπει σε ελληνικό πανεπιστήμιο πάει έξω και πληρώνει και ψάχνει τρόπους να αναγνωριστεί το πτυχίο του στην Ελλάδα". παρεμπιπτόντως, αρκετοί που πάνε έξω για προπτυχιακό (και δε μιλάω προφανώς για πρώην ανατολικές χώρες), εξετάζονται με εξετάσεις ΙΒ,A levels, SAT οι οποίοι (ειδικά για το ΙΒ) είναι σαφέστατα ανώτερες και δυσκολότερες απο τις πανελλήνιες. Ασε που κορυφαία πανεπιστήμια του εξωτερικού πχ της Αγγλίας σου λένε κύριε Έλληνα σου ζητάω 19 πανελλήνιες και υπό προυποθέσεις και κάποιες έξτρα εξετάσεις.. Το παιδί που γράφει 19 πανελλήνιες μπαίνει όπου θέλει στην Ελλάδα, ειδικά με την πτώση των βάσεων των τελευταίων ετών. Δεν πάει για ευκολότερα κάποιος σε καλά πανεπιστήμια έξω, για καλύτερα πάει. Και όσο γρηγορότερα κάνουμε αυτη τη διάκριση στο μυαλό μας, τόσο περισσότερες πιθανότητες έχουμε να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα του εκπαιδευτικού μας συστήματος. αν θες οποιαδήποτε ακαδημαική θέση εδώ το χρειάζεται επίσης. τα επιμέρους επιμελητήρια (πχ οικονομικό) το απαιτούν εξίσου Στην Κρήτη Ηλεκτρολόγων πέρασα είχα και τη δυνατότητα μετεγγραφής στο ΕΜΠ λόγω τριτέκνου αλλά δεν ήμουν σίγουρος για το εάν η σχολή θα μου άρεσε. Πάντα τα αεροπλάνα μου άρεσαν και έψαξα τι γίνεται με τις σπουδές στην Βρετανία για αυτό επέλεξα να σπουδάσω στην σχολή των Αεροναυπηγών. Εντάξει θα μπορούσα να ξαναδώσω πανελλήνιες αλλά δεν ήθελα να χάσω χρονιά συν τη στρατιωτική θητεία που εκκρεμεί. Σε ευχαριστώ πάντως για το σχόλιο και τις πληροφορίες. Επεξ/σία 13 Μαρτίου 2021 από RedWine2000
ncrp Δημοσ. 13 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2021 40 λεπτά πριν, RedWine2000 είπε Στην Κρήτη Ηλεκτρολόγων πέρασα είχα και τη δυνατότητα μετεγγραφής στο ΕΜΠ λόγω τριτέκνου αλλά δεν ήμουν σίγουρος για το εάν η σχολή θα μου άρεσε. Πάντα τα αεροπλάνα μου άρεσαν και έψαξα τι γίνεται με τις σπουδές στην Βρετανία για αυτό επέλεξα να σπουδάσω στην σχολή των Αεροναυπηγών. Εντάξει θα μπορούσα να ξαναδώσω πανελλήνιες αλλά δεν ήθελα να χάσω χρονιά συν τη στρατιωτική θητεία που εκκρεμεί. Σε ευχαριστώ πάντως για το σχόλιο και τις πληροφορίες. 'Ασε ρε φίλε... Πως πέρασες να ουμε; Αφού ο κάθε πικραμένος ανώνυμος κομπλεξικός του φόρουμ μας διαβεβαιώνει πως δεν πέρασες και πως έσκασες τα Φράνγκα για να αγοράσεις πτυχίο από το υπερπριζουνίκ. 'Αντε γεια, που θες και αναγνώριση! 1
RedWine2000 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2021 Μέλος Δημοσ. 13 Μαρτίου 2021 3 λεπτά πριν, ncrp είπε 'Ασε ρε φίλε... Πως πέρασες να ουμε; Αφού ο κάθε πικραμένος ανώνυμος κομπλεξικός του φόρουμ μας διαβεβαιώνει πως δεν πέρασες και πως έσκασες τα Φράνγκα για να αγοράσεις πτυχίο από το υπερπριζουνίκ. 'Αντε γεια, που θες και αναγνώριση! Δεν πληρώνω καν δίδακτρα, παρά μόνο διαμονή και φαγητό. Χοντρικά μου βγαίνουν 1 χιλιάρικο παραπάνω το χρόνο συγκριτικά με την Κρήτη 1
ncrp Δημοσ. 13 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2021 Μόλις τώρα, RedWine2000 είπε Δεν πληρώνω καν δίδακτρα, παρά μόνο διαμονή και φαγητό. Χοντρικά μου βγαίνουν 1 χιλιάρικο παραπάνω το χρόνο συγκριτικά με την Κρήτη Μου αρέσει που απαντάς και επί της ουσίας στα τρολ...
RedWine2000 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2021 Μέλος Δημοσ. 13 Μαρτίου 2021 Μόλις τώρα, ncrp είπε Μου αρέσει που απαντάς και επί της ουσίας στα τρολ... Μου πήρε λίγη ώρα να καταλάβω εάν τρολλάρεις ή όχι χαχαχαχ
acomaedo Δημοσ. 14 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2021 Στις 13/3/2021 στις 12:29 ΜΜ, RedWine2000 είπε Στην Κρήτη Ηλεκτρολόγων πέρασα είχα και τη δυνατότητα μετεγγραφής στο ΕΜΠ λόγω τριτέκνου αλλά δεν ήμουν σίγουρος για το εάν η σχολή θα μου άρεσε. Πάντα τα αεροπλάνα μου άρεσαν και έψαξα τι γίνεται με τις σπουδές στην Βρετανία για αυτό επέλεξα να σπουδάσω στην σχολή των Αεροναυπηγών. Εντάξει θα μπορούσα να ξαναδώσω πανελλήνιες αλλά δεν ήθελα να χάσω χρονιά συν τη στρατιωτική θητεία που εκκρεμεί. Σε ευχαριστώ πάντως για το σχόλιο και τις πληροφορίες. Το Ηλεκτρολόγων του Πολυτεχνείου Κρήτης είχε χαμηλότερη βάση από Μηχανολόγων και Αεροναυπηγων Πάτρας;
RedWine2000 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2021 Μέλος Δημοσ. 14 Μαρτίου 2021 5 ώρες πριν, acomaedo είπε Το Ηλεκτρολόγων του Πολυτεχνείου Κρήτης είχε χαμηλότερη βάση από Μηχανολόγων και Αεροναυπηγων Πάτρας; Ναι η βάση του τότε όταν έδινα εγώ, ήταν γύρω στα 15400 μόρια, κάπου εκεί.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα