RedWine2000 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2021 Καλησπέρα, είμαι στο τελευταίο έτος (3ο έτος) στη σχολή μηχανολόγων και αεροναυπηγών σε πανεπιστήμιο της Μεγάλης Βρετανίας. Οι σπουδές στην Βρετανία για πρώτο πτυχίο είναι 3 έτη. Προκειμένου να αναγνωρίσω το πτυχίο μου στην Ελλάδα τι θα χρειαστεί να κάνω. Έχω καλέσει αρκετές φορές στα γραφεία ΔΟΑΤΑΠ αλλά δεν σηκώνουν τηλέφωνα , δε συζητάω καν για απάντηση σε email. Αφότου τελειώσω από Βρετανία , θέλω να μπω στο ΕΜΠ στην αντίστοιχη σχολή, και έχω ακούσει ότι απλά κάνεις το τελευταίο έτος της σχολής, δε γνωρίζω αν ισχύει αυτό. Ευχαριστώ
Επισκέπτης Δημοσ. 10 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2021 Μισό μισό να μιλήσουμε κοινή γλώσσα. Πόσα ECTS είναι σύνολο ο τίτλος σου; Αν είναι κάτω από 240, θεωρείται δίπλωμα κολλεγίου και όχι bachelor συνεπώς δεν υπάρχει περίπτωση να πας "στο τελευταίο έτος" μέσω κάποιας υποθετικής μετεγγραφής. Θεωρείται κατώτερο πτυχίο. Εδώ που τα λέμε καλά καλά, δεν ξέρω αν θα σου αναγνωριστεί έστω για κατατακτήριες στο ΕΜΠ. Αν πεις ποιό ακριβώς ίδρυμα είναι η σχολή σου ίσως βοηθήσουμε λίγο παραπάνω.
acomaedo Δημοσ. 10 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2021 Δεν νομίζω καν να παίζει το να παρακολουθήσει το τελευταίο έτος του ΕΜΠ... Επίσης αντίστοιχη σχολή έχει στην Πάτρα όχι στο ΕΜΠ. 2
ncrp Δημοσ. 11 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) Στην περίπτωσή μου είχαν αναγνωρίσει τον τίτλο σπουδών μου (οικ. επιστήμες) ως ισότιμο και αντίστοιχο (με παλιότερο σύστημα) 3 έτη + εξετάσεις σε 4 μαθήματα σε ελληνικό ΑΕΙ - παλιά στο Texas. Στην δικιά σου περίπτωση, λαμβάνοντας υπόψιν πως το σύστημα έχει γίνει πιο αυστηρό (χρειάζονται τα έτη/ECTS να είναι συγκρίσιμα) και ζητάς ισοτιμία/αντιστοιχία με 5ετή σχολή θα χρειαστείς τουλάχιστον 1 MSc ακόμα και πάλι δεν είμαι σίγουρος πως αυτό αρκεί. Καλύτερα να τους στείλεις ένα e-mail, και κατά το καλοκαιράκι που θα χει πέσει και ο covid να πας και μια βόλτα από τα λημέρια τους. Όσον αφορά το e-mail, στείλε τους 2-3 forward και θα απαντήσουν - τηλέφωνο, μην ασχοληθείς καν. Θα σου πρότεινα να κάνεις transfer στο αντίστοιχο integrated Μaster's πρόγραμμα - αν τρέχει παράλληλα με το BSc στην σχολή σου - αλλά αυτό γίνεται συνήθως πριν μπεις στο 3ο έτος. Καλή τύχη. Επεξ/σία 11 Μαρτίου 2021 από ncrp
Επισκέπτης Δημοσ. 11 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2021 2 λεπτά πριν, ncrp είπε Στην περίπτωσή μου είχαν αναγνωρίσει τον τίτλο σπουδών μου (οικ. επιστήμες) ως ισότιμο και αντίστοιχο (με παλιότερο σύστημα) 3 έτη + εξετάσεις σε 4 μαθήματα σε ελληνικό ΑΕΙ - παλιά στο Texas. Στην δικιά σου περίπτωση, λαμβάνοντας υπόψιν πως το σύστημα έχει γίνει πιο αυστηρό (χρειάζονται τα έτη/ECTS να είναι συγκρίσιμα) και ζητάς ισοτιμία/αντιστοιχία με 5ετή σχολή θα χρειαστείς τουλάχιστον 1 MSc ακόμα και πάλι δεν είμαι σίγουρος πως αυτό αρκεί. Καλύτερα να τους στείλεις ένα e-mail, και κατά το καλοκαιράκι που θα χει πέσει και ο covid να πας και μια βόλτα από τα λημέρια τους. Όσον αφορά το e-mail, στείλε τους 2-3 forward και θα απαντήσουν - τηλέφωνο, μην ασχοληθείς καν. Αυτά που λες ισχύουν πριν την Συνθήκη της Μπολόνια. Πλέον όλα είναι ECTS. Αν δεν είναι 240, το πτυχίο δεν είναι Bachelor οπότε και δεν αναγνωρίζεται ως τέτοιο.
ncrp Δημοσ. 11 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2021 12 λεπτά πριν, JohnGTA είπε Αυτά που λες ισχύουν πριν την Συνθήκη της Μπολόνια. Πλέον όλα είναι ECTS. Αν δεν είναι 240, το πτυχίο δεν είναι Bachelor οπότε και δεν αναγνωρίζεται ως τέτοιο. Ούτε αν "κολλήσει" MSc/PGDip για να φτάσει τα 240; Περίεργο.... Τότε τι κάνουν όλοι οι απόφοιτοι 180 ECTS; Δεν γίνεται να μην τους προφέρουν εναλλακτική. Δεν είναι μόνο από μεγάλη Βρετανία αλλά και από πολλά άλλα μέρη του κόσμου...
Επισκέπτης Δημοσ. 11 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2021 1 λεπτό πριν, ncrp είπε Ούτε αν "κολλήσει" MSc/PGDip για να φτάσει τα 240; Περίεργο.... Τότε τι κάνουν όλοι οι απόφοιτοι 180 ECTS; Δεν γίνεται να μην τους προφέρουν εναλλακτική. Δεν είναι μόνο από μεγάλη Βρετανία αλλά και από πολλά άλλα μέρη του κόσμου... Αυτό ειλικρινά δεν το γνωρίζω.
ncrp Δημοσ. 11 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2021 Μόλις τώρα, JohnGTA είπε Αυτό ειλικρινά δεν το γνωρίζω. Νομίζω έτσι γίνεται. Προσθέτεις μεταπτυχιακό σε συναφές αντικείμενο για να γίνει η αναγνώριση του πρώτου πτυχίου! Το αρνητικό είναι πως με αυτό τον τρόπο το "καις", δηλαδή δεν μπορείς να το αναγνωρίσεις πια σαν αυτούσιο μεταπτυχιακό, αλλά είναι μια λογική λύση παρόλα αυτά...
Dinos1973 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2021 10 λεπτά πριν, ncrp είπε Ούτε αν "κολλήσει" MSc/PGDip για να φτάσει τα 240; Περίεργο.... Τότε τι κάνουν όλοι οι απόφοιτοι 180 ECTS; Δεν γίνεται να μην τους προφέρουν εναλλακτική. Δεν είναι μόνο από μεγάλη Βρετανία αλλά και από πολλά άλλα μέρη του κόσμου... Unfortunately this is GREECE! 16 ώρες πριν, RedWine2000 είπε Καλησπέρα, είμαι στο τελευταίο έτος (3ο έτος) στη σχολή μηχανολόγων και αεροναυπηγών σε πανεπιστήμιο της Μεγάλης Βρετανίας. Οι σπουδές στην Βρετανία για πρώτο πτυχίο είναι 3 έτη. Προκειμένου να αναγνωρίσω το πτυχίο μου στην Ελλάδα τι θα χρειαστεί να κάνω. Έχω καλέσει αρκετές φορές στα γραφεία ΔΟΑΤΑΠ αλλά δεν σηκώνουν τηλέφωνα , δε συζητάω καν για απάντηση σε email. Αφότου τελειώσω από Βρετανία , θέλω να μπω στο ΕΜΠ στην αντίστοιχη σχολή, και έχω ακούσει ότι απλά κάνεις το τελευταίο έτος της σχολής, δε γνωρίζω αν ισχύει αυτό. Ευχαριστώ Ποιος ειναι ο λογος που θελεις την αναγνώριση? διοτι για τον ιδιωτικο τομεα δεν νομιζω να ειναι προβλημα?
Επισκέπτης Δημοσ. 11 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2021 1 λεπτό πριν, Dinos1973 είπε Unfortunately this is GREECE! Όχι φίλε, Συνθήκη Μπολόνια που ακολουθείται από όλον τον κόσμο. Μην βρίζετε χωρίς λόγο την χώρα σας.
ncrp Δημοσ. 11 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2021 5 λεπτά πριν, JohnGTA είπε Όχι φίλε, Συνθήκη Μπολόνια που ακολουθείται από όλον τον κόσμο. Μην βρίζετε χωρίς λόγο την χώρα σας. Άλλα είναι τα προβλήματα και τα νταβατζιλίκια του ΔΟΑΤΑΠ (απαρχαιωμένο πλαίσιο και πως χρησιμοποιούν υποκειμενικά κριτήρια σε πολλές περιπτώσεις). Στην περίπτωση των ετών/ECTS πολύ καλά κάνανε και ζητάνε αντίστοιχα (στην περίπτωση φυσικά που ισχύουν αυτά που γνωρίζω για τα μεταπτυχιακά που έγραψα παραπάνω)!
bilya Δημοσ. 11 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2021 Παίδες το ΔΟΑΤΑΠ δεν εχει λογο πλεον λογο μπολονιας. Στην προκειμενη το ΤΕΕ θα εξετασει αν πληρεί ολες τις προυποθεσεις κ αν χρειάζεται να δώσει μαθηματα ΒΕβαια ο TS μιλά για μεταγραφή στο ΕΜΠ που δεν παιζει με την καμία. 1
marmagia Δημοσ. 11 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2021 Quote Ειδικότερα για την αναγνώριση τίτλων σπουδών της αλλοδαπής που αποκτώνται μετά από τριετή φοίτηση, όταν για τα αντίστοιχα προγράμματα της ημεδαπής προβλέπεται τετραετής ή πενταετής φοίτηση, «ισοτιμία» ή «ισοτιμία και αντιστοιχία» του πτυχίου αναγνωρίζεται μόνον εφόσον ο κάτοχος του πτυχίου είναι και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος. Στην περίπτωση αυτή δεν αναγνωρίζεται «ισοτιμία» του μεταπτυχιακού διπλώματος. Η κατοχή μεταπτυχιακού τίτλου δεν κρίνεται απαραίτητη προκειμένου για ισοτιμία με πτυχίο τεχνολογικού εκπαιδευτικού ιδρύματος. Σε ειδικές περιπτώσεις εντατικών προγραμμάτων της αλλοδαπής τριετούς διάρκειας, όταν τα αντίστοιχα πανεπιστημιακά προγράμματα της ημεδαπής είναι τετραετούς διάρκειας, είναι δυνατόν με ειδικά αιτιολογημένη απόφαση του οικείου Τμήματος του Διοικητικού Συμβουλίου (Δ.Σ.) του Οργανισμού, να χορηγηθεί «ισοτιμία» ή «ισοτιμία και αντιστοιχία» στο πτυχίο χωρίς παράλληλη συνεκτίμηση μεταπτυχιακού διπλώματος. Στη σχετική απόφαση λαμβάνονται υπόψη συγκεκριμένα ποιοτικά και ποσοτικά κριτήρια και ιδίως οι διδακτικές μονάδες (credits) του προγράμματος σπουδών του αλλοδαπού ιδρύματος και η τυχόν αξιολόγηση ή πιστοποίησή του από αναγνωρισμένους φορείς ανώτατης εκπαίδευσης. Η απόφαση αυτή δημοσιοποιείται.
Επισκέπτης Δημοσ. 11 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2021 3 ώρες πριν, marmagia είπε Κοινώς, πάμε να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε ελέφαντες.
Επισκέπτης Δημοσ. 11 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2021 52 λεπτά πριν, Neoellhn_o_sanofagos είπε Να σας πω την αλήθεια, πολύ γελάω με τέτοια θέματα. Ο καθένας που δε μπορεί να μπει σε ελληνικό Πανεπιστήμιο πάει έξω πληρώνει και μετά ψάχνει τρόπο να αναγνωριστεί το πτυχίο του στην ελλάδα ή να μπει σε ελληνικό Πανεπιστήμιο. Και του φαίνεται πολύ άδικο που αντιμετωπίζει δυσκολίες. Άσε που μερικοί κάνουν τους έξυπνους που σπούδασαν εξωτερικό. Που οι περισσότεροι πήγαν εκεί γιατί εδώ δε θα περνούσαν ούτε στο τει Κάτω Ραχούλας. Οι περισσότεροι είπα ε, όχι όλοι Πρόσεχε, μπορεί να φας κράξιμο τόσα κιλά αλήθειας που είπες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα