Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ενω μολις ανοιγει το PC το πληκτρολογιο και ποντικι παιρνουν ρευμα, μολις εμφανιζεται το λογοτυπο των Windows (LTSB) σταματουν να λειτουργουν!
Δεν ξερω αν εχει να κανει με το οτι χθες βραδυ εγκατεστησα 2-3 μικρα προγραμματα κατεβασμενα απο το "θειο".. για ενα απο αυτα το Bitedefender total security μου εκανε disinfect..ουσιαστκα στο αμεσως επομενο ανοιγμα αρχισε να συμβαινει αυτο.
Πηγα σε Repair mode (κατα το οποιο δουλευε μονο το πληκτρολογιο) και απο εκει μπηκα Safe mode και παλι εκει δεν λειτουργει πληκτρολογιο και ποντικι..

τι πιστευετε οτι φταιει;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Προφανως αν ολα λειτουργουσαν καλα πριν κατεβασεις τα υποπτα προγραμματα και αν ποτε μεχρι τοτε δεν ειχες προβλημα παρομοιο,τοτε φταινε αυτα.Δεν ξερουμε και τι ακριβως ηταν.Αλλα ασχετα με το τι ηταν,μπορει να εχουν αλλα προγραμματα κρυμμενα μεσα τους για να δημιουργησουν προβλημα στο pc σου.

Ακομη και απο τον θειο οταν κατεβαζεις,αν ειναι αξιοπιστο site αυτα τα εχουν ελεγμενα 100% και ποτε δεν υπαρχει προβλημα.Αρα μαλλον βρηκες και ανυποληπτο θειο. :)

Επεξ/σία από benign
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, benign είπε

Προφανως αν ολα λειτουργουσαν καλα πριν κατεβασεις τα υποπτα προγραμματα και αν ποτε μεχρι τοτε δεν ειχες προβλημα παρομοιο,τοτε φταινε αυτα.Δεν ξερουμε και τι ακριβως ηταν.Αλλα ασχετα με το τι ηταν,μπορει να εχουν αλλα προγραμματα κρυμμενα μεσα τους για να δημιουργησουν προβλημα στο pc σου.

Ακομη και απο τον θειο οταν κατεβαζεις,αν ειναι αξιοπιστο site αυτα τα εχουν ελεγμενα 100% και ποτε δεν υπαρχει προβλημα.Αρα μαλλον βρηκες και ανυποληπτο θειο. :)

ναι ηταν απο ενα θειο με ονομα 4 ψηφια.. σιγουρα θα υπαρχουν και εκει αμφιβολα προγραμματα..

ξεχασα να αναφερω οτι εχω συνδεδεμενο και ενα USB hub το οποιο λειτουργει και δινει ρευμα πχ αν συνδεσω ενα λεντ πανω, αλλα μολις συνδεσα το πληκτρολογιο ουτε εκει δουλευει. Επισης ενα airmouse με ενσωματωμενο πληκτρολογιο που εχω συνδεδεμενο εκει με dongle δεν λειτουργει,
Σαν να εχουν μια απαγορευση τα windows οσον αφορα εντολες απο πληκτρολογια ποντικια.

εχει καποιος καμια ιδεα πως θα μπορουσα να ξεπερασω αυτο το θεμα;
θα προσπαθησω να επισκευσω ενα συρματο πληκτρολογιο Logitech Κ400 ωστε να δοκιμασω αν αυτο θα δουλεψει, αν και κρινοντας απο το airmouse ουτε αυτο θα δουλεψει

Οποτε το επομενο που σκεφτομαι ειναι να φτιαξω ενα USB για σκαναρισμα ιων εξω απο τα windows. Το Bitdefender δεν μου δινει τετοια δυνατοτητα..αν εχει καποιος υποψιν του να μου προτεινει καποιο καλο

Επεξ/σία από MasterX
Δημοσ.

Κατ' αρχάς αποσύνδεσε όλους τους δίσκους από το pc σου (εξωτερικούς και εσωτερικούς) εκτός τον δίσκο των windows. Επίσης αποσύνδεσε τυχόν στικάκια που έχεις συνδεδεμένα και μην τους/τα ξανασυνδέσεις αν δεν λύσεις το πρόβλημα. Αν είσαι τυχερός η μόλυνση μπορεί να μην έχει προλάβει να τους / τα επηρεάσει.

Αν έχεις κολλήσει κάποιο καλό ransomware αν τα αφήσεις πάνω θα δεις κάποια στιγμή όλα σου τα αρχεία κλειδωμένα.

Μήπως η μητρική σου είναι παλιά και έχει υποδοχή PS2, ώστε να χρησιμοποιήσεις ένα παλιό PS2 πληκτρολόγιο ή/και ποντίκι. Συνήθως οι θύρες ps2 δεν επηρεάζονται.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, afm είπε

Κατ' αρχάς αποσύνδεσε όλους τους δίσκους από το pc σου (εξωτερικούς και εσωτερικούς) εκτός τον δίσκο των windows. Επίσης αποσύνδεσε τυχόν στικάκια που έχεις συνδεδεμένα και μην τους/τα ξανασυνδέσεις αν δεν λύσεις το πρόβλημα. Αν είσαι τυχερός η μόλυνση μπορεί να μην έχει προλάβει να τους / τα επηρεάσει.

Αν έχεις κολλήσει κάποιο καλό ransomware αν τα αφήσεις πάνω θα δεις κάποια στιγμή όλα σου τα αρχεία κλειδωμένα.

Μήπως η μητρική σου είναι παλιά και έχει υποδοχή PS2, ώστε να χρησιμοποιήσεις ένα παλιό PS2 πληκτρολόγιο ή/και ποντίκι. Συνήθως οι θύρες ps2 δεν επηρεάζονται.

Σωστη η ιδεα σου για PS2.. εχει μια θυρα και συνδεσα ενα πληκτρολογιο που ειχα
τους σκληρους τους ειχα αποσυνδεσει χτες οπως και το ιντερνετ.
Αν ηταν ransomware θα επρεπε να βλεπω CPU να δουλευει φουλ λογικα. απ οτι βλεπω στο 1% παιζει κατα μεσο ορο, αρα μαλλον δε κρυπτογραφει κατι
θα προσπαθησω να βρω ποντικι PS2 ωστε να χειριστω πιο ευκολα και να βρω τροπο ανιχνευσης

Επεξ/σία από MasterX
Δημοσ.

Τελικά κατάφερα να σκανάρω το PC εγώ από τα windows με το bitdefender rescue disk.. κάποιες απειλές που βρήκε καθαρίστηκαν, αλλά μάλλον δεν ήταν εκεί το πρόβλημα.

Κάποιες αναφορές που βρήκα στο google για παρόμοια κατάσταση Πού να σταματάει δηλαδή να λειτουργεί πληκτρολόγιο και ποντίκι με το που μπαίνουμε στα windows, έλεγαν Ότι έφταιγε έναντι των windows.. το τσέκαρα και αυτό αλλά τελικά δεν το είχα εγκατεστημένο. 

Τελικά κατάφερε και βρήκε ένα ποντίκι PS2 οπότε τώρα έχω λίγο καλύτερο έλεγχο του υπολογιστή έστω και χωρίς πληκτρολόγιο..

Σίγουρα κάτι γίνεται Πάντως με τους driver του USB.. στο device manager δείχνουν να έχουν πρόβλημα

IMG_20210312_210922.jpg.3de90632fd967b8d7799a579616ebe9a.jpg

Δημοσ.

Σε μια asus z77 που ειχα μου ειχε παρουσιαστει το θεμα αυτο απο την ωρα που εγκατεστησα το ai suite με τα usb.

Μεχρι που κατεληξα κι εκανα φορματ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...