Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Super Moderators
Δημοσ.

Στόχος είναι να έχει κατασκευαστεί εντός της επόμενης πενταετίας

Η Ευρωπαϊκή Ένωση σχεδιάζει μια ισχυρή τονωτική ένεση για την ευρωπαϊκή βιομηχανία ημιαγωγών, προκειμένου να καταστεί εφικτή η κατασκευή του πρώτου ευρωπαϊκού κβαντικού υπολογιστή μέσα σε πέντε χρόνια, σύμφωνα με έγγραφο που έφτασε στα χέρια του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters.

Την εισήγηση των προτάσεων που περιλαμβάνονται στο έγγραφο, το οποίο φέρει τον τίτλο 2030 Digital Compass (Ψηφιακή Πυξίδα) πρόκειται να αναλάβουν η Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργκρέτε Βεστάγκερ και ο Επίτροπος Βιομηχανικής Πολιτικής, Τιερί Μπρετόν.

"Φιλοδοξούμε μέχρι το 2025 η Ευρώπη να διαθέτει τον πρώτο της υπολογιστή κβαντικής επιτάχυνσης, ώστε να ανοίξει ο δρόμος που θα επιτρέψει στην Ευρώπη να βρεθεί στην πρωτοπορία των κβαντικών δυνατοτήτων μέχρι το 2030", αναφέρει το έγγραφο, σύμφωνα με το Reuters.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το έγγραφο, η πανδημία του Covid-19 αποκάλυψε την εξάρτηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την Κίνα και τις Ηνωμένες Πολιτείες σε επίπεδο μιας σειράς καίριων τεχνολογιών, ιδίως των ημιαγωγών. Επομένως, προτείνεται η ενίσχυση της παραγωγής ημιαγωγών εντός της Ε.Ε. ώστε να αντιστοιχεί σε "τουλάχιστον το 20% της αξίας της παγκόσμιας παραγωγής" μέχρι το τέλος της δεκαετίας που διανύουμε.

Πρόσφατα, Κινέζοι αξιωματούχοι παρουσίασαν το δικό τους πενταετές πλάνο με στόχο την ενίσχυση των επενδύσεων σε καίριες τεχνολογίες, ώστε να πάψει η εξάρτηση της χώρας από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σύμφωνα με το Reuters, το σχέδιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης δίνει έμφαση στην ενίσχυση της παραγωγής ημιαγωγών καθώς χρησιμοποιούνται σε ένα ευρύτατο φάσμα εφαρμογών, από κινητά τηλέφωνα και ιατρικές συσκευές, μέχρι υπολογιστές υψηλών επιδόσεων και συστήματα τεχνητής νοημοσύνης.

Η εισήγηση θα προτείνει παράλληλα την ενίσχυση των επενδύσεων στην τεχνολογία των κβαντικών υπολογιστών γενικότερα, χαρακτηρίζοντάς τους ως παράγοντα ικανό να μεταβάλλει άρδην τα υφιστάμενα δεδομένα σε τομείς όπως η φαρμακευτική έρευνα και η χαρτογράφηση γονιδιωμάτων.

Το σχέδιο προβλέπει επίσης τη δημιουργία 10.000 εγκαταστάσεων "πράσινων" κέντρων δεδομένων μέχρι το 2030, προκειμένου να αποκτήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση τη δυνατότητα να δημιουργήσει τις δικές της υποδομές cloud, με ταυτόχρονη προώθηση του στόχου για κάλυψη όλων των "πυκνοκατοικημένων περιοχών" από δίκτυα 5G μέσα στο ίδιο χρονικό πλαίσιο.


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, toylis είπε

wow δεν ξαναγινε ! :)

Υπαρχουν ηδη εδω και καποια χρονια ευρωπαικες επενδυσεις στην ερευνα κβαντικων τεχνολογιων, αλλα κατ'εμε και πολυ το εχουν αργησει εχει μεινει λιγο πισω η Ευρωπη συγκριτικα με τους κολοσσους της αμερικης..

Υ.Γ. Η πηγη γιατι δε μπαινει στο τελος των αρθρων?

  • Like 12
  • Thanks 1
Δημοσ.

Αντε μπας και βγούμε μπροστά σε νέες τεχνολογίες μετά από αρκετές δεκαετίες που ήμαστε σχεδόν παρατηρητές...

  • Like 2
Δημοσ.

Ευχάριστο νέο, αλλά δυστυχώς η ΕΕ έχει μείνει σημαντικά πίσω σε καινοτομία σε πολλούς τομείς.

Η γραφειοκρατία της είναι βαριά και η κουλτούρα είναι ακόμα σε παλιά μοντέλα παραγωγικότητας και αξιοκρατίας στο περιβάλλον εργασίας.

Όταν θέλεις να επιταχύνεις απλά τοποθετείς σε καίριες θέσεις top-down παντού αυτούς που μπορούν να ανεβάσουν σχέση. Η κουλτούρα της ΕΕ είναι ακόμα στο σκεπτικό ότι βάζω ένα παλιό μάνατζερ να μιλήσει για καινοτομία και να κάνει ανοιχτή πρόσκληση για ιδέες. Ποιός μάνατζερ; Αυτός που δεν έχει ιδέα και οδήγησε στη σημερινή κατάσταση; Εν ολίγοις, θέλουν όλα να είναι διαχειρίσιμα από πολύ συγκεκριμένους κύκλους.

Με το ζόρι καινοτομία, με απεριτίφ και ανοιχτή πρόσκληση στο μπουφέ για κουβέντα, δεν γίνεται.

  • Like 2
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, dikasths είπε

Στο ελληνικό δημόσιο έχουν ακόμα Windows 98

...και το Preservance της NASA "φοράει" επεξεργαστη RAD750....

  • Thanks 1
Επισκέπτης
Δημοσ.

Made in EU, καταλαβα, με καθε κλικ ο χρήστης του θα πληρώνει φόρους

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για μια ακόμα φορά τελευταία και καταϊδρωμένη η ΕΕ.

Θα κάνουν μία σειρά συσκέψεων για να αποφασίσουν αν θα γίνουν διερευνητικές ενέργειες για τη μελέτη της κατασκευής και εφόσον γνωμοδοτήσουν ομόφωνα οι ΜΚΟ για την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από τη χρήση κβαντικής τεχνολογίας.
Κατά τα γνωστά, η Γερμανία και οι φίλες χώρες θα αναλάβουν την κατασκευή ενώ οι νότιες χώρες θα παραπονούνται γιατί δεν αφήνουν τους επιστήμονές τους αρκετή ώρα στον κβαντικό υπολογιστή.

Επεξ/σία από hyperspaced
  • Thanks 1
Δημοσ.

Όσοι γνωρίζουν πως λειτουργεί το Γερμανικό κράτος και η Γερμανικοί επιχειρηματικότητα (άλλωστε αυτοί κάνουν κουμάντο) θα ξέρουν ότι δεν πρόκειται να γίνουν πολλά.

Οι Γερμανοί για να πάνε από Α στο Β θέλουν τον ίδιο χρόνο που Αμερική και Κίνα θα έχει φτάσει στο Ω.

Μέχρι τώρα και στη βαριά βιομηχανία τους έβγαινε γιατί προσεκτικά βήματα μαζί με τη φήμη της ποιότητας έφερναν πρεστίζ και μαζί πωλήσεις. Στον χώρο της τεχνολογίας όμως ο χρόνος είναι ο χειρότερος εχθρός, αν μείνεις έστω λίγο πίσω, αυτή η διαφορά θα αυξάνεται εκθετικά και δε θα υπάρξει περίπτωση να ακολουθήσεις.

  • Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 ώρες πριν, AtiX είπε

Αντε μπας και βγούμε μπροστά σε νέες τεχνολογίες μετά από αρκετές δεκαετίες που ήμαστε σχεδόν παρατηρητές...

Μηχανογραφικά είμαστε αρχές δεκαετίας του 80 τώρα.

2 ώρες πριν, xgol είπε

Το ποστ σου φανερωνει τουλαχιστον αγνοια και εμπαθεια. Η ΕΕ ειναι πρωτοπορος σε μια πλειαδα θεματων, ενα απο τα οποια ειναι τα ανθρωπινα δικαιωματα. 

Τρώγονται τα δικαιώματα; (ή θα γίνουμε σαν τον Κοψιδά του survivor;)

Επεξ/σία από skiabox

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...