Προς το περιεχόμενο

Κάρτα γραφικών για Autocad 2D

Xarh

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα συμφορουμίτες.

Έχω μια απορία όσον αφορά τις κάρτες γραφικών για Autocad, δισδιάστατο αλλά βαρύ.

Πoια κάρτα γραφικών είναι κατάλληλη;

Έχω μια GT630, αλλά σε βεβαρυμένα σχέδια ο κέρσορας δεν ανταποκρίνεται στο ποντίκι.

Ο υπολογιστής γενικά είναι πολύ γρήγορος (i7-3770, 16GB RAM).

Υπάρχουν οι Quadro, οι οποίες νομίζω ότι είναι για αυτή τη δουλειά, αλλά επειδή έχουν ακριβίνει οι κάρτες γραφικών και είμαι άσχετος περί Quadro, φοβάμαι μην κάνω λάνθασμένη αγορά. Μιλάμε για μεταχειρισμένη σε καλή τιμή, επιπέδου GT-630, αλλά εξιδικευμένη στο AutoCAD.

Σας ευχαριστώ πολύ.

Επεξ/σία από Xarh
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν βλέπω πουθενά πρόσφατα 2D benchmarks για GPUs. Εικάζω ότι δεν ενδιαφέρει πλέον γιατί και τα ενσωματωμένα γραφικά ακόμα των σύγχρονων APUs το παλεύουν για πλάκα το 2D. Θα σου πρότεινα να ξεκινήσεις με βελτιστοποίηση ρυθμίσεων όπως περιγράφεται εδώ και εδώ. Αν δε δεις βελτίωση μάλλον είναι υπερβολικά αδύναμη η τωρινή σου κάρτα, επίσης καλό θα είναι να δεις και πόσο γεμίζει η ram όταν δουλεύεις ένα τεράστιο σχέδιο.

Δες αυτά και επίσης γράψε και ακριβώς την έκδοση του προγράμματος που έχεις και το ξανασυζητάμε.

2 ώρες πριν, Xarh είπε

Πoια κάρτα γραφικών είναι κατάλληλη;

Πόσα διαθέτετε;

Από που θα γίνει η αγορά;

Είναι για την δουλειά μου. Ή θα την αγοράσω εγώ με τα δικά μου λεφτά και θα αντικαταστήσω την GT630, οπότε για να είναι ίδιας αξίας θα πρέπει να κοστίζει μεταχειρισμένη γύρω στα 30€ το πολύ, όσο δηλαδή κάνει μία GT630, 

ή θα ζητήσω από την εταιρεία που δουλεύω να μου την αγοράσει καινούργια, οπότε και αυτούς τους ενδιαφέρει να είναι φτηνή, αλλά ίσως δώσουν 100€.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, bebius είπε

Δεν βλέπω πουθενά πρόσφατα 2D benchmarks για GPUs.

Δεν ξέρω κατά πόσο είναι αξιόπιστα, αλλά είναι ένα ενδεικτικό. Έβαλα για σύγκριση σε απόδοση με τις ''απλές κάρτες'' τη πιο απλή Quadro που κυκλοφορεί. Οι παρακάτω μπορούν να βρεθούν και μεταχειρισμένες και καινούριες (πλην της παλιάς GTX 960). Μεταχειρισμένες έπαιζαν πριν λίγους μήνες μεταξύ 50-70.

https://www.videocardbenchmark.net/compare/Quadro-P400-vs-GeForce-GT-1030-vs-Radeon-RX-550-vs-GeForce-GTX-960-vs-GeForce-GTX-1050-Ti/3807vs3757vs3761vs3114vs3595

Τώρα στα 30 που θέλετε ίσως βρείτε κάποια παλιά και ενεργοβόρα GTX 4/5/6xx ή R7 2/3xx (πρόπερσυ αγόρασα GT630 2GB στα 15ε).

Επεξ/σία από Τέρης Α.

1 ώρα πριν, bebius είπε

Δεν βλέπω πουθενά πρόσφατα 2D benchmarks για GPUs. Εικάζω ότι δεν ενδιαφέρει πλέον γιατί και τα ενσωματωμένα γραφικά ακόμα των σύγχρονων APUs το παλεύουν για πλάκα το 2D. Θα σου πρότεινα να ξεκινήσεις με βελτιστοποίηση ρυθμίσεων όπως περιγράφεται εδώ και εδώ. Αν δε δεις βελτίωση μάλλον είναι υπερβολικά αδύναμη η τωρινή σου κάρτα, επίσης καλό θα είναι να δεις και πόσο γεμίζει η ram όταν δουλεύεις ένα τεράστιο σχέδιο.

Δες αυτά και επίσης γράψε και ακριβώς την έκδοση του προγράμματος που έχεις και το ξανασυζητάμε.

Η ραμ μου είναι στο 35% και γέμισε μόλις 2% με ένα σχέδιο που με ταλαιπωρεί. AutoCAD 2018.

Σε ευχαριστώ για τα links, θα τα δω και θα τα εφαρμόσω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δυστυχώς η gpu είναι πανάρχαια και με αστείες επιδόσεις ακόμη μπροστά και στα σημερινά ενσωματωμένα γραφικά των επεξεργαστών. Δυστυχώς στο budget που μιλάμε δύσκολα θα βρεθεί, ακόμη και μεταχειρισμένη gpu. Προσωπικά θα κοίταζα ebay, καμία used quadro-firepro. Είχα αγοράσει πριν 1,5 χρόνο Firepro w5100 στα 70ευρω(μαζί με τα μεταφορικά μέσα) απο uk όσο βρισκόταν εντός ένωσης (δεν υπήρχε τελωνείο). Νομίζω είναι η καλύτερη σου ελπίδα.

Χοντρά συγκριτικά στο περίπου τι πιάνει η κάθε κάρτα(βάλε οποία βρεις για να συγκρίνεις)

https://www.videocardbenchmark.net/compare/GeForce-GT-630-vs-FirePro-W5100/1431vs3044

Edit

Φαντάζομαι έχεις λειτουργικό και autocad σε ssd,αν όχι πρέπει να βάλεις χτες

Επεξ/σία από nickol-us
  • Like 2

12 λεπτά πριν, nickol-us είπε

Δυστυχώς η gpu είναι πανάρχαια και με αστείες επιδόσεις ακόμη μπροστά και στα σημερινά ενσωματωμένα γραφικά των επεξεργαστών. Δυστυχώς στο budget που μιλάμε δύσκολα θα βρεθεί, ακόμη και μεταχειρισμένη gpu. Προσωπικά θα κοίταζα ebay, καμία used quadro-firepro. Είχα αγοράσει πριν 1,5 χρόνο Firepro w5100 στα 70ευρω(μαζί με τα μεταφορικά μέσα) απο uk όσο βρισκόταν εντός ένωσης (δεν υπήρχε τελωνείο). Νομίζω είναι η καλύτερη σου ελπίδα.

Χοντρά συγκριτικά στο περίπου τι πιάνει η κάθε κάρτα(βάλε οποία βρεις για να συγκρίνεις)

https://www.videocardbenchmark.net/compare/GeForce-GT-630-vs-FirePro-W5100/1431vs3044

Edit

Φαντάζομαι έχεις λειτουργικό και autocad σε ssd,αν όχι πρέπει να βάλεις χτες

Έχω SSD. Μακάρι να βρω και εγώ μια τέτοια κάρτα ευκαιρία. Αλλά η εταιρία μάλλον θα θέλει καινούργια με τιμολόγιο.

Ο παράγοντας που κοιτάω στο συγκριτικό είναι G2D, έτσι;

5 λεπτά πριν, Xarh είπε

Έχω SSD. Μακάρι να βρω και εγώ μια τέτοια κάρτα ευκαιρία. Αλλά η εταιρία μάλλον θα θέλει καινούργια με τιμολόγιο.

Ο παράγοντας που κοιτάω στο συγκριτικό είναι G2D, έτσι;

Ναι αυτό κοιτάς.

Ωραίος ο @nickol-us, δεν ήξερα οτί υπήρχε 2D rating.

Η μόνη επιλογή σου για αγορά με τιμολόγιο και λίγα λεφτά είναι η Quadro P400 ή η P620: https://www.videocardbenchmark.net/compare/Quadro-P400-vs-GeForce-GT-630-vs-Quadro-P620/3807vs1431vs3954

• Like 1

2 λεπτά πριν, bebius είπε

Ναι αυτό κοιτάς.

Ωραίος ο @nickol-us, δεν ήξερα οτί υπήρχε 2D rating.

Η μόνη επιλογή σου για αγορά με τιμολόγιο και λίγα λεφτά είναι η Quadro P400 ή η P620: https://www.videocardbenchmark.net/compare/Quadro-P400-vs-GeForce-GT-630-vs-Quadro-P620/3807vs1431vs3954

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ, κάπου εκεί υπολόγιζα, αναγκαστικά.

• Like 1

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Καλησπερα @Xarh. Έχω το Surface book 2 με GPU 1060 6GB. Ειχα το Autocad 2017 και παρατηρούσα και εγώ κολλήματα όταν φόρτωναν το Autocad, κυρίως με hatches κλπ. Εγκατέστησα το Autocad 2020 και είδα πολύ μεγάλη αλλαγή στην απόκριση του Autocad προς το καλύτερο. Γενικά ως χρήστης Autocad από το 2010 βλέπω πως γενικά προτείνεται να χρησιμοποιείς από τις τελευταίες εκδόσεις καθώς ανά κάποιες εκδόσεις αλλάζει και η αρχιτεκτονική του προγράμματος. Επίσης, στο 2020 ελέγχει τα πιστοποιητικά της κάρτας γραφικών και τα ανανεώνουν οπότε χρειάζεται για καλύτερη απόδοση. Αν θες οτιδήποτε καλεσε με στο 6936724440 να το συζητήσουμε. 

• Like 1

• 3 εβδομάδες αργότερα...

δουλευω 20+ χρονια autocad ...η αγορα gpu για 2d δεν εχει νοημα...στο γραφειο εχουμε gt630...στο σπιτι εχω περασει απο διαφορες gaming ...quadro...κλπ ...γενικα τα εχω δοκιμασει ολα...η μονη διαφορα που θα δεις στο 2d οσο βαρια και αν ειναι τα σχεδια σου ειναι λιγο περισσοτερη ταχυτητα φορτωματος αν η gpu εχει ddr5 ή ddr6 και οχι ddr3.H quadro ειναι εντελως πεταμενα λεφτα για 2d...καμια διαφορα..πιστεψε με εχω δοκιμασει τα παντα..μονο στο 3d αξιζει και παλι το συζητάμε...οι καλες gaming κανουν σχεδον τα ιδια με τα μισα λεφτα.Για 2d λοιπον παρε την πιο φτηνη με ddr5...πχ  gt 1030 και τελος...οτι θες με ρωτας ξερω τα παντα στο αντικειμενο αυτο αν αξιζει καποια αγορα

• Like 1

• 8 μήνες μετά...

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την απάντηση.

Τελικά το πρόβλημα ήταν στο αρχείο που άνοιγα.

Έκανα block τα περιεχόμενα του αρχείου και τα μετέφερα σε καινούργιο αρχείο AutoCAD, και το καινούριο αρχείο πήγαινε σφαίρα.

Δεν ξέρω τι συνέβαινε.

Όντως δεν έφταιγε η κάρτα γραφικών.

Να είστε καλά όλοι.

• Like 1
  • Thanks 1

Στις 10/3/2021 στις 10:29 ΠΜ, bebius είπε

Δεν βλέπω πουθενά πρόσφατα 2D benchmarks για GPUs.

Δε βλέπεις πρόσφατα 2D benchmarks γιατί το τελευταίο λειτουργικό της Microsoft που αξιοποιούσε τα κυκλώματα 2D επιτάχυνσης των καρτών γραφικών, ήταν το Windows XP.

Με τον ορυμαγδό προβλημάτων που κουβαλούσε αρχικά το vista, αυτό έγινε αντιληπτό από ελάχιστους τότε. Άρθρο εποχής ή λίγο μεταγενέστερο για όποιον ζητά επιπλέον πληροφορίες στα Αγγλικά: https://www.tomshardware.com/uk/reviews/2d-windows-gdi,2539.html

Vista, 7άρια, 10άρια, 11άρια απεικονίζουν τα δισδιάστατα γραφικά είτε χωρίς επιτάχυνση, είτε με 3D επιτάχυνση.

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...