Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Υπάρχει κάτι free open source, αξιόπιστο;

Θέλω να το εγκαταστήσω στους 2 client υπολογιστές του σπιτιού και χωρίς να χρειάζεται έγκριση, να μπορώ τοσο να βλέπω τι γίνεται σε αυτούς, αλλά και να μπορώ να πάρω τον χειρισμό. 

Το ιδανικό θα ήταν να μη φαίνεται καν ότι έχει εγκατασταθεί στους clients.

Δημοσ.
7 ώρες πριν, snips είπε

Υπάρχει κάτι free open source, αξιόπιστο;

Θέλω να το εγκαταστήσω στους 2 client υπολογιστές του σπιτιού και χωρίς να χρειάζεται έγκριση, να μπορώ τοσο να βλέπω τι γίνεται σε αυτούς, αλλά και να μπορώ να πάρω τον χειρισμό. 

Το ιδανικό θα ήταν να μη φαίνεται καν ότι έχει εγκατασταθεί στους clients.

Το να μην φαίνεται είναι "άτιμο" και πόσο όταν μιλάμε για οικιακή χρήση.

Οπότε κάνω πως δεν το διάβασα...

Επί της ουσίας, υπάρχουν άπειρες αξιόπιστες εφαρμογές (Πχ TeamViewer, AnyDesk, κλπ).

Τις κάνεις εγκατάσταση και ορίζεις κωδικό σύνδεσης, έτσι δεν θα χρειάζεται εξουσιοδότηση.

Μφχ

Δημοσ.
1 ώρα πριν, kormos είπε

Επί της ουσίας, υπάρχουν άπειρες αξιόπιστες εφαρμογές (Πχ TeamViewer, AnyDesk, κλπ)

Αυτά όμως όταν συνδεθεί κάποιος εμφανίζουν ειδοποίηση ότι κάποιος συνδέθηκε... 😕

• Like 1
Δημοσ.

Μια χαρά έντιμο είναι.  Better safe than sorry που λένε και στο χωριό μου. Δεν παθαίνουν τίποτα τα τσογλανάκια μου.

1 λεπτό πριν, micos000 είπε

Αυτά όμως όταν συνδεθεί κάποιος εμφανίζουν ειδοποίηση ότι κάποιος συνδέθηκε... 😕

Ακριβώς. Δεν θέλω τέτοιο. Το teamviewer απορρίπτεται βέβαια λόγω ηλικίας πολιτικής commercial και home use..

Δημοσ.

Δεν ξέρω το chrome remote desktop τι κάνει. Το καλύτερο όμως για μένα είναι το untravnc το οποίο απλά κάθεται στο tray και μόνο εαπό εκεί καταλαβαίνεις ότι κάποιος συνδέθηκε. Θέλει όμως λίγη δουλίτσα για να συνδεθείς εκτός σπιτιού γιατί πρέπει να ενεργοποιήσεις κάποια υπηρεσία dyndns ώστε να έχεις κάποιο σταθερό όνομα ώστε να συνδέεσαι απομακρυσμένα και ίσως να θέλει να περάσεις κάποιες πόρτες στο firewall του router.

UPDATE:

Μόλις το δοκίμασα σε εσωτερικό δίκτυο για προβολή στο κινητό και δουλεύει μια χαρά. Το vnc του έχω στη δουλειά και χειρίζομαι καμιά 150αριά υπολογιστές (με την χρήση vnc address book). Δεν το έχω δοκιμάσει όμως εκτός δικτύου.

• Like 1
Δημοσ.

@Τέρης Α. Το ηλικίας είναι αποτέλεσμα του Gboard...."ηλίθιας" πολιτικής ήθελα να γράψω. 😋

@micos000

Μόνο για Lan το χρειάζομαι. Όταν δεν είμαι στπιτι σκέφτομαι κάποιο spy app. 

Όταν συνθέδει κάποιος εμφανίζει κάποιο extra ballon notification;

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, snips είπε

@Τέρης Α. Το ηλικίας είναι αποτέλεσμα του Gboard...."ηλίθιας" πολιτικής ήθελα να γράψω. 😋

Έχει καταστρέψει γραπτά ο κορέκτορας!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, snips είπε

@micos000

Μόνο για Lan το χρειάζομαι. Όταν δεν είμαι στπιτι σκέφτομαι κάποιο spy app. 

Όταν συνθέδει κάποιος εμφανίζει κάποιο extra ballon notification;

Δοκιμασε το RealVNC ή UltraVNC.

Επεξ/σία από haHa
Δημοσ.
8 ώρες πριν, snips είπε

Μια χαρά έντιμο είναι.  Better safe than sorry που λένε και στο χωριό μου. Δεν παθαίνουν τίποτα τα τσογλανάκια μου.

Ακριβώς. Δεν θέλω τέτοιο. Το teamviewer απορρίπτεται βέβαια λόγω ηλικίας πολιτικής commercial και home use..

Κόψ τους την πρόσβαση 😁

Πέρα των άλλων γιατί δεν στρέφεις αλλού τα θέλω σου?
Να βάλεις πχ πρόγραμμα καταγραφής κινήσεων?

Το uvnc που αναφέρθηκε πάλι με ένα στοπ το σερβίς του τελειώνει....

• Like 1
Δημοσ.

Αν φτάσει στο σημείο να μάθει και πως θα κάνει terminate ένα service, χαλάλι της...😁

Πάει να πει ότι ασχολείται με κάτι επικοδομητικό.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

4 ώρες πριν, kormos είπε

Το uvnc που αναφέρθηκε πάλι με ένα στοπ το σερβίς του τελειώνει....

Αν ο χρήστης είναι απλός user και όχι administrator και το vnc έχει κλειδωθεί με κωδικό δεν μπορεί να κλείσει έτσι απλά.

Για να μην δίνει σήμα ότι κάποιος συνδέθηκε θα πρέπει στις επιλογές του server να αφαιρεθεί η λειτουργία που απενεργοποιεί την εικόνα φόντου κατά την σύνδεση και μπορεί επίσης να αφαιρεθεί και το εικονίδιο του vnc.

Επεξ/σία από micos000
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το vnc και οι εκδοσεις του ειναι αυτο που χρειαζεσαι μιας και οταν μπαινεις απλα αλλαζει χρωμα το εικονιδιο στο tray και αν δεν εισαι υποψιασμενος δε το καταλαβαινεις οτι ο αλλος μπηκε. Προσεξε μονο να μπαινεις με read only δικαιωματα γιατι αλλιως κινδυνευεις να κουνιεται το remote ποντικι που ειναι ο πρωταρχικος λογος να σε παρει χαμπαρι καποιος.

2 λεπτά πριν, Gogotsa είπε

Επεξ/σία από Gogotsa
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μπορείς να απενεργοποιήσεις και το εικονίδιο στα vnc οπότε, αν τρέχει μόνο σαν service δεν φαίνεται τίποτα.

Να προσθέσω ακόμα ότι καλά είναι να οριστούν τα remote pc  (τα "θύματα") με στατική ip για να μην ψάχνει ο "επόπτης" ποια ip έχει πάρει το κάθε pc.

Επεξ/σία από micos000
  • Like 1
Δημοσ.

To κακο που εχουν τα vnc εκδοσεις, ειναι η κακη ποιοτητα οθονης και ταχυτητος σε σχεση με τα γνωστα anydesk κ.λ.π., αλλα στο τοπικο δικτυο δε θα καταλαβει διαφορα.

• Like 1
Δημοσ.

Απ' ότι κατάλαβα ο ts θέλει να γνωρίζει που μπαίνει η μικρή και πως συμπεριφέρεται. Μια χαρά είναι για κάτι τέτοιο.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...