jtechkats Δημοσ. 10 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2021 Γειά και χαρά σε όλους! Είναι η πρώτη μου ανάρτηση εδώ και χαίρομαι γιατί γίνεται για μια παλιά μου αγάπη :) Είδα ότι μάλλον πρέπει να χρησιμοποιήσω κάποια φόρμα αλλά μιας και έχω τα στοιχεία έτοιμα θα βάλω εικόνα. Τον Δεκέμβρη του 2011 λοιπόν αγόρασα το παρακάτω μηχάνημα για επαγγελματική και προσωπική χρήση. Δηλαδή Microsoft office, AutoCAD, ArcGIS, Photoshop και άλλα επαγγελματικά προγράμματα για οδοποιία και χαρτογράφηση. Δουλεύω πολύ με πολύγωνα και raster αρχεία υψηλής ανάλυσης, ενώ από χόμπυ ασχολούμαι με φωτογραφία. Γενικά συνήθως όταν εργάζομαι έχω καμιά δεκαριά παράθυρα ανοιχτά σχεδιαστικά, word, excel, 2-3 pdf, web browser με καμιά 5-6 καρτέλες κλπ.). Multitasking σχεδόν πάντα. Πλέον δεν με καλύπτει όμως καθώς οι απαιτήσεις μου μεγαλώνουν με αποτέλεσμα ο Η/Υ συχνά να crush-άρει όταν δουλεύω με πολλά raster στο ArcMap. Τον Δεκέμβριο του 2019 πήρα και ένα HP Pavilion Gaming Laptop17 για την ίδια χρήση αλλά και πάλι σε ορισμένες λειτουργείες μου φάνηκε αργός. Θεωρώ γενικά ότι τα 8GB RAM είναι λίγα για τέτοιες εργασίες. Επίσης στο Sony Vaio δεκαετίας της γυναίκας μου κάηκε η κάρτα γραφικών πριν 2 βδομάδες. Από τη μια η τηλεργασία από την άλλη η τηλεκπαίδευση των παιδιών δεν άντεξε το καημένο και δε συμφέρει η επισκευή (80 € για πάστα και χρήση πολύ ελαφριά με εγγύηση 3 μηνών), εκτός του ότι δεν υπάρχουν ανταλλακτικά μου είπαν σε γνωστό κατάστημα επισκευών. Η ουσία είναι ότι στο σπίτι (στο γραφείο χρησιμοποιώ άλλον Η/Υ) έχουμε ξεμείνει 4 άτομα με ένα PC δεκαετίας και ένα laptop καλό μεν αλλά ορισμένες φορές λίγο, ενώ οι ανάγκες όλων μας αυξάνουν. Έφτιαξα ένα setup 2000,00 € για desktop αλλά τελικά αναθεώρησα και δεν προχώρησα σε αγορά. Λέω να συμβιβαστώ με κάποιες αναβαθμίσεις και όταν οι τιμές είναι ευνοϊκότερες βλέπουμε για κάτι καλύτερο. Το ερώτημα είναι τι μπορώ να αναβαθμίσω; Έλεγα να βάλω επιπλέον μνήμη στο laptop 8GB αλλά δεν ξέρω αν υποστηρίζει κάτι τέτοιο. Επίσης, το παλιό PC έλεγα να καλύψει τις ανάγκες όλων μας μέχρι να αγοράσουμε κάτι καινούργιο και ύστερα το δίνω στα παιδιά για να αρχίσουν να μαθαίνουν σε αυτό (είναι 5 και 7 ετών). Ως τότε λέω να βάλω έναν νέο SSD γιατί με όλα τα προγράμματα ο 120GB είναι στα κόκκινα full. Επίσης, αύξηση στα 16 GB RAM. Με μια πρόχειρη έρευνα που έκανα υπάρχουν ακόμα οι παλιές μνήμες που έχει το μηχάνημα με 60€ περίπου. Μήπως να άλλαζα μητρική, CPU και GPU; Και αν ναι ποιά να βάλω; Σας κούρασα αλλά για πρώτη ανάρτηση δικαιολογήστε με! Ευχαριστώ! Γιάννης
nickol-us Δημοσ. 10 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2021 Όλα γίνονται μα εξαρτάται τι θες. Νομίζω αν πας για αναβάθμιση θα χρειαστείς ssd, ram και gpu. Ssd γιατί δεν σου φτάνει, ram βρίσκεις τις ίδιες και έχεις 2 σλοτ ελεύθερα και gpu γιατί είναι αρχαία. Ελπίζω να μην τρέχεις ακόμη win7/32 Από το μηχάνημα σου μην ψάχνεις πλέον θαύματα. Αν σε παίρνει οικονομικά ήρθε ο καιρός να αναβαθμίσεις. Ακόμη και ο σημερινός i3 έχει σχεδόν διπλάσια δύναμη απο τον i7 σου. Αποφάσισε τι θες και εδώ είμαστε να βοηθήσουμε. 3
catmaster Δημοσ. 10 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, jtechkats είπε Έλεγα να βάλω επιπλέον μνήμη στο laptop 8GB αλλά δεν ξέρω αν υποστηρίζει κάτι τέτοιο Στα specs του ο κατασκευαστής αναγράφει πως μπορεί να σηκώσει έως 32gb ram , οπότε δεν έχεις πρόβλημα προσθήκης επιπλέον μνήμης. Ειδικά δε αν έχεις μόνο ένα dimm των 8gb , με την προσθήκη ακόμα ενός θα έχει dual channel memory rate το pc . (βάζεις τις μνήμες στα slot 1,3 η 2,4 -όχι κολλητά την μία δίπλα στην άλλη) Προσθέτεις και έναν 256gb ssd (πχ ένα crucial) και θα δείς διαφορά, θα πάει ακόμα αρκετό καιρό το μηχάνημα , και αργότερα μπορείς να περάσεις και μια διανομή gnu/linux ώστε να εκμεταλλευτεί καλύτερα τους πόρους. Γενικά αυτά τα μηχανήματα πάνε ακόμα σχετικά καλά για καθημερινές εργασίες γραφείου και με μια καλη καρτούλα μπορεί και ελαφρύ gaming να σηκώσει. Επεξ/σία 10 Μαρτίου 2021 από catmaster 4
jtechkats Δημοσ. 11 Μαρτίου 2021 Μέλος Δημοσ. 11 Μαρτίου 2021 Ευχαριστώ! Ακόμη τα ίδια windows έχω, ίδιο πληκτρολόγιο και ποντίκι. Τίποτα δεν έχω αλλάξει. Αν κάτι δουλεύει δεν το πειράζεις... αυτής της άποψης είμαι! Βασικά το σύστημα αυτό θα έπιανε καθόλου λεφτά σήμερα αν πω ότι το πουλάω;
nickol-us Δημοσ. 11 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2021 Αν είναι σε καλή κατάσταση μπορεί να φτάσει μέχρι τα 200 αρκεί να βρεθεί ο κατάλληλος αγοραστής. 1
jtechkats Δημοσ. 11 Μαρτίου 2021 Μέλος Δημοσ. 11 Μαρτίου 2021 Ευχαριστώ! κάτι είναι και αυτό... που τους βρίσκουμε τους αγοραστές;; αγγελία εδώ;
nickol-us Δημοσ. 11 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2021 Εδώ, marketplace facebook, car, χρυσή ευκαιρία... 1
tsofras Δημοσ. 11 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2021 41 λεπτά πριν, jtechkats είπε Ευχαριστώ! Ακόμη τα ίδια windows έχω, ίδιο πληκτρολόγιο και ποντίκι. Τίποτα δεν έχω αλλάξει. Αν κάτι δουλεύει δεν το πειράζεις... αυτής της άποψης είμαι! Βασικά το σύστημα αυτό θα έπιανε καθόλου λεφτά σήμερα αν πω ότι το πουλάω; Άσχετο σχόλιο και καθόλου ειρωνικό αλλά ζηλεύω τα άτομα σαν και εσένα που αγοράζουν ένα μηχάνημα και του κάνουν απόσβεση όσο δεν πάει (εγώ πάω για το 6ο μηχάνημα σε 2 χρόνια ) Μπράβο Όπως είπε και ο @catmaster βάλε μνήμη και ssd στο laptop αν δεν έχει και θα είσαι μπόμπα 1
catmaster Δημοσ. 11 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) 51 λεπτά πριν, jtechkats είπε Ευχαριστώ! Ακόμη τα ίδια windows έχω, ίδιο πληκτρολόγιο και ποντίκι. Τίποτα δεν έχω αλλάξει. Αν κάτι δουλεύει δεν το πειράζεις... αυτής της άποψης είμαι! Βασικά το σύστημα αυτό θα έπιανε καθόλου λεφτά σήμερα αν πω ότι το πουλάω; Προσωπικά δεν θα πούλαγα αυτή την εποχή λόγω συνθηκων που επικρατούν στην αγορά του hardware εκτός και αν δεν σε καλυπτει σε συγκεκριμένα πράγματα. Άντε και το πουλάς , μετά αναγκαστικά πρέπει να πάρεις άλλο μηχάνημα ειδάλλως τι κάνεις ; καθημερινά ευχέλαια μην τυχόν και κλατάρει το laptop ; Πρόσθεσε μνήμη , άλλαξε os σε windows10 64bit, άλλαξε τον ssd με ενα μεγαλύτερο και δες και μηπως βρεθεί καμιά μτχ κάρτα γραφικών γιατί αυτή που έχεις είναι το βασικό σου bottleneck τώρα. Τον ssd αν αργότερα δώσεις το μηχάνημα μπορείς να τον μεταφέρεις σε άλλο , εξάλλου ειδικα στα αποθηκευτικά μεσα οι τιμές δεν έχουν πάρει την αγουσα οπότε δεν θα ξοδέψεις μια περιουσία. ps κοιτάω το παραστατικό..... 85 ευρώ για τα win7 32bit ... αρε αλήτη βασιλάκη με τα "παράθυρά" σου Επεξ/σία 11 Μαρτίου 2021 από catmaster
tsofras Δημοσ. 12 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2021 11 ώρες πριν, catmaster είπε Προσωπικά δεν θα πούλαγα αυτή την εποχή λόγω συνθηκων που επικρατούν στην αγορά του hardware εκτός και αν δεν σε καλυπτει σε συγκεκριμένα πράγματα. Άντε και το πουλάς , μετά αναγκαστικά πρέπει να πάρεις άλλο μηχάνημα ειδάλλως τι κάνεις ; καθημερινά ευχέλαια μην τυχόν και κλατάρει το laptop ; Πρόσθεσε μνήμη , άλλαξε os σε windows10 64bit, άλλαξε τον ssd με ενα μεγαλύτερο και δες και μηπως βρεθεί καμιά μτχ κάρτα γραφικών γιατί αυτή που έχεις είναι το βασικό σου bottleneck τώρα. Τον ssd αν αργότερα δώσεις το μηχάνημα μπορείς να τον μεταφέρεις σε άλλο , εξάλλου ειδικα στα αποθηκευτικά μεσα οι τιμές δεν έχουν πάρει την αγουσα οπότε δεν θα ξοδέψεις μια περιουσία. ps κοιτάω το παραστατικό..... 85 ευρώ για τα win7 32bit ... αρε αλήτη βασιλάκη με τα "παράθυρά" σου Κοίτα δεν είμαι μάντης ούτε μέσα στα πράγματα , αλλά εκτός απο το θέμα με τις κάρτες γραφικών ακούγονται πολλά για πιθανές ελλείψεις σε πυκνωτές σε λίγο καιρό γιατί και ένα απο τα μεγάλα εργοστάσια που κάνει παραγωγή θα σταματήσει και θα το γυρίσει σε παραγωγή για parts για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα (αν το θυμάμαι σωστά) Οπότε ήδη συζητάνε για πιθανές ελλείψεις σε λίγο καιρό σε τροφοδοτικά και μητρικές οπότε παίζει να ανέβουν και εκεί οι τιμές Αν εξαιρέσεις δλδ τις κάρτες παίζει αυτή η εποχή να είναι κατάλληλη για αγορά γιατί μπορεί να ανέβουν και άλλοι οι τιμές και σε άλλες κατηγορίες. Όλα αυτά θεωρητικά πάντα
catmaster Δημοσ. 12 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2021 26 λεπτά πριν, tsofras είπε Κοίτα δεν είμαι μάντης ούτε μέσα στα πράγματα , αλλά εκτός απο το θέμα με τις κάρτες γραφικών ακούγονται πολλά για πιθανές ελλείψεις σε πυκνωτές σε λίγο καιρό γιατί και ένα απο τα μεγάλα εργοστάσια που κάνει παραγωγή θα σταματήσει και θα το γυρίσει σε παραγωγή για parts για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα (αν το θυμάμαι σωστά) Οπότε ήδη συζητάνε για πιθανές ελλείψεις σε λίγο καιρό σε τροφοδοτικά και μητρικές οπότε παίζει να ανέβουν και εκεί οι τιμές Αν εξαιρέσεις δλδ τις κάρτες παίζει αυτή η εποχή να είναι κατάλληλη για αγορά γιατί μπορεί να ανέβουν και άλλοι οι τιμές και σε άλλες κατηγορίες. Όλα αυτά θεωρητικά πάντα Δεν διαφωνώ , κανείς δεν μπορεί να προβλέψει που θα πάει το πράγμα (το μόνο που μπορώ να προβλέψω με 100% σιγουριά είναι πως και να σταθεροποιηθεί η αγορά το 2022 αν ξεφουσκώσει και το mining με gpu , από τις φτηνές μτχ κάρτες που θα πέσουν στην αγορά , πάρα πολλές θα είναι λιωμένες ) . Από αυτό όπως που έγραψε ο op (αν κατάλαβα καλά) είναι πως έχει ένα pc και ενα laptop , και σκέφτεται να δώσει το pc . Αν παει για αγορά ενός πχ i5-10400 και ένα φτηνο 410 chipset είναι μια λογική κίνηση που δεν θα τινάξει τη μπανκα στον αέρα - και να πέσουν οι τιμές θα χάσει λιγα χρήματα. Αν όμως έχει σκοπό να δώσει το pc και να μείνει μόνο με το laptop , καλο είναι να του βαλει και κανα σταυρουδάκι για το κακό το μάτι . 2
jtechkats Δημοσ. 13 Μαρτίου 2021 Μέλος Δημοσ. 13 Μαρτίου 2021 Στις 11/3/2021 στις 11:10 ΜΜ, tsofras είπε Άσχετο σχόλιο και καθόλου ειρωνικό αλλά ζηλεύω τα άτομα σαν και εσένα που αγοράζουν ένα μηχάνημα και του κάνουν απόσβεση όσο δεν πάει (εγώ πάω για το 6ο μηχάνημα σε 2 χρόνια ) Μπράβο Όπως είπε και ο @catmaster βάλε μνήμη και ssd στο laptop αν δεν έχει και θα είσαι μπόμπα χαχα δεν είναι ακριβώς έτσι φίλε μου! Κάποτε κι εγώ άνοιγα pc και έκανα πειράματα. Τι και αν περίσσευε καμιά βίδα μετά και δε λειτουργούσε;; Είχαμε χρόνο να βρούμε λύση. Πλέον όμως χρησιμοποιώ τα μηχανήματα σχεδόν αποκλειστικά για δουλειά. Ελάχιστη προσωπική χρήση και καθόλου παιχνίδια. Οπότε οποιαδήποτε αστάθεια από αλλαγές μου κοστίζει χρόνο εκτός από χρήμα. Αν δεν αναβαθμίζει την ποιότητα της εργασίας μου ή τον χρόνο διεκπεραίωσης αυτού δεν το πειράζω. Άσε που θα πρέπει να εγκαθιστώ ένα σκασμό προγράμματα και ρυθμίσεις που με τον καιρό έχω καταλήξει ότι με εξυπηρετούν. Γινόμαστε λίγο άχαροι μεγαλώνοντας μάλλον ε;; Στις 11/3/2021 στις 11:19 ΜΜ, catmaster είπε Προσωπικά δεν θα πούλαγα αυτή την εποχή λόγω συνθηκων που επικρατούν στην αγορά του hardware εκτός και αν δεν σε καλυπτει σε συγκεκριμένα πράγματα. Άντε και το πουλάς , μετά αναγκαστικά πρέπει να πάρεις άλλο μηχάνημα ειδάλλως τι κάνεις ; καθημερινά ευχέλαια μην τυχόν και κλατάρει το laptop ; Πρόσθεσε μνήμη , άλλαξε os σε windows10 64bit, άλλαξε τον ssd με ενα μεγαλύτερο και δες και μηπως βρεθεί καμιά μτχ κάρτα γραφικών γιατί αυτή που έχεις είναι το βασικό σου bottleneck τώρα. Τον ssd αν αργότερα δώσεις το μηχάνημα μπορείς να τον μεταφέρεις σε άλλο , εξάλλου ειδικα στα αποθηκευτικά μεσα οι τιμές δεν έχουν πάρει την αγουσα οπότε δεν θα ξοδέψεις μια περιουσία. ps κοιτάω το παραστατικό..... 85 ευρώ για τα win7 32bit ... αρε αλήτη βασιλάκη με τα "παράθυρά" σου Ο Βασιλάκης μια χαρά φίλε τα έκανε χαχα. Γενικά το παραστατικό αυτό είναι τεκμήριο για μουσειακό αρχείο μόλις 10 χρόνια μετά! Μήπως ο SSD 120GB στα 140€ δεν είναι κλέψιμο;; Αλλά μόλις τότε είχαν βγει θυμάμαι και οι τιμές ήταν τσουχτερές. Εν τω μεταξύ τις μνήμες σήμερα τις βρίσκω στα 55-60 € ενώ πριν 10 χρόνια την είχα πάρει στα 37 €.. Τι παράλογο... Ευχαριστώ για τις συμβουλές εσένα και όλους! Στις 12/3/2021 στις 11:12 ΠΜ, tsofras είπε Κοίτα δεν είμαι μάντης ούτε μέσα στα πράγματα , αλλά εκτός απο το θέμα με τις κάρτες γραφικών ακούγονται πολλά για πιθανές ελλείψεις σε πυκνωτές σε λίγο καιρό γιατί και ένα απο τα μεγάλα εργοστάσια που κάνει παραγωγή θα σταματήσει και θα το γυρίσει σε παραγωγή για parts για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα (αν το θυμάμαι σωστά) Οπότε ήδη συζητάνε για πιθανές ελλείψεις σε λίγο καιρό σε τροφοδοτικά και μητρικές οπότε παίζει να ανέβουν και εκεί οι τιμές Αν εξαιρέσεις δλδ τις κάρτες παίζει αυτή η εποχή να είναι κατάλληλη για αγορά γιατί μπορεί να ανέβουν και άλλοι οι τιμές και σε άλλες κατηγορίες. Όλα αυτά θεωρητικά πάντα εντάξει ούτε ξέρουμε τι μας ξημερώνει πια. Πράγματα που τα είχαμε για δεδομένα τώρα βρίσκονται σε έλλειψη. Πρωτίστως η υγεία μας και η ελευθερία κινησεων. Τι να πεις. Ευχαριστώ παιδιά. Με βοηθάτε να μπω στο κλίμα και να πάρω τις αποφάσεις μου. 23 ώρες πριν, catmaster είπε Δεν διαφωνώ , κανείς δεν μπορεί να προβλέψει που θα πάει το πράγμα (το μόνο που μπορώ να προβλέψω με 100% σιγουριά είναι πως και να σταθεροποιηθεί η αγορά το 2022 αν ξεφουσκώσει και το mining με gpu , από τις φτηνές μτχ κάρτες που θα πέσουν στην αγορά , πάρα πολλές θα είναι λιωμένες ) . Από αυτό όπως που έγραψε ο op (αν κατάλαβα καλά) είναι πως έχει ένα pc και ενα laptop , και σκέφτεται να δώσει το pc . Αν παει για αγορά ενός πχ i5-10400 και ένα φτηνο 410 chipset είναι μια λογική κίνηση που δεν θα τινάξει τη μπανκα στον αέρα - και να πέσουν οι τιμές θα χάσει λιγα χρήματα. Αν όμως έχει σκοπό να δώσει το pc και να μείνει μόνο με το laptop , καλο είναι να του βαλει και κανα σταυρουδάκι για το κακό το μάτι . καλά τα κατάλαβες. Από τη μια το Pc πάλιωσε και δεν καλύπτει όπως είναι σε όσα θέλω να κάνω. Πνέει τα λοίσθια. Από την άλλη ένα laptop της γυναίκας μου μας άφησε χρόνους (κάηκε η gpu και δε συμφέρει η επισκευή). Οπότε το μόνο αξιόπιστο μηχάνημα που έμεινε στην οικογένεια είναι ένα hp λαπτοπ του 2019. Άρα οι προοπτικές είναι οι εξής: κάνω μια επέκταση μνήμης στο λαπτοπ μου (SSD έχει). αναβαθμίζω χωρίς πολλά πολλά το παλιό PC και σε κανένα 6μηνο ή χρόνο το παραδίδω στα παιδιά μου και παίρνω καινούργιο εγώ. Ή το πουλάω από τώρα και παίρνω απευθείας καινούργιο. Πάντως τα σχόλιά σας βοήθησαν να καταλάβω τι παίζει. Ευχαριστώ πολύ. Θα δω τι θα κάνω από όλα αυτά. 2
catmaster Δημοσ. 13 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) 45 λεπτά πριν, jtechkats είπε Εν τω μεταξύ τις μνήμες σήμερα τις βρίσκω στα 55-60 € ενώ πριν 10 χρόνια την είχα πάρει στα 37 €.. Τι παράλογο... Μάλλον κάπου λάθος κοιτάς εδώ είναι οι μνήμες στα 46,77 (όντως έχουν ακριβύνει , αλλά τα πάντα έχουν πάρει την άγουσα αυτό τον καιρό. Πάλι καλά που μπορείς να τις ζευγαρώσεις αφού τις έχει ακόμα ο κατασκευαστής) https://www.skroutz.gr/s/300458/Corsair-Vengeance-8GB-DDR3-1600MHz-CMZ8GX3M2A1600C9.html 45 λεπτά πριν, jtechkats είπε Ο Βασιλάκης μια χαρά φίλε τα έκανε Όντως μια χαρά (για τον βασιλάκη και τα στελέχη του). Η απορία μου είναι άλλη: Αυτοί οι μπαγλαμάδες οι τεχνικοί που δουλεύανε εκεί στο "τελάρο" που πήγες και αγόρασες το μηχάνημα , σου πρότειναν win7 home 32bit ; Δηλαδή το σκέφτομαι και απορώ - 32-άμπιτα win εν έτη 2011 σε Sandy Bridge cpu ; Τόσο ανάγκη είχαν να συμπληρώσουν το quota τους σε 32μπιτα ; Έλεος τι να πω άλλο.... η άποψη που έχω για το "τελάρο" με τα χρόνια επιβεβαιώνεται , πλέον και απέξω που περνάω κουμπώνομαι μη με κλεψουν. (εκτός και αν υπήρχε ιδιαίτερος λόγος και ζήτησες εσυ 32bit λόγω συγκεκριμένων προγραμμάτων οποτε πάω πάσο) 45 λεπτά πριν, jtechkats είπε Άρα οι προοπτικές είναι οι εξής: κάνω μια επέκταση μνήμης στο λαπτοπ μου (SSD έχει). αναβαθμίζω χωρίς πολλά πολλά το παλιό PC και σε κανένα 6μηνο ή χρόνο το παραδίδω στα παιδιά μου και παίρνω καινούργιο εγώ. Ή το πουλάω από τώρα και παίρνω απευθείας καινούργιο. Για το λαπτοπ , είναι απλά τα πράγματα , το ανοίγεις , τσεκάρεις τις μνημες (αν έχει μόνο σε ένα slot είσαι τυχερός γιατί με μια ακόμα το μαζεψες) και αν μπορείς και έχεις διάθεση κανεις και ενα καθάρισμα στο εσωτερικο. Για το desktop προσθήκη ram και ssd και αν μπορείς να βρεις καμια καλυτερη μτχ gpu με λίγα χρήματα γιατί όπως έγραψα και πιο πάνω ειναι το βασικό bottleneck έτσι όπως είναι το σύστημα τώρα. Επεξ/σία 13 Μαρτίου 2021 από catmaster 1
jtechkats Δημοσ. 13 Μαρτίου 2021 Μέλος Δημοσ. 13 Μαρτίου 2021 ΓΙα το Πλαίσιο που λες δε θυμάμαι τι είχε γίνει. Νομίζω όμως ότι κάποια προγράμματα που χρησιμοποιούσα τότε έτρεχαν σε 32 bit οπότε δεν ήθελα προβλήματα από ασυμβατότητες. Δε θυμάμαι όμως αν το αποφάσισα εγώ να πάρω τα 32 bit ή αν όπως λες μου τα πάσαραν. Όντως είναι ακριβοί πάντως στο Πλαίσιο και πλέον έχω στραβώσει γιατι με το ζόρι σου προωθούν ότι μάρκες και μοντέλα θέλουν. Έχουν εξαιρετικά μικρή ποικιλία όταν θες κάτι συγκεκριμένο. Αλλά πληρώνεις τη σιγουριά και το σερβις, ενώ είναι προσβάσιμο από παντού και με καλή και γρήγορη ταχυμεταφορά. Σε μας τους επαγγελματίες μετράει η σταθερότητα και η σιγουριά αυτή. ΟΔεν είμαι γκουρού ούτε διαφήμιση κάνω, αλλά ποιο άλλο κατάστημα είναι το ίδιο αξιόπιστο αν εξαιρέσουμε τις τιμές; Οθόνη τότε είχα πάρει από αλλού θυμάμαι, καθώς και άλλα περιφερειακά.
DiaperCh@nger101 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2021 Ποια σιγουριά ; Ψευδαίσθηση είναι. Σέρβις ; Στα τουβλοξ είναι γρήγοροι όντως. Στα άλλα αντίο ζωή.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα