Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε οποιον παρακολουθεί,

Έχει κανείς ιδέα απο καλώδια τύπου ribbon, για το τσιπάκι που δίνει ρεύμα στο laptop? Power boards λεγονται και απο ότι μου φαίνεται πρεπει να αντικαταστίσω το δικό μου.

Το λαπτοπ μου δεν ανοιγει και κατα πασα πιθανοτητα εχει να κανει με τις επαφες του ribbon cable, δεν κανουν σωστή επαφή

Μου εχει σπασει αυτο το μπλε διαφανες πλαστικο που εχουν αυτα τα καλωδια, και τελος παντων δεν κουμπωνε καλα. Για κατι μηνες την εβγαλα με μονωτικη ταινια...:unsure:

Είναι ανάγκη να πάρω αυτό που ταιριάζει στο δικό μου λάπτοπ?(αναλογο series)

Ρωταω επειδη μου φαινεται εφικτό να παρει ρεύμα και απο διαφορεικό board, μιας και δεν βρισκω στην ελλάδα το board που αντιστοιχει στο series του λαπτοπ μου.

Laptop: Acer series E5-572g

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ανέβασε φωτό.

Πόσες επαφές(contact) έχει; και το διάκενο μεταξύ από τα πιν(pitch νομίζω το αναφέρουν) 

Επεξ/σία από coolerman
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 10/3/2021 στις 11:36 ΜΜ, coolerman είπε

Ανέβασε φωτό.

Πόσες επαφές(contact) έχει; και το διάκενο μεταξύ από τα πιν(pitch νομίζω το αναφέρουν) 

Εχει 6 "αγωγούς" μεσα στο ribbon cable... Αν παρω οποιοδήποτε με 6 contacts θα μου κανει?

Το original πρεπει να ειναι το LS1 B1  απο ebay

IMG_20210318_152136-min.jpg

IMG_20210318_152822-min.jpg

Επεξ/σία από xaritakia
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, xaritakia είπε

Εχει 6 "αγωγούς" μεσα στο ribbon cable... Αν παρω οποιοδήποτε με 6 contacts θα μου κανει?

Το original πρεπει να ειναι το LS1 B1 

όχι δεν είναι όλα ίδια.

θέλεις μήκος,6 πιν(το έχουμε αυτό) διάκενο μεταξύ τους(0.5 το πιθανότερο)καθώς και την "υποδοχή/απόληξη" που κουμπώνουν στο ribbon jack

αυτό π.χ έχουν υποδοχή απο την ίδια πλευρά(forward direction) (υπάρχουν και καποια με αντίθετη υποδοχή reverse direction)

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, coolerman είπε

όχι δεν είναι όλα ίδια.

θέλεις μήκος,6 πιν(το έχουμε αυτό) διάκενο μεταξύ τους(0.5 το πιθανότερο)καθώς και την "υποδοχή/απόληξη" που κουμπώνουν στο ribbon jack

αυτό π.χ έχουν υποδοχή απο την ίδια πλευρά(forward direction) (υπάρχουν και καποια με αντίθετη υποδοχή reverse direction)

Αρχικα ευχαριστω για τις απαντησεις σου.

Δεν θελω να αλλαξω το ribbon cable ετσι, δεν μπορω να κανω soldering. Θελω να παρω ολοκληρo το chip.

Oσο για το forward και το reverse, το δικο μου το κοβω forward direction.

αυτο πχ θα μου κανει? Ας ειναι το κουμπακι σε διαφορετικη θεση θα βρω ακρη...

Επεξ/σία από xaritakia
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, coolerman είπε

ναι το προβλημα μου ειναι οτι δεν θελω να περιμενω τοσο πολυ... Γιαυτο και θελω απο ελλαδα να μην εχω και θεματα με το τελωνιο γιατι δεν ξερω πως παει πλεον...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...