Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας! Θα ήθελα να ακούσω την γνώμη σας, την προσωπική σας εμπειρία και πληροφοριες σχετικα με την κατάσταση που θα σας περιγράψω. Θα δώσω πανελλήνιες και ενδεχομένως θα περάσω Διοίκηση Επιχειρήσεων στη Θεσαλλονικη ή μάρκετινγκ στην Αθηνα (αυτές είναι οι πρώτες μου επιλογές κι επίσης με ενδιαφέρουν πολύ και τα δυο). Όμως, θα ήθελα πάρα πολύ να ασχοληθώ ταυτοχρονα με την διατροφή και διαιτολογια. Το ιδανικότερο για εμένα θα ήταν να σπούδαζα διατροφολογια ταυτόχρονα με τις προπτυχιακές μου σπουδές. Τώρα τα ερωτήματα ειναι:

Αν μπορώ να κάνω κάποιο μεταπτυχιακό στην διατροφολογια ταυτόχρονα με το προπτυχιακό. (Οι τομείς είναι σχετικά άσχετοι και αυτό με προβληματίζει, όπως και το γεγονός του ότι ίσως να μην γίνονται και τα δυο ταυτοχρονα)

Αν μπορώ να σπουδάσω σε δημόσιο ιεκ ή σε ιδιωτικό ή σε ανοιχτό πανεπιστήμιο ή σε κολλεγιο ταυτόχρονα με προπτυχιακές σπουδές. Και τώρα προκύπτουν και άλλες ερωτήσεις:

Ποιες καλές τέτοιες σχολες υπάρχουν; (να μαθαίνεις πραγματικά και να γίνεται να έχεις το δικαίωμα να ανοίξεις δικό σου γραφείο διατροφης)

Ποια είναι τα δίδακτρα;

Και τέλος, είναι δυνατό να συμβει; (να σπουδάζεις ταυτόχρονα σε δύο τομεις);

Σας ευχαριστώ προκαταβολικά, θα εκτιμούσα πολύ να μου πείτε για την δική σας παρόμοια κατάσταση και πως την αντιμετωπίσατε.

Δημοσ.

αρχικά να κάνεις μεταπτυχιακό και προπτυχιακό ταυτόχρονα γίνεται αλλά πρεπει να έχεις ηδη πτυχίο για να σε πάρουν σε προπτυχιακό. μαζί με το προπτυχιακό δε μπορείς να κάνεις παράλληλα δευτερο πτυχίο σε ελληνικό ΑΕΙ, μόνο σε κολλέγιο ή εξωτερικό. Το αντίθετο παντως μπορείς να το κάνεις πιο ευκολα, πχ να σπουδάσεις διαιτολογία-διατροφολογία και μετά να κάνεις μετατυχιακό στο μαρκετινγκ ή καποιο σχετικό αντικείμενο ή να κάνεις παραλληλα σπουδες οικονομικών σε κάποιο κολλέγιο που δε νοιαζονται οι επιχειρήσεις τόσο αν έχει αναγνώριση από δοαταπ και τα σχετικά. για τη διατροφολογία αν θελεις να ασχοληθείς επαγγελματικά ως διατροφολόγος για την αδεια θα χρειαστεί αναγνωρισμένο πτυχίο οπότε με τα κολλέγια δεν ξέρω κατα όσο θα μπορείς να το αναγνωρίσεις ευκολα. 

Δημοσ.
Στις 9/3/2021 στις 11:23 ΜΜ, Erika_Xen είπε

Γεια σας! Θα ήθελα να ακούσω την γνώμη σας, την προσωπική σας εμπειρία και πληροφοριες σχετικα με την κατάσταση που θα σας περιγράψω. Θα δώσω πανελλήνιες και ενδεχομένως θα περάσω Διοίκηση Επιχειρήσεων στη Θεσαλλονικη ή μάρκετινγκ στην Αθηνα (αυτές είναι οι πρώτες μου επιλογές κι επίσης με ενδιαφέρουν πολύ και τα δυο). Όμως, θα ήθελα πάρα πολύ να ασχοληθώ ταυτοχρονα με την διατροφή και διαιτολογια. Το ιδανικότερο για εμένα θα ήταν να σπούδαζα διατροφολογια ταυτόχρονα με τις προπτυχιακές μου σπουδές. Τώρα τα ερωτήματα ειναι:

Αν μπορώ να κάνω κάποιο μεταπτυχιακό στην διατροφολογια ταυτόχρονα με το προπτυχιακό. (Οι τομείς είναι σχετικά άσχετοι και αυτό με προβληματίζει, όπως και το γεγονός του ότι ίσως να μην γίνονται και τα δυο ταυτοχρονα)

Αν μπορώ να σπουδάσω σε δημόσιο ιεκ ή σε ιδιωτικό ή σε ανοιχτό πανεπιστήμιο ή σε κολλεγιο ταυτόχρονα με προπτυχιακές σπουδές. Και τώρα προκύπτουν και άλλες ερωτήσεις:

Ποιες καλές τέτοιες σχολες υπάρχουν; (να μαθαίνεις πραγματικά και να γίνεται να έχεις το δικαίωμα να ανοίξεις δικό σου γραφείο διατροφης)

Ποια είναι τα δίδακτρα;

Και τέλος, είναι δυνατό να συμβει; (να σπουδάζεις ταυτόχρονα σε δύο τομεις);

Σας ευχαριστώ προκαταβολικά, θα εκτιμούσα πολύ να μου πείτε για την δική σας παρόμοια κατάσταση και πως την αντιμετωπίσατε.

Τι περιμενεις να μαθεις απο ενα Κολλεγιο σχετικα με τη διατροφολογια; Αν θες να κανεις σοβαρες σπουδες στο αντικειμενο, ψαξε για κλινικη διατροφολογια. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...