ritakiath Δημοσ. 9 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) Σαν το απόλυτο noob, αλλά με βοήθεια φίλου, θέλω να χτίσω αυτό το pc με τα παρακάτω χαρακτηριστικά από την πλατφόρμα του eshop. Η χρήση του θα είναι autocad/solidworks/photoshop/illustrator etc και ένα κάποιο ελαφρύ gaming (sims, valorant) Το budget είναι 1500 ευρώ (more or less). Θέλω να μου πείτε την γνώμη σας για το setup και να μου προτείνετε κάποια κάρτα γραφικών. Case : Case Cooler Master Masterbox Td500 Mesh White Argb PER.586652 Επεξεργαστής CPU : CPU AMD Ryzen 7 3800x 3.90ghz 8-core With Wraith Prism RGB LED BOX PER.559735 Μητρική : Μητρικη Asus ROG Strix B550-f Gaming (wi-fi) Retail PER.524695 RAM :RAM Corsair Cmh32gx4m2e3200c16w Vengeance RGB PRO White 32gb (2x16gb) Ddr4 3200mhz Dual KIT - Μνημη ram (PER.577979) (e-shop.gr) HDD : HDD Western Digital Wd20ezrz 2TB Blue Sata3 - Σκληρος δισκος (PER.303161) (e-shop.gr) SSD : SSD Samsung Mz-v7e500bw 970 EVO 500gb V-nand Nvme Pcie GEN 3.0 X4 M.2 2280 PER.306203 ΗΧΕΙΑ : Logitech Z333 2.1 Multimedia Speaker System - PER.575218 ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟ : PSU Cooler Master V750 Gold V2 White Edition Fully Modular, 750w 80+ Gold PER.940707 FAN : Coolermaster Sickleflow 120mm FAN White - PER.586399 ΨΥΞΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗ : Arctic Freezer 34 Esports - White - PER.644661 Επεξ/σία 9 Μαρτίου 2021 από ritakiath
badasszoro Δημοσ. 9 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2021 Εκ πρώτης όψεως, γνώμη μου είναι ότι χρυσοπληρωνεις πολλά parts. ακριβή η συγκεκριμένη b550.Με τέτοια χρήματα πας σε μητρική x570 Ο απλός samsung evo είναι σχετικά παλιός..υπάρχει και ο evo plus με καλυτερες επιδόσεις. Κάρτα γραφικών είναι πονεμένη ιστορία αυτή την στιγμή. 1
nickol-us Δημοσ. 9 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2021 +1 badasszoro Πολλά λεφτά για γούστο και όχι για αποτέλεσμα, αν υπάρχει βέβαια η δυνατότητα και είναι κάτι που θες πολύ, πάσο. Για μένα κόψε από τα "γούστα" και βάλε μια quadro p2200 στα 450(τιμή σκρουτζ) που θα σε βοηθήσει αρκετά, ειδικά στο solidworks(φαντάζομαι δε θα έχει πρόβλημα και στο light gaming που θες) 1
triplex1 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2021 Πετας τα λεφτα χωρις λογο , να μη το χτισεις. Κοιταξε τα parts που εχεις στο σκρουτζ και στο bestprice και τσεκαρισε για αμεση διαθεσιμοτητα , μετα δες την διαφορα στο συνολο σε σχεση με το eshop
helicoid Δημοσ. 9 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) Επίτηδες έχει βάλει την λέξη χτίζω στον τίτλο ο OP. Ξέρει πολύ καλά τι κάνει, το πάει λογοτεχνικά. Διότι όπως είπε και ο σέξπιρ, του μπίλντ ορ νοτ του μπίλντ; Ιδού η απορία. Επίσης αυτές τις νέες συνθέσεις στα 1,5-2k από μέλη με μηδενικά posts τα βλέπω με μισό του μισού μάτι. Edit > Αλλά για να πω και την γνώμη μου, όπως σου είπαν ήδη όλοι θα το πληρώσεις πολύ ακριβά. Και τα parts που έχεις βάλει ε δεν είναι και οτι καλύτερο. Πχ αντί για την ASUS ROG STRIX B550-F GAMING (WI-FI) στα 215 ευρώ εγω θα έβαζα την GIGABYTE B550 AORUS PRO AC στα 185 ευρώ. Ήδη έχεις εξοικονομήσει 30 ευρώ. Και προσωπικά πάντα Gigabyte > Asus σε μητρικές. Σε x570 θα σου έλεγα να μην πας, μιας και δεν υπάρχει λόγος. Το ίδιο ισχύει και για το τροφοδοτικό, και για τα περισσότερα parts σου. Δηλαδή ακόμα και εντός eshop να το στήσεις με όλα αγορασμένα από εκεί, θέλει μια ανασκόπηση και αλλαγές εδώ κι εκεί. Που δεν ξέρω τι παίζει με τις εγγυήσεις σε pc που σου στήνουν αυτοί εκεί μέσα κτλ. Δηλαδή αν πέρα από τις εγγυήσεις των parts μεμονωμένα, αν στο στήσουν αυτοί έχεις και μια έξτρα εγγύηση για όλο το pc και άμα πάθει κάτι τους στο πάς και στο λύνουν δωρεάν. Για το eshop μου φαντάζει κάπως αδύνατο. Οπότε αν αυτό έχεις στο κεφάλι σου ψάξτο καλύτερα, τουλάχιστον να βεβαιωθείς οτι όντως ισχύει. Γιατί αν δεν ισχύει και ο μόνος λόγος να στο στήσουν είναι οτι δεν ξέρεις εσύ, τότε ίσως συμφέρει περισσότερο να πάρεις τα parts από ξεχωριστά μαγαζιά και μετά αν δεν ξέρεις κανέναν να μπορεί να στο στήσει να δώσεις ξέρω γω λεφτά σε κάποιον να στο στήσει. Δηλαδή και πάλι οικονομικά κερδισμένη θα βγείς από τις διαφορές στις τιμές των parts από διαφορετικά μαγαζιά. Επεξ/σία 9 Μαρτίου 2021 από helicoid 1
ritakiath Δημοσ. 9 Μαρτίου 2021 Μέλος Δημοσ. 9 Μαρτίου 2021 36 λεπτά πριν, badasszoro είπε Εκ πρώτης όψεως, γνώμη μου είναι ότι χρυσοπληρωνεις πολλά parts. ακριβή η συγκεκριμένη b550.Με τέτοια χρήματα πας σε μητρική x570 Ο απλός samsung evo είναι σχετικά παλιός..υπάρχει και ο evo plus με καλυτερες επιδόσεις. Κάρτα γραφικών είναι πονεμένη ιστορία αυτή την στιγμή. Επειδή όπως προείπα δεν γνωρίζω από υπολογιστές, έχεις να παραθέσεις μια καλύτερη μητρική; Επίσης καταλαβαίνω ότι πληρώνω παραπάνω στο eshop αλλά έχω λάβει υπόψην ότι κάποιος θα μου το χτίσει (γιατί μόνη μου σίγουρα δεν παίρνω τέτοια ευθύνη) καθώς και τα 3 χρόνια εγγύησης και σερβις αν συμβεί κάτι.
badasszoro Δημοσ. 9 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2021 22 λεπτά πριν, ritakiath είπε Επειδή όπως προείπα δεν γνωρίζω από υπολογιστές, έχεις να παραθέσεις μια καλύτερη μητρική; Επίσης καταλαβαίνω ότι πληρώνω παραπάνω στο eshop αλλά έχω λάβει υπόψην ότι κάποιος θα μου το χτίσει (γιατί μόνη μου σίγουρα δεν παίρνω τέτοια ευθύνη) καθώς και τα 3 χρόνια εγγύησης και σερβις αν συμβεί κάτι. Υπάρχουν πάρα πολλές υλοποιήσεις σε μητρικές το θέμα όμως είναι πως τις αξιοποιούμε. Για παράδειγμα b550 και x570 έχουν pcie gen 4, ενώ στη σύνθεση σου βλέπω έναν απλό 970 evo (ούτε καν τον plus) ο οποίος είναι gen 3..όπως είπαν και τα παιδιά από πάνω είναι γούστα, αλλά εγώ προσωπικά δεν θα έβαζα rgb ram τόσο ακριβές, θα κοιτούσα να δώσω κάπου αλλού..θα μου πεις βέβαια ότι εγώ τα έχω τα χρήματα κ τα δίνω..εκεί πάω πάσο.. Η ταπεινή μου γνώμη είναι ότι φτιάχνεις αντίστοιχο σύστημα με λιγότερα χρήματα. Και λόγω της φάσης με τις κάρτες γραφικών, εκεί και αν θα χρυσοπληρωσεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα