Προς το περιεχόμενο

Cosmote Speedport Plus + Huawei AX3 Pro CN

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους. Αγόρασα απο εξωτερικό το Huawei AX3 Pro με σκοπό να δουλεύει παράλληλα με το Speedport Plus, στο οποίο έχω κλείσει το WiFi. Προς το παρόν έχω σετάρει το AX3 Pro ως access point στην μαμίσια διεύθυνση του (192.168.3.1). Ωστόσο, ενώ οι ταχύτητες είναι καλές, έχω παρατηρήσει ότι τα κινητά χάνουν για κάποια λεπτά τη σύνδεση. Αν ανοίξω και κλείσω το wifi στο κινητό, επανέρχεται η σύνδεση κανονικά. Σημειώστε πως η χρήση του AX3 Pro είναι αποκλειστικά για τις ασύρματες συσκευές και για μία smart TV που βρίσκεται δίπλα και την έχω συνδέσει με καλώδιο στο AX3.

Το AX3 μου δίνει τις εξής επιλογές για τη σύνδεση στο Internet:

Enter IP Manually (Static IP) (αυτήν έχω επιλέξει και έχω ορίσει ως IP την 192.168.1.200 με gateway την 192.168.1.1 που ειναι το speedport)
Internet access with broadband account (PPPoE)
Obtain IP automatically
Bridge (AP)

Βλέπετε κάποιο λάθος στην επιλογή μου, για το οποίο να ευθύνεται η αποσύνδεση των WiFi συσκευών; DHCP server εχω enabled μόνο στο AX3 για τα ασύρματα, και το έχω κλείσει στο speedport. Αν επιλέξω bridge θα ωφελήσει κάπου;

Ευχαριστώ προκαταβολικά για τις απαντήσεις σας.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Υποθέτω ότι με το πρότυπο ax μπορεί να υπάρχει θέμα ασυμβατότητας με ορισμένες συσκευές που δεν το έχουν στις προδιαγραφές τους, και δημιουργείται πρόβλημα στο προτόκολλο όταν λειτουργεί σε αυτό το mode. Δοκίμασε όλα να παιζουν σε ένα που είναι "από κατασκευής" συμβατό με όλες τις συσκευές του ασύρματου δικτύου.

Επεξ/σία από Tantalord
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Tantalord είπε

Υποθέτω ότι με το πρότυπο ax μπορεί να υπάρχει θέμα ασυμβατότητας με ορισμένες συσκευές που δεν το έχουν στις προδιαγραφές τους, και δημιουργείται πρόβλημα στο προτόκολλο όταν λειτουργεί σε αυτό το mode. Δοκίμασε όλα να παιζουν σε ένα που είναι "από κατασκευής" συμβατό με όλες τις συσκευές του ασύρματου δικτύου.

Ευχαριστώ για την απάντηση, το έβαλα δοκιμαστικά. Αν μπορεί όμως κάποιος, ας διαφωτίσει με το configuration του δικτύου αν είναι σωστό.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...